- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez sem rossz akció (ha nem elírás és az optikai kábel
)
-
dgyuri0123
nagyúr
Miért lenne szegénységi bizonyítvány? A Dac mozin tökéletesen teszi a dolgát, szerintem.
Az FLAC-ba azért nagyon sok gépnek törik bele a Dac-ja. Viszont egy kellően jó végfokkal + Külső Dac-al nagyot lehet lökni a minőségén. Persze elég egy jó CD játszó is, de ki akar lemezekkel bíbelődni?
Lehet, a 3808-nak nem elég jó a végfoka zenére?
Hiszen bármit kötsz elé, értelmes hangot nehezen tudsz kicsikarni belőle, ahogyan Te irod. Az már komolyabb gond szerintem.
A Nad T757 sokkal jobban is teljesítene ha megfelelő analóg forrással etetném. Pont ezért van az, hogy még a 16k-s Dac pótlékot is sokkal jobban szolgálja ki, mint a korábbi Yamaha 1300-asom, pedig az is piszok jól tudott szólni jó analóg forrással. Persze szerintem és az én igényeimet figyelembe véve.
"Előtte kipróbáltam két 30e körüli DAC-ot, azok nemigazán hoztak semmit hangban."
Ha nemigazán hoztak semmit a hangon, akkor az milyen jelzés a 3808 részéről. Talán egy szinten mozog egy fél milliós erősítő Dac-ja egy 30e Ft-os Dac-al? Mert nem azt írtad, hogy rettenet volt a sajátja után hallgatni. Akkor az nem szegénységi bizonyítvány?
-
dgyuri0123
nagyúr
"Én pár variációt kipróbáltam, de nem vagyok híve ennek a tegyünk DAC-ot AVR elé dolognak."
Pedig van értelme. Én most egy 16e Ft-os Sound Blaster XFI-t használok és az is jobb, mint a Nad 757-es sajátja. Legalább is FLAC forrásból.
Nem mondom, hogy hatalmas a különbség, de nem lehet szó placebo hatásról egy 16 e Ft-os Dac esetében.
Vakteszten is egyértelmű mi szól, HDMI, vagy analóg bemenet. Coaxon nem próbáltam, optikain viszont igen és az is gyengébb, mint az analóg bemenet/DAC.Ezért is gondolom, egy 100e Ft-os cucc mégis csak többre képes, mint ez a "Dac pótlék".
-
gorbep
senior tag
Az Ebay-en az XDA-1-ek ára béka s@gge alá csökkent... ami jelentősen megnövelte az ár/érték arányt... de ha emellett dönt azért azt tudni kell, hogy USB-n csak 16b/48Khz-et fogad, és az USB vevő sem egy világszám... én a koax SPDIF-jét használnám, az vállalható... különösen ezért az árért...
-
Gabesz26
senior tag
Ha most építenék rendszert nálam erősen képben lenne az Arcam 350 + Oppo105 felállás. Használtan kb. annyiból ki lehet hozni, mint a jelenleg meglévő HTPC + AVR400 kombóm (persze az analóg összekötők megdobnák azért rendesen a különbséget
).
Ha nem titok lehet tudni mi lesz a 3808 helyett?
-
"De úgy mellesleg ezektől "kategóriaugrást" ne várjon senki."
Szerintem pont annyira lehet ezektől is kategóriaugrás, mint a 10x ennyibe kerülő társaiktól. Vagy fogalmazhatok úgy is, hogy pont ugyanúgy nincs hatása, mint a 10x ennyibe kerülő társainak.
(#89011) MasterMark
-
gg72
veterán
Én is pont ezt nézem, annyi különbséget látok, hogy habár mindkettőben 3db 2.5-ös ér van, a 100-asnak mégis vastagabb az átmérője (11.8mm vs. 10.3 mm). Mondjuk nálam éppen ezért a 110-es jobb lenne, kisebb lyukat kellene fúrnom...
liszi70: Kösz, rákérdezek az illetőnél, úgyis kellene még egy Mennekes dugó is.
-
"Akkor se ugyanaz."
Azt az egy számot lehet, hogy elírták, olyan közel van egymáshoz az 1 és a 0 !
(#89002) gg72 "Szerintem nem egy árban van a két kábel, a Conrad-os métere 1500 Ft, a HifiPiac-osé pedig Mennekes dugóval 5300 Ft, amiből 1000 Ft a dugó, ha jól értelmezem a hirdetést"
Nem jól értelmezed a hirdetést. Nézd már meg a különbségét az egy és a két méteres kábelnek! Az ugyanaz a kábel. De nincs ezzel semmi baj, jó az a kábel, én is ilyennel szereltem az én elosztómat, csak 4 eresben.
-
gg72
veterán
Kösz az infókat.
A Kontaset-es (3-4 emberes) megoldást úgy érted, hogy ők szerelik be az elosztóba a kért kábelt + csatlakozót?
Nálam az a gond, hogy a kábel egyik végét mindenképpen nekem kell majd feldugóznom, vagy az elosztóba szerelnem, mert olyan helyen van a fali konnektor, ahonnan a kábelt egy fából készült galéria tartóoszlopán keresztül fúrt lyukon tudom csak átvezetni, ezért komplett szerelt megoldás nem jöhet szóba:liszi70: Szerintem nem egy árban van a két kábel, a Conrad-os métere 1500 Ft, a HifiPiac-osé pedig Mennekes dugóval 5300 Ft, amiből 1000 Ft a dugó, ha jól értelmezem a hirdetést [link].
-
Lacielvtárs
nagyúr
értem, köszönöm a választ
nem is kérdezek rá többet!
akkor ezért volt anno hogy az egyik cimbim aki annyira hi-fi man mint ti (nem sértésként írom) anno még gyerek koromban arra lettem figyelmes hogy a hi-fi cuccának külön kábel húzott ki a villanyóra elől, mert azt állította hogy a villanyóra is befolyásolja a hangzást....
anno leszigetel újakkal szerelte...én meg anno
hülyéneknéztem -
Khaosz55
addikt
Hali,
korábban a SW10-es kb 30mˇ2-en volt oda elégségesnek éreztem.
A mostani házam nappalija kb 30mˇ2. Viszont süllyesztett nappali, mögötte folyosóval és a nappali mellett konyha és étkező. Egész egy légtér.
Ki kell számolnom de szerintem egy légtérben van kb 60mˇ2. A belmagasság 2,7, a nappaliban viszont kb 3,2m.
Ide kevés egy Klipsch SW10. Eladni nem akarom mert sok pénzt amúgy sem adnának érte inkább még 1 sub.
2. Subnak lehet zártat szeretnék.
-
zsozso1
tag
Köszönöm a beszámolót. Nem rossz ez az ajánlat de az igazat megvallva én még soha nem vettem semmit az e-bay-ről. A nyelvet sem vágom annyira úgy hogy .......... Ha esetleg valaki segítene ebben (privátban) azt megköszönném. Nem szeretnék ráfázni a dologra annyit nem ér.
-
Patice
nagyúr
Ha még megvan az RS5, akkor fogd fel a külön sztereó láncod első elemének a GS10-es dobozokat!
Komolyan! Ha kell a mozi és kellene valami jó zenére, azt csak egy nagyon drága mozivas + jó dobozok tudják. Ha nem akarsz olyan sokat beleinvesztálni, akkor én elgondolkodnék a külön rendszeren. Idővel fel tudod azt is építeni szépen és lehet a végén még mindig olcsóbban jönnél ki a két külön lánccal, mint egy zenére is jó mozi összeállítással.
De te tudod, mennyit ér meg neked a jobb hang. Ha jobbat szeretnél, akkor az több pénzbe fog kerülni. Nincs mese. Szarból nincs vár.
(#88344) dgyuri0123:
Gratula! A lényeg az, hogy neked tetszik! Használd sokáig és leld benne örömöd!
Ui: MOST TÖRÖLD A TOPIKOT A KEDVENCEK KÖZÜL!!!!
-
"AVR + háttérzenéhez nem biztos hogy van értelme a GS10-nek."
Ilyen alapon minek kell például nekem az Electra? Azért, mert egy jó AVR-el is simán kijön a különbség egy jobb meg egy kevésbé jó hangfal között, mozin és sztereón is. Te tudod legjobban, hogy mekkora különbség volt (sztereóban, AVR-el tesztelve) a Dynavoice DF6-hoz, de még a MA RS8-hoz képest is az Electra javára. AVR-el max nem tudod kihozni a dobozból a maximumot. És? Elég, ha "csak" jobb!
Én is gyakran háttérzenéhez használom egyébként a Denon-Electra-t (épp most is), de azért marha jó érzés néhanapján kényelmesen elhelyezkedni, és belefeledkezni a zenébe. És olyankor szükséges ez a minőség. -
robi-k
őstag
Hmm, rég volt a kezemben forrasztó pálca
Töröm a fejem, hogy építsek hobbiból egy ilyen DSD-t támogató DAC-ot: ES9018K2M XMOS DSD DXD 384kHz USB DAC with Bit-perfect volume control and SPDIF inputDe van ott más érdekes DIY ketyere is. Megjegyzem, igazából nincs rá semmi szükségem, az asszony biztos legalább egy hétig nem állna szóba velem
-
mettek
addikt
egyetértek. Nem holnap de még nem is holnapután lesz az amikor elterjedt lesz a 4k.. De ha el is terjednek a 4k tv-k, mit nézünk rajta? negyed akkora hd tartalmat? Mert a 4k filmek se holnap jelennek meg. Továbbá azért valljuk be sokan nem blue rayt néznek hanem kölcsönöznek..ez esetben mekkora tárhely, milyen sebességű internet kell majd a filmekhez??? Ha most 20 gb egy full hd akkor egy 4k kb 60-80 gb lesz de ha elterjedne az atmos hangsáv akkor talán 100gb is lesz egy film.. Ezen elgondolkodott már valaki?
Ehhez fejlődnie kell az internetnek, nagyobb tárhelyek kellenek, gyorsabb adatátvitel (USB) ha másolni kell plusz a 4k tv....Sztem ez nagyon messze van akkor is ha úgy nyomatják a 4k tv-t mintha ingyen lenne és még a Barátok Közt is 4k-ban menne...
(#87894) Patice
Nem tudom, nem vagyok villamos mérnök...sajnos. -
törölt tag
Én is..
Azért nézd meg a kéréseket, felének kell a 4k pedig se elérhető árú megjelenitő, se forrás rá...
Viszont mindenki a jövőre tervez, ez nem laptop hogy 2-3 évente cseréljék,5-6 évre vagy még többre lehet számolni..
Új készülékekben hamarosan elérhetővé válik és sztem a jövő évi modellek a belépők kivételével mindegyik tartalmani fogja. Ilyen volt anno a HD. -
-
devil-k
nagyúr
-
enricotoxic
tag
OK, már értem. Ne ez az, hogy cserélgetni kell benne az IC-ket, hogy jól szóljon? Az mostanában a hangkártyáknál is trend, de ez nem azt jelenti, hogy nem elég jó ami benne van? 11 db minőségi Opamp mennyibe kerül? Abból (DAC+11 Opamp) az árból már jobb DAC is kijön. Hivoxok-ról jókat hallottam, de nem tudom milyen.
A hasonlatom a hangra vonatkozik, nem a megépítettségre. Tőlem egy fiola olaj is lehet benne, ha attól jobb lesz a hang. A sok minőségi alkatrész és főleg a "szép beltér" nem garantálja a jó hangot. Ott van a 47 Lab, mennyire egyszerűek a berendezéseik és állítólag (alig van belőle a piacon) nagyon-nagyon jók.
-
enricotoxic
tag
130.000 Ft az Asus, a Heed Dactilus III + PSU 125.000 Ft. A Heed még engedhet is valamennyit az árból. A kettő hangja közül a Heed messze jobban tetszett nekem. Azt éreztem, hogy az Asus rendes iparos munka, a Heed egy művész keze által készített mesterdarab, bár elég hülye hasonlat de most ez jutott eszembe. Ezért az árért vehetsz egy Bodor Audio DAC-ot, ami eszméletlen jó.
"opázgattam vele"
Nem értem. Mire gondolsz?
-
devil-k
nagyúr
3-4 méter kb. Igazság szerint nem annyira háttérzene, mert a PC-n sokat dolgozom. Mi számít háttérzenének? Az biztos, hogy nem fogok leülni és csak zenét hallgatni. Ráadásul nem akarok nagy sztereó fejlesztésekbe kezdeni, mert azt tényleg nem használnám ki.
ProdyG
Persze persze, a mozi azért az fontosabb számomra.
Elolvastad már a kezelési útmutatót? -
Mankó
veterán
"főleg ha összevissza van EQ-zva"
Ennek a kifejtése engem is érdekelne. Én amikor EQ-val mértem, akkor csak a gyári alap beállításokkal használtam, Dinamic volume meg ilyenek nem voltak bekapcsolva. Így mozisabb a hang (filmre), EQ nélkül tisztább, részletesebb, de sokkal halkabb.
Audessey-t érdemes bekapcsolni, vagy jobb nélküle? -
-
lemmy9
őstag
Persze, csak vicceltem. A 2805 azért már nem olyan alap, hogy ne kelljen jobbnak lennie. De amúgy volt régebben valami Onkyo hm. vasam, ami Pure-ban hallgathatatlan volt. Aki megszokja a szanaszét kiemeléseket, az nagyon rossz felé terelte az izlését, és arról lejőnni is nehéz.
-
"ha nem a pure direct szól jobban, akkor ott bajok vannak. Vagy a lánccal vagy a füllel (főleg ha összevissza van EQ-zva)."
Igen, szerintem is így van. Valószínűleg az hallja a Pure direct-et laposnak, tompának, akinél a sztereó jól el van basz..... illetve eq-zva, és ahhoz szokott hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest