- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daffchy
őstag
válasz
Patice #40803 üzenetére
NET-en kerestem, de nem találtam semmi hasznosat...
Nincs hozzá távom.
Factory-t szeretném Én is, csak nem tudom belemászni a menüjébe...Az OSD menüt, hogy lehet előhozni? Egyáltalán mivel kössem rá a TV-re, hogy elő lehessen hozni az OSD menüjét...?
PC-t, TV-t analogba meg HDMi-vel.
Igazából nincs nálam a teljes rendszerem, két kis front van itt rákötve tesztelve, bár ez nem oszt-nem szoroz...
-
Olyasmi
aktív tag
válasz
Patice #40642 üzenetére
Igen,ARC képes:A HDMI ARC (Audio Return Channel) lehetővé teszi a kompatibilis eszközök egyszerű összekapcsolását, és így a TV hangjelének feldolgozását, anélkül, hogy külön optikai kábelre lenne szükség a vevőkészülékhez. A két HDMI bemenet folyamatosan, mégis kevesebb kábellel biztosítja az AV eszközök csatlakozását a teljesen újszerű audio élmény érdekében.
-
Daffchy
őstag
válasz
Patice #40695 üzenetére
Ha megvan elviszem mindenképp...
Nagyon elvettétek most a kedvem ezektől a kiskategóriásoktól... nem gondoltam a H/K is ennyire gázos...
Újba ahogy látom Pio van jó árban.
70-ért már tudnátok ajánlani újat? Tudom ez is a belépő szint bőven... Ennél többet semmivel sem, ez is már félig elmélet...
Ehhez már az egyik mélyet el kell adnom, máshogy nem tudom rászánni a plusz pénzt...:S -
Peak
addikt
válasz
Patice #40553 üzenetére
Érdekes, hogy nálam is igy van a nagy polkokkal, egy sikba kell tenni és egy picit közelebb, hogy egységes "képet" kapjon a zene.
Egyéb iránt megtörtént, amitől féltem. Amióta ott jártál és hallgattuk a kábeled egyre jobban figyelek azokra a nüansznyi hangzásbeli "hibákra", amiket felfedeztem. Minden tipusú zenénél borzasztó kritikusan hallgatom a dolgokat. Egyre jobban érik a kábelcsere, módositgatás. -
kigyi_23
addikt
válasz
Patice #40355 üzenetére
Amíg nem csinál butaságokat addig nem adom el
2 év alatt nem okozott semmi fejtörést és jól működött akkor már nagy meglepetést talán nem is kell várnom tőle így aztán még egy jó darabig biztosan kiszolgál. Éppen most vettünk egy második darabot, mert a baráti kör is kezdi értékelni a kicsikét
-
Peak
addikt
válasz
Patice #39932 üzenetére
Ez természetes. Nagyon tetszenek a Rotel cuccai, noha nem kapkodnak a trend és technika követéssel. Ez megvallom egy picit szimpatikusabbá teszi őket.
Olvasgattam a D osztályról, és gyakorlatilag nekem az jön le, hogy úgy működnek, hogy piszok nagy frekvencián működve "digitalizálják" a szinuszjelet, azt erősítik, majd visszaalakitja szépen, igy tudnak elérni akár 100.000hz-es átvitelt is, audiofilek legnagyobb megelégedésére. Érdekes cucc, nagyon tetszik az RB1572.
-
-
gyurczy
őstag
válasz
Patice #38583 üzenetére
Persze, sarkítottam. Egy jó sztereó lényegesen nagyobb élményt ad a TV hangjánál, de értelemszerűen megvannak a korlátai, ha mozi élményről beszélünk.
Az 5.0 még a Quadral szettel volt az Onkyo TX-DS484-el. A 3.0 ELAC FS189 + CC241 Emo procival és végfokkal, a 2.0 az FS189-el. Nem kifejezett teszt volt, csak "elkopott" a technika. Lesz majd 5.0, de még erőgyűjtés-keresés van. Jelenleg Emo proci + végfok és egy center ami van, szal tudok még tesztelni 1.0-t is.
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #38554 üzenetére
Igen, tudom, de az már lassan 4-5 éve. És a használt árak most kezdtek el emelkedni. Én biztos nem adnék valamiért 180at amit meglehetett kapni 100ért is
(#38555) Tamoo
Csak egy időben ez volt mondva, ha X az erősítő ára akkor ahhoz 2X a hangfal ára, nálad meg az majdnem fordítva vanSzóval érdkes kérdés ez az erősítős dolog is.
-
paler
aktív tag
válasz
Patice #38222 üzenetére
Szia !
A frontok nem állók, pont az miatt mert a bal oldalit kitakarná a kanapé. Így a 2 front állványon lesz elhelyezve (Jamo C803), és így elvileg nem lesz takarásba. Jelenleg ez a felállás valósítható meg, de később akarunk szekrénysort is cserélni (elemes szekrényeket), és akkor hátha meg tudom majd oldani a dipolt úgy hogy a falra kerülhessen.
Egyébként pont én is azon agyaltam hogy a dipolokat egy kicsit távolabbra kellene helyezni a hátsó faltól. Újabb méregetés után, a szoba bejárati ajtó közepéig tudnám előbbre hozni a dipolokat. Akkor már kb. 1m-re lennének a hátsó faltól. De akkor minden filmezésnél előbbre kell húzni a kanapét a rajzon jelölt „B” verzió szerinti pozícióig. -
Zull
senior tag
válasz
Patice #37678 üzenetére
Kicsit félreérthető volt a megfogalmazásom az előző kommentemben, a másfél évvel ezelőtt csak arra utalt hogy már akkor is foglalkoztam a témával, és nehézkes volt az ügy, a rendszer viszont kb 2 hete van meg, és mint látható, építés alatt
Sajnos nem volt lehetőségem egyben meghallgatni, hát ez van. Az eredeti terv az volt hogy végül veszek egy jó, időtálló DACot (Musical Fidelity M1, Lupus mk3, esetleg dacmagic plus) meg egy IC-t, és akkor egy kis időre lenyugszanak a kedélyek, majd hangfalkábel próbálgatás stb, és akkor 1-1.5-2 év múlva hangfal csere, és majd csak utána erősítő csere.
Aztán most jött az ötlet hogy a streamaudio-s még "akciós" R12-öt beszerezni, majd nyáron szerezni dacot, és a többit fentebb leírtam. Viszont most megint meg vagyok zavarodva, nem tudom merre kellene menni :S
-
-
takky-92
csendes tag
válasz
Patice #37144 üzenetére
igen igen szatellitek vannak jelenleg, de a házimozi csere után is olyanok lesznek csak a márka lesz más és a teljesítmény (remélem)... és ha a két frontot a TV mellett helyezem el, a két surroundot meg az ágy mögé, a subot pedig az ablakhoz az ágy felé fordítva ? a harmonizálást pedig sima beállításokkal megoldani.. ´gy milyen lenne szerinted ?
-
nuke7
veterán
válasz
Patice #35733 üzenetére
hát két megoldás van:
1) nem mondani igazi árat - kényelmes egy ideig, de ha akkor fizetsz amikor ott van, vagy valakivel beszélsz, vagy... szóval érthető a hátránya.
2) elmondod, hogy ez VAN. Te pénzed, ezt szeretted volna, ő is használhatja nyugodtan, és igen, ettől még lesz pénz neki ruhára, meg vacsorára is. - kicsit kényelmetlenebb az elején, de végső soron sokkal kényelmesebb.
én keverve használom asszem
-
Parson
addikt
válasz
Patice #35292 üzenetére
Köszi a kimeritő választ, szűkebb megfogalmazásban, de pontosan ezt irtam le (a) esetként.
Így viszont talán anank is érthető, akinek az enyém nem volt az.
A kiegészitő eset (stereo rendszer) viszont megmagyarázza miért lehet szükség erre a potméterre, holott 'csak' felülről korlátoz.
Akárhogyis, thx ! -
Dorian
félisten
válasz
Patice #34842 üzenetére
USB és digit koax kell 3m-es távra DAC elé. És viszonylag olcsón.
Erről eddigi vélemények:
- minél rövidebb USB kell, inkább legyen hosszú a koax
- ugyanolyan jó a hosszú USB is, az anyaguk sokkal többet számít
- egyikből sem lesz jó a hosszú
- Furutech koax nagyon jó
- Furutech koax szar (PVC szigetelés miatt)
- csak a színezüst digit kábel jó, anyagtisztaség nem olyan fontos
- normális minőségű ezüstözött is jó, a magasfrekik úgyis a felszínen futnak
- koax legyen 75 Ohmos
- hülyeség, semmi értelme a 75 Ohm-nak
- fontos a nagyon jó minőségű koax
- a jelet a végén újraórajelezve majdnem mindegy
- DIY megoldásokkal csak baj van, sosem lesz olyan, mint a gyári
- DIY-eléssel 5x-ös árú gyárit lehet készíteni
.
.
.
Szóval így lett tele a tököm az egésszelTonyo:
Igen, az BNC-s. -
Dorian
félisten
válasz
Patice #34839 üzenetére
Nálam most az az időszak van, amikor a digit kábeleket kéne rendbe raknom, olyan minimumra törekedve, ahol már lényegtelennek ítélem a kapott változásokat.
Egyelőre teljesen tanácstalan vagyok, mert ahány tapasztaltabb emberrel beszéltem a témában, mindnek más véleménye van. Már elment a kedvem az egésztől. -
törölt tag
válasz
Patice #34191 üzenetére
Patice (#34191)
"Több digitális forrás esetén én még elgondolkoznék egy külön DAC + sztereó erősítő + egy pár hangsugárzó láncban. "
pelda?
Egyebkent olyan 2000 euro korul szannek ra, de lehet tobb is, ha latom az ertelmet. Mediaplayer lesz kulon, valami Dune vagy hasonlo meg nem tudom, az ilyen jellegu anyagok ugyis egy NAS-on vannak.
cintula187(#34192)
Ezzel csak az a gondom, hogyha pl. CD-t akarok hallgatni, akkor be kell hozza kapcsolni a tevet is
Nyilvan elony ha az erosito halozati kepessegekkel is meg van aldva.
Kittosz(#34195)
Az ELAC-okat mindenkeppen meg fogom kozelebbrol nezni, bar egy par FS189 2000 euro...
-
gyurczy
őstag
válasz
Patice #32421 üzenetére
(#32421) Patice Nem jó. elkezdtem átrajzolni, de be sem fejeztem. Inkább állítok egy állványt a balos háttérnek a kanapé mellett és azt kerülgetem, kevésbé lesz útban, mint a kanapé betolva az ajtó mellé a szoba közepére.
(#32455) tdd587 De, megfordult a fejemben ez is. A kutyák jól járnának, de én tuti lekaszálnám mindig. A durva asszimmetria alatt arra gondolsz, hogy a hangszóró elrendezés tengelye és a szoba tengelye nem esik egybe?
-
gyurczy
őstag
válasz
Patice #32411 üzenetére
(#32411) Patice A háttér elhelyezése ezzel megoldódna, de a nappali térszervezésének nem tesz túl jót, főleg, hogy sarok kivitelű a kanapé is. Ha lesz időm hétvégén tologatni a bútorokat, akkor lehet kipróbálom.
(#32413) Tamoo Erről a bútorról beszélünk. Gondoltam rá, hogy lecseréljük, de eleve nem egy régi darab, meg már az átrendezéstől is agyfaszt kapott a mama, ez egy következő kör lesz, ha elült a vihar.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Patice #31447 üzenetére
Mielőtt akkora nagy ódákat zengtek kábelekről és "különféle woodoo kezelésekről" beszéltek szerintem olvassátok el ezt :
http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm#oxygenfreeVillamosmérnök elektronikai gyártástechnológián végeztem és jelenleg anyagtudományi kutatásokban veszek részt, néha annyira "veszélyes" hü....eségeket" olvasok, hogy fáj tőle az a kevés megmaradt szürke állományom ami van...
"Mivel jobban vezet ezért sokszor vékonyabb is elég mondjuk egy tiszta ezüst kábelből."
Pl ezt nem tudom mire alapoztátok mivel elektrolízissel tisztított réz jobb vezetési tulajdonságokkal rendelkezik mint egy elég jó gyártási eljárással előállított ezüst. Nem azt mondom, hogy Ag nem jobb vezető csak azt, hogy valóságban az "átlagos" gyártástechnológia nem teszi lehetővé, hogy az a 5%nyi előny a rézzel szemben megjelenjen... -
buci30
addikt
válasz
Patice #31449 üzenetére
Segítséggel meg kis olvasással ha csak nem mondtok jobbat akkor ezek közül melyik lenne a legjobb:
Onkyo HT-S3405
Onkyo HT-S5405
S a Denon DHT-1312XP-t is sokan dicsérik
JBL CS-178 5.1es hangfalszett de ilyet most nem is találtam meg ehhez még kell erősítő is ami már megdobja az árat.
De érdekes ,hogy a régebbi típusú Onkyo erősebb mély nyomóba?
3405
RMS teljesítmény 730 W
Front hangfal teljesítménye 240 W
Center hangfal teljesítménye 120 W
Szatellit hangfal teljesítménye 240 W
Subwoofer teljesítmény 130 W5405
RMS teljesítmény 680 W
Front hangfal teljesítménye 240 W
Center hangfal teljesítménye 120 W
Szatellit hangfal teljesítménye 240 W
Subwoofer teljesítmény 80 WÉn nem tudom mennyi értelme van nézni a watokat mondjuk.
Mert amim most van az:
[link]RMS teljesítmény 850 W
Front hangfal teljesítménye 282 W
Center hangfal teljesítménye 282 W
Szatellit hangfal teljesítménye 141 W
Subwoofer teljesítmény 145 WS ebbe se gyengéket mutat a wat ugye
Mert én laikus ha ebből indulok ki akkor nem sok különbség kéne ,hogy legyen a mostani és az említettek közöttDe persze gondolom tévedek
A lényeg ami fontos ,hogy most ez a tévém van:
[link]
S valószínű ez lesz majd 1-2 hónap múlva de először a hangfal szett.
[link]Ami nekem fontos a filmek mellett ahogy írtam is ,hogy a mostani tv-hez is meg az újhoz is jó legyen a hangfal szett hátha csúszik a 3D vásárlása akkor nehogy hangfal nélkül maradjak, vagy ha az megvan akkor nehogy ne tudjam rákötni
S rátudjam csatlakoztatni a laptopom mert onnan mennek a filmek az 5.1 hangfalra a kép az a tv-re megy egyből ,meg a TV hangot a sima tv adás is 5.1r-e menjen és a PS3 ami ugye optikai csatlakozós az is 5.1be szóljon ahogy most kép ott is egyből a tv-re megy majd. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #30924 üzenetére
A Nakamichi is teljesen megfelelő belépő szinten. Néhai STD kábelén is az volt/van, viszont Furutech-el forrasztva, igényesen összeszerelve, nem csak simán beszorítva. Én nagyon elégedett voltam vele összességében.
Némileg bánom, hogy visszaadtam neki, mert azóta felment az ára.
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #30257 üzenetére
Pont kérdezni akartam tőled, hogy mivel jobb az, hogy majd te kiadsz sok százezret azokért a kis hangfalakért mint az,mint amikor valaki spórol és kiad ugyanannyit a képért?
Ennyi erővel a tied is tök felesleges, mert sokaknak a 100 ezerforintos erősítőt nem tudják megvenni.Csak jól esik egyből ugrani, ha nem a ti világképetekkel azonos dolgot javasol az ember
BBéci
Ez nem igaz, legalább is ez az ezüst vászon sokat dobott a Sansung képén, sokkal jobb kontrasztosabb lett a kép, igaz ez egy világosabb szoba volt. De a vetítéshez az kell amit mondasz, akkor lesz maximális az élvezet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged