-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
Ha veszel egy optikai kábelt, és összekötöd a tv-t az erősítővel akkor az erősítődet az optikai bemenetre kapcsolva minden hang fog szólni. ( lehet van ami csak 2.0-ban BBéci
).
Ha nem szól, akkor vagy nem nyomtad be kattanásig az optikai kábelt, vagy a tv hang menüjében aktiválni kell az optikai kimenetet. Legjobb ha auto-ra állítod. -
Patice
nagyúr
Sajna nincs. Pedig egy analóg sztereó kijárat a TV-n megoldotta volna a problémád. De nincs rajta.
Mindegy, már ezen is spórolnak a gyártók.
Nézz utána a MindigTV-nek, szerintem tetszeni fog a "szolgáltató függetlenség". Analóg adás képe nem lehet túl szép azon a TV-n. A digitális adással máris lépnél képminőségben.
Azért az optikaitól se várd, hogy átviszi neked majd az 5.1-et, bár nem tudom pontosan. Ezt ki kell próbálnod. A Tv médialejátszó része valószínűleg sztereó hangot tud küldeni az optikán keresztül. 5.1-re kevés az esély.
-
Patice
nagyúr
Kicsit jobban utána néztem a rendszerednek...
Igen, lehet, hogy ez a TV csak akkor tud a digitális kimenetén sztereó hangot kiküldeni, ha a beépített digitális Tv tunerét használod.
Így marad az analóg csatlakozás, annak működnie kell, de sajnos a TV-den nincs analóg hangkimenet, csak füleskimenet, így vagy ezt használod egy ilyen kábellel, de így a TV automatikusan némul és max.-ra fel kell majd venni a TV-n a hangerőt, hogy elég erős legyen az analóg jel a házimozinak.
A házimozi rendszered amúgy ARC-képes, de a TV-d nem, így ezt nem tudod kihasználni.
A másik megoldás, hogy (idővel) digitális adásra állsz át és úgy már működni fog az optikai összeköttetés. Mondjuk a MindigTV-t tudom javasolni.
Veszel csomagban kártyát + kártyaolvasót + előfizetést rá X hónapra és antennával veszed az adást. Ha elég közel vagy valamelyik adóhoz, akkor erősítős szobaantenna is megteszi, ha távolabb, akkor megfelelő nyereségű kültéri tetőantenna.
-
Patice
nagyúr
A TV pontos típusát nem írtad le, de nagy valószínűséggel nem ARC (Audio Return Channel)-képes a TV-d, így nem tudja ugyan azon a HDMI kábelen visszaküldeni az audio jelet a blu-ray házimozinak, ami szerintem szintén nem képes erre.
Ha a házimozinak van valamilyen digitális vagy analóg bemenete és a TV-nek valamilyen analóg vagy digitális kimenete, akkor ezeket kösd össze megfelelő kábellel és kész.
Analóg: általában 2RCA-2RCA csatlakozó mindkét eszközön. --> Analóg 2RCA-2RCA kábelre lesz szükséged.
Digitális: általában optikai csatlakozó mindkét eszközön. --> Optikia digitális kábelre lesz szükséged.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest