- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
#09634560 #57526 üzenetére
MegaLine III Specifications
Frequency range (+/- 3dB) [Hz]: 35 - 22.000
Nominal impedance [ohms]: 6
Recommended amplifier power [W]: 100 - 1.000
Crossover frequencies: 1200 by external active crossover (included)
High frequency driver: 15 x 755 mm, 3 pr. channel Polymere/aluminimum
Low frequency driver: 12 x 6½ " Paper fibre cone
Enclosure type: Bass reflex
Bass reflex tuning frequency [Hz]: 38,5
Standby power consumption [W]: 13
Maximum power consumption [W]: 13
Connection input(s): Bi-amping (active crossover)
Connection output(s): Stero "line level" (low pass filtered)
Stereo "line level" (high pass filtered)
Recommended placement: Floor
Connection output(s): Stero "line level" (low pass filtered)
Stereo "line level" (high pass filtered)
Loudspeaker type: Front
Max loudspeaker dimensions incl. base and grille (HxWxD) [mm]: 365 X 2310 X 492
Loudspeaker weight [kg]:101,0simán meghajtaná
-
tevike
senior tag
válasz
#09634560 #57441 üzenetére
" a rajta lévő passzív nem az mnc-hez való " - ezen kívül értem mind!
Filmezéshez nem egy pöpec, de én egy amatőr kis otthoni filmezős vagyok, nagy hangtechnikát nem várok, csak hogy ha egy látványosabb filmet nézek legyen egy jó hang hozzá
Ha a golyó amit ellőnek nem érzem úgy h a fülem mellett ment el hanem a hangszóróban az nem fogja kiverni a biztosítékot
Szóval technikailag, az MNC ezen az aiwa-n működik, ugye? Mert aktívat fogad be én is úgy tudom
Illetve segített már egy ph-s kolléga, és mondta h csak aktív megy rá.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
#09634560 #57420 üzenetére
Időközben kiment az MA is, csak a programok szórakoztak. XBMC összetojja magát, powerDVD szépen elvitte, a kábelnek nem szabad problémásnak lennie.
A frontok bi-wire-oltam, így korrekt a dolog. Zenére már szépen szólnak.
Viszont azt látom, hogy egy mélynyomó mindenképp, egy médialejátszó pedig valószínűleg dukál a full film élményhez...és anyagilag ezt így soknak tartom már, pedig gyönyörű ez a hangfal, de elgondolkodok a folytatáson, mert nem akarom kihasználatlanul itt állítani. -
vdanee79
csendes tag
válasz
#09634560 #57164 üzenetére
Sanci, akkor egy pio922t nem tudok egyutt hasznalni hifi erositovel ezek szerint. Francba, hogy ezek a dolgok mindig utolag derulnek ki
igy jar az aki nem ert hozza... meg mindig oriasi a homaly
de akkor ha jol gondolom egy av receiver melle nem feltetlen kell stereo receiver, hanem csak egy amplifier? stereo receiver mit csinal? radiot vesz? az van az av-n is. sima cd lejatszot mar ketlem hogy fogok valaha hasznalni, de ha megis, max bedugom az avba azt is ha jol gondolom... esetleg veszek egy network audio playert, bar egyik sem meggyozo ami a piacon van jelenleg. vagy illene egy cd lejatszot stereo receiverbe dugni? igaza van vkinek itt, aki azt mondta, hogy ha egyszer elkezdi az ember a hifit akkor nincs vege soha :S
na mind1 akkor lehet tul kell adnom a pion... ezek igy mukodnek akkor egyutt? tehat, hogy mozira 5.1 az avbol (illetve a front a stereo amprol jonne), zenere meg csak a frontok az amppal (+ vagy az av jatszana a zenet, vagy vmi network audio player)
onkyo 717 av + onk a-9050 integrated stereo amp
pio 1123 av + pio a-30 stereo amp
denon x3000 + denon pma-720
marantz 1604 + marantz 6005
(cambridge audiot ideirnam meg, de a preoutos av eleg draga mar)ezeknek elvileg mind van min. front preoutja, van amelyiknek sorround meg center is
gondolom mindegyik jobb kategoria valamelyest a 922/923nal, es nem csak a preout csatlakozok miatt 200 fonttal dragabbak -
xerobyte
aktív tag
válasz
#09634560 #57273 üzenetére
(#57244) robi-k, (#57271) Oldfighter, (#57273) Sanci38 : Köszi, igyekeztem!
(#57272) ginola: Valahol meg kell húzni a vonalat : ) Meghúztam, átléptem, meghúztam, átléptem lett így is a vége.
(#57251) Tamoo: Jókat hallottam polk 110-ről, figyelem az aprót, hátha felbukkan.
-
Gicz
addikt
válasz
#09634560 #57261 üzenetére
villamosságtani szempontból a koaxnak mindegy hogy "analóg" vagy "digit" megy rajta, hiszen ottvan hogy 75Ohm hullámimpedancia. az tápvonal. reflexió úgyanúgy lehet rajt analóg meg digitális jelen is, de mint írtam korábban a S/pdifbe nem astam bele magam, nem tudom bitre hogy mi történik rajta.
Akkor hogy másról is legyen szó: a sony STR-DA 1200 ajánlott erősítő? 60 ezer használtan jó ár érte? most van egy sony TA-FE370 stereo erősítőm, már jópár éves, de tökéletesen működik, de most sikerült beszereznem egy pana plazmát, így illene hozzá az 5.1 de pénz sajna kevés van mivel tanuló vagyok még, örülök h a plazmát sikerült beszerezni
-
Gicz
addikt
válasz
#09634560 #57250 üzenetére
a hdmi kábel végén egy tmds feldolgozó chip van (dac) , amiből már tisztán logikai értékek jönnek ki... a hdmi kábelen levő zavar abból kijövet már eltűnik, eleve a fáziskülönbséggel kiküldött jelet újra eltolod, összegzed, kinullázza saját magát a zaj.
egyébként onnatól hogy a hdmi végén 100%ban kijött ami bement, onantól a további feldolgozó elektronika dolga hogy azzal boldoguljon, de pl optikánál nem ül rá semmi zavar, ott hallotok különbséget?
-
Gicz
addikt
válasz
#09634560 #57243 üzenetére
figyelj: a mozgáshoz élességéhez semmi köze a hdmi kábelhez. a hdmi-n nincs nagyban változó sávszélesség. a jelek akkor is kb 1,5ghz-en mennek rajt ha áll a kép vagy nem. gondolj bele annyi a különbség, hogy mozgóképnél az egyi pixel eddigi értéke 3 pixellel arrébb kerül címzésre. mi köze ennek az élességhez?
azzal hogy azt állítod természetesebb lesz a szín, azt mondod, hogy más lesz az adott pixel RGB értéke. tehát mélyebb lesz a tenger kékje. ez egyszerűen nem lehet. placebo.
analóg átvitelnél nagyonis lehet jelentősége élességhez a kábelnek. ott változik a jel sávszélessége, frekvenciája. és ott közbeszól hogy milyen frekvenciákon mennyi a hullámellenállás, lehet hogy az egyik kábel 6mhz-en kevésbé jó vezető mint a másik, és ott tényleg az lesz hogy jobban csillapít, kevesebb lesz a pl akék csatorna fesz szintje, és halványabb lesz a kék az adott kábellel.
de HDMI teljesen totálisan összehasonlíthatatlan ezzel. nemtudom a fogalmakat mennyire ismered, villamosmérnökin tanulhatod őket.
-
Gicz
addikt
válasz
#09634560 #57233 üzenetére
persze hogy kategorizálva vannak, de azt inkább úgy lenne helyes megadni hogy az adott káebl fajta (csatlakozók nélkül) 3 méterig 1.4 míg a 3szor annyiba kerülő 10 méterig 1.4.
simán lehet hogy egy 5 ezer forintos 10méteres kábel a fullhd 24p jelet gond nélkül továbbítja, de 3d-ben nem boldogul, hiszen megduplázódik a kábel órajele, és itt számít az anyagminőség. de ez úgy jelentkezik, hogy megakad, kimarad kép, vagy nem is működik az egész. míg egy drágább kábel ugyanezen a távon gond nélkül megy 3d-ben. de ha mindkettő képkimaradás nélkül akadozás nélkül megy, akkor a TV-n a kép 100%-ban ugynaz lesz mind2 esetében
tehát ha a képen nem jelentkeznek hibák világító hangyás pixelek pl addig hibátlan az átvitel. és addig bizony a 100ezer forintos és az 1000 forintos teszkós is ugyanazt adja a TV-nek.
olyan különbség hogy az egyik kábellel mélyebb a tenger kékje, működésből adódóan egyszerűen lehetetlen!
(próbáljátok ki egy olcsó kábelen, hajlítgassátok csatlakozónál míg elkezd megszakadni egy ér, elég látványos lesz)
-
monroe8609
aktív tag
-
ra^ven
senior tag
-
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #56570 üzenetére
"azonos áron" volt a kitétel. Nem szeretem, hogy ha valaki a kérdésben megadott árkategóriát nem veszi figyelembe. Hogy kinek mi a kielégítően "zenei" az viszonyítás kérdése. Van akinek a 19xx már az, nekem a 29xx sem eléggé, de ez legyen az én problémám.
t-bali3:
Nem tartom jó ötletnek a gránit kockákat, sztem mocorogni fog, mindenképp jobb lenne teljes alátámasztás, ha gyártatod akkor a kábelcsatik alatt kivágva vagy ilyesmi. -
ra^ven
senior tag
válasz
#09634560 #56380 üzenetére
De ez a része világos, a hangra vonatkozó beállítást nem tudom még, TV-n lehet ilyet?
Az a baj, dolgozom nincs előttem a technika.Amúgy olvasgattam időközben, tényleg többször előfordult a kérdés, több helyen, ha rá szeretnék szánni egy kis pénzt, talán a hangprojektor lehet jó alternatíva. (2.1-es optikai bemenettel)
Ezért sorry a korábban hozzászóló kollégától..Így, hogy DLNA-n szinte mindent viszt a TV, vagy ha kap egy külső vinyót, számomra érvényét vesztítik a BlueRay és egyéb lejátszók.
Vagy tudnak valami +-t nyújtani?
A TV-ben jelenleg 2.1 van beépítve 2*12W. -
Gijon
senior tag
válasz
#09634560 #56361 üzenetére
"Pure directnél nics sub, se LFE" ez ok., csak small hangfal beállításnál a pure direct és lfe+main beállítás mellett nálam szól a szól, azaz a sub. A kérdés, hogy ilyenkor a 80hz-en vágott frontok megkapják e a mélyeket is, tehát dupla basszusról beszélünk, vagy ezen módban van létjogosultsága az lfe+main beállításnak.
-
Gergőke88
addikt
válasz
#09634560 #55949 üzenetére
Köszönöm.
Erről vélemény Wharfedale 10mx -
xerobyte
aktív tag
válasz
#09634560 #55907 üzenetére
20nm2, közepes falú panel, de legalább nincs falszomszéd, csak alul, fölül lakó. A fölső úgyis állandóan metált bömböltet, már csak az alsón múlik, hogy mekkora lesz a mozihangerő
De azt kétlem, hogy ne lenne ennyi elég egy ekkora szobába.
Attól félek, ha meghallom nem akarom majd a 'kicsiket'.
Hangképzési tudásában a pio922 helyettesíthető tesztre 923-al?
-
xerobyte
aktív tag
válasz
#09634560 #55897 üzenetére
Szia!
Köszi, teljesen világos (a fizikai része is).
Ez alapján viszont a megadott hangfalrendszerekhez még a 414 is overkill, elég lenne a 313 is, ha csak a katalógusparamétereket nézzük terhelhetőség szempontjából.
A Proson hangfalszett így felejtős, tehát marad a TAGA.És akkor most még egy amatőr kérdés: az erősítő teljesítményét nem lehet pl. csatornánként befolyásolni? Onnan jutott ez eszembe, hogy a frontok tipikusan nagyon teljesítményt tudnak felvenni?
Üdv
Tibi -
xerobyte
aktív tag
-
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #55882 üzenetére
"1: hangfalnak NINCS teljesítménye csak terhelhetősége."
Ezt nem értem miért hangsúlyozzátok ki állandóan???
Mindenki tudja, hogy passzív hangszórókról beszélünk és egyértelmű, hogy csak erősítővel együtt létezik a teljesítmény...
De akkor már az erősítő is csak passzív, míg be nem dugod a konnektorba... És a konnektornak is csak terhelhetősége van, ha nincs rákötve valamelyik nagy transzformátor... A vége az, hogy Magyarországon csak paksi atomerőműnek van teljesítménye... -
PrinceHerceg
őstag
válasz
#09634560 #55882 üzenetére
A hangjával tisztában vagyok, és Nekem nagyon is tetszik, csak épp nem tudom, hogy ki-e hajtaná az erősítőm, tehát a kérdés továbbra is adott picit lejjebb.
Megfog tudni szólalni szegény Wafikám?
U.i: ki írt itt teljesítményt, tudom hogy terhelhetőséget értünk alatta, falak esetében. Ill speciel ennél az erősítőnél beállítható h milyen ellenálláson dolgoztassa meg a hangfalakat a kábel túlvégen?!
-
-
junkpod
veterán
válasz
#09634560 #55135 üzenetére
mint írtam, a mostani megoldás:
HK AVR130 + HKTS16 hangszórókészlet (5.1) aktív sub-al
maradna ez a hangszóró mert nekem jól szól (bár egy másik topikban belefutottam a felismerésbe, hogy van egy jelentős -6dB lyuk a sub és a közép között..) de egyelőre nincs több lé. (ja és szépek, nem akarok egy szobát uraló akármilyen jó hangszórótSzóval erősítő cserén gondolkodtam, kellene az a hdmi, minimum 3 be és a kimenet hdmi-arc legyen. a többi alap.
A régi szet várható eladási árát is figyelembe véve erre max 55eFt keretem lenne. -
CrusherW
tag
válasz
#09634560 #55092 üzenetére
Na, végül egy teljes Jamo S506 5.0 setet veszek 85 000 Forintért, viszont akkor már mélyet is próbálok hozzá lőni. Ehhez a sethez általában a Jamo sub 210-et szokták javasolni, olyan 40 000 Forint körül, de hirdetnek egy Dali AW 8 mélynyomót 25 000 Forintért, ami lényegesen jobban hangzik. Valóban kétszer jobb lehet a Jama sub 210 az AW 8-cal szemben? A specifikációjuk nagyon hasonló, talán az AW 8 egy nagyon kicsit komolyabb, ugyanakkor már idős modell, bár nem tudom ez mennyit számít. Javasolnátok ezt a mélyet? Esetleg valami teljesen mást?
-
junkpod
veterán
válasz
#09634560 #55126 üzenetére
na de pont ez a gondom, van 3 optikai input, de csak 2 hátul, 1 pedig elől (!), a források meg mind csak optikai out rendlkeznek (tv, dvd, media-player).
viszont ha hdmi képes erősítő lenne akkor tv-hez 2hdmi+1optika helyett elég lenne egy hdmi; lejátszók felől is megspórolnám a hang konnektorokat. -
ghoszty
tag
válasz
#09634560 #55049 üzenetére
az a gondom a sztereoval hogy nem igazán van hely az asztalomon.. most is a monitor ala vannak begyomoszolve fektetve a hangszorok..
amit linkeltel az vajon hangfalakkal ennyi? eleg jo arnak tunik csak ha jol latom akkor sub az nincs
az ilyen kompakt cuccok mint pl ez teljesen felejtosek? elso sorban zenet hallgatnek rajta..
egyebkent mennyibol lehetne kihozni egy alap cuccost ami szerinted mar er valamit? bar igazabol ennel tobbet nem nagyon engedhetek meg magamnak :/ es mivel a mostanit eladtam ezert surgosen bekell szereznem valamit
-
-
toM517
aktív tag
válasz
#09634560 #54948 üzenetére
Akkor csakugyan Bitstream ill. passthough amit hasznalok. : )
Ha mar hangminosegrol van szo, lenne meg egy kerdesem...
Jelenleg ugy hasznalom a PS3-mat, hogy HDMI a TV-be, onnan optikan vezetem ki a (mostmar tudom: ) bitstreamet igy kapva meg a DD/DTS hangzast.
Elvben jobbnak kellene lennie, ha rogton az erositobe kuldom az optikai kabelt a PS3-bol? Ugye igy plusz egy optikai kabelt kell beszereznem ezert jartam a fenti utat.Na es meg egy felig off-szeru kerdes
Ha zeneljejatszasrol lenne szo, szamitana barmit, hogy alaplapi optikat vagy mondjuk egy (usb) hangkartya optikajat hasznalom? -
toM517
aktív tag
válasz
#09634560 #54936 üzenetére
Csak, hogy jol ertem-e.
Ha az erosito DD es DTS jelet kap akkor az csak bitstream/passthough formajaban lehetseges? Mert a kijelzojen ez jelenik meg.Maradok ennel, mert ha legkozelebb fejlesztes lesz, akkor a zenere kielezett komponenseket fogom beszerezni, upgradelni.
-
BBéci
legenda
-
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
#09634560 #54886 üzenetére
A PIONEER VSX-922 kicsit drágább az elképzelésemnél, így a hangsugárzókra nagyon kevés maradna...ezért próbálok erősítőben "olcsóbb" árszinten maradni (lásd 528-as lehetősége).
Én azt gondolom, hogy az én esetemben, sokkal több fog múlni a hangsugárzókon, mint az erősítőn (a felsorolt modellek körében maradva), ezért keresnék valami jó hangsugárzó párost frontnak, kezdésnek, majd pedig centert és végül a háttér.
Zsolt
-
eboostr
aktív tag
válasz
#09634560 #54741 üzenetére
Szóval gyakorlatban minden elosztóra csatlakoztatott készüléknek jobb oldali fázisnak kell megfelelnie?
Elosztón jelezve van hogyan kell csatlakoztatni a tápkábelt?erről is most hallok először
, mostanáig azt hittem teljesen mindegy hogy dugom be a tápkábelt bármilyen készüléknek
-
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #54729 üzenetére
Kicsit még zavaros számomra ez a center-es dolog... Mert egyszer a centerhez köti, máskor meg a hallgatási pozícióhoz...
"A megfelelő fázisbeállítást meg is becsülhetjük. Ha tudjuk, hogy a mélysugárzó és a center hangsugárzó azonos távolságban van a hallgatás helyétől, akkor a fázist 0 fokra kell beállítani. Amennyiben a mélysugárzó rendelkezik 90 fokos pontossággal állítható fáziskésleltetéssel, és a késleltetési értékek 120 Hz-re vonatkoznak (ez tipikusak mondható), akkor minden további 72 centiméterenként – amennyivel a center sugárzóhoz képest távolabb van a mélysugárzó a hallgatás helyétől - +90 fokos fázistolással kell számolni. Vagyis például, ha a hallgatási helytől a mélysugárzó 2,1 méterrel messzebb van, mint a centersugárzó, akkor kb. 3x90 fok azaz +270 fok fázistolásra van szükség, ami azonos -90 fok fáziskésleltetéssel.
A fázisbeállítást hallgatással is elvégezhetjük, ehhez legfeljebb valakinek a segítségére lehet szükségünk. Hallgathatunk egy a keresztváltási frekvenciával azonos szinusz mérőjelet vagy egy hanganyagot mély, ismétlődő basszusokkal. Durván állítsuk be a mélysugárzót úgy, hogy kb. megfelelően szóljon Segítőtársunkat kérjük meg, hogy kezelje a mélysugárzó fázisbeállítását, mi pedig a hallgatás helyén figyeljük a hatást. Az egyszerű fázisváltó (0-180 fok) kapcsolónál könnyen eldönthető mikor hallunk kevesebb illetve több mélyhangot, s válasszuk az utóbbi beállítást. Ha ennél pontosabban lehet a fázist kontrollálni, akkor keressük meg azt a beállítást, mely a hallgatás helyén a legkevesebb mélyhangot eredményezi. Talán furcsa, de ezt viszonylag könnyű lesz megtalálni, s ez lesz a legrosszabb (180 fokos fáziseltérésű) beállítás. Ezután már csak meg kell fordítani a beállítandó fázist 180 fokkal."
Most akkor melyik a helyes?
Gyanítom hogy a 2.-ik...
-
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #54724 üzenetére
Hát amit írtál az nekem teljesen új és elég érdekesnek is tartom...
Hogy a sub fázis kapcsolójának a centerhez lenne köze?
Eddigi vizsgálódásom szerint a fázis potméternek vagy kapcsolónak több sub használatánál van jelentősége, hogy véletlenül sem egymás ellen dolgozzanak... Ennek szükségessége függ a sub-ok elhelyezésétől és persze a szoba sajátos akusztikájától...
Van valahol erről még infó, vagy csak nekem tűnik ilyen hihetetlennek, hogy van köze a centerhez? Akkor már a többi csatorna fázisát is kellene tudni kapcsolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged