- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz
Khaosz55 #181803 üzenetére
Az RMB 1585 bemeneti érzékenysége 1.9 V, úgyhogy a RAP 1580 tényleg kevés hozzá. Számomra meg az (is) érthetetlen, hogy egy ilyen DAC-os készülék miért nem tudja az ezer éve standardnak számító 2 V unbalanced, 4 V balanced analóg kimeneti szintet klippelés nélkül. Ebben a konkrét esetben meg ráadásul házon belüli készülékekről beszélünk...
-
python1
veterán
-
Gino20
őstag
válasz
Khaosz55 #181625 üzenetére
Tetszik ez a vékony falra szerelhető kivitel, de ha nem tévedek, akkor ez 7.1 rendszerhez jó igazán, ahol hátul a halg poz mögött is van sugárzó?
#181640BBéci: Nekem a JBL Studio 600-as család szimpatikus, csak hát egy komolyabb vagyon lenne a teljes szett cseréje, szóval első a helyiség rendbetétele
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #181625 üzenetére
"Dipolnál az volt az érzésem, hogy szól mindenhova csak oda nem ahol ülök."
Milyen meglepő, ugyanis pont ezt csinálja, ha feléd van irányítva a hangsugárzó. Mivel a dipólnál a két oldal ellenfázisban dolgozik, ott ahol a hanghullámok találkoznak ott kvázi kiütik egymást.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #180946 üzenetére
Természetes eredeti hangsávval szoktam tesztelni, hasonló hangerőn.
De majd megnézem a Bass I love you számot az, hogy szól a martyn.
Piros LED nálam még soha sem villant fel, max csak a második led.
Mi volt az ami a videón volt? Mivel tesztelted? Mert én is megnézném majd azt nálam.
10 méter hangfalkabel kellene nem RCA a szubhoz.
Akkor abból sem ajánlott ekkora hossz?
Mert ugye pl a hátsókhoz 10+ méter megy. -
m3ss
veterán
válasz
Khaosz55 #180946 üzenetére
Spiky03 nekem kb nem mond semmit -15 vagy -25-ig feltekerted hangerőt. Az csak egy skálázás. Nálam pl 0-95-ig megy a hangerő szabályzó, de nem mindegy hogy egy DTS-HD-t kap vagy egy gyenge magyar szinkronos jelet.
Egy DTS-HD, atmos jellel kb 85-ön kihajtom a rendszert amíg egy gyenge jelű magyar hangsávval kb fele akkor a teljesítmény ugyan akkor hangerőn..az ok, hogy filmenkent valtozik. de ha tesztelunk, nyilvan mindig ugyanazzal a jelenettel, hangsavval, ugyanazzal a hangero skalaval...
nekem is volt olyan film, ahol meg a jo minosegu truehd savot is -8-on hallgattam, de pl az overlord vagy blade runner 2049 demot nem igazan akarom -15-nel hangosabbra rakni.
en tront mindig -12dB-en tesztelem, megjegyeztem, mert -10-en elkezdett mindig klippelni az x4000, vagy nem tudom mit csinalt, de mintha egy rele elkezdett volna kattogni benne, ezert -12 dB-re szoktam ra. ott nem csinalta. akkor meg 4.5 meterre volt a hallgatoi, most 3m korulre vagyok bemerve. csodalkoznek, ha lenyegesen halkabb vagy hangosabb lenne az ezerszer latott jelenetugyanolyan kb...
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #180943 üzenetére
Szép
Nálam így szerintem akkor lengett amikor a tejfakaszto volt és zenén -15dBig feltekerem még akkor a Marantz 6009es erősítőtPl a micro martyt, amikor a teszteltem tegnap ott éreztem, hogy mozog amikor oda tettem a kezem
De nálam az Ulti sem járt így filmek alatt. Mondjuk az is igaz, hogy a film nézése közben nem menten oda megnézni.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #180929 üzenetére
Most per pill 2 van
A micro marty meg a zárt Ulti mind a kettő 15".
Csak ugye 1 végfokom van a Crown XLS 1002, ami nem elég mind a kettőhöz sajnos.Gondolom azért rakja oda mindenki mert ahogy írtad is kb minden hol ott van meg oda a legegyszerűbb letenni.
Pl én is ha a kanapé mellé szeretném akkor a hangfalkabelt körbe kellene vezetni a nappalin, ami szerintem lenne 10 méter hanem több hangfalkabel. -
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #180582 üzenetére
Igen ettől tartottam, hogy lehet nem érné meg a váltás 1502re.
Még nincs kimérve igazán a rendszer csak amit az ARC csinált.
Ezért is tervezek egy HTPCt, hogy akkor ott az EQ lehet majd rendesen állítani minden hangfalra meg a szubra is, akár kettőre is,. és nem kell külön minidsp.Sajnos nem nagyon van máshol hely, talán még egy hely lenne a kanapé mellett jobb oldalt de ott meg a kutya helye is van, és nem biztos, hogy díjazná 1-2 akciódúsabb filmet.
40nm a nappali+konyha együtt (amerikai konyhás)De a legjobb tényleg az lenne ha összejönne a micro marty teszt itthon, hogy az mit mutatna, hogy tényleg annyival jobb, hogy megérné rá lecserélni az Ultit. Vagy mellé és akkor lenne egy crossover szubom meg egy LFE, mind a kettő jól beállítva, már amennyire lehet a cavernel.
Viszont akkor meg kell plusz egy végfok vagy egy nagyobb, ami megint egy nagyobb kiadásezért lenne jó, ha pl a micro marty tudná azt amit keresek.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #180448 üzenetére
Az, hogy mondjuk magasabb az érték, az még magában nem akkora probléma, inkább az arányok.
Nálam 4kHz-től eléggé meredeken esik, ami egyébként nem is lenne nagy probléma, ha mondjuk 4kHz alatt laposabb lenne.
Közeli mérésnél, EQ-val korrigálva flat-re, de mikor az üléspozícióhoz ér a hang, ott pontosan ez a frekvenciamenetet mérek mint a lecsengési igőm.
Na itt kell észen lenni az EQ-zással, itt aztán az automatikus kalibráció, igen el tudja vinni az embert.Eddig engem is félrevitt rendesen, jelenleg a "harman görbe" lett a befutó, mivel a magassugárzón 2 helyen kellett beavatkozni csak, és meghagytam a "természetes" esését így eléggé alacsony torzítást kaptam, és jól terhelhető ami jól is jön ilyen helyzetben, mivel nem kényszerítem olyan működésre, ami esetleg már műszakilag problémát okozna neki. Mélyközepet pedig szintén tudtam korrigálni, hogy ne okozzon különösebb problémát annak a helyes működésében, és alacsony maradt a torzításom is. Egyébként így a REW automatikus EQ-ja tökéletesen egyensúlyba hozta a hangot.
Ettől függetlenül kezelnem kell a magasabb értékeket, mert minden sugárzó, pontosan így viselkedett.
Ja igen, mivel a mélyközép tartományom aránytalanul magasabb mint 4kHz felett, némileg ott a teret is nagyobbnak hallom, enyhén víszhangosabb az a rész, azért mindenképpen kezelni kell, hiába EQ-zom. -
devil-k
nagyúr
válasz
Khaosz55 #180105 üzenetére
+1
Teljesen egyetértek veled. A lövés és robbanás legyen olyan, hogy kiver a gatyámból, a dinamikától függetlenül pedig szeretem a finom, halk zajokat hallani.
Tévúton jár az aki az hiszi, hogy a mozifilmeknek a valóságról (valóság közeli élményekről) kell szólnia. Ez olyan, mintha egy népmesében hallott recept alapján akarnánk megtanulni főzni. -
Q
senior tag
válasz
Khaosz55 #179989 üzenetére
Az igazság valahol a két képem között lesz, de inkább a sok csillagoshoz kell hasonlítania. A kalibrált belépő lcd PC monitoromon is ahhoz hasonlít. Lehet az Oppo is túltolja kicsit, meg a telefonos fényképezés is nagyon félre tud vinni. De a lényeg, hogy hiába van jó megjelenítő, a lejátszón és szoftverén is legalább annyi múlik. Csak érik az a HTPC nálam is.
-
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #179978 üzenetére
Jókora, 2,5-3 kilós, különálló darab, de fixen bekötött kábellel csatlakozik a lejátszóhoz, aminek a belsejében - tápegység részen - is történtek módosítások. Robi-k írt erről szakszerűen pár évvel ezelőtt.
#179985m3ss
"attol h jobb vagy rosszabb a lejatszo a lathato csillagok szamaban nem kellene elteresnek lennie ugyanazon megjelenitonel"
Szerintem de, tehát ebben nem értünk egyet. -
Q
senior tag
válasz
Khaosz55 #179983 üzenetére
Bocs, úgy értettem, hogy a projektorod meg tudja jeleníteni a BT2020-at? Vagy csak képes fogadni és valamit csinál belőle? Erre gondoltam, hogy mennyi a lefedettség %-ban. De ez már tényleg vetítős téma
#179982BIGi75
Tudom, bármit bármire konvertál, de körvonalazódik egy olyan lehetőség a vetítőmmel, amit csak htpc-vel tudok kihasználni. Ezért is kezdtem összehasonlításba az itthoni "vackokkal", hogy kell -e nekem az új fícsör. Meg azért, mert az Oppo egyik HDR beállításánál a világos részek villogtak. Már nem emlékszem a menü nevére, de az maxra volt tekerve.
#179985m3ss
Ha nagyon ráérek, még lehet tekergetem kicsit a készülékeket. De nincs Imprex, nem Himedia volt. De azzal is meg fogom nézni. Van egy q5 itthon. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #179980 üzenetére
Én SVP-t használok, teljesen ki tudod kapcsolni az interpolation részt, hogy HDR-hez használd csak. A villogást pedig az előzi meg, ha advanced alatt false-ra állítod az adaptive mode-ot. Én fix magas fényerővel állítottam hozzá a nitet, mint valami lejátszóban, és tökély így is.
-
m3ss
veterán
válasz
Khaosz55 #179938 üzenetére
nincs tobb kep? szeretem nezegetni az ilyen home cinema cuccokat
ja hat szurke es szurke kozott nagy kulonbsegek lehetnek. plane fotozva, a kamera fenymerese mindent 18% szurkenek akar latni, szoval ki tudja milyen az ove.
alr vaszon mellett ilyen is kellett ez a sotet? nem szorakoztal
amugy errol nem esik eleg szo a projektorosban talan, orulok hogy raebresztettek erre...sok betevedo nappaliban vetiteni akaro emberke vesz feher vasznat vilagos szobaba aztan nezik a semmilyen kepet...nem esik eleg szo az alr vaszonrol vagy a szoba megfelelo sotetieserol sztem.
en is vetitettem nagyon sok evig vilagos mennyezet mellett 1.4 vaszonnalmost ez a szin van.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #179919 üzenetére
Az konkréttan fekete lazuros fa borítás, és a vetitett fal is, de a fényviszonyok fényképezéskor (telefon) nagyon nem voltak ideálisak, hogy finoman fogalmazzak.
Jó, lehetne sötétebb, de már így is élvezhető a mozi, vetített képnél a háttérből semmi nem látható, teljesen sötét a mennyezet ver vissza még fényt azért rendesen, de majd valamit kitalálok oda is. -
Mankó
veterán
válasz
Khaosz55 #179895 üzenetére
Hatalmas a 12.17, túl meghatározó, esztékailag már már tolakodó lenne a 18 nm-es szobában, amit nem szeretnék. Szerintem teljesítményben elég lesz bőven a 10.17 is. Persze lehet, hogy a későbbiekben megtámogatom egy másikkal is, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az ōsszkép. Dupla 10.17-el lehet még jobban is járnék, mint egy 12.17-el, anyagiaktól eltekintve.
Erről a felállásról szívesen olvasnék véleményeket, 2 kisebb 10.17 vagy 1 nagyobb 12.17. -
tomyka74
senior tag
válasz
Khaosz55 #179899 üzenetére
Nálam pl. teljes front szekció full fekete zongoralakk (chrono SL590DC, T12 sub, kef R200c center) és imádom sztem annyira gyönyörű főleg így,hogy minden elem olyan. A hátterek kivételek azok sima feketék(chrono 502.2). De mondjuk én tudok rá vigyázni is mert egyedül élek.
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #179891 üzenetére
Klipschnél a fólia úgy látom matt fekete, ami nekem sokkal jobban bejön, mint az erezetes. Másrészt mivel fólia, közel sem olyan kényes, mint egy lakkos felület. Amúgy szerintem a membrán színe is jól mutat, még a grilleken keresztül is átjön picit. Volt már jó néhány zongoralakkos cuccom, hát, soha többet.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #179586 üzenetére
A HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\VoidX\Cavern registry mappát kell törölni alaphelyzethez. A 22 dB-es csökkenés nagyon extrém, ilyenkor figyelj a figyelmeztetésre, hogy melyik csatorna miatt van, illetve ha lehet, ne Cavern-ből csinálj crossovert, hanem AVR-ből, az már a HDMI után van, ott nem számít a gain.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #179537 üzenetére
A legelső vagy ha onnan nézzük akkor a legalsó
Szóval a pirosig még van mar ledIgen én is így gondolom, hogy ez nem bírna el 2 szubot.
Behringer 3000rol mondják, hogy az elbírna, de a Crownt meg jobbnak mondják.@powerup2
Hát lehet azzal sem jönne meg a kívánt hatás. Ahhoz szeritnem kell a reflexes, de lehet rosszul gondolom. -
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #179291 üzenetére
Ugyanott, ugyanazon!
Úgy emlékszem, én sem ajánlottam neked az ELAC-Emotiva párosítást.
#179289-KP-
70 %-ban egyedül nézek filmeket, sorozatokat, semmi bajom az mtm-mel. Ha nem tetszene, már régen lecseréltem volna. Sőt, ELAC 400-as sorozat volt az elképzelésem, annak is mtm a centersugárzója, ráadásul egyvonalban elhelyezkedő hangszórókkal. Bár az két és félutas, ami bizonyos szempontból jobb megoldás. Én nem szeretem, mert egyértelműen hallom, hogy melyik oldalról jönnek a mélyebb, 450 Hz alatti hangok. -
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #179279 üzenetére
Biztos nem voltak anyagilag ellenérdekeltek az Emotiva ellen
Procit nem biztos, de végfokot simán vennék tőlük. Igaz nekem gen1-es xpa van, de simán állta a helyét a sztereó cuccaim mellett, amiket végül el is adtam. Semmilyen reális indokot nem látok, miért ne lenne jó az Elaccal. Eléggé bullshit szagú a dolog.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #179212 üzenetére
Nagyon sok csalást ki tudott irtani az oktatás fejlődése és a publikum megfelelő informálása. A TV-s lehúzások teljesen eltűntek, a házaló csalók már csak nagyon a világ szélén üzemelnek, placebó orvosság már csak konteós Facebook-csoportokból jut ki, a tech support scam-eket pedig már az őshazájában is nagy erővel, hatékonyan üldözi a rendőrség, az is megfogyatkozott. Az AQ egy lapon említhető ezekkel, és miután a vásárlóbázisuk átlagéletkora szerintem 70 is megvan, nem sokat jósolok a cégnek.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #179066 üzenetére
Mi van akkor, ha van egy Dirac-os processzorod vagy AVR-ed és a sub kimentén MinidspHD-t akarsz használni mert pl 4 sub-ot akarsz korrekciózni?
- A miniDSP-vel megcsinálod a korrekciót, majd már egyben kezelve őket mérsz a procival/AVR-el.
A proci-AVR-re már olyan dirac licence van ami subokon kívül a többi csatornát korrekciózza?- Igen, azonban a korlátozott licencek csak az 500 Hz-ig terjedő tartományt kezelik, valamint nem tudsz rá egyedi célgörbét tenni ill. a kapott standard görbét módosítani (pl. Emot. proc.) alap szoftvere.
- Az sem világos számomra, ha veszek egy dirac licenc-et azt a készülékre vásárlom vagy mint user veszem és vihetem tovább a jövőben másik készükére.
A korábban regisztrált email címmel belépve másik modellen is működni fog.
A többit KP leírta és szerintem is felesleges csak szubok miatt azt venned a miniDSP-re.
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #179066 üzenetére
Minidspre szerintem felesleges diracot venni. Másrészt pedig igen, nem mindegyik avr jön dirac licensz-el. Ha ilyen modellt fogsz ki, akkor oda is külön meg kell venni a dirac licenszt. Létezik olyan verzió is, hogy alapba diraccal jön, de nincs benne pl. a dirac live bass control, akkor azért kell pluszba fizetni, feltéve ha kell. De olyan verzió is, hogy eleve nem is veheted meg a DLBC-t. Hogy készülékenként van-e a licensz azt sajna nem tudom. Sajnos valószínűsíthető ez is. Audyssey is úgy csinálja a legújabb app-al, hogy egy készülékkel tudod használni. Én mindenképp úgy csinálnám, hogy ha dirac licenszet vásárolnék, hogy csinálnék egy külön mailcímet és arra venném meg, így esetleges eladás esetén továbbadható lenne a licensz.
-
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #178819 üzenetére
A MiniDSP 5 EQ-t enged a bemeneten és 5-öt a kimeneten. A kettő együtt adja a jó eredményt. Ha a kettő közül csak egyet tudsz használni (pl. négyfelé osztott bemenettel), az legyen az in. Kíváncsi vagyok az eredményre, mert az 5 db szűrő pont középpálya, amiről nem lehet látatlanban eldönteni, hogy kevés-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kuponkunyeráló
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konteó topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- The First Berserker: Khazan
- Renault, Dacia topik
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- OLED65C43LA 3 ÉV GYÁRI GARANCIA !!!
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest