-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #19912 üzenetére
"Az nem ez az árkategória."
Most mire gondolsz? Én arra céloztam, hogy kár ilyen dobozokkal kábítani a népet, mert bármely vacakot bedugva a sarokba lesz mélye bőven, csak kérdés, hogy milyen áron? Az SA által megadott tűrés pedig minden jóérzésű hifista számára gyanús... -
M@trixfan
addikt
válasz
Ed Parker #19886 üzenetére
Jé, végre valaki rajtam kívül is ismeri itt a System Audio márkát!
1750-es frontokat használok és nagyon szeretem a gyorsaságát és az élőségét a rendszernek. Az a durva, hogy a SUB is ugyanolyan gyors és levegős. Megmondom őszintén először meg is lepett, hogy milyen jellegtelen és semmilyen hangja van a rendszernek pozitív értelemben. Ebből fakadóan nagyon hosszan hallgatható fáradtság nélkül.
Egyébként érdemes megnézni a monitor hangfalakat is a márkából. Teljes értékű sugárzók, már-már szatelit méretben. Hol van a sub/sat szettekhez képest akár egy aura 1-ből összeállított rendszer!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #19879 üzenetére
Hehe. Rubiban 16.5ös mély van, és alsó még kiadott freki a 17Hz. 25től már dolgozik.
Ettől függetlenül, és attól, hogy sokaknak tetszett így is, az egyenes frekimenetet nem adják ingyé. Rubiban pl van egy szakadék 4-5kHz között. valami -5dba. Pont ebben a tartományban van a szinpadmélység.
Ezt a 16ös mélyközepet nem lehet itt már dolgoztatni, ez a ribbon meg még nem dolgozik. Ez van,patthelyzet. Ribbont próbáltam leengedni idáig, erős torzítás volt a válasz 1W teljesitménynél is. 16os mélyközepet meg neccesnek érzem fölengedni, pláne ennyi pénzért. Tehát gyári tervezők választhattak,hogy drágább dobozt csinálnak, vagy marad a szakadék. (megoldás egy kisebb közép lett volna, de erre meg talán a markatingesek mondták,h sztorno)
Az a mérnökileg jó megoldás, ha minden hangszóró ott dolgozik, ahol a nemlineáris torzítás aránylag elviselhető. Vagy csinálnak drágán széles sávban dolgozó hangszórót, vagy váltanak. Egyik szarabb ügy,mint a másik, és mindkettő pénzből lesz jó.
Rubi védelmében: többi kategóriatársának meg más baja vannak.
-
_atis_
csendes tag
válasz
Ed Parker #19788 üzenetére
És az ilyen méretűek már jóval drágább kategóriába esnek? Igazából nem a hangerő a fontos - szomszédok miatt úgyis inkább közepes hangerőn menne - hanem hogy szépen szóljon.
#19787 Sanci38:
Még semmi sincs meg. Valójában még nem is hallgattam egyik rendszert sem, csak webshopokban nézelődtem és paraméterek alapján ezek tűntek jó vételnek. Biztos van jobb is, azért kérdezem, hátha tudtok ajánlani jobbat.
Vmit ami erősítővel együtt max. 300?A Denon 1513-as elég lehet? Még az itt is ajánlott 1612-est néztem. Vagy vmi más 80-100 körül?
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #19801 üzenetére
Dehogynem.
Folyamatosan fogást találok. De a főfogás az az, hogy egy 5 centis dobozból nem tudsz kicsikarni olyan hangokat, amik alkalmasak lennének egy kicsit is minőségibb zene élvezetére, bármely műfajban. Ehhez ragaszkodok, mert ennek az ellenkezőjéről eddig senki sem tudott meggyőzni.
Szvsz az a doboz azért van, hogy megtartsa a hangszórókat, nem pedig azért, hogy az akusztikáját javítsa. Szvsz nincs is akusztikája, LOL, megkockáztatom, ha kiveszem a dobozából, a hangszóró kábé ugyanazt mutatja, mint a dobozban bentAnnyit elhiszek, hogy hangos, meg torzításmentes, aztán slussz. De mivel úgysem fogsz meggyőzni az ellenkezőjéről, ha pedig lehetőségem adódik, úgyis meghallgatom, szerintem zárjuk le, felesleges ezen tovább rugózni.
PS
EZT a B&O-t hallgattam egy itteni second handban, azt, amelyiknek világosabb a kerete, és szögben kicsit meg van törve a széleinél. Hulladék. Azt azért hozzáteszem, hogy egy gagyi mp3-as zsebkütyüről hajtott meg valami pult mögé épített erősítőt, tehát épp az miatt is lehetett ratyi.szerk:
De még azok is igénylik a subot...
Hát pont ezt mondom. Hol tudsz egy rendes subot megvágni? 140-150Hz? Esetleg 200? És akkor a pici kis satelitek onnan indulnak? Na ne röhögtess, hol ad ki az a pici kis doboz 200Hz-es mélyet, vagy mélyközepet? Max reccsen egyetAztán a közép, középmagas tartományban valahogy elboldogul, de fentebb megint annyi neki.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #19798 üzenetére
közben lejárt a szerki
"A szettben az összképet kell nézni, nem lebontva, hogy mit tud a sub es mit tudnak a satelitek."
Ez meg nyilvánvaló!
A fentebbi példában csak azt próbáltam ecsetelni, ahogyan rávezetem a mezei polgárt, hogy mégiscsak sz@rul szól a kombója, max ő nem hallja.
Mert azért egy rendes 5.1 nem döglik be sub nélkül, én azt gondolom, az inkább a filmekhez kell, mintsem zenéhez.
Van a THX logo, mikor filmek elején bejön, egy többcsatornás emelkedő skála, szerintem tökéletes tonalitással a lefedett tartományban, na azzal szoktam májerkedni többek között -
kimi02
őstag
válasz
Ed Parker #19700 üzenetére
Itt az a kérdés , hogy erősitőt akarsz venni , vagy tele szolgáltatásokkal rakott akármit.
Amit a CA 650r tud szolgáltatásokban nekem az bőven elég.(igaz nagyon puritán) ebben igazad van.Ja , és nem akarok bizonygatni semmit , de ami jó az jó.
Mondom ezt úgy , hogy volt nálam Onkyo 876 , 906 , H/K 760. -
Laca0
addikt
válasz
Ed Parker #19627 üzenetére
Ennek igazából semmi köze a mostani "boltomhoz". Ennyit a korábbi erősítőm is tudott, legfeljebb nem ilyen jó minőségben.
Ami előrelépés az a hangfalszett, aminek nagyon örülök, még ha itt le is húzták sokan. Az erősítővel még mindig nem vagyok teljesen kibékülve.
.
Mégegyszer elvégeztem a hangszórók beállítását bemérő-mikrofonnal. Ez a művelet kapcsolja be az equlisert, ami a búgást okozza.
Normális az, hogy búg ilyenkor? Csak kapcsoljam ki és ne foglalkozzak vele? -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #19607 üzenetére
Abban a német teszben, amelyikben a valami Denon A11 a Primare ellenfele, 3200 eurót írtak. A laptopomon a kedvencek közé tettem, de most telefonról írok.
Szerintem kommersz a Polk, talán az LSiM már kilóg belőle.Kimi!
Évek óta magyarázom, hogy az európai AV erősítők jobban szólnak, mint a tengerentúliak. -
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #19450 üzenetére
Mint írtam nálam azért sokkal jobb a helyzet. Igyekszem a maximumot kihozni a kis szigetből.
Mondjuk a hátsók sajnos nálam is közel vannak ahhoz aki a kanapé szélén ül. De én középen ülök a sweet point-ban és ott nekem teljesen jó.
Az asszony meg fekve nézi a filmeket, így őt nem zavarja.Jah és nem haragszom rád.
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #19422 üzenetére
Az nincs, de azért ettől sokkal jobb az én kis szigetem.
Mármint az elrendezés.Más.
Te/Ti milyen sub elhelyezést javasoltok inkább?
Előre a frontok mellé vagy hátra pl a kanapé mellé/mögé? Mert sok helyen láttam, hogy beteszik a kanapé vagy mozifotelek mögé/mellé?
Vagy meg kell hallgatni, hogy hol szól a legjobban?@BBéci
Legalább volt valami haszna a linknek.Mondjuk meghallgatnék pár Klipsch hangfalt, hogy hogy is szólhatnak, mert ezeken a fórumon elég sok van belőlük.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #19422 üzenetére
Kis helyre, szobába nem teszünk 7.1-et és ekkora állódobozokat, amik között talán még másfél méter távolság sincs. Elrettentő példának kiváló képsorozat.
Képzeld magad a kanapé balfelére, ahol fél méterről ordít a füledbe az egyik háttérsugárzó. Csak azt az egyet hallanád, közben kezdenél megsüketülni. -
spidersoft
senior tag
válasz
Ed Parker #19325 üzenetére
Nekem nem sok készülékem van, de a JVC és a Pioneer magnódeckem is ilyen volt. Rég használtam, nem emlékszek pontosan, hogy mit nem bírtak, asszem az egyik az eject a másik meg a power gombtól ment odébb -- pedig ezek ráadásnak "márkás" készülékek is voltak. Mondjuk új a gumilábbal a talpán lehet ezek is stabilabbak lettek volna...
Számítógépes kishangszórók tipikusan ilyenek, asztali DVD-k, aminek kapcsolója és nem nyomógombja van powerre, stb. Elég útálatos fícsör
Viszont.
Amit írtam korábban arra tudtok választ?
1. Ami még nem tiszta: ha vennék egy ilyet, akkor az lejátszana mindent, amivel megbirkózik a lejátszó is? Úgyértem a film audio streamje 1:1-ben átkerül a fiberen rá, és vagy ismeri vagy nem, vagy a játékos realtime konvertál belőle valami olyan formátumot, amit a DAC megeszik?
2. Mégegy. A játékos menüjét megnéztem: az optikai kimenetre két beállítás van: LPCM DUAL CH (ez most csak sztereot jelent, vagy azt, hogy két független streamet, pl. angolt és magyart egyszerre tud kiadni?), illetve Passthrough. Mivel csak egy optikai portja van így ez utóbbit se értem...
(bocs, hogy ennyire körbejárom a témát, de csak akkor vennék DAC-t, ha tényleg működne arra, amire szeretném...)
-
spidersoft
senior tag
válasz
Ed Parker #19322 üzenetére
Akkor szoktak ilyet csinálni, ha egyébként annyira könnyű lenne a készülék, hogy a kezelőgombok rugója erősebb, mint a cucc talpának asztalhoz való tapadása. Oszt hogy ne told be a toronyba, mert az Sonynál azért mégiscsak cinkes... főleg kevésbé/egyáltalán nem márkás cuccoknál gyakori eset, hogy elszámolják ezt a dolgot, és állandóan igazítgatni kell a kütyüt... merhogy úgy ócsóbb a shipping. De legalább tennének bele egy gép farára nyíló zsákocskát, amit a júzer feltölthet sóderrel, de nem, még erre se képesek...
-
nebulo5
senior tag
válasz
Ed Parker #19213 üzenetére
Szerintem pedig, simán!
Bevásárló központokban is gyakran találni nevetségesen gagyi tévedéseket! Az a legnagyobb baj, hogy észre sem veszik! Az ilyesmiből, azért csak ki lehet következtetni a "szerző" értelmi szintjét!
Bár, akár mennyire is figyel az ember, tévedni könnyen lehet. De ez inkább a helyesírásra vonatkozik!
Az ilyen, teljesen el-írásokhoz, észhiány elengedhetetlen! -
Joshi
titán
válasz
Ed Parker #18942 üzenetére
Akkor tényleg nagyon félreértettük egymást, szerintem ti induljatok ki abból hogy aki kérdez annak halvány lila fingja sincs az egészről.
Nade oké hogy az erősítőn van trigger aljzat de a subon miért van? De leginkább miért ad a Harman olyan gagyi kábelt amit lefotóztam? Oké hogy nem rendeltetés szerűen használtam de attól még nagyon ratyi. -
Joshi
titán
válasz
Ed Parker #18940 üzenetére
A lényeg hogy ne kelljen felállnom és odamennem a subládához, elméletileg erre találták ki a triggert. Azonnali ki és bekapcsolás lenne a funkciója. De ahogy már írtam és nem egyértelműen fogalmaztok(nem mindig csak néha) elkezdtem kísérletezni az erősítővel és tény hogy trigger nélkül is kikapcsol a sub gondolom jel hiány miatt. A bekapcsolás is működik de csak akkor ha kap jelet az LFT-én. Ha mondjuk Béci ezt leírta volna mindjárt az elején akkor nem körmöltem volna ennyit az biztos.
ui.: látod te is most írod le hogy mi van, én ezt nem tudtam már csak azért se mert életemben most van először hangrendszerem.
A kiinduló probléma a gerjedés volt trigger kábelen. Na mind1 most már tudom. THX.
-
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #18820 üzenetére
Amúgy nekem is sokat megy a júróhádé és azt kell mondjam elég agresszív a logójuk, de eddig nem volt vele problem
Ne is mondd én is töröm a fejem 55 vagy 60ason... csak az asszony meg ne tudja
Amúgy ilyenkor megy itt törökben az esti ima...és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon gyenge a térábrázolása a mecseteken lévő hagosításnak
-
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #18813 üzenetére
Akkor én kifogtam egy jó G30-at ezek szerint, mert nekem is ment az olimpia orrba-szájba, sőt a foci EB alatt is kapta az m1 logót, de semmi ghostom nem volt 1 percig sem (kopp-kopp). Bár figyeltem nagyon rá az első pár hónapban és csak normál módon használtam. Zoomolni sosem zoomolok adást, mert az nekem nem járja, de az elején figyeltem, hogy milyen csatornák menjenek.
A popi menüje szokott látszani, de csak bekapcsoláskor fekete háttér mellet, ha nem megy rajta más tartalom... De ebben DM-Fan is megnyugtatott, hogy se nem ghost sem beégés
(#18817) Ed Parker: Jól tudod, legalábbis én sem találtam róla semmit. Bár - ahogy írtátok is - fingom sincs mi értelme pár pixellel elcsúsztatni a képet...
-
KisApám
addikt
válasz
Ed Parker #18805 üzenetére
És hányszor fogja bírni a "beégést", ghost-ot?
Úgy értem, hogy különböző adók logója sokszor fedi egymást az adott ponton.
Azaz sokszor be tud "égni".Én attól félek, hogy mivel már azon az adott ponton sok "sokkhatás" érte, egyszerűen úgy marad, bármit csinálsz vele.
Az is csudijó dolog, hogy 3-4 napig kell bámulnod azt, ami b*romira nem oda illik...
-
Toobee
veterán
-
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #18702 üzenetére
Na erről beszéltem...
Nem is tudom, talán bajnokpityu (de lehet xtreme, már nem emlékszem pontosan...) írta régebben, hogy valami méregdrága kábelért ment el a faszi egy lepukkant 120L skodával...
Szóval az biztos, hogy aki tudatosan csinálja, reszelgeti a cuccát (de igaz ez bármire) az minden fillért próbál okosan elkölteni. Bár ez néha nagyon is sok fillér, de a hobby-jára az ember képes sokat áldozni...
Régebben mikor versenyszerűen horgásztam, simán adtam egy rakósbotért 3-400k HUF-t ami akkoriban óriási pénz volt, főleg egy horgászbotra (mondjuk még ma sem csekély
) De összegrindoltam hozzá, ha beledöglöttem is
-
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #18680 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy át kell verni őket...csak megjegyeztem, hogy sokan megtehetik és meg is teszik...
És ez alól biztosra lehet venni, hogy a hifi/házimozi sem kivétel. Főleg azért mert nem egzakt tudomány. Hidd el, hogy van akibe bele lehet beszélni, hogy azt kell megvenni, mert az jobb (mert azon én is szénné keresem magam, de ez tök mind1
)
Nem nézem hülyének azokat akik megveszik a méregdrága kábeleket...de akit át lehet verni, azt át is verik...
Sokan nem úgy gondolkodnak ahogy én vagy te és csak a pénztárgépet látják bennük, amit ha megütnek akkor csenget egyet és kinyílik...Ilyen világban élünk sajnos.
Van a Nat Geon egy sorozat "Test Your Brain" néven fut. Az egyik epizódja épp ezekről szól. Nagyon tanulságos és ott bizony az agyi tevékenységeket is figyelik (MR, CT)
Peace!
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #18688 üzenetére
Utaltam rá, én is megtehetném...
Azt mondják megérdemlik, de valamiben mindenki lehet balek (akár autóra is lehet gondolni, vagy annak javíttatása)..
Emellett másképp nézek az emberek szemébe évek múltán is, legyen gazdag vagy szegény, nincs szégyellni valóm
Tehát nem kérdés, tény: NEM kell -
törölt tag
válasz
Ed Parker #18682 üzenetére
Simán át lehet verni bárkit, nem pénztől függ. Szoktak hívni pc-ket javítani, nézzem már meg, mert nem megy a gyereknek a játék, mi kéne, mi a baj vele...
Konkrétan azt mondhatnék, amit akarok, nem értenek hozzá, nem érdekli őket(ezt meg is mondják), nem full gazdagok, de nem kell kiéhezniük 10-20 ezer Ft-t.
De volt pl olyan is, aki csak azért vett száz ezrekért hangfalakat és cserélgette a rendszerét, mert másnak nincs ilyen, (saját szavait idézem), amúgy már régen nem érdekli, szinte be se kapcsolja a "cuccot".
Nem lehet általánosítani, bárhol vannak figyelmetlen "balekok". -
kimi02
őstag
válasz
Ed Parker #18682 üzenetére
"Úgyhogy szerintem biztos van elég széles réteg a hifi "szakmában" is akiket úgy b@sznak át ahogy nem szégyellnek... Aki röhögve fizet ki egy 10k Eurós kábelt..."
Van benne valami. Sajnos ez a mai világ erről szól.
Pl : annak idején volt ez a H/K 745 és a Lexicon RV5-ös erősitőnél is a mizéria.
Sok helyen lehetett olvasni , hogy a két erősitő szinte ugyan az , csak a Lexicon nevet meg kellett fizetni. És H/K 745-ös szintet kapott a vásárló 2.5x annyi pénzért. -
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #18644 üzenetére
Nekem tetszett... De ami a legjobb, hogy nagyon sok ilyen csaló él a gazdagok pénzéből... meg is érdemlik
Eszembe jutott egy ismerősöm akinek műszaki szervíz (tv, video, számítógép stb.)vállakozása van a III.ker-ben. Mesélt dolgokat... Pl. kimegy egy budai villába azzal, hogy nem megy a félmillió collos tv... megnézte ki volt csúszva hátul az antennakábel (valószínű a takarítónő kilökte) visszadugta...működött. Kiszámlázott 30k-t, hogy ezt, meg ezt csinálta és beállította. A tulajok meg röhögve fizették ki, hogy milyen olcsó volt a 2 millás tv javítása...
És ez még csak kicsiben van...
Úgyhogy szerintem biztos van elég széles réteg a hifi "szakmában" is akiket úgy b@sznak át ahogy nem szégyellnek... Aki röhögve fizet ki egy 10k Eurós kábelt...
-
Peak
addikt
válasz
Ed Parker #18652 üzenetére
szigorúan maradva a szakmai témánál...
a b&w-k 685ösök voltak, nagyon nagyon szépek ezek a dobozok, de olyan furcsán karakteres magasokkal és középpel, hogy én a NAD erősítőre kenném a dolgot.
Csak mert ezeket 685ösöket egyszer meghallgattam Rotellel is, kontrolban Jamo Concert szériás hangfallal és egészen másként szólt, igaz a "szoba" is kisebb volt és hangszigetelt.az ilyen különbségek SZERINTEM jól hallhatók, méghetők, megkülönböztethetők más hangsugárzóktól, eldönthető, hogy szeretjük vagy sem, majd fejben pénzé alakítható ki-ki igénye szerint. ez pl. egyáltalán nem hit kérdés. nem?
az utosó mondatodra nem reflektálnék
-
Peak
addikt
válasz
Ed Parker #18646 üzenetére
Ó kérlek egy szuper kétutas B&W-t hallgattam meg egy NAD erősítő és NAD CD-lejátszó társaságában, Pink Floyd - Dark Side of the Moon albummal.
Piszok keményen, karcosan szólt a rendszer.
A hatalmas nappaliban az akusztika sem volt a legjobb.De most ezt nem értem miért keverjük bele a hitkérdésbe.
Az nem hit kérdése, hogy egyszerűen ez a rendszer tetszett minden szempontból, amit vettem.
Egyszerűen nincs miért kételkednem a döntésemben.
-
Peak
addikt
válasz
Ed Parker #18636 üzenetére
el
dehálistennek nem ez alapján döntöttem
egyszerűen szolgáltatások, csatlakozások, illetve teljesítmény és kinézet alapján választottam... csak úgy mint egy megfontolt ember.sőt tegnap beszéltem egy hifistával, aki megesküdött, hogy az épített erősítőjéhez a 30 éves rakéta porszívó tápkábele volt a legjobb, az illeszkedett a legjobban a hangjához, és kinyilt a tér, megnőtt a színpad és a cserháti ott énekelt előtte...
hagyjuk máááá' arankaaaaa
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged