- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
spiky03 #5518 üzenetére
Nos például ebben az írásban is olvashatunk a kis "szőrökről", melyeket az elébb "csillóknak" írtam helytelenül ( mivel az a látásban van ), amelyek milliárdjai vannak a fülben.
Amennyiben pl. egy bizonyos frekvenciájú hang nagyon nagy intenzitással éri a fület hosszú ideig, az esetben a pont arra a frekvenciára hangolt szőrsejtek elpusztulnak, ergo az ember többé azt a frekvenciát nem fogja hallani.
"nagy intenzitású hangok hosszabb időn keresztül hatva tönkreteszik a frekvenciájuknak megfelelő külső szőrsejteket ezen a frekvencián romlik a hallás"Esetleg Phil Collins neve ha nem cseng idegenül, az ő hallása folyamatosan vész el a fülkárosodás miatt, mivel álandóan fejhallgatózik (állitólag emiatt).
Na ő semmilyen felharmonikust sem fog hallani, mivel fizikai akadálya van ennek.Na már most figyelembe véve, hogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma állapotban levő és azonos hallószőrállománnyal rendelkező egyén.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #5527 üzenetére
Pedig ismét sikerült egy hozzászólásban háromszor helytelenül, Streamer-nek írni a Streamaudio nevet.
A múltkorihoz képest fejlődtél, mert akkor Steamert írtál, ami a gőzhajó triviális neve.(#5528) Ed Parker
Szerintem csak képen mutat jól, élőben sokkal kevésbé. Nem tenném be a nappalimba.
Ízlés dolga. -
Peak
addikt
válasz
spiky03 #5516 üzenetére
Ez a beszéd!
Kompromisszum és ésszerűség!
Egyébként erről a jelenségről amit írtál - ha érdekel - olvass többet, a neten sok írás van akusztikával kapcsolatban. Ahol nem hallasz mélyet, ott pont kioltják egymást a hullámok, és ennek van ellentéte is, ahol erősítik.
Meglepődnél, hogy milyen sok ilyen pont van a térben, ahol zenét hallgatsz.Sőt olyan írás is van, hogy ha beteszed a sarokba a hangfalad, akkor a két fal távolságának függvényében jól meghatározató frekvenciák erősödnek, illetve "boost" hatás is előjön.
Én ki szoktam húzni a frontokat 1 méterre a sarokból ha zenélek, mert ha benthagyom, akkor döng a szoba. -
Peak
addikt
válasz
spiky03 #5511 üzenetére
Ez egyébként szerintem is hihetetlenül fontos pontja a témának, a szobaakuszika.
Én is azt tapasztalom, hogy az RTiA7 párban ugye 4 db. membránnal, szeparált kabinettel olyan mélyeket kéne csinálnia szemben állva vele, hogy a tüdőm kiesik.
Ehelyett nagyon visszafogott, finom a mélytartomány a szobában állva.Ellenben ha kimegyek a konyhába, ott hallom, hogy milyen hihetetlen mennyiségű mély jön le róla, hogy dühöng még a fürdő és a klotyó is a basszustól, mint amikor a 10000Wos hangosítású diszkóban bemész a klotyóba, oda is a brutális mélyek jutnak el.
Összességében tisztelt kollegák, annyira nem egzakt ez az egész, hogy totálisan szubjektiv.
Azt vedd, amit a PÉNZTÁRCÁD megenged, és beleszeretsz a hangjába, a kinézetébe.Egyéb iránt érdekes aspektus a megjelenés, hiszen egy szép hifi rendszer a nappalid dísze is lehet, erre hivta fel Gábor barátom a figyelmemet tavaly a vásárlás előtt.
Egy Dali hangfalat nem tudnék 10 percnél tovább bámulni hányinger nélkül, de egy Monitor Audio lakkfekete kabinetje a fehér membránokkal, vagy a Mission lakkozottt rózsafa kabinetje a diszkrét mélyszürke membárokkal... na hát az vizuális orgazmus.No de ez már más tészta...
-
Zanik
addikt
válasz
spiky03 #5500 üzenetére
Így már én is jártam, hogy két különböző helyszínen teljesen más élményt adott ugyanaz a hangfal. Más szobaakusztika, eltérő erősítő beállítások, és máris egész kellemesnek tűnt az, ami korábban zavart, vagy épp pocsékká vált az, ami máshol még tetszett. Annyi mindenen múlik a jó hangzás. Nem is csoda, hogy itt is sokan folyamatosan kísérletezgetnek, és mindig kicsit elégedetlenek.
-
Peak
addikt
válasz
spiky03 #5500 üzenetére
Nagyon érdekes ez a dolog, mert ugye elsősorban attól függ, hogy mit hallasz, hogy a füledben a csillók mennyire vannak elhalva ( t.i. a halló csillók nem regenálódnak teljesen, illeve nem termelődnek újra ).
Nincs két egyforma ember, akinek a csillói egyformák lennének, és pont ugyan azt az érzületet továbbitanák. Ugye köztudott, hogy ahogy öregszel, egyre csökken az a hangfrekvencia, amit még hallasz. Ezért nem hallják az idősebbek a CRT TV-knek a sipolását, vagy pont a zenének a teljes hangtartományát.
Ergo 1.) nincs olyan, hogy TÖKÉLETES hang, mert 2.) mindent máskép hallasz.
S mivel a korod és a füledet ért hatások miatt folyamatosan változik az az ingerület, amit az agyadnak közvetitenek a rezgésérzékeny vackok, ezért amit egy éve Xnek hallottál, azt most Ynak fogod hallani.
Tehát nincs olyan hogy jobb vagy rosszabb, csak olyan van, ami ÉPP TETSZIK neked az adott pillanatban.
Amúgy meg az RTi A7ről beszéltem.Én pont az előbb leirtak miatt választottam. Az én hallásom alapján hihetetlen feszes, precíz, egyenes hangja van, még nagyzenekari cuccokon is, pl. komolyzenénél lehet nagyon hallani.
Szóval ízlések és pofonok...
-
Viper26
nagyúr
válasz
spiky03 #5358 üzenetére
Igen DTS.
Nincs még sub sajnos, de ez a szett olyan mélyeket produkál a két fronttal, hogy nem tudom abbahagyni a vigyorgást.
Szerintem kezd valamennyire bejáratódni, mert hallhatóan egyre jobb lesz, szépen "érik" össze a cucc.
KEF C4 a kiszemelt amúgy, sok jót hallani róla, meg pár kolléga ajánlotta is itt. -
nebulo5
senior tag
válasz
spiky03 #4025 üzenetére
Az eddig volt HM erősítőim közül Az RX-V1400RDS az első Yamaha. (nincs rá nyomós okom, hogy ez is legyen, de sajnálom elherdálni gombokért.) Amikor még azt az elgondolást "ápolgattam", hogy egy erősítővel oldom meg a filmet és a zenét, a fórumokon olvasott vélemények, és hallgatózás alapján szereztem be. A neten mindenről, mindent meg lehet találni, csak türelem és kitartás kell hozzá.
Azt gondolom, hogy zenei hang szempontjából, a Yamaha mai napig nem alkotott jobb HM erősítőt a DSP A1 modelltől! Van szerencsém hallgatni, akár heti több alkalommal is! Már számos hangfal gyártó cég termékével ki lett próbálva, és 2 - 3 típustól eltekintve, mindegyikkel pazar zenei élményt produkál! (a vele gyengén teljesítő hangsugárzók számos más típussal is szerényen "zörögnek".) Szándékosan nem írok típus nevet, mert esetleg megbántanék néhány itteni fórumtársat is!
De talán, ez a példa is csak egy etalon. Mint ahogy egyéb más HM erősítő típusok között is akad 1 - 1 "gyöngyszem, csak rá kell találni, és kellő ismeretek birtokában hozzá válogatni a megfelelő komponenseket! (hangfal, kábel(ek),...stb.) Az ismereteket pedig sok fórum olvasással, megfelelően feltett kérdésekkel lehet megszerezni, de főként hallgatózással!
Bocsi, ha esetleg túl okoskodónak tűnnék, de az itt feltett kérdések 40 - 45 %-a teljesen haszontalannak tűnik, és minden elismerés a "kemény magnak", hogy van hozzájuk türelme. -
-
Joshi
titán
válasz
spiky03 #3922 üzenetére
Mekkora ökörség ez a költsd az erősítő árának többszörösét hangfalra duma.
Mibűűű? Mi vagy te egy havi 1.5 millás keresetű vezető? Vagy mi? Hidd el hogy simán élvezhető minőséget is lehet venni 150-200k-ból is. Ebben a topikban olyan ajánlások vannak hogy akár át is nevezhetjük a topikot High-End Hifi akárminek. Úgy repkednek itt a százezrek hogy csak kapkodja az ember a fejét. Ne bohóckodjunk már.
-
fenix
csendes tag
válasz
spiky03 #3905 üzenetére
Szerintem nem fogsz csalódni ha a mozi, a cél és nem a zene.Allan Taylorral, Colour to the Moon - 2000-ben kiadott albumával hallgasd meg.Ezt az albumot használja a B&W is a tesztlemezének. Figyeled meg sok helyen ezt a lemezt használják bemutató célra, főleg olyan hangfalaknál, ahol kevesebb a mély hang.Ebben az esetben kifejezetten előnyös tud lenni.Nem tudom milyen doboz lesz a rendszered ezért minden kép több dobozzal hallgasd meg.
-
ginola
addikt
válasz
spiky03 #3896 üzenetére
A Polkból inkább RTi-t ajánlanék, ha márkán belül keresel.
Egyébként véleményem szerint , ha a mozi a lényeg az alábbit ajánlanám meghallgatásra:
-Dali Zensor 7 5.0 szett Proson R10 vagy 12
-Onkyo 609, ha a mozi a fontos, a másik alternatívám, amivel nagyon tetszett a fenti szett a Marantz 5005sting2:
Ne aggódj Totel megoldja a problémát.
ez miatt nincs ilyen!
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #3454 üzenetére
Denon 3312-es és nem 20, bocsi.
Meg azt javasolta, hogy 15nm-re is bőven kell az álló frontok. Meg a hangfalválasztásnál azt a technikát ajánlotta, hogy sztereóban kell meghallgatni, és ha úgy tetszik, akkor az tuti jó lesz mozin is.
Ezt ti is így gondoljátok?@Tamoo
Igen azt, ha jól tudom az a legkisebb Polk Audio szett. Amúgy meg igen, kinek mi tetszik.
Kíváncsi leszek majd ha megyünk hallgatózni, hogy hallok-e köztük különbséget.
Volt olyan verzió is az Elacból, ahol a 45 körül volt egy center, 75 egy pár hátsók és hozzá 180 a párja a fronoknak, ha jól emlékszem. De a legdrágább Eltac front 720ba volt. -
Peak
addikt
válasz
spiky03 #3339 üzenetére
Szia!
Igen, én itt vettem meg a Polk hangfalaimat, és nagyon szimpatikus volt az eladó úr.
3x mentem vissza és mindig türelmes volt velem.
Ugyan nem fedi le a bolt készlete a hangtechnika minden márkáját ( főként ugye Mission, Polk, Denon, stb. ), de sokat lehet tanulni minden egyes alkalommal.
Csak ajánlani tudom. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
spiky03 #3308 üzenetére
Vegyél egy jó denon 1912-őt mind Szabika hozzáillő 5.1-el és lesz öröm meg bódottá
Ahhoz egy jó blu ray lejátszó oszt meg is vagy,ja meg fasza kábelek.Ahogy ricsik is mondta a tv-vel kezd, ha jól emlékszem te 55cm-s crt-n mozizol ugye?
Ha igen, egy 40"-s LCD/plazmát legalább be kellene szerezni, de 50"-től az igazi -
ricsik
őstag
válasz
spiky03 #3308 üzenetére
Ha odafigyelsz a részletekre és tűélesre hegyezed a rendszert, ahogy Dorián tette (akkusztika, kábelek, elhelyezés, beállítások, stb...), akkor simán élvezheted a HD hangokat C6-al is.
A mozihoz milyen tv van / lesz? Csak mert hiába a jó hang, ha kicsi a kép. 3m-ig a legalsó határ 50 col. 3 méter felett meg 55-65-vetítő. Ezek alatt kompromisszummal beszélhetünk moziélményről. -
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #3295 üzenetére
"Szerintem egy felső kategória alsó része teljesen megfelelő lesz nekem, vagy a középső szint felső része."
Én személy szerint nem török ilyen magasra.Zenéhez szeretnék valamivel jobb hangfalakat, viszont nincs hely két szettnek. Innen indult az egész. Viszont ha veszek jobb hangfalszettet, akkor ahhoz már gáz lett volna a piot használni. Akadt rá egy "jó" vevőm, kár lett volna kihagyni, pont a h/k is tűrhető áron volt, pár kategóriával alacsonyabbat se úsztam volna meg sokkal kevesebből úh beneveztem rá. Szóval következő lépés még egy hangfalcsere aztán ha minden jól megy leállok. Nyárra új bringát akartam, de már sikerült elkölteni az árát.
-
sirfer
aktív tag
válasz
spiky03 #3225 üzenetére
Nekem az Audyssey állítja be a bemérő mikrofonnal, a telós progi nekem sem volt pontos. Akkor inkább egy 10-15e Ft-os hangnyomás mérőt kellene venni.
Az Audyssey kiírja, hogy mennyi az aktuális dB és a hangerőt addig kell állítani, amíg zöld értéket nem mutat.
Nagyon jól be tudta lőni. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #3110 üzenetére
Kisebb hangerővel lehet átélni "megrázó" élményeket, anélkül, hogy a ház rád akarna dőlni és a szomszédok sem fognak utálni. Viszont kell hozzá pluszban egy sztereó erősítő.
(#3111) Sanci38
Igen, a N.A.F. ülőbútorainak mindegyikét felszerelik rezgetővel.
Sajnos megszünőben van a cég. -
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #3106 üzenetére
Ilyen kanapéban eddig csak egyszer ültem valamikor 1998 tájékán vagy akörül az akkor nyíló Nyíregyháza Plázában. Egy Sony Pascal rendszer volt köré építve és a Sárkányszív c. film ment demóként egy 82 centis Sony 16:9-es TV-n.
Régi szép idők.
(Akkoriban meghatározó élményem volt a Pascal hangzása, azóta sem hallottam többé.)
Sok értelmét nem látom, de alacsony hangerőn is lehet érzékelni a nagyon mély frekvenciákat vele.
(A további képeken szépek azok az XTZ szörnyek frontoldalon.
)
-
Stubi28
tag
válasz
spiky03 #2662 üzenetére
Kábelezésről meg csak annyit, hogy épp most agyalok miként lehetne javítani sérült HDMI kábelemet.
A nőknek, mint az én páromnak is van valami direkt erre specializálódott képessége, hogy hogyan tegyék tönkre azt is ami lényegében sérthetetlen.
Van a szőnyeg és a szekrény alatt elvezetve egy Inakustik premium Flat 7,5m-es kébelem a Pc és a Tv között.
Esküszöm csak 5cm látszik ki a szőnyeg alól, de azt is sikerült asszonynak porszívóval megblankolnia....
Azóta csak a kép megy át, a hang nem és, ha jól látom csak egy szálat sikerült kivégeznie.
Az árát gondolom nem kell ecsetelnem -
Szabikaa20
őstag
válasz
spiky03 #2586 üzenetére
NM...Köszi!
Ok megosztom!Idáig nagyon bejön csak a sofware-rel nem vagyok kibékülve!Idáig én is azt tapasztaltam,hogy jobb!
(#2592) Dorian:Nem rosszból,de egyetértek!
Szerintem igen is előny ha van!Már 2012-őt élünk már mindenre raknak HDMI-t...Lassan a gáztűzhelyen is lesz!
-
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #2409 üzenetére
Az én új kábeleimet a háttérsugárzókhoz még csak most kezde majd próbálgatni. Elsőre (de ez maximálisan lehet az újdonság varázsa vagy placebó is, mert nem ellenőriztem vissza) tisztább és részletesebb magasakat vettem észre, ami tér-élmény tér-rajz szempontjából is számít.
A hozzá adott banánokat valószínűleg le fogom cserélni valami normálisra, mert nem tűnnek minőséginek, nem is láttam még ilyent: két részből áll, amik egymásba csavarhatóak, és a hátuljába bele van forrasztva a kábel.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
spiky03 #2406 üzenetére
Én vettem ilyen Proson kábelt! Mikor megjött, kíváncsiságból megnéztem mi van a csatlakozó alatt... Hát siralmas látvány volt! (Bár lehet hogy egyedi eset...)Vissza is adtam a Stream-es fiúknak, helyette hoztak Kácsától egy Dorian által is használt kígyót! Igaz más árkategória, de ez tökéletes!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest