-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spiky03
veterán
-
KisTücsök
addikt
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #76964 üzenetére
Nem lesz előrelépés, max anyit hogy kisebb lesz a rátája igy lesz alkalmas csak mobil és hasonló kis erőforású fépekkel toleráns. valamint megváltoztatták a mátrixoéást is ezért tudja azt amit Pityu beirt.. tehát nagyobb kompreszióval fog dolgozni ezel érik eé hogy "jobbnak hasson". és ezért kompatibilis 11.2 és 16.2 csatornával is. Mélykezelése talán jobb lesz mint az AC3 é de nem éri el a DD TrueHD-t. Ennyit sikerült kiolvasnom a sorok között.
-
-
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #76956 üzenetére
Ha mozi a fö irányvonal nem is lene rosz választás.. de teljesen más világ a Denonjától bár Lektorjaival jól együtmüködne, sőt nem is hiné milyen erőket szabaditana fel szegény lektorokból az a nagy Onkyo.. és emlékeim szerint a mélykezelése se rosz igy a T2 je is dorobomlna randesen.. De a nagy NAD is oké.. bár halgatnia kel mindkettővel...bár a lektor kicsi lene mint az emlitet vizipisztoly..
szerintem is a 636 ára lenne de ha nem javitották a HDMI panelt anyit sem ér...
Devil-k: ha tetszett eddig amit hallottál és fokozni kivánod akkor NAD ha hiányolod belőle az erőt, nyersességet és nem bánod hogy nem olyan részletes akkor Onkyo. -
Játékos
addikt
válasz
Norbi 72 #76678 üzenetére
Sziasztok!
Ahogy igértem, elmondom a tapasztalataimat. Előre leszögezezm, hogy gyakorlatilag nincs összehasonlítási alapom, csak saját magam rendszerével, illetve nem tudom, mennyire jók az akusztikai viszonyok, bár sejtésen van...
T12 Thunerbe tettem a Sínt. AudioCrast csatlakozók mindkét végén, előtte pedig Kontaset elosztó Lapp kábellel.
A gyári kanócot cseréltem Sínre (egyébként baromi idegesítő, macerás szerenli, és elhelyezni a kábelt), és bizony az én kis rendszeremben is pozitív változást hozott! Végighallgattam az összes mélysugárzó gyilkos filmrészletet, és mindenhol érezhető a változás! A Thunder ilyen tüskéken van, és bizony arrébb ment 6-8 centivel a tesztek alatt, pedig a Sín "fogja" hátul!
Ha megjön a Boxer, akkor tudok méginkább értékelhetőt írni, de így előzetesként a véleményem az, hogy meglepő módon kifejezetten jó ez a kábel, az előzőhöz viszonyítva.
Ja! 2 napig járattam, de mivel itthon volt a család, így csak kis hangerőn. Olyankor nincs igazából különbség. Viszont most egyedül vagyok, meg lehetett küldeni a Thunert, és bizony mosolyra fakadt a szám! -
user137
őstag
válasz
Norbi 72 #76708 üzenetére
köszönöm óvóbácsi... leírnád kérlek, h mit rontottam el abban, h az XMBC-ből kijövő DTS jelet az erősítő PCM-ként érzékeli? mert ezen nem sok mindent lehet konfigurálni, ahogy láttam. sőt, a manualban pont az van leírva, ahogy én várnám (Dolby Digital, DTS, DTS-HD, PCM kijelzéssel - mint ahogy a korábbi Yamaha is tette).
A HDMI Control résznél a manuál csak Pio tévéket említ, de ez a HDMI-CEC egy kőegyszerű funkcionalitás, mennie kéne egy Samu tévével is (mint ahogy a korábbi Yamaha is ment).
A subot manual setupban bekapcsoltam kézzel, de ahol a csatorna jelszinteket lehet kézzel ellenőrizni (Manual SP / Speaker Levels / SW), ott minden hangszóróból jön ki hang, csak a subból nem, pedig csutkára feltekertem. Legalább az erősítő lekapcsolt állapotában elmegy a sub standbyra.
szóval?
-
Játékos
addikt
válasz
Norbi 72 #76341 üzenetére
Üdv!
Az igért Sín fényképek:
Baromi merev az egész, amint lehet látni, az egy méteres kábel végét fogva megtartja a saját súlyát, pedig nem könnyű...
A fiatalember szerint ez már a "B" verzió, eszközölt benne néhány apróbb változtatást.
A hangjáról még nem tudok semmit mondani, mert még nincs a rendszerben.Szerk.: nem tudom, miért vannak oldalt/fejjel lefelé a képek...
a telefonon, meg a képnézegetőben rendben vannak.
-
spiky03
veterán
-
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72 #76162 üzenetére
Ennél jobban nem tudtam belőni. Korábban a sub a mostani bal front helyén volt, A T12-nél azon a helyen már nagyon lehetett hallani az irányát. Ill. úgy a konyhában erősebb volt a mély, mint a hallgatói helyen. Ami nem olyan szempontból nem volt baj, hogy volt elég a nappaliban is, csak feleslegesen szomszéd-hergelő. A mostani helyéhez kellett némi bútortologatás (szemben a kanapé is) ill. a tévé áthelyezése a tartókonzol leg-balra lévő pontjáig. Ez utóbbi egészen hajmeresztő volt egyedül, a tévéasztal mögött, az ottani kábelrengeteg közt lábujjhegyen lépkedve
Aztán már csak a sub alátéteinek, megfelelő beforgatásának a kikísérletezése volt hátra. -
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #75995 üzenetére
Tessék pár link, csak az előbb telefonról voltam.
Bit Harvest (Lossless)
Catalyst (Lossless)
Dolby TrueHD Channel Check (Lossless)_1
Dolby TrueHD Channel Check (Lossless)_2 Ez egybe tartozik
Living World Of Audio v1 (Lossless)_1
Living World Of Audio v1 (Lossless)_2 Ez egybe tartozik
Orchestra (Long) (Lossless)Remélem kezdésnek ennyi elég lesz?
Ez mind 7.1
Jah és lehet én is húznék majd egy sorszámot a hallgatózásra ha szabad?
NAh meg ha pesti vagy te is.
-
devil-k
nagyúr
-
KisTücsök
addikt
válasz
Norbi 72 #75972 üzenetére
Szép!
Majd jöhet a beszámoló. Főleg, hogy a plusz két csatorna mennyit dobott rá.
7.1-en én is gondolkodtam, a hely pont jó lenne neki, de akkor meg vagy egy HDMI-s vasat kéne vennem (amit nem akarok), vagy egy komolyabb médialejátszót. Elérhető árban meg csak a Dune Base van, Bbéci meg mintha azt mondta volna, hogy annak ratyi az analóg kijárata.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #75972 üzenetére
Szinte teljes mértékben tudtam tartani a szabványt,3.kép:[link]
Oldalsó hátterek 100 fok,közép/mély 2 láb magasan a fülemtől.
Hátsó hátterek 150 fok,közép/mély 2 láb magasan a fülemtől,1,8 méterre mögöttem.
Frontok 35 fok,magassugárzó fülmagasságban.
Center(döntött)felém néz,csere után feljebb kerül. -
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #75562 üzenetére
A HDMI szabványban keresendő az ok. A lényeg, ami 5.1-et a TV külső eszközről kap, azt ARC-n és S/PDIF-en is csak sztereóban adja ki. Állítólag vannak kivételek egyes LG tévékről szólnak ilyen mesék. Amíg nem győződtem meg róla személyesen, addig mesének nevezem, ezért ne sértődjön meg senki!
-
Almapad
csendes tag
válasz
Norbi 72 #75515 üzenetére
Hát 400-500 volt a cél, alapból a bose volt a nyerő csak ahogy elkezdtem erősítőt keresni hozzá sokan szidták, után néztem szét más gyártóknál is. Felmerült benne , hogy csak valami egyszerű sony - Samsungot vennék mert igazából hetente ha egyszer nézek filmet max. De azokról senki semmi jót nem írt. Használtat alapból nem néztem mert ha valakinek van valami jól működő tárgya azt valószínűleg nem adja el maximum ha megszorul vagy valamiből újat vesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest