- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz
spiky03 #180753 üzenetére
Amennyiben nincs letiltva a laptop mikrofonod és úgy sem mozog a jel, amikor beszélsz, akkor ott valami nagyobb driver baj is lehet. Tehát nincs semmi a laptopba dugva, engedélyezve van a saját mikrofonja a laptopnak és hangot adsz ki de nem mozdul jobb oldalon az kis szint? A laptop mikrofonja jó volt korábban? Használták?
Mindent állíts alapértelmezettre, lehet már sokat babráltál. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #180752 üzenetére
Mikronon tesztnél sem történik semmi sem.
Ezt írja ki, hogy A legnagyobb érték 0 százalék volt.
Valamint a csúzkán sem látni ha beszélek a mikrofonba, még akkor sem amikor a lehúzom az Anthem mikrofont és a gyáriba beszélek, ami a laptopon van.Valakinek valami egyéb ötlet?
Esetleg tud segíteni valaki mondjuk TeamViewer-en?
Már nagyon kíváncsi vagyok mit is tud vagy épp nem tud nálam ez a Micro doboz.
-
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
spiky03 #180588 üzenetére
Neked is Buék.
Nálam egy xti 4002 lett a végállomás.
Az egy dolog, hogy Cavern mennyi szubot kezel,nekem azzal nem lett jó a hang.
Ha külön eq-ztam őket, mikor vissza mértem kioltották egymást,(-35dB).A végső(mostani) felállás úgy született, hogy mákom is volt.
A két szub full szimetrikusan van elhelyezve a kanapé mögött, így késleltetés nélkül kaptam rew-el egy jó frekimenetet.
30-150hz-ig végig egy szép nagy kiemelés volt,de beszakadás minimális,szinte semmi.
Cavern-be 5.1-en mértem, a végfokon meg megosztottam a jelet.
Így kapott egy közös eq-t, ami visszamérve is jó.
A púpokból vett le, de elenyésző hangerő vesztéssel. -
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
spiky03 #180584 üzenetére
Lehet legjobban akkor járnál(anyagilag) ha Ulti menne és 2db 115sw-t raknál be egy htpc-vel össze fésülve.
Vagy a mostani mellé még egy ulti a és a végfok páros hatalmas beruházás.
Vagy egy aktívat a jelenlegi mellé+ egy pc.
Cavernre ne bízd a két szubot.
Egy jelet eq-z majd, és a késleltetéssel játsz. -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #180580 üzenetére
XLS1002-et ha cseréled XLS1502-re lesz kis változás, de nem wow érzés. Hány négyzetméterről beszélünk?
Nekem front oldalon lévő ultik 4x szakad be 20 és 100Hz között, tehát közel sem ideális helyük, de máshova nem tudom rakni. A kanapé mögötti 2 sub meg egyszer sem szakad be csak kicsit más a freki menetük. Nálam az vált be, hogy külön EQ-zom a front oldalon lévő két szubbot és külön a kanapé mögöttit. A végén meg csak minimálisat EQ-t a bemenetre, és szép freki menetem lett úgy, hogy csak negatívban változtattam.Tehát én azt gondolom (és lehet nincs így), ne add el hanem vegyél még egy subot. Az sem gond ha nem ulti lesz, és az sem katasztrófa ha nem egységesen zárt vagy reflex. Lehetőleg ne front oldalon legyen mindegyik.
Ha minidsp-t + REW + mikrofonnal kiméred, akkor meg igazán állíthatod ízlésed szerint. Rew vagy cavern mérés nélkül vakon találgatás az egész.
Az más dolog, hogy a párod mit szól hozzá, az én párom szereti, hogy ilyen "bolond" vagyok. -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #180570 üzenetére
Micro Marty-ba milyen hangsugárzó kerülne ? Mert az is DIY.
Eladod az ultit végfokkal, akkor utána ismét indulhat előlről az építgetés, nem biztos, hogy megéri. Az ultit kimérted, van korrekció rajta ? Az is lehet rossz helyen van.
Én a helyedbe még egy subbot raknék, sokkal jobb eredményt lehet elérni mintha csak egy subbal próbálkozol. Szépen ki lehet hozni a beszakadásokat, csak ne egymás mellé rakd őket. Hány négyzetméterrés a nappalid? -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
spiky03 #180572 üzenetére
Én nem vagyok tisztába, hogy ezek az avr-eden mutatott értékek,mennyinek felelnek valósan.
Nálam a pc 80-ason van,rew 105-ös csúcsokkal.
Na ott már megvan minden, mély moraj is,meg kanapé ütögető slam is.Olyat hogy a mellkasod megüsse,ilyen irányba (szub) nem fogsz hallani.
Mikor koncerten voltam,ott olyan chast slam volt, apro szuboktól,hogy a levegő vétel nehézkes volt.
Olyat itthon nem fogsz hallani. -
ctrlaltdel13
őstag
-
m3ss
veterán
válasz
spiky03 #180567 üzenetére
hmm minel tobbet gondolkozok ezen az egeszen, annal inakbb hajlok az lcr + hangatereszto vaszon fele. ha nagyon unatkoznek a jovoben tuti ez az irany lesz..
legnagyobb elonye az lenne, hogy kozelebb tudnek ulni, kesobb ha veszek egy nativ 4k vetitot plane elony lenne.
raadasul csinalhatnek egy kicsit nagyobb 21:9 vasznat is ha akarnek...persze kerdes, hogy milyen ez a lycra eloben, meg mennyi fenyero maradna vele. -
m3ss
veterán
válasz
spiky03 #180562 üzenetére
akkor most neked vaszon mellett vannak, nem mogotte?
mi ez a lycra? vmi diy vaszonanyag? hogy feszititek ki? python kepein nekem az ugy tunt, mintha egy gyari vaszon kerete lenne.es amugy mit tapasztaltal, minden teren elolepes? neked nem vmi MA hangfal volt elotte?
zene milyen?python1
azelott kellett volna ezen agyalnom, mielott megcsinaltam a mostani setupot..lehet overkill is lenne, sztem nem fogok tudni -10-13dB-nel hangosabban filmezni. legalabbis ami a normalisan masterelt cuccokat illeti (blader runner 2049 crash, tron lightcycle battle, overlord zuhanas, ready player one race) ezeket kb ilyen hangeron tudom hallgatni, felette sub megtancoltatja a cuccokat a szobaban (parketta, polc, szekreny, ablak stb) dedikalt szoba kellene
ha azt elerem hogy ezen a hangeron meg legyen dinamikam es megszunjenek a zavaro hangok (utkozes, csattanasok, ilyesmi effektek) akkor azt mondom ok.
kerdeses az is, hogy az x3600 es a szoba akusztika mekkora tenyezok itt..
vannak kerdojelek. az biztos, hogy kivancsisag kedveert nem fogok diyozni, baromira nincs erre idom gyerek mellett, orulok ha van idom neha filmet nezni...en inkabb a vegeredmenyt ertekelem, ti inkabb az oda vezeto uton elvezkedtekigy is gondolkodok meg az MA vonalon is, mert ritkan tudom hangosan hallgatni a filmeket, kozepes hangerovel meg nincs gond a mostanival se. inkabb csak zavar, hogy mondtatok nem olyan jok ezek a hangfalak, es idaig akarmit vettem/konfigoltam itteni ajanlasra minden nagyon bevalt. ugyhogy lehet eltapsolok parszazat, kivancsi is vagyok, nehogy mar 3 evtizedig ugyanazokat a hangfalakat hallgassam
hja, a kepek igy nem mondanak semmit. de szivesen megnezem eloben
nem mertetek, hogy mennyi a fenyero csokkenes ezzel a lycraval xy vaszonhoz kepest? -
mimic1979
aktív tag
válasz
spiky03 #180189 üzenetére
Üdv. Már többször mondtam, hogy hely hiány végett, nem igazán kivetelezhető álló front hangfalak elhelyezése a lakásban, de a ház "úrnőjének" tetszene ha egy ilyet beépítenénk a falba, nem állna útjába
Könnyű szerkezetes az ház úgy hogy elég könnyedén be tudnám építeni.
Próbáltam teszteket keresni de érdemi nem találtam.
Van valakinek ezzel a típussal tapasztalata? Véleménye? -
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #180137 üzenetére
Persze, csak ha már gyűjtjük a demókat, legyen itt minden.
Tudjátok, mit? Jöjjenek a filmek, felviszem ebbe a táblázatba. Nem tudtam befejezni minden régi beírását, de azok is ott lesznek majd.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #180126 üzenetére
Én csetepaté demóból sajnos csak béna filmet tudok, ez a Scorch Trials, a végén van egy teljesen LFE-mentes lövöldözés, amivel a crossovert vagy az LCR-ek alját tudod bemutatni. Hasonló célra ott a buli a Point Break-ből, ott se szólal meg az LFE. Vagy igazából az egész Heat, az még jó film is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
spiky03 #179943 üzenetére
Köszi!
Én ha most raknék össze HTPC-t, akkor biztos, hogy rack képes házat vennék és beraknám a többi eszközhöz. 40.000-80.000 Ft között már lehet mutatós, normális házat venni pl hot swappal. Ha csak BD érdekelne, könnyebb dolgom lenne… de 4K madvr-hez már fel kell szerelkezni. Egyelőre még játszok a gondolattal.
-
Quetz
őstag
válasz
spiky03 #179535 üzenetére
Alacsony a hangerő. A 3 órás beállítás jelenthet -10/-20dB csillapítást is, pontosan nem lehet megmondani, mert nem lineáris a változás.
A ledek jelentése:
Indicators:
Signal Presence Indicator: Two green LED’s, one for each channel, illuminate when the channel input
signal exceeds -40dBu.
-20 Indicator: Green LED flashes when output signal level exceeds -20dB below clip.
-10 Indicator: Green LED flashes when output signal level exceeds -10dB below clip.
Clip Indicator: Two red LED’s, one for each channel, illuminate when the channel’s output is being overdriven.
Thermal Indicator: Two red LED’s, one for each channel, illuminate when thermal compression begins.Magyarán épp csak küldesz valamit a végfokra. Optimális esetben két zöld világit folyamatosan.
Épp ezért eszembe nem jutna lecserélni a meglévő ládát.
A BMS mérései jól érzékeltetik, hogy kb 50-60Hz magasságától kezd megegyezni a frekvencia válasza a zárt/reflexes ládáknak:
A chest slam frekvencia tartomány itt kezdődik. Szóval aki erre vágyik, annak mindegy mit használ. A 20-50Hz vagy ez alatti tartomány pedig a kanapé masszírozásért felelős, viszont ott már előjönnek olyan problémák, hogy mi anyagi szintünkön szinte lehetetlen megfelelően hangszigetelni, és a szomszéd lakásban is élvezni fogják a produkciót. Rosszabb esetben pedig a számlát is odaadják, hogy pótoljuk az összetört étkészletet.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #179525 üzenetére
Köszi!
Ez eléggé szimpatikus.Devil-K
Nem nagy ersztés, intel alapok (4.gen i5 4680K, 16G rammal) és egy egyelőre NV 980Ti GPU adja a kép lelkét a hangért Azus Hdav 1.3 a felelős, szoftver MPC ,-madvr kombó 4K-konverzió 1080p-re, HDR-re sincs panasz, madvr kitolja 1080p-re projektorra tökéletesen.
Én már csak 4K HDR-es filmeket játszok le így ha tehetem, mert a minőség teljesen más így. -
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #179088 üzenetére
Elnézést az értékek lemaradtak az előbb.
Érdekes, vagy csak számomra az, mert csináltam egy 2. profilt is, azt csak zenéhez és ott volt eltérés az egyik front dB értékén (1-el kevesebb lett mint a mozinál) meg a Room Gain magasabb lett itt: 2.375 dB
Hát ennyit tudnak az LCR-ek nálam a nappaliban.
Biztos lehetne még rajtuk finomítani, de ahhoz én már kevés vagyok. Igaz ahhoz már lehet PC-s vezérlsé kellene.
De, ha esetleg valaki felém jár egyszer,(és lehet még hangolni az Anthemben), azt szívesen látom egy demóra meg üdítő/kávé/sör-re a finomhangoláshoz.
-
-KP-
addikt
válasz
spiky03 #179014 üzenetére
De miért használnád ezt függőlegesen? A hangsugárzód egyik legjobb tulajdonságát csesznéd szét vele, hogy vízszintesen lenne a két közép és a magas, és nem egymás alatt. Ugyanott lennél velük, ahol egy gagyi vízszintes MTM elrendezésű centerrel, és full felesleges volt a Canton eladása akkor. Kissmilliószor kitárgyaltuk már ezt a témát.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #179014 üzenetére
Szépen besétálsz holnap a legközelebbi OBI-ba és veszel ilyenből 3db-ot, ennél igényesebb, masszívabb függesztőt nem fogsz találni.
-
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #178940 üzenetére
Meg is jöttek.
Szép nagy darabok.
El sem fér a bal oldalon ahova gondoltam, hogy majd jó lesz, mert én ügyes 50 cm-el számoltam, közben meg 60 centi szélesek.Asszony meg is jegyezte, hogy nem volt szó, hogy ekkora nagy szarokat veszek.
De ugye ha már itt vannak nem tud mit tenni.kettőnél nincsenek meg akampói így oda valamit ki kell majd találnom, hgy hogy rakom fel őket a falra.
-
válasz
spiky03 #178928 üzenetére
Szuper! Akkor lesz egy kis legózás a hétvégén, aztán majd jöhet az élménybeszámoló
Én is még mindig szemetek a falra költözéssel és egy Jamo D500-as szettel, csak az a baj, hogy asszonykám és én is nagyon szeretjük a Quadral Ascent 80 -ak hangját és még ebben az elcseszett nappaliban olyan sztereója van, hogy csak na. De szerintem bőven nem futják ki magukat és hely is több lenne a falról moziznánk. Kérdés zene alatt hogy szerepelnének nálunk, ebben a környezetben a Jamo-k..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest