-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #177517 üzenetére
Többféleképp megfoghatod a kérdést, mivel semmi igazán újszerű módszer nincs benne. A kalibrálók túlnyomó többsége pontosan ugyanezt a módszert használja, amit Farina könyveiben olvasni, és egy diplomamunkával (MPS) lehet fázistolástól mentessé tenni. A Cavern mindössze annyiban több náluk, hogy PC van mögötte, ami teljesítményben egy kellemes százezerszeres szorzó egy AVR-hez képest, és olyan részletesen exportálsz belőle, ahogy csak akarsz. A Dirac módszere sokkal komolyabb, de ők is az AVR-ekbe épített picike mikrokontrollereken futnak, ami már alapbeállításon is csak harmincadára képes a Cavern szűrőméreteinek. Ha PC-n nem lenne pontosan ugyanez a korlátjuk, esélyem nem lenne utolérni őket.
A másik dolog, hogy a kevesebb néha több. Sok gyártó (főleg az Audyssey-t érinti) kitalál mindenféle megkülönböztető hülyeséget, mint a Midrange Compensation, amire a világon semmi szükség nincs, és az ilyen szándékos önpusztítások miatt csak rontanak a helyzetükön. Mint tudjuk, a marketing ad el, és a vásárlói gondolatok 90%-át az teszi ki, ezért csinálják. Mint laptopoknál a bloatware, hogy több pont férjen a csomagolásra. Nem mondhatják azt, hogy egyszerűen csak részletesebb a szűrőjük, mint a konkurenciánál, mert azt az átlagos vevő nem érti, és nem is érdekli. A Cavern ilyen okok miatt marketingelhetetlen: annyit tudsz róla mondani, hogy pontosabb a többieknél, itt ki is fújt a dolog. Ha jönne bárki más PC-re, megnyerné a propagandaháborút.
Másfél éve otthagytam a munkát és visszamentem tanulni, szóval a keresetem jó ideje kemény 0 Forint, a lakásra félretett pénzemet élem épp fel. Nem izgat, nem pénzért csinálom, még ha van is egykét udvarlóm, akik olyasmivel akarnak bemocskolni, hogy Cavern reklámot csinálnék a topikból, miközben fizetőssé tenném. Ilyen nem lesz, ingyenes marad, ráadásul úgy írtam meg a licenszet, hogy ha hülye lennék, és megváltoznának az elveim, akkor is úgy lehessen terjeszteni, hogy ne tudjak vele mit kezdeni. Én az etikátlan szereplők termékeire akarok alternatívát nyújtani, meg nyilván a lehúzásra építő gyártók helyzetét rontani. Imádnivaló visszahallani például, hogy hogyan dühöngenek tehetetlenül és próbálnak aláásni a kábelesek képviselői, miközben magukat szúrják tökön, ezt nem lehet pénzért megvenni.
#177518 alphamooncam: Nincs Windows/EQ APO-függőség. Elindul Room alól, konvolúciót meg minden rendszer tud, asztaliakon túl pl. az Android is.
#177519 denesdr: Néha felkerül ide-oda, meg írnak külföldiek a contact formon, hogy milyen gondokba ütköznek, szóval meg lehet találni, csak nem tudom, hogy merre.
-
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
válasz
denesdr #177508 üzenetére
"Most akkor mégiscsak kell az EQ?
Idáig látszólag ellene voltál. "
Nem vagyok ellene, de vele sem.Döntse el mindenki maga hogy mi éri meg neki.
A válaszom meg foltang gondolatára, a HTPC - WIN relációra irányult, hogy mennyire nem gazdaságos Windows nélküli HTPC-be fektetni.
(Nyilván másról beszélek, mert én kerülöm a windowst vetítéshez, mint ördög a tömjénfüstöt.*)
-
alphamooncam
őstag
válasz
denesdr #177366 üzenetére
Ezt a véleményt simán el lehet fogadni, azonban a mérnökök számára való hivatkozás gyenge érv. Azért mert sokszor, hangosan mondanak valamit rosszul, az még nem lesz igaz.
Számtalan olyan példát fel lehetne hozni, amikor először volt a megfigyelés, majd rengeteg hibás bizonyítás, majd amikor később egy tudós megtalálta a megoldást, jött a homlokra csapás, hogy hogyhogy nem jött rá erre korábban senki.
Mert, hogy ez így működik.
Addig amíg disszonáns egy eredmény és nem illeszthető bele a valóságba, úgy addig kellene keresni a jelenség fizikai leírását, magyarázatot, amíg az illeszthető lesz az érzékeléssel.
Ezt nem fogadják el egyesek, nem érik fel ésszel!
Nincs olyan hogy mostmár mindet tudunk és minden aspektust ismerünk olyan dologról, ami nem egyeztethető bele az érzékelésünkbe, ilyenkor addig kell folytatni a kutatást, amíg az eredményre nem vezet, nem lehet lezárni azzal, hogy mindenki rosszul érzékel mindent, minden önbecsapás.
Véleményem szerint meg pont azok a mérnökök hitetik el magukkal akik hogy Övék a mindenható tudás, aztán amikor jön az új tudás megvonják a vállukat.
Szerénység a tudománnyal szemben abszolút hiányzik. Most csak fennhéjjázást látok, valós leírást nem.
Persze csak szerintem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
denesdr #177124 üzenetére
Főleg egy házimozis topikban... Nem is értem.
alphamooncam: Pls ne kezdjük el megint ezt a ki hazudik ki nem hazudik hőbörgést.
"...miközben kielégítő eredményt nem tud felmutatni senki"
Ezt írtad. Ez nem igaz, így lehet akár hazugságnak is hívni. Nem kell megsértődni, főleg hogy te kezdted a vagdalkozást.
Nem tetted hozzá, hogy számodra a kielégítő eredmény a tökéletesen egyenletes utózengési időnél kezdődik. Ami nonszensz elvárás lenne EQ-tól eleve. -
mettek
addikt
válasz
denesdr #177069 üzenetére
A megismételhetetlen mérésekhez kapcsolódóan:
ezt Void készítette és egyetlen pontban egy ránézésre is elhanyagolható eltéri pontot vélt felfedezni amibe rögtön belkapaszkodott hogy ez alapján összehasonlíhatatlanok a mérések. Ne márAlphamooncam közeltéri mérést végzett és gyakorlatilag a 2 mérés megegyezik.
-
mettek
addikt
válasz
denesdr #177071 üzenetére
Oké
Ja hát így minden cáfolható de akkor a házimozis akusztikai mérések is használhatatlanok innentől mert tele vannak külső zajjal ami miatt semmit nem érnek. Másrészt akkor ezek a mérések is megismételhetetlenek és zajosak ami által a több pontos mérés is kuka, mert csak katyvasz lesz belőleInnentől nem értem Void is miért programozott le egy zajmérő katyvaszgenerátort, mint akusztikai szoftver.
-
-
Dorian
félisten
válasz
denesdr #176852 üzenetére
"Nagy terembe kellenek diffúzorok is az elnyelők mellett, de 20-25-30 m2-es szobában "nincs hová tenni" mivel az utózengést is be kell állítani, ahhoz meg eleve elnyelőkkel kell pakolni a szobát."
"szobaméret úgy jön ide, h a 20 m2- es szoba felületei úgyis kb tele lesznek pakolva elnyelővel, h kijöjjön az utózengés. Ráadásul nagyobb terembe magasabb utózengés is megfelelő = arányaiban kevesebb elnyelő, több diffúz lehetőség"
-
mandju
senior tag
-
-
skippper
senior tag
válasz
denesdr #176757 üzenetére
+12dB volt a Topping. Őszintén szólva már nem is tudom, hogy miért gondoltam ezt
Kicsit elkavarodtam már a sok végfok között és az rémlett, hogy a Denonon alacsonyabb a gain, de most már látom, hogy nem (bár az 5.5dB különbség még mindig fura, Hypex elvileg 26.5, Denon meg 29). Mindenesetre a lényeg, hogy szépen szól nagyon és érzésre jót tett a többi channelnek is, hogy nem ülnek a frontok a Denonon (főleg 11.1 módban, amikor leválasztja a frontok belső erősítését, teljesen eltűnik a crosstalk meg a noise floor, ami -10-0dB körül már egész erősen érződött.
-
-
skippper
senior tag
válasz
denesdr #176579 üzenetére
Igazából ha jól értem, akkor kb. itt van most az egész rendszerem határa. Az az érzésem, hogy a Denon belső erősítője se érzi már igazán jól magát ez a szint felett, főleg 9 csatornát egyszerre meghajtva.
NC252 elé nem tudok egyszerűen betenni egy potit és megoldódna vele a potenciális szintkülönbség a belső erősítéssel szemben? (valami ilyet) Mennyit rontana a minőségén?
Ez a 0dB szinuszos hullám amúgy azt jelenti, hogy ez a maximális hangerő, ami hardveresen ki tud jönni a lejátszóból, igaz? Erre kell még headroomot hagynom, vagy ha ezt elő tudom állítani clipping nélkül, akkor jó vagyok?
-
python1
veterán
válasz
denesdr #176585 üzenetére
A többi már a gyakorlat.
Más.
Tegnap átalakítottam 2 drivert, de mivel eredetileg betekerősek voltak igy le kellett vágnom róluk a 18mm-es menetet, hogy így képes legyen fogadni a B&C tölcséreket.
Az államat azóta is keresem, tulajdonképpen 16kHz-ig gyönyörű a frekvenciamenetük 1-2dB kilengések, ha nem avatkoznék be hangváltás közben (EQ) sem lenne probléma.
A driver 52mm-es titán dómot kapott, így 1,3kHz-tól tudom váltani, torzításom így szinte nincs is, nagyon keresgélni kellene ennél lineárisabb drivert a piacon, árkategóriától függetlenül.
Most úgy hallom, hogy nincs gondom a magastartománnyal.
Viszont így még mindig van egy lyuk a középtartományban, érezhetően kevés a frekvencia energiája 800-1200Hz között. -
achilleuss
tag
válasz
denesdr #176581 üzenetére
ez a mikrofon/egy hétköznapi mikrofon?/ a számítógéphez csatlakozik és ott egy programhoz? néztem a googl-ban a sweep fordítását, pásztázást írt róla, nagyon nem lettem előrébb, hogy pásztázást mér
de hogy/valami program is kell hozzá?/?!
számít az a bandpass zárt rész rezonanciájában, hogy milyen a hangszóró rezonanciafrekvenciája?/ Fs=33 Hz/. Egy 33 Hz-es frekvenciájú hangszóróval, milyen legmélyebb frekit tud? A saját frekvenciája határozza meg a legmélyebb frekit, vagy lehet vele lejjebb is menni, mondjuk 30-vagy 25
-
achilleuss
tag
válasz
denesdr #176577 üzenetére
köszi. azt, hogy milyen frekvenciára van hangolva a doboz, hogyan lehet megmérni?/meg lehet mérni házilag pl a zárt rész frekvenciáját?/
számít az a bandpass zárt rész rezonanciájában, hogy milyen a hangszóró rezonanciafrekvenciája?/ Fs=33 Hz/. Egy 33 Hz-es frekvenciájú hangszóróval, milyen legmélyebb frekit tud? A saját frekvenciája határozza meg a legmélyebb frekit, vagy lehet vele lejjebb is menni, mondjuk 30-vagy 25 Hz?
-
skippper
senior tag
válasz
denesdr #176575 üzenetére
1kHz 0db sine wave közben a szumma (master+level correction) 0dB-nél adja le a pre-out az 1.5v-ot (ahol a legjobb minőségű jelet adja), onnantól pár dB múlva már clippelne a front. Köszi az ötleteket, sokat segítettetek korrektül behatárolni, hogy mit tud így ez a párosítás. Ráeresztek néhány kalibrációt, aztán kiderül hova lövi be magának a szinteket. Lehet, hogy nem vállalom be így a rendszert, annak ellenére, hogy szépet szól (félek, hogy ha fejlesztek, akkor nem lesz elég játszóterem)
-
skippper
senior tag
válasz
denesdr #176563 üzenetére
Méregettem egy kicsit multiméterrel, -80 - +18db skálán a lent taglalt level correctionnel (+12db) a pre-out voltage úgy alakul, hogy 0db-nél 4v, -1db-nél vannak kb 2,5v-os peakek, -3db-en már csak 1,5 körül láttam. Ha jól értem, akkor 2.66v felett clipel a végfok, azaz nem lesz hangosabb, hiába tekerem, és ez egyben azt is jelenti nekem, hogy amíg -3db alatt tartom kb. a hangerőt az erősítőn, addig benne vagyok abban a sávban, ahol korrektül nem lesz zajom a pre-outon (arra írták az 1.4v-ot, ott a legjobb a SINAD).
Ha így kijön a matek, akkor igazából teljesen elégedett vagyok ezzel a párossal, ez a hangerő már kellemetlenül hangos volt számomra, vagánykodáson kívül nem tartom hasznosnak.
-
Quetz
őstag
válasz
denesdr #176559 üzenetére
Ez a kalkulátor azt mondja, hogy a 19/29-os gain különbség 20dB. A +12 tehát segít, de nem oldja meg a problémát. A 29-es gain onnan jön, hogy a Denon saját végfokai ilyen paraméterrel üzemelnek.
-
skippper
senior tag
válasz
denesdr #176559 üzenetére
Vagy veszek még 5 ilyen Toppingot és akkor nem kell szinkronizálni
Amúgy abszolút meg tudom érteni ASR-en a népeket, akik totál ráfűztek erre a kis végfokra. Nagyon jót szól, el tudom képzelni, hogy a saját DAC-os stackel, tisztességes balanced inputtal még jobban kinyílik.
-
skippper
senior tag
válasz
denesdr #176553 üzenetére
Nos, forrasztottam magamnak egy mono jack-RCA kábelt és azzal tökéletes lett.
Egyrészt magáról az eszközről: Eszméletlen jó hangja van, teljesen transzparens, pontos és gyors. Meglepően kicsi és szép is az egész csomag. Szinte azonnal szembetűnő volt, hogy mennyivel jobb hangja van, mint a Denon belső erősítésének.
Beállítással kapcsolatban: Jelenlegi állapotában ahhoz, hogy a belső erősítő hangerejével megegyező szint jöjjön ki, ahhoz +12db-re kell meghúzni a frontokat, míg a többi -3 körül van. Okozhat-e ez a különbség itt bármilyen problémát a hangminőségben számomra?
Teljes hangerőben tökéletesen elég lenne számomra, bőven tud indokolatlanul hangosan szólni az egész rendszer, még csak nem is közelítem meg az erősítők határait.
Ennek ellenére gondolkodom rajta, hogy elállok a vásárlástól amiatt, hogy nem tudom kényelmesen szinkronba hozni a belső hangerővel. Mit gondoltok? Küldjem vissza és vegyek egy nCoret 252-t (+60k forint) vagy nem okoz problémát a fent leírt jelenség?
-
python1
veterán
válasz
denesdr #176539 üzenetére
Jelenleg 1200Hz-tól indulnak a driverek, van 2 fajta itthon, ami tudja a 13kHz-s feletti tartományt és ami csak szinte a középtartományt, de azt nagyon.
Tehát a nagyobb tölcsér és (JBL klón) erőlködés nélkül tudná a középtartományt, a kisebb tölcsérhez viszont akár tudnék komolyabb drivert is szerezni.
Szerintem valami biztosan bejut 13kHz felett is, mivel kihallom ha a másik drivert felengedem 20kHz-ig.
Csak gondolkodtam ezen a felálláson is, minden adott lenne hozzá, de lehet elengedem. -
-
python1
veterán
válasz
denesdr #176528 üzenetére
Egyelőre még csak a nyers dobozok készültek el, ezután kerülnek bele a sugárzók.
De párhuzamosan készül a THX fal is, így most lassabban haladok, viszont már maximalizálom a mozi kivitelezését, mint műszaki mind pedig esztétikailag.
Remélhetőleg 1-héten belül már az új dobozok fogják az LCR szekciót kiszolgálni. -
achilleuss
tag
válasz
denesdr #176506 üzenetére
Ja, azt nem írtam, hogy a térfogatnövelés egy subwoferbe lesz. Arra is ugyanaz vonatkozik, mint pl egy fronthangfalra/ azt teljesen kitöltöttem lazán kártolt gyapjúval és jó hatással volt a hangra, jobb mint 1/3-ad és 2/3-ad kitöltéssel(kellett a minél nagyobb virtuális hely)/?
mi történne vajon , ha teljesen kitölteném , lazán, csak kártolt gyapjúval a subwofer zárt részt
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
denesdr #176378 üzenetére
Ahogy nézem y.tubun a szakik videóit a pro végfokok méréseiről, vannak ám hazugságok a rá írt és a valós kimeneti teljesítmények között.
Olyan táblázatot meg nem nagyon láttam még, ahol megadják, frekvencia/ellenállás fügvényében a valós értékeket.
Legalább, 4 és 8 ohm-ra.Olyan nagy dolog lenne🤔
-
skippper
senior tag
válasz
denesdr #176374 üzenetére
Igen, SW és erősítő bekapcsolva, csak stoppolva van a zene. Meglepően magas ECO mód nélkül az erősítő fogyasztása. (ezért vettem többnyire a fogyasztásmérőt, gyanúsan meleg volt az egész erősítő, amikor véletlen bekapcsolva maradt, az meg wattok nélkül nem melegszik)
-
lacoszka
tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #176304 üzenetére
Nem csak azért, a késleltetés a legdominánsabb itt. Simán told balra-jobbra időben, és látod a változást a meredekségben. A t=0 gomb való arra, hogy ezt a faktort leszedje róla. Fun fact, hogy az 1 mintánál kisebb késleltetéseket (például újramintavételezéshez) úgy szoktuk csinálni, hogy felrajzoljuk ezt a fűrészfogas fázisgörbét. Az ilyenek miatt soha nem nézünk rá a fázisra magában.
-
python1
veterán
válasz
denesdr #176280 üzenetére
Hangsugárzón belüli fázisfutással mennyire foglalkozzak, gondolok itt arra, hogy a magassugárzó és mélyközép késleltetésével mennyire kell foglalkozni?
Frekvenciatartomány csaknem tökéletes, viszont némileg kusza a fázismenetem, viszont a polaritás változtatásával, jó lesz a fázismenetem, de igy meg a frekvenciamenetem nem lesz egyenes, crossover pont körül lesz némi gödör. -
python1
veterán
-
-KP-
addikt
válasz
denesdr #176257 üzenetére
Hiszed te azt. Zene és mozi kölcsönösen egymás rovására megy. Ne csak a hangsugárzókra gondolj, azt meg lehet csinálni olyanra, hogy mindenre jó legyen. De egy mozinál ott van még a kép is. Illetve gondolj magára a setupra,ami rohadtul fontos, hogy illik felállítani egy jó sztereó és egy jó mozi rendszert. Teljesen más a kettő.
-
python1
veterán
válasz
denesdr #176239 üzenetére
Igen, viszont az biztos, hogy komolyabb hangszórókészlettel könnyebb dolgom lenne.
Jelenleg az egyik behringer csak az LCR-ek crossover funkcióját tölti be, de csak a center frekvenciamenetét tudtam teljes egészében kiegyengetni (mélyküzép-magassugárzó) a frontoknak már csak a magassugárzókét tudtam megoldani, betelt a memóriája.
Kevesebb beavatkozással simán megoldható mindhárom sugárzó frekvenciamenetének kiegyengetése, jelenleg csak ámulok mire képes a rendszer.
Nagyon nagy a kísértés bennem, hogy talán jobb hangszórókkal kellene dolgoznom, de egyelőre elég lesz 7db minőségi tölcsér is, ha a kezemben tartom ezeket az alumínium öntvény tölcséreket durva, ipari megmunkálás ellenére, ennyire finom hangot nem néztem ki belőlük.
Tulajdonképpen pont a határon billegek ezekkel a 12"-os mélyközepekkel és a tölcséres sugárzókkal , hogy sikerült kihozni belőlük 2- útban élvezhető frekvenciamenetű hangot.
Mindent összevetve, így a 0-ról építkezve, első nekifutásra teljesen élvezhető mozit tudtam kihozni, sokat segített ebben az utolsó minőségi LCR hangsugárzó megrendelésem legyártása is, némi löketet adott a későbbiekre nézve. -
python1
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
denesdr #176160 üzenetére
Mit nevezel elzárkózásnak? Meghallgattam egy rakat D osztályú készüléket, voltak közöttük olyanok, amik nagyon tetszettek, például a Primare AVR és végerősítő.
De bizony D-párti, mert attól kapta meg az általad felsoroltakat. Vehetett volna AB-ből még jobb hangút, de drágábban és talán kisebb teljesítménnyel. Én inkább választom az utóbbit, cserébe nagyobb részletező képességet és finomabb felbontást kapok.
Pont ezeket hiányoltam a Synthesis One Array-ből. Akciófilmekhez orbitálisan jó volt, de koncertfilmekhez, sztereó zenéhez semmi szín alatt nem azt választanám. nem vagyunk egyformák (szerencsére), mások a preferenciáink.#176163-KP-
Zavar, keveredés van a memóriámban, úgy emlékeztem, hogy Apollon végfokaid vannak, ezek szerint tévedtem. Az avatár okozta, mandju-nak van Apollonja. -
BBéci
legenda
válasz
denesdr #176150 üzenetére
Valóban, ahhoz képest meglepően jó a hangja, hogy D osztályú. Viszont soha nem fordult meg a fejemben, hogy hosszútávon olyat használjak, pláne az, hogy vegyek. Erősen szubjektív az ellenérzésem, de ameddig lehet kapni AB osztályúakat, addig nekem nem lesz D.
A korábbi NAD végfokok hangja közelebb áll az ízlésemhez, mint az M sorozatúaké. Nyilván nem utasítanék vissza egy M28-at, ha megajándékoznának vele, de pénzt más típusokért adnék. Bryston, Parasound stb.
A Synthesis rendszereknek addig voltam rajongója, ameddig a végfokok a klasszikus iskolát követték. Az új, lapos, D osztályúak cseppet sem vonzanak. Szerencsére még van a kínálatukban G osztályú, azt elfogadható kompromisszumnak érzem. -
python1
veterán
válasz
denesdr #176112 üzenetére
Na, okosabb lettem megint egy jó tippel.
Ezeket már nem háborgatnám, megvárom a vas tölcséreimet, és az új dobozokat ha elkészültek.
10khz felett azért meglódul a torzításom némileg, de ezt a sz@r tölcsérnek nyilvánítom, meg a nem annyira acélos magastartományt sem. Megmondom őszintén, sokat várok az új tölcsérektől, ha minden jól megy, jövő hétvégén már felcsendülnek nálam.
Ja, alu=vas. -
python1
veterán
válasz
denesdr #176107 üzenetére
Vettem jóárasítva 8db JBL "clon" drivert,
beléjük JBL javítópillét, mérve eléggé lehangoló, de a gyári JBL-eket elnézegetve, pontosan azt kaptam mint a gyári frekvenciaátvitel.
Érdekes, mert hangra meg fantasztikusak, kicsit átalakítóm őket, és lehet megoldódott a driver problémám. -
I'am Dony
őstag
válasz
denesdr #176085 üzenetére
VoidXs
Köszönöm! Kb. ezt gondoltam magam is. Az első egy Zensor 1 amit jelenleg Atmosként használok és mivel az egész 5.0 lecseréltem MA Silverre gondoltam rá, hogy a Dali helyett is legyen akkor MA, egy Bronze 50 formájában. Ide a Silvert feleslegesnek találom. Vélmény? Maradjon a Z1 v legyen inkább MA Bronze 50?
-
spiky03
veterán
válasz
denesdr #176051 üzenetére
Köszi szépen az infókat.
Ezek lennének azok, amiket írtál:
8NMB420 [link] Mondjuk, amit Te linkeltél hanszóró nekem az is megfelelő lehet.
XT 120 [link]
DE360 [link]Szerinted mennyiből jönne ki így ugyen egy doboz mindennek együtt?
Meg az a kérdés, hogy milyen dobozokba lenne ez jó? Mert nálam a vászon mellé mennének a frontok a center meg a vászon alá.
Nem tudom valami doboz tervet tudsz mutatni, hogy mikben lehtne ez jó?
@#176050python1
Igen az biztos, hogy akkor tuti egységes lenne a hang. Ez is a tervem csak azér valami nappalibarát kivizelben.@#176049-KP-
Hát egy nappaliban azért furán nézne ki egy nagy doboz hától.
mondjuk, ha valami izléses dobozba lenne akkor már nem biztos. -
spiky03
veterán
válasz
denesdr #176044 üzenetére
8"-ra is van valami javaslatod?
Ahol a doboz mélysége nem lehet több 16 cm?
Mi most pyhton1 kollégával egy ilyenben gondolkodunk nekem.
Vagy nem lehet ilyen dobozba bele tenni egy 8"as hangszórót?Hátra meg esetleg kisebben hangszórókat mert hátul kicsit furán néznének ki a 8"as hangszórókkal szerelt dobozok.
Köszönöm
-
python1
veterán
válasz
denesdr #176042 üzenetére
Miért kapnánk, ennél haladóbb szint, mi lehet még?
Ha mégis, átmegyünk privátba, de akkor biztosan nem lesz publikálás itt, máshol majd szívesen veszik.
Na, akkor a crossover is pipa, én a 10"-os dobozoknak 25I gondoltam a 12"-nak pedig 45I és mindkettőt kb 65Hz-től indítanám, portos kivitelezés lenne mindkettő.? -
python1
veterán
válasz
denesdr #176026 üzenetére
Meg is rendeltem ezeket a Roland kábeleket.
Viszont innen ezek a tölcsérek jók lehetnek nekem? -
python1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged