- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
A szegedi Attilától? Ismerem őt, hihetetlenül korrekt ember. Nem nyúlsz mellé, az tuti! CA-ra akar váltani...óva intettem tőle, de szinte nem is használja már, olcsóbb vasat akar. Egyébként ő vette meg a HTPC-m és a 920.1-eket is tőlem.Közben látom, hogy nem itthonról lesz.
Tücsök: UMC-ért én reálisan maximum 100e Ft-ot adnék. Gondolom még mindig nem ennyiért mennek itthon, úgyhogy kintről vennék, ahogy tettem is annak idején.
-
Ekkosh
tag
Ezt midenképp próbáld ki!! Én egy Arcam 400-at hallgattam hetekig directben csak zenére, külső Musical Fidelity v90 DAC-el, és nagyon elégedett voltam vele, saját DAC-jával viszont kategóriákkal gyengébb. A QED gyárt állítólag jó minőségű kapcsolókat, amivel megúszod a speaker dugdosást, ha marad a Rotel
-
dgyuri0123
nagyúr
Értem. De.
Nekem 160-as van és azon a HDMI és az analóg aljzat egyidőben kiad jelet.
Ha a Denon X2000-en váltogatok a Blu-ray és a CD bemenetek között, mindkét esetben van hangom.
Pedig a CD csak analógon van hozzárendelve az erősítő bemenetéhez, így csak akkor szólhat, ha valóban kap is jelet. A Blu-Ray bemenet pedig csak a HDMI porthoz van élesítve. -
Tamoo
nagyúr
"hasonló vetődött fel bennem az arcam kapcsán is - vajon csak végfokként, az xda-1-et használva DAC-nak, jó lehet-e zenére? (ekkor nyilván nem a rotel lenne a végfok)"
Mindenképpen próbáld ki ezt a variációt, Arcamot Direct módba kapcsolva. Aztán lehet eladod utána a Rotelt.
-
Tamoo
nagyúr
Nem feltétlenül. Nálam digitkábelek eddig mindig csak nüansznyi különbségeket hoztak, kb. olyan szintűeket amikkel vakteszten szerintem elvéreztem volna. Próbálgattam néhaiból többfélét, bodort, furutechet. AB-ztem őket többször még fejhallgatóval is (Essence One + Shure 840), de nem hallottam jelentős különbséget egyik esetben sem. Koax kijáratból háromfélét próbáltam: alaplapit, egy audigy2-t, musiland digital timest. Lehet hogy a lánc vagy a kijáratok gyengeségeiből is adódhatott... Vagy szimplán nincs fülem ehhez az egészhez... bár azért nem süketezném le magam. Viszont azt hallottam, hogy koax nálam minden esetben jobb volt az alap usb-ktől, optikaitól.
-
nuke7
veterán
Konkretan nem érzek minőségi ugrást - nem tudnam ki abzni szerintem a ket dac-ot a rendszeremben.
A tere jobb a lupusnak egyértelműen, meg néhol nuansznyi különbségek vannak a Sting szamnal - de nincs meg az kategória kulonbseg mint az Arcam -nal..
Mondjuk nagyon magas a lupus jele, ezért halkabban is részletesen szol - de ha hangerőt hozza állítom a kisDAC-nal nem igazan marad hiány érzetem - nem ugy mint Arcam utan a lupus-al.
-
Toobee
veterán
Cinnamon nem épp zenei hangú széria. Inkább mozira jó választás, mert elég dögös a hangja. Carbontól érdemes foglalkozni az AQ digit kábeleivel, ha zenére kell, de Coffee-tól lesz igazán jó a történet. Coffee Diamond közötti különbség nem mindenkinek érheti meg, én például egy Coffee digit koaxot tennék be a láncba, a Diamond jobb, de nem biztos, hogy indokolja a dupla árat a különbség. Kapcsójanakki'!
-
Toobee
veterán
-
Gabesz26
senior tag
-
Dorian
félisten
Mi van, ha levágsz a kőzetgyapotból annyit, hogy beférjen, a másik oldalakat, ahol túl széles meg kiékeled?
Mi faterommal 2 napig gyártottuk a paneleket, merthogy nehogymá' vegyek fenyőlécet, van itthon használt hajópadló. Ja, kb. olyan elvetemült volt a faanyag mint én, alig győztük kigyalulni, meg minden.
-
Toobee
veterán
Aha, jó. Nekem ebből: "hozzájutottam reklámáron egy VdH the wind mk II-höz...
hát
akinek biwire hangfala van és nem biwire kábellel használja - próbálja ki" az derült ki, hogy biwire kábelt vettél, nem pedig jumpert, mivel azt nem írtad sehol. Azért, ha nehezen is, de csak leesett. -
gorbep
senior tag
Ha az adatokra vagy kíváncsi, az Emotiva honlapján mindkettő adatait megtalálod......
Ha a hangra..... abban tudok segíteni:
A hangerő szabályozást az XDA-1 -ben maga a DAC chip csinálja, az XDA-2 -ben egy vezérelt ellenálláslétra. Valamint a diszkrét erősítő fokozatot váltottak egy műveleti erősítősre.... (azt én sem értem miért.....) Újdonságként belekerült a fejes erősítő.....
A különbség, amiért én váltottam az USB interface, itt már aszinkron tudja a 192k 24 bitet. Az USB-s hangminőség javult.... egy darabig így meg tudtam spórolni a minőségi USB-SPDIF interface-t....
Ha SPDIF-et vagy Optikát használsz, akkor nem érdemes a XDA-2 re gyúrni, a hang eltérés minimális, én lehet hogy csak hallani vélem, viszont USB-n még én is határozottan meg tudom különböztetni.....
-
mp54
senior tag
Erre:
Mi értelme van, hogy egy háttér dobozt ilyen szélesre csinálnak?
[link]
Nálam az egyik, ha akarom, mehet oldalfalra is, de a másik hátfalra kell hogy menjen és ha azt akarom, hogy rám nézzen, min. 40 cm-t belóg a térbe (mert hogy -szerintem feleslegesen- 40 cm a szélessége!) -
Tamoo
nagyúr
A magyar oldalt nézted?
Én konkrétat nem tudok ajánlani. -
tomic
addikt
Oké,de a másik is fekete akkor mi benne a pláne?
Olyat láttam még belőlük,hogy FS 247.2 Erre mit mondasz?Sefter Egyenlőre nézelődöm. Voltam hallgatózni és egy 249-est vagy fél óráig hallgattam. Nem tudtam vele betelni. Ebayen most kelt el egyébként egy pár 247-es 800euroért.
Igen 400-as van, nemrég érkezett.
-
devil-k
nagyúr
Nem ért félre, csak Te ragaszkodsz görcsösen ehhez a csak a sztereo jó elvhez.
Valóban van olyan BD koncert, aminek az 5.1-es sávja minősíthetetlen és a sztereo sáv jobban szól, de nem jelenteném ki kategorikusan, hogy ami 5.1 és zene az nem jó. Attól, hogy Te nem hallottál még olyan BD-t, attól létezik és hidd el, hogy van. Mint ahogy én is elismertem, hogy van jó sztereo BD is (ami mondjuk ritka). De ezt nem kötözködésből írom, csak tény.
Ahogy BBéci is írta, s amivel egyetértek, a kulcsszó a keverésen van. Azt gondoltam (naívan), hogy egy nagyobb, komolyabb zenekar/előadó BD-je olyan lesz, hogy majd tátva marad szám, de nem... 1-2 annyira gyér, hogy az már vicc. Egyébként a sztereo koncert "CD"-t/FLAC-t, nem is említeném egy kalappal a BD 5.1 koncertekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest