- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #118223 üzenetére
Igen furán minden Canton doboznak elég kicsi az alja.
De ugye ez csak papíron van így.
De mivel én előtte csak a haver MA M2-es monitorját hallottam, ami ettől picit nagyobb doboz, így meglepett, hogy milyen hang jött ki belőle.
És ugye ez még idővel javulni fog azt mondják, mind a magasa, mind a mélye.Mondjuk nekem a magasával sem volt semmi bajom most sem.
1x végig toltuk neki az IsoTek lemezt, aztán néztünk pár film részletet.
A hangfalak maradtak, a szub itthon pihen a dobozában.
NAh meg a kábelek is a szekrényben, azok még mind 0 kilométeresek.
Egyedül a Boxer meg a HDMI kábelem van bejáratva.Úgyhogy ha a hangfalak be is lesznek már járatva a kábeleimnek kell majd idő, mert azokat nem akarta haver.
-
Mikisys
őstag
válasz
Tamoo #117928 üzenetére
Kapcsolatos vele, de nem az. Bizonyos esetekben egybeesik a két dolog, amit alább írok le.
Az egyes készülékek érzékenyek arra, hogy melyik vezetéken kapják a fázist, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a készülék fém háza (csatlakozók külső-fém érintkezője) és a konnektor-védőföldelése között minél kisebb legyen a mérhető potenciálkülönbség, azaz, a "szórt-induktív-kapacitív" úton odakerült feszültség.
Ez a "kóbor" feszültség okozhat bizonyos esetekben zavarokat, rosszabb esetben meghibásodást az összecsatlakoztatott készülékekben.Üdv!
-
válasz
Tamoo #117844 üzenetére
Philips FA951, a 900as sorozat zászlóshajója.
Liszi: Az igaz, de így tartottam most olcsóbbnak is, mert méh kellett volna egy jobb készülék aljzat és dugó hozzá. És még maradt még 120 cm-és kábelem készülék dugóval, arra csak egy normális hálózati dugót kell tennem. 2,5 méteres kábelt vettem, de nem akartam az egészet felhasználni.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Tamoo #117536 üzenetére
Az összefoglaló utoljára ez év január 23-án lett módosítva.És alul fel van tüntetve,hogy: Topik összefoglaló, készítette: BBéci, Sanci38 és KTTech
Én nem is mondtam,hogy le lett volna nézve valaki! Természetesen igen! Ha audival járok(én nem) nem fogok visszatérni a daciához!
Nem tudom már ki csak valaki azt mondta,hogy a topik csak a felső kategóriás erősítőkkel foglalkozik.Ezt nem én mondtam! Az utolsó mondatod elég sznobra sikerült...
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Tamoo #117545 üzenetére
ja, mondjuk én szinkronosban néztem, ami alapvetően szentség szegés...
a másik filmet meg említésre sem méltatom.
Annak az első rész nekem nagyon bejött, de ez. a 3D tett hová nekem valamit, mint majdnem mindegyik filmhez, de annak a története még a Terminátor új részre is hajaz -
Konfigos
őstag
válasz
Tamoo #117496 üzenetére
Egyetértek,nem jól fogalmaztam.Én is amikor elkezdtem keresni akkor olyan vasakat néztem amiken nem volt,és az ég világon semmi bajom nem volt velük,sőt.Aztán elkezdtem gondolkozni rajta,hogy nem szeretnék váltani egyelőre ezért inkább egy olyat veszek amin van már,3d viszont teljesen hidegen hagyott.Hozzáteszem jelenleg a hdmi-t arra használom a vason hogy a menübe lépjek,ergo semmi értelme nem volt most még,de inkább legyen mint ne,ha a későbbiekbe elfogna valami.
Lényeg hogy szerintem jó vételt csináltam,akár értek hozzá akár nem olyan gépeket néztem amik jók abba az árba,és tudom használni a keresőt is itt és google is,így nem volt nehéz dolgom,utána már csak manualt olvastam hozzá és kész is volt a képlet,szóval egyre ment a dolog.Ha valami szart vettem volna(nyilván kinek mi a szar persze) akkor egyetértenék MasterMark nem is tudom minek hívjam,megpróbálom finoman megfogalmazni,véleményével(távol állt attól,inkább kekeckedés volt),de én nem ülök fel a cyber világba ezekre. -
kigyi_23
addikt
válasz
Tamoo #117232 üzenetére
Nekem abból a szempontból van előnyöm hozzád képest, hogy el tudtam húzni minden nagyobb felülettől. Ha távolabb teszem akkor meg falra kell raknom hát ezt a verziót választottam. Még mondjuk a malaccal nem próbáltam más elrendezést a Denon-nál nem sokat jelentett. Idővel ezt is kipróbálom.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Tamoo #117230 üzenetére
140-re vannak egymástól, tudom az kevés, de még abban gondolkodok, hogy pakolgatós lesz egy idő után csak akkor ahhoz újra be kell mérni. Aztán max, ha mozizok kirakom még 30-30cm-re az már 2m ennyi a max és még a szekrénysorhoz sem lesz közel annyira. Amúgy ott a sarokban kicsit fura volt mindig, nagyon hátul volt a tv-hez képest ami ugye nem mehet hátrébb. (az ott 120cm még hátra annyival kerültek hátrébb és akkor már 3.5m körül voltak egymástól amit hallgatói távolságban nem tudok űberelni
Szóval az meg megint kicsit sokk. Sokat csal a lencse
-
kigyi_23
addikt
válasz
Tamoo #117227 üzenetére
Próbáltam úgy is, de az csak téli setup, mert nyáron az ablak oda nyílik tönkretesz mindent. És a tv-hez képest teljes káosz lesz, mert az egyik távolabb kerül ráadásul rá kell raknom őket a falra, mert közlekedünk ott a virágokból is több van itt télen... Ott a fűtés cső is, ami nagyon meleg ugye és 1-2cm-re van tőle hát nem szeretem oda rakni
Ehh ez nem dedikált mozi szoba. És ugye akkor télen meg vagyok lőve én ott szoktam olvasni a radiátor mellet fotelból
-
válasz
Tamoo #116957 üzenetére
sajnos tudom...
xtremetuning: tisztában vagyok vele (volt rosszabb helyen is), de nem tudom máshova, vagy más helységbe helyezni...de előbb-utóbb hangsugárzó szett csere lesz, és frontok mennek preoutra a sztereón keresztül...így kevesebb hangsugárzó lesz..de még most nem bántom...
-
renatto
őstag
válasz
Tamoo #116845 üzenetére
Persze, hogy van, csak mire elhozom, meg visszaviszem kácsa-hoz a kábelt kb meg is vehettem volna annyiból. Arra gondoltam biztosan van egy-két olyan termék, ami bátran ajánlható, mint a korábban említett IsoTek EVO3 Premier kábel, ami mindenképp előre lépés vagy hálózati elosztóban, ami mindenképp javít a gyatra hálózati helyzeten.... nem finomhangolni akarok, csak kicsit javítani a helyzeten. Mivel többen írtátok itt, hogy az elosztó/kapcsolós elosztót mindenképp érdemes cserélni, így lehet lecserélném én is. De mivel gondolom más sem 50-100-200k-ra cserélt egyből, biztos van 10-20-30k-ért is. Már csak az a kérdés, melyik az, amelyik minőséget képvisel. Ne olyat nézzek, amiről később kiderül, hogy persze, mert az sz@r... Az, hogy kihallom-e belőle a javulást, majd legyen az én gondom.
-
gyurczy
őstag
válasz
Tamoo #116400 üzenetére
A hangjáról túl sok infót nem tudok mondani, pláne a 15xx szériához képest, mert azt nem hallottam még. Primare I30-al és Audia FL3-al volt szerencsém összehallgatni kb 2 éve. A Primare picikét jobb, kifinomultabb hangot tud, cserébe a Denon energikusabb (nagyobb teljesítményét tekintve ez mondjuk érthető is). Az Audia teljesen más liga, jóval nyitottabb, levegősebb, jobb felbontása van, pontosabb. Dali Ikon 6 mk2, ELAC FS189 dobozokon hallgattuka PMA 2020-at és az I30-at, az Audia vs Denon már nem emlékszem min szólt.
-
válasz
Tamoo #116179 üzenetére
Teljesen szokatlanok a megfogalmazásaid. "hajszállal", "minimálisan", "többnyire", "nagyon kicsit". Általában ugyanilyen mértékű különbségekre szokták itt írni, hogy "brutálisan", "kategóriákkal", "áll-leesősen", "drámaian" stb.
Ezt nem hagyhattam ki, de természetesen tökéletesen egyetértek a megfogalmazásod visszafogottságával, valóban árnyalatnyi különbségekre kell gondolni.
Ahogy azt írtam is neked, sok hasonlóság van a véleményünkben a GS20 vs. GS60 kapcsán. Viszont a mély feszességében nálam mindig a 60 volt a jobb. Plusz kicsit kiegyenlítettebb, részletezőbb, nagyobb felbontású, nyitottabb. Szeparáltabbak a hangszerek, jobban elkülönülnek egymástól. Az ének tisztább, valóságosabb. Mintha néha "több" lett volna a mélye a 20-nak, de szerintem a 60 kiegyenlítettebb hangképének következménye a fogottabb, kontrolláltabb, jó értelemben kevesebbnek tűnő mély. Összességében precízebbnek érzem a 60-at. Akusztikus-énekes zenénél jobban kinyílik az énekes hangja és minden ujjrezdülését plasztikusabban érzékelem a gitárosnak. (Mindenhez kéretik hozzágondolni, hogy egy picit.
)
Viszont azt nem éreztem, amit te, hogy a 60 mélyebbre megy, dacára a specifikáció szerinti gigantikus 2 Hz-es különbségnek.(30Hz vs. 28Hz)
Nagyon szerettem volna az olcsóbb GS20-at megtartani, és a drágább GS60-at eladni, de nem jött össze, mert pont azzal a kicsivel volt jobb a 60, ami miatt már képtelen voltam pénzt kivenni a rendszerből! -
kigyi_23
addikt
válasz
Tamoo #115759 üzenetére
Azt jó lenne elérni, nekem is, de mindössze addig jutottam, hogy befér a kezem kényelmesen felette ez a max. Sajnos nincs dedikált hely nálam sem a bútorban az erősítőnek. Oldala eleje hátulja nyitott annak a rekesznek. Csak a center van felette közvetlenül kb 5-8cm-re az kapja a hő nagy részét így belőle. Eddig a Denon nem melegedett annyira most a Marantz már érezhetően jobban melegszik, de jelenleg még a frontok és a center is teljes freki tartományt kapja.
-
mettek
addikt
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #115137 üzenetére
Pedig nagyon meglepő módon ez történt, apám is csak pislogott hogy itt bizony ő sem hallott százezreket érő differenciát. Én is valami iszonyat kimagaslóra számítottam mikor átdugta de nem jött meg a plusz, kicsit jobb volt de minimálisan.
Valóban én is arra döbbentem rá hogy egy brutál jó forrás brutál dac-kal többet számít.
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #115120 üzenetére
Nem tudom de demokészülék révén hasonló kategória lehetett mint a CD játékos. Mondom, ezt én így hallottam illetve apám is ezen a véleményen volt, hogy hangyányi volt a különbség de lehet más máshogy hallja. Mindenesetre én is meglepődtem hogy ennyire jó hang jön ki a hm erősítőmből...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Tamoo #115107 üzenetére
Jaja én is igy vagyok, ha nem tetszene már váltottam volna, pedig volt nálam sok más is, de szerettem mindig leülni elé, talán ezért is van meg már megjelenés óta.
Tartalék van benne, ezt az elektrák ki hozták, hétvégén dobtam rá uj szoftvert, most újra kell állítani mindent, de fürgébb lett főleg a hálózati része.
Amit hiányolok talán, az a tábláról való teljes vezérlés, ami az uj gépekben 380,450,750 már benne van. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Tamoo #115105 üzenetére
Én egyelőre maradok ezek, míg működik, nekem a hangja tetszik a jelenlegi felállással, kiszolgálással,majd ha lesz avr750 majd arra váltok.
Erre a mély témára emlékszem, hogy a denon picit mélybe húz vagy kiemel, az arcam inkább neutrális, de ettől még kellemes meleg hangja van. -
Mankó
veterán
válasz
Tamoo #114769 üzenetére
A meglévő fiókos szekrény miatt 3 verzió jött szóba. Marad a Boston régi helyén, ez vagy pedig a szekrény bal oldali végén. Amint átraktam a tv alatti falra a régi hely helyből kiesett. A szekrény között és a szekrény végén is hasonlóképpen szép mélyek szóltak, így az a verzió maradt, ami összképben jobban mutat.
Remélem a kalibrálás és a tüskék nem rontanak, hanem csak javítanak majd az eddigi hangzáson. -
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #114581 üzenetére
Bemérőrendszer elég fapados (1 mérőpozíció), ez így van (a belépőkategória tetején), és valóban színez is de én filmnél mindig kikapcsolom azt amit a mérőmikrofon összehozott, filmnél semmi szükségét nem érzem hogy be legyen kapcsolva, mert ellaposítaná a produkciót.
"Sztereó produkciója nulla" Gondolom ezt se filmekre értetted? Sokpontegynél meg mit számít hogy amúgy a sima sztereója nem tűnik elégségesnek? Amúgy még soha nem figyeltem, mindig csak sokpontegyre használom.
Szóval akkor csak a dinamika maradt, amit hátrányára tudnál írni filmnézésnél; de amint mondtam ha kikapcsolod az "ezset/eq"-t az is sokat javul.
Nem akarok elfogult lenni, nem védeni akarom a HK-mat, csak szeretném megtudni, ti mitől éreztétek rossznak, ha valaki csak filmnézésre akarja használni (de amúgy zenére se annyira rossz, bár picit valóban színez, zenére pedig tényleg muszáj használni a kalibrációs beállításokat).
A hátsók nem éltek, ez nem tudom mit jelent, így se megerősíteni se cáfolni nem tudom.
Köszönöm hogy elmondtad a véleményed
Lehet hogy én is így vélekednék, ha lenne egy összehasonlítási alapom, pl egy denon-nal. -
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #114579 üzenetére
El lehet azt magyarázni egyáltalán valahogy, hogy mi volt benne a csalódás, mivel lett jobb mozira az utódja.
Csak azért kérdem, mert akinek nincs összehasonlítási alapja, csak mondjuk a valós mozi, annak természetesen nagyon megfelel az otthoni vas hangja is. De mégis, ha nem hallgattam még más házimozierősítőt, akkor hogy képzeljem el a jobbat, filmek alatt?
Tudom erre te azt szoktad mondani, hogy ilyet ne tőled kérdezzünk; de más majd hátha válaszol. -
rayoliviero
veterán
válasz
Tamoo #114529 üzenetére
Kipróbáltam éjszaka 3 konnektorban, mindben csinálja, több konnektor nincs a nagyszobában. A klíma és hűtő miatt is csinálja egyaránt, amikor a kompresszoruk ki- vagy bekapcsol. Hűtőre nem mindig érzékeny, de a klímára igen. Klímát nem kapcsolom be inkább, ha megy az erősítő, de a hűtő ellen nem tudok mit tenni.
Az erősítő amúgy nagyszobában van bedugva, a hűtő konyha, klíma kisszoba. Mivel 40 nm-es lakásról van szó, nem tudom, hogy egyáltalán van-e itt több kör. De ha a kisszobába dugnám, ott akkor a klíma mellé dugnám be, konyhában pedig hűtő. Tehát ezt bárhova dugom, csinálni fogja.
Nem értem, hogy a régi kis Yamaha erősítővel miért nem csinált ilyet.
Amúgy újépítésű lakás, modern áramhálózattal, ezért furcsa, hogy ilyet csinál egy klímától vagy hűtőtől.Milyen megoldás van akkor számomra?
-
Smiley
addikt
válasz
Tamoo #114538 üzenetére
Kb 5-10 percet bir ha megy minden, ha csak a tv meg az erostio akkor siman megvan a 15 perc is.
Nekem az akkori alberlet miatt kellett ahol eleg gyakori volt egy nagyobb eso utan az ilyen egymas utani 3-4 masodpercig tarto aramszunet. Szerintem ezt az elektronikai cuccok nem igazan szeretik. -
mettek
addikt
válasz
Tamoo #114506 üzenetére
hát ilyen is volt...
azért a mostani onkyom se egy vadállat de jobb mint a régi 2805 denon volt illetve most a dacnál rájöttem hogy nekem nem tetszik a denon hangja...én a szárazabb, neutrálisabb hangot szeretem. Mondjuk ideje volt rájönni
holnap meg megyek meghallgatni azokat a jószágokat hogy bégetnek, remélem tényleg szebben szól mint a lektor és nem hiába adtam el.
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #114498 üzenetére
annyira nem estem hanyatt a t90-től, se a Denon da300-tól. Most gyorsba megváltam ezektől, csak a fejes maradt és rohanok holnap venni egy 5.0-át
300-350 a limit, elvileg a quadral argentum 470 jobb mint a lektor, ugyhogy talán az lesz a befutó
A hirdetés része moderálva. Elég lesz az aláírásban. - Karma
[ Módosította: Karma ]
-
válasz
Tamoo #114392 üzenetére
"Biztosan ezen múlt, akár tetszik akár nem."
Min? A hátsókon? Dehogyis. Nem azon múlt, akár tetszik, akár nem.
Ha hátul GS10-ek vannak, attól még elől ugyanazt a dobozhangot hallom a JMLabhoz képest. B@szhatom az "egységes atmoszférát", ha számomra fedett és élettelen például a beszéd és ének.
-
válasz
Tamoo #114386 üzenetére
"Azt megértem, hogy külön hallgatva a JMLab center jobban tetszett"
Írtam is, nem csak "külön hallgatva" tetszett jobban. Sokáig hallgattam természetesen rendszerben is. NEM volt jó számomra, természetesen a JMLab-hoz képest!
Nem kell a GSLCR tulajoknak felhördülnie, nagyon jó center az is!
De NEKEM jobban bejött a másik. természeteseb, nyitottabb, érzékenyebb, nagyobb felbontású. Akár külön, akár rendszerben hallgatva. Számomra. Nekem.
Dunkel :
Igen, GS60-am van. A center JMLab Centris K2
-
válasz
Tamoo #114378 üzenetére
A hangnak is jót tesz az egységesség, meg nyilván a tudatnak is.
Ismétlem, eszem ágában sincs megkérdőjelezni a szabály helyességét, akkor sem, ha én másképp döntöttem, úgymond "szabályellenesen".
"egy kicsit mindig javult az összhatás."
Nekem meg akkor javult, amikor kivettem az eredetit és betettem a JMLab-ot. Sajnos nem tetszett sem a tesztelés, sem a hosszú hallgatás alatt. Ez van.
(#114380) DjKoxi
"különböző űrtartalmú és alátámasztású dobozokról beszélünk."
........ ha próbaként kitennék a centert az egyik front helyére kiderülne mennyit ér az egy sorozatból származás."Ebben is lehet valami.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged