- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
Khaosz55 #182735 üzenetére
Ha 230-as a sallang, akkor lehet érdemes megpróbálnod egy master-slave elosztót.
Vagy csinálsz egy 2-es vagy 3-as dugaljt benne egy 12V/230V relével és rákötöd az erősítő trigger kimenetére. Nekem így kapcsol ki-be a mélynyomó és az erősítőt tetején lévő ventilátorok. -
denesdr
addikt
válasz
Khaosz55 #182547 üzenetére
Outnak olyan értelemben lehet használni, hogy inkább through, azaz ki tudja küldeni a triggert, de a jel csak a fő készülékből tud indulni, az Audiophonics nem tud generálni saját triggert outot. Magyarán ami bejön, csak azt tudja továbbküldeni, ha nem jön be trigger jel, akkor nem tud kiküldeni. Aztán lehet mégis tud
, de szerintem nem.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #182475 üzenetére
Tőlem is hallhattad régebben a marantz AV8805-tel kapcsolatban. A 2.4V rated output speckójú készüléket Amir 4.1V-kimenő jelszinttel mérte, hogy "korrekt" legyen az összehasonlítás a többi 4V-on mért készülékkel. Ezt valaki zokon is vette, hogy ennek így nem sok értelme van, és többet nem fogalakozik a méréseivel.
"You have performed measurements only at 4.12V RMS output level, which is an overkill for a processor with officially max rated output at 2.4V RMS (in the specification). It us unclear why you have decided to use specifically overloading level for the tests, there is no reasonable cause."
"When I found your website, I was really excited. But now I understand that your measurements are useless for me, shall I stop trusting my ears and follow your “conclusions” getting rid of all I enjoy listening almost every day?"
Ha valakit bővebben érdekel itt olvashat róla.
Idegen nyelvet kevésbé beszélőknek a deepl fordítót ajánlom, mely szövegkörnyezettől függően fordít legtöbbször nagyságrendekkel különb minőségben, mint a google és társai.
-
MasterMark
titán
válasz
Khaosz55 #182439 üzenetére
Ez amikor mondjuk csak 5.1 a forrás, oda kiküldi egy az egyben mondjuk a DTS-HD-t, de ha 7.1-ed van akkor a hátterekre is kever valamit az pedig mondjuk Dolby Pro Logic-cal. Ugyanez mondjuk Atmosra vagy bármilyen hangszóró konfigurációra.
Legalábbis régebben ez volt, de a manual biztos írja mi ez.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #182378 üzenetére
Az elcseszte mit jelent...? A REW ben 1 helyen visszamért görbe nem egyezik meg a Dirac sok ponton mért átlaga által létrehozottal?
Nem gondolom, hogy elcseszte volna. Ha a REW ben ugyan azokat a pontokat méred le, mint amit a Dirac mérés során is és ennek átlagára csinálsz a Dirac targettel azonos görbéhez egy EQ t, szinte ugyanazt az eredményt fogod kapni. Nem lehet egy pontot az átlaggal hasonlitani. Butaság lekorlátozni a teljes szubtartományt.
-
denesdr
addikt
válasz
Khaosz55 #182365 üzenetére
A névleges érzékenységet egy ilyen hangszóró általában csak 100 Hz fölött tudja. Szinte mindegyik pro mélyhangszóró érzékenysége elkezd konyulni 100 Hz alatt.
Az abrán a BMS átvitele valószínűleg azért ilyen, mert ekkora terhelésnél (1000 W ezen a grafikonon) már elég komoly power (reflex doboz esetén port is) compression van bármilyen hangszóró esetében, azaz a hangszóró és a doboz átvitele ilyenkor instant módon jelentősen megváltozik a tipikus 2,83 V/1 W-os méréshez képest.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #182335 üzenetére
Nálam is volt ilyen ethernet / LAN kábel csere utáni búgás / földhurok. Ahogy Cseneles írta a rövidebb kábeleden be van kötve az árnyékolás / földelés is. Amúgy ha egy rendszeren belül egynél több földelt készülék található, onnantól jelentkezhet földhurok. Nálad a második végfok van a Rotelen kívül földelve, így a tipped is jó, hogy annak megjelenésével kapcsolatos a probléma.
-
Gino20
őstag
válasz
Khaosz55 #182334 üzenetére
Én a kisebb méretű 12.17 edge-t használom, de azzal is nagyon elégedett vagyok. Hangra az ajánlott setup tetszik a legjobban, vagyis bal port nyitva, jobb port zárva és az EQ ref-en. Így ha kegyetlenül megkergetem, akkor már tudtam belőle portzajt kipréselni, de ilyenkor már masszázsfotellé változott a kanapé
. Ha nyitom mind a kettő portot, akkor már nincs ilyen csak ott vagy 3cm-t mozgott a hangszóró, ami lehet nem sok, de féltettem
.
#182336 Morris: Nem hallottam R-115SW-t és XTZ-ből a kisebb méretű 12.17 edge-em van, de már az is bitang cucc szóval csak egy ajánlás volt. Amúgy az 1X12 majdnem akkora, mint a 115SW, így beférne a helyére csak nem egy 400/800W-os erősítő van benne, hanem egy ~700/1050W, van benne EQ lehetőség és lemegy 19Hz-ig szóval arra tippelnék, hogy simán hozhatja azt a nyomást még akár a kisebb sugárzóval is csak ellenben lehet kapsz még pluszt is, de hátha ír nálam kompetensebb személy is
[link]
-
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #182201 üzenetére
Azok ütik egymást az Atmos hangdobozokkal. Ez persze túlzás, de van benne igazság.
Próbálgattam dedikált moziszobában 7.2.4 rendszert, arra voltam kíváncsi, mennyi pluszt ad az Atmos. Mivel a háttérsugárzók THX szerint, fejmagasság fölött voltak elhelyezve, minimális volt az a plusz. Ezt mindhárman, akik füleltük, egyhangúan megállapítottuk. -
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #182190 üzenetére
"csak Atmos és a felső hangsugárzókat megszólaltató hangsávnál használnám."
Amikor sima, mezei 5/7.1 hangsávú filmet nézel és nem üzemelnek a plafonhangszórók, függőlegesen összenyomott lesz a térhangzás az Atmos követelménynek megfelelően, fülmagasságban lévő háttérsugárzók miatt. -
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #182160 üzenetére
A középsőt, a 13 pontosat ajánlom akkor is ha ketten vagytok. A 9 pontos meglehetősen rosszabb eredményeket ad, túl "agresszívak" vele a szűrők. Lehet persze széthúzni, de nem igazán vált be. A 17 es pedig ennek az ellentéte, mert a szélesebb terület-átlag miatt olyan szűröket generál ami a közepét "rombolja". Szóval egyértelműen a 13 pont.
-
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #182147 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! Igen megértem ezeket a nézőpontokat.
Én ugye most szeretnék majd belekóstolni a Cavern/HTPC párosba, aztán meglátjuk, hogy hogy alakul.
Nálam is szokta használni az asszony, de mondjuk, ha meglesz a PC akkor a FireSticket átdugom a TV-be, aztán ő úgy nézi a streamingeket, neki elég úgy is.Max veszek egy olyat, ha jókat írnak róla, amit fentebb írtam azt a kis minDPS procit.
Feleségednek jó ízlése van, jó zenét hallgat (Snoop).
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #182132 üzenetére
Én csak félve teszem fel a kérdést, mert ugye nem értek ezekhez.
Hogy miért kellett neked külön proci, amikor ott a PC-d?
Sokan azt használják procinak.
Vagy kellett a sok featuret, amit tud?Mert Dirac helyett a PC-n ott van a Cavern, nem?
Vagy mivel ad többet egy külön proci a végfok(ok) előtt, mint egy PC (leszámítva a kényelmet)Bocsi a hülye kérdésért, de nem vagyok még annyira otthon a proci/végfok párossal.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #182113 üzenetére
Én is kedvelem azt a görbét. Jó ez igy, de a bal hátsónál nem engednék 8-9dB húzni rajta. Nyugodtan beletehetsz néhány "V" t a nagy lukakba. 4-5 dB emeléstől nem célszerű többet engedni. A szubról van képed? Ami még fura, hogy a frontok elég későn kezdenek el élni. Direkt innen szólnak csak?
-
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #182109 üzenetére
Akkor ott valami nem kerek a szintbeállításnál. Lehetnek persze hasonló hangerő értékű dobozok a végén, de az összes 10 az elég szokatlan és a szub level sem szokott egyezni az előre beállítottal. Biztos, hogy valóban felment rá a kész görbe? AVR10/20 nál is előfordult, hogy jelezte az áttöltést csak mégsenem. Ha a Dirac szintbeállítás végállapotáról (mit hova huztál) lenne kép az segítene. A Harman 8 egy elég durva görbe amúgy
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #181985 üzenetére
A gyári görbével meglehetősen vérszegény lesz az alsó tartomány, a felső pedig jó eséllyel bántó. A legjobb eredmények úgy születtek, ha a 20 Hz -20 kHz tartományban 6-10 dB különbség adódott, egyéni ízléstől és hangsugárzóktól függően. Minden hangsugárzó csoporthoz ugyanazt a célgörbét kell (!) majd betöltened, így a szubhoz is, az sem lehet külön kezelve. Persze megvan a lehetőséged, hogy lefüggönyözd a szubtartományt, de nem lesz jó úgy az eredmény. Ha megírod az email címedet privátban, szivesen küldök néhány több helyen bevált görbét a gyári helyett. Ami még fontos lesz neked, hogy a minidsp-n jó lenne, ha csak az egyik inputot használnád (és ezt tükröznéd több felé), mert a Dirac szintbeállításkor itt fogod a szubok hangerejét állítani (előtte külön-külön már be lettek állítva) és egy inputtal egyszerűen biztosíható, hogy ne másszanak szét egymáshoz képest.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #181974 üzenetére
Emiatt ne bánkódj. A szűrőtervezés ua. csak ez megbízhatóan teszi a dolgát. Az újabbak sokszor nem töltik be a régebbi projekteket, fagyogatnak, a "polcos" görbeszerkesztő pl. más eredményt ad mint ha átváltasz a "pontosra" egy azon programon belül. Nem véletlen a rengeteg új verzió ennyi idő alatt. Vmit javítanak, aztán jön benne újabb hiba.
-
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181898 üzenetére
A jó kábel egy jó csatlakozóval kezdődik, és azzal is végződik. XLR esetén ez a Neutrik márka, abból is van jónéhány fajta. Ami Roland kábeleket linkeltél azok is mind Neutrikkal szereltek.
Ha az EMI / RFI zajok miatt aggódsz, akkor mindenképp dupla árnyékolásút válasz starquad kivitelben.
Pl. az általad linkelt Roland RMC-GQ3 -
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181892 üzenetére
Ezek a jelszintek már mindjárt jobban néznek ki.
És az a lényeg, hogy a végfok teljesítményének kihasználásához szükséges jelerősség a fentiek alapján jóval alacsonyabbak, mint amit a proci max. ki tud adni.Mindenesetre azt továbbra is tartom, ha ezt ilyen részletességgel beleírnák a specifikácókba, jóval egyszerűbb dolga lenne egy földi halandónak összeillő elő-végfok párost választani.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181821 üzenetére
Jogos. Valamiért én a 2VRMS-nél csak az RCA kimenetre gondoltam.
Az AV860 manualban az alábbit találtam:
Preamplifier outputs
Nominal output level 1V RMS / 2V RMSAz MC-10-esében meg ezt:
Preamplifier outputs
Nominal output level 1V RMSMindkét esetben az angol nyelvű pdf-et töltöttem le.
Hogy miért nem bírják ezeket az adatokat rendesen megadni azt nem értem. Ahogyan azt sem, hogy a gyártók ebben az árkategóriában miért épp a kimeneti jelszinteken spórolnak...
Gondolom az 1V RMS az RCA / a 2V RMS meg az XLR kimenet lesz, remélhetőleg az MC-10 esetében is, csak ott épp lefelejtették az XLR-hez tartozó adatot beírni.
Ezek alapján úgy tűnik az MC10 se a legjobb párosítás a Rotel RMB1585-höz:
INPUT SENSITIVITY
Line Level Inputs (RCA): 1.9V
Line Level Inputs (XLR): 3.8VLehet ehhez tényleg XLR-RCA átalakító kell, hogy ki tudd használni a végfok teljesítményét.
Többiek mi erről a vélény?
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #181882 üzenetére
Ha azonos, vagy megközelítőleg hasonló a frekvenciamenetük, akkor nincs problèma általában.
Nálam a vászon miatt a frontok magasainak hangerejét feljebb kellett venni, hogy kb azonosak kegyenek, ameddig ezt nem tettem meg, nagyon elcsúszott az egèsz hangzás, tompább lett. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #181880 üzenetére
Inkább a közèp ill magassugárzó ami jobban meghatározó ilyen esetekben, mint ahogy a fülünk vagyis az agyunk a magasabb frekvenciájat 2x hangosabbnak halljuk mint az alacsonyabb frekvenciákat.
Tehát inkább az azonos frekvenciamenet a lènyegesebb, azèrt is jobb ha azonos minden sugárzó, vagy legalább 1kHz- tól felfelè. -
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #181846 üzenetére
Nincs neki akadálya, azonban arra figyelj, hogy a hangerő különbségek legrosszabb esetben is 10 dB en belül legyenek majd a leghalkabb és leghangosabb hangsugárzót tekintve (a szükséges hangerő mellett). Ezt nyilván az atmos végfok megfelelő bemeneti érzékenységével (1.0 V) ill. az atmos sugárzók érzékenységével is tudod korrigálni. Ezek majd a Dirac során kapnak jelentőséget. Volt akinek újratervezés lett, mert nem voltak megfelelőek a rendszer elemei és nem lehetett normálisan beállítani.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #181851 üzenetére
Az általános bekötés az, hogy van egy XLR kimenet, ebből az XL-t simán párhuzamosan rákötik az RCA-ra, vagyis ugyanaz a csatorna mehet ki két külön erősítőre. Innentől szabadon használhatod bármelyik kimenetet bármilyen bekötésben, és hiába van -3 dB az RCA-n (az aszimmetrikus természete miatt), azt vissza tudod tolni channel volume alól. Ha mégis az lenne, hogy az elektronika blokkol egy kimenetet (ezt volt gyártó, aki teljesen analóg megoldotta, az is érdekes mérnöki megoldás, csak nem vág témába), akkor egy XLR-RCA a megoldás, az is van bőven.
-
python1
veterán
válasz
Vagy ajánlom még ezt is,.
Teljesen jó, ha jelet kap automatikusan bekepcsol, tulajdonképpen nálam is ezek vannak, csak a kétcsatornás változatai. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Ne aggódj a jelszintek miatt, úgyis lehet a procin csatornánként állítani. Általában még ugyanazon a csatornán egyszerre is működik az XLR és az RCA (ekkor az XLR-nél 25% jelszintesés lesz), nem szokott gond lenni. Ha valamelyik gyökér gyártó mégis ezt tenné, átalakítható.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #181840 üzenetére
Akkor hova lenne érdemes vinnem?
Egy szaki ajánlotta őket, aki kb 3 hónap múlva tudná vállalni a javítást mert annyi megrendelése van...Mindegy holnap felhívom őket aztán kiderül mit mondanak.
-KP-
Negatív. Nem tudom ki az?
Talán Dreamcinema? Ott volt 510es a nappaliban, de nem tudom ők foglalkoznak javításos ügyekkel is? -
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181813 üzenetére
Nem azért ajánlottam, mert rá akartalak beszélni, hanem, hogy a felsorolt procik közül egyet meghallgathassál.
Az MC10 kimeneti jelszint szempontjából a végfokodhoz mindenképp jobb választás. Ha valamikor lecserélném a malacot én is kizárólag olyan procit vennék helyette ami legalább a korábban említett RCA 2V, XLR 4V-ot tudja.
Anno én is szemezgettem vele, mikor beakciózták a németeknél, de addigra nekem már ki volt építve a 8 magassági csatorna, ill. az auro 3d hiánya (MC10) miatt maradtam a jelenleginél.
-
-KP-
addikt
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #181803 üzenetére
Igen, papírforma szerint nem illenek össze. Viszont a Te példád is mutatja, hogy ameddig elegendő az adott hangerő, ezek fel sem tűnnek. A táblázatot figyelmen kívül hagyva van hiányérzeted? Mert ha nincs, akkor nem feltétlenül kell ragaszkodnod az erősebb kimenethez.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181794 üzenetére
Ha érdekel mit tud a Marantz AV 8805 Atmos 7.2.6 / Auro 3d 13.1 kiépítésben audyssey vs. PC / Cavern / JRiver / Wasapi / konvolúciós szűrőkkel azt nálam is meg tudod hallgatni.
Az a 12km távolság meg nem lehet akadály.PS: A Marantz se túl fickós kimeneti jelerősség tekintetében, de ettől még egy hallgatózást megér.
Rated Output
Unbalanced RCA Pre-Output: 1.2 V
Balanced XLR Pre-Output: 2.4 V
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Autós topik
- Hardcore café
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged