- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #91276 üzenetére
Mire gondolsz?
(#91248) Kroland25: Ezzel kapcsolatban, hogy ezt így megvetted ... inkább nem fejtem ki a véleményemet.
Szerk.: De részben mégis:
Jó, én is sok mindent megveszek/vettem próba nélkül (mert vidékiként nehéz kölcsönkérni dolgokat), de mindig csak olyat amiben nincs anyagi kockázat ... árában tovább tudom adni. A Te kábelednek a vétel pillanatában felére csökkent az értéke ...
Előbb érdemes lett volna kipróbálni és mérlegelni, hogy megéri-e Neked az árát. -
-
hétalvó
addikt
válasz
kimi02 #86545 üzenetére
elore allot vegyel, hianyozna. gyere a focal csapatba
elctrabol kiraksz egy mozit es jol elleszel.
klipsch-et ujpesten meg tudsz hallgatni szerintem, ha szepen megkered a tulajt rotel-al hajtja, mar nem tudom hogy hivjak.
nalam egy electra mozit tudsz meghallgatni. 826w-t is tudok intezni.
aztan majd kitalalod. lehet jo az amid van csak a kisordog hajt elore. szokasos phs betegseg... -
Sefi84
senior tag
válasz
kimi02 #85451 üzenetére
A Klipschnél tuti jobb és ütősebb és mélyebbre is megy le.
Hallottam egymás után mind a kettőt és nem volt kérdés melyik a jobb...
2x-es árat is adnék a Goldenért, mint amennyit a Klipschért.
3-ad akkora, mint a Klipsch
Nekem volt mind a 3 a Goldenből vagyis van is, tudom mit beszélek...
Nálam a Clarus nagy 38"-os szubját váltotta a Golden 4-es, ha az mond valamit, pedig azt is egy 1000w-os külső digitálissal hajtottam, volt abba is erő.Abba a helységbe azért az 5-öst tudnám elképzelni inkább, de a 4-es is megveri a Klipschet...
-
python1
veterán
válasz
kimi02 #85451 üzenetére
Az odáig rendben is van,hogy vannak jó mélyek,meg szép mélyek.....stb.
De a dinamika is elegendő?
Ugye mindenki ismeri a tejfölös doboz méretű "mozikat",ahhoz képest mekkora változást hoz minőségben,hangnyomásban egy teljes értékű,nagyobb méretű dobozokból összeválogatott rendszer.
Na most ezt vetítsük ki a szubbasszus tartományra dobozokra is. A fizikát nem lehet megerőszakolni,kell a méret oda is,vagy inkább több méretes doboz. -
python1
veterán
válasz
kimi02 #85448 üzenetére
Neked akkora térhez,már szerintem hívni kellene egy szakembert,aki méréseket ill tanácsokkal látna el,hogy mit mennyit,hová.
30 nm viszonylag még könnyen be lehet zenélni- mozizni,de a te helyiséged azon már túlmutat.Pityu: pont erre gondoltam én is,elsősorban hangban,de természetesen képben is szeretnék valami pluszt kapni.
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #85406 üzenetére
Érdekes kis sub, a paraméterei (grafikonok) alapján is nem egy rossz sub.
De nem SVS-t akartál venni? -
KisTücsök
addikt
válasz
kimi02 #84957 üzenetére
Azt én sem mondtam.
De pl amit (#84986) Kroland25 most belinkelt, az nekem nem tetszik. Két böhöm nagy poti, középen egy szintén bazi nagy kijelző alatta meg ezer gomb. Mintha kérkedni akarnának, hogy mekkora potikat tudnak rárakni. NAD ellenben letisztult, formás, csak ami kell.
A Marantz dizánjna is baromi jó, ott jól kitalálták, hogyan rejtsék el a felesleges gombokat előlről.
De amúgy ízlés kérdése...
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #84273 üzenetére
Érdekes, hogy a Polk Audio magyarországi disztribútora szerint a Pioneer erősítők nem passzolnak a hangdobozaihoz. Nem is ajánlja azt a párosítást.
Itt jön be, amit az előbb írtam. Igen, az ízlés, ami lehet kissé furcsa, de egyáltalán nem elítélendő.(#84274) Norbi 72
Egyesek szerint a 4308 hangja jobb. Ehhez nem tudok hozzászólni, mert egymás mellett nem hallottam őket. Mindkettő kiváló, de a 4310 újabb, ezért azt választanám. -
BBéci
legenda
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #74489 üzenetére
Hogy tanult barátom mondaná, lószar is biztos finom, ennyi légy nem tévedhet.
Legyen izlés dolga, de tartom, h nincs helye loudnesses hangú, vagy azzá degradált erősítőnek normális láncban. De legalábbis, ha egyéb topicokban rossz szokásnak tartják, akkor ne tanácsoljunk itt se ilyen hangot.
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #74478 üzenetére
Utóbbi időben többször próbálgattam ezt. Arra jutottam, hogy Jó hangminőségű filmnél (vagy legyen csak tévéadás) nem jó a D.eq, mert "zsírossá" teszi a hangot, nélküle tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés
Rossz hangminőségűeknél viszont segít: közép és magasaknál talán elfedi a zavaró torzításokat, ill. ezek jellemzően mélyekben is gyengék, azon is javít. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #72624 üzenetére
én meg sose kapcsolnám be. szimplán nem illett egyik kedvenc hangfalamhoz se.
Béci:én azért meghallgatnám, hátha valami csoda folytán mégis tetszene,de vakon nem mernék belevágni.
Nekem megmondom őszintén az utolsó élményem pioval a clarus szobája volt. lehetett hallani,h a dobozaik sokkal rosszabbak,mint a pio,de fémes, csattogós hangja volt egy selyemdómnak.Regger: ezt nem lehetett érteni.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #72627 üzenetére
Úgy emlékszem, baromira elégedett voltál a Cambridge Audio 650 hangjával is.
Egy ideig.
Szerintem a Pio LX és a Polk RTi erőszakos, nyomulós durva, csattogós, bántó, visító és döngő. Nem vészesen, de ezek jutnak eszembe róluk. Majdnem Onkyós, de annál legalább részletezőbb. Sokkal jobbat ki lehet hozni RTi-ből és LX82-ből is. (vagy LX83?)(#72629) regger
Ezt nem értem. -
tjojo
tag
válasz
kimi02 #72616 üzenetére
Azért nekem nem így tetszett fogalmazni.
Elhiszem, sőt, biztos vagyok benne jobb-ütősebb mozin a Pio, de azért ennyi nagyvas tapasztalattal nem írtad le egyből a Denont mikor véleményezted nekem. Pedig az Onkyo-HK nem is kicsit mozis vasak..bajnokpityu
Párszor már átfutott az agyamon hogy "ejj, de kéne", de szvsz amennyibe kerül, arányaiba nézve nemsok előrelépés lehet 4308-4810-hez. Persze felsőbb ligában minden apró fejlődést aranyárban mérnek, és ki tudja, lehet pont azt keresi az ember. Nemtom, egyszer jó volna megtapasztalni. XVA-n is agyaltam már, ebay-en olykor rákeresek mindkettőre. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #71490 üzenetére
Hívtalak, marhára kiváncsi lettem volna az uccó két vasadra! májusban rá fogok érni.
4810, meg a pio érdekelne.ui: volt egy 5308 eladó,de részben hibás volt,igy hiába a vonzó ár. Az már az A1es belsőre eléggé emlékeztetett.
Kimi: igen, többen reklámozták, h mennyire jók a CA erősítők. Aztán én is, majd más is leirta,h azért módjával kéne dicsérni.
-
z123456789
addikt
válasz
kimi02 #71413 üzenetére
(#71413) kimi02
LX 72-m van. Az ugye kisebb, kevesebb tudással, de lévén első HM erősítőm...nekem eddig bejött, és még a párom is azt mondja hogy ez jól néz ki.
Persze gondolom nálad több erősítő járt (akár pio-ból is) mint nálam.Grat hozzá, szép dög!
(#71432) Warter
Excalibur alatt a kábelt érted? Táp, vagy hangfalkábel ami negatív része a láncnak? Bocs a hülye kérdésekért, de nekem az LX 72 + hangfalak Excalibur-okkal vannak összekötve, ezért érdekelne. -
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #71005 üzenetére
Nyilván. Én sem gondolkoznék kettő közül melyiket válasszam.
(#71006) devil-k: Úgy kell érteni, hogy nincs "arányban" a tudása. De egy jó szub minden rendszeren dob. Szerintem kb. ez a "legfüggetlenebb" komponens. Mármint hogy olyan borzasztó nagyon nem függ a többi cucctól hogy mit mutat.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #65483 üzenetére
B&W 600 nem passzol a Denon AVR-4810-hez, kevés hozzá, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
SZVSZ.Ennek a lényegével egyetértek:
"Én mint elvakult B&W fan azt tudom rá mondani, hogy a mostani B&W hangfalak már nem olyan jók mint régebben. Szerintem a 684-es is egy inkább házimozizáshoz való darab, nem annyira a zenehallgatáshoz. Ettől még lehet rajta zenét hallgatni, csak már nem azt az érzelemdús hangzásvilágot adja vissza mint a régebbi (modjuk 2000 előtti) B&W hangsugárzók.
Sajnos már a 700-as sorozatot sem gyártják (még abban a 703-as volt talán utolsó olyan B&W hangfal ami szépen szólt) így ma már max. a 800-as vagy a CM sorozatban vannak olyan hangsugárzók (bár a CM sorozatot nem ismerem) amik zenei teljesítménye kielégítő szerintem.
De ha veszel is 684-est (a világért sem akarlak lebeszélni róla) arra készülj fel, hogy elsőre biztos nem fog tetszeni, mert eléggé "bejáratás-igényes" cucc a B&W ráadásul hónapok is eltelhetnek mire rendesen bejáródnak.Mindenesetre én ha neked lennék inkább vennék valami régebbi használt típust. (Mondjuk egy CDM 9NT-t vagy egy 703-ast vagy egy mátrix 803 v 804-est.) Zenehallgatáshoz sokkal jobbak mint ezek a mai 6-os sorozatu B&W-k. Szerintem az utolsó 600-as sorozat ami még zenére volt "kitalálva" és nem házimozira az a 6xx S2 széria volt. Az S3 már nagyságrendekkel gyengébb. (Tudom mert az 5 pár B&W-m közül kettő ilyen, vagyis van S2-es 600-asom meg S3-as is.) És elvileg a 68-as sorozat az S3-as "továbbfejlesztése"."
Idézet innen. -
gyurczy
őstag
válasz
kimi02 #64025 üzenetére
ELAC 2xx-ből egy 5.0 már igencsak jó cucc, kint volt nemrég eladó 2-3000€ között, ha jól emlékszem. Én az új Quadral Platinum sorozatnak is adnék egy esélyt, még újban is. Stream - mint importőr - szerintem tud jó árat mondani. Aurum is jó, de abból ami méretben neked jó lenne, abból az 5.0 bőven milla felett lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple MacBook
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Revolut
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged