- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #86151 üzenetére
Erre:
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #86148 üzenetére
A studio130/180 és társai márpedig hitványak. Az volt a mélypontja a cégnek.
-
Adamo55
tag
válasz
Lacielvtárs #86145 üzenetére
nem is tudom hol olvastam már, hogy "Ha bútorkészítésről van szó akkor csak a Jamo, de ha hangszórót szeretnék akkor nem jön szóba."
Elgondolkozva az igen alacsony ára miatt(többi 200-300 ezres cucchoz képest) nem nagyon lehet sok technika az ízléses külső alatt hisz nyereségnek is kell lenni valahol rajta.
Tehát az egyenletem:
Olcsó ár+igényes külső= gagyi hangszórók
-
Madwe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85834 üzenetére
a dzsímél teljesen rendben van, ha helyesen akarod kiejteni és nem figyelsz arra, hogy miből jött létre a kifejezés. gímél vagy gömél lenne helyesen, ha a googleből indulsz ki, de még embert nem láttam aki úgy mondaná
-
Ribi
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85811 üzenetére
Szerintem nem kell nagyon túlgondolni a dolgokat. Esetek nagy részében amúgy sem bírod helyesen kimondani, mert olyan módon kellene mondani, ami "betű" amúgy sincs magyarban.
Valaki azt mondaná nekem, hogy dzsemo, sokáig kellene gondolkozzak, hogy mire gondol.
Jó az jamónak is.
dinaudió, "szervin" vagy "kervin" is mind1.
A legjobb, hogy szinte mindent angol kiejtéssel akar mondani mindenki, aki helyesen akarja mondani. Eközben csomó gyártó baromira nem angol és néha találni videókat gyártóktól ahol kimondják saját nyelvükön a nevet. Na akkor mosolyodok el, hogy köze sincs ahhoz, mint ahogy azt gondoljuk.
Ez pl jemó-nak mondja. Persze ott is szeritem ha valaki külföldi dolgozik, akkor az is kicsit máshogy mondja. -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #85811 üzenetére
Hú, ezt magadban tarthattad volna.
Nem véletlenül született a Vödörfedél elnevezés, ugyanis hasonlít a helyesen kiejtett vörfdél-re. A Jamo pedig simán jamo, esetleg jamó. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85798 üzenetére
Most "rád szóltam", erre televágja mindenki más.
Jól van akkor. Nincs semmi probléma, nem tilos, csak szerintem minden hozzászólásodban indokolatlanul sok volt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85795 üzenetére
Örülünk a lelkesedésednek, én csak azt kérném, hogy kicsit spórolj már a szmájlikkal.
Sokan az 5.1-et nem tudjuk értelmesen elhelyezni, nemhogy a 7.1-et.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #85792 üzenetére
(#85794) Oldfighter-hez csatlakozva annak sem látom értelmét, hogy még 2 eltérő márkájú és karakterisztikájú hangfalat bepakolj oda. Helyedben egységesíteném a az 5.0-t először is. Addig felesleges másra költeni szvsz.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Lacielvtárs #85792 üzenetére
5.1-es keverés mellett nem lenne értelme. Továbbá, akkor se, ha nem megfelelő a helyiség mérete. 30nm2 fölött már el lehet gondolkodni rajta.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85780 üzenetére
Tudod, jó pap holtig tanul. Aki értelmes és nyitott, az tud és akar is új dolgokat tanulni.
-
Tomi13
senior tag
válasz
Lacielvtárs #85771 üzenetére
Jó reggelt, köszönöm a hasznos infót !
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #85497 üzenetére
mondjuk a tévé más kérdés mert ugyebár ott okés hogy melegszik, de nincs "akadálya" a légrámalásnak...
És mi a helyzet, ha a falon van konzollal?
Véleményem szerint, ha meghagyod a gyártó által ajánlott (vagy ahhoz nagyon közeli) helyet a szellőzésnek, akkor nem szabadna hibásodásnak bekövetkezni. Ha mégis, akkor az konstrukciós hiba szvsz.(#85502) Dragon27: Az írásjelek elé miért raksz szóközt?
Meglehetősen zavaró olvasni...
-
válasz
Lacielvtárs #85493 üzenetére
Nem neked szólt konkrétan. Sokan túlaggódják ezt szerintem, tévék mögé is tesznek néha PC-s ventiket, hülyének nézve a gyártók mérnökeit.
-
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #85486 üzenetére
Vagy ventit,vagy heat pipe-s megoldást. Eléggé maradiak ezen a téren,a PC fejlettebb,ott legalább a problémás chipekre tesznek bordát.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85481 üzenetére
Az a srác Vikthor volt...
A Denonnál ezt javasolják.
Lacielvtars
Ez csak egy ajánlás, nem szentírás. -
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #85481 üzenetére
Igen ötletesen oldottad meg!
Jót tesz a hűtés a forrófejű erősítőknek,melegen ajánlom mindenkinek az aktív hűtést.Tomi13: ha eddig nem is volt vele probléma azért nem árt rá a + hűtés akár,ahogy Lacelvárs kivitelezte.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #85271 üzenetére
pedig majdnem megvettem anno a JBL párat használtam.
no az rossz döntés lett volna.Ezt azért így nem jelenteném ki...meghallgatás után könnyen lehet,hogy más lenne a véleményed.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85267 üzenetére
Egyetértek lemmy9 kollégával. Illetve még annyit fűznék hozzá, hogy mindenkinek végig kell járni a szamárlétrát. Én nem hiszek a cserélgessük az eszközeinket 2 havonta felállásban. Ha Te meg vagy elégedve, az a legfontosabb!
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #85267 üzenetére
Akkor remek döntést hoztál, és legalább tájékozódtál, nem úgy mint sokan.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85264 üzenetére
Az Inakustik kábelek jók, én is azt használom, bár más szériát. A hátsóknak Atmos Air Silver 309-t, a frontoknak és a centernek Referenz LS-1002-t.
Köze van a kábelnek is a jó/jobb hangzáshoz, nem is kicsit.
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #85262 üzenetére
A kérdés már csak az, hogy van e összehasonlítási alapod, más hangsugárzóval.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85262 üzenetére
Milyen hangfalkábelt használsz végül?
-
Bence01
tag
válasz
Lacielvtárs #85192 üzenetére
Igazad van az lemaradt. 1,5 méter elég lesz akkor még marad is helyem pakolgatni ide oda, ha akarom.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84900 üzenetére
Sinus live, proson, inakustic, van der Hul , ezeket ajánlom első körben 2.5 előre 1.5 hátra. Hátra nem ára miatt kell vékonyabb hanem az un. hullámimpedancia miatt. Sodrott legyen és nagyobb tisztaságú réz vagy ezüstözött ne egyéb pl alumínium.
Norbi: intézem a rávalót egyelőre remény nélkül . -
axwel18
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84902 üzenetére
Nekem ilyen megy hátra.
Nem túl drága, persze nem is a legjobb kábel.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84811 üzenetére
senki nem mondta hogy butaság.. csak antennára vagy kábeltévére kel tenni,, rca-ra is van..
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #84811 üzenetére
Nálam szubláda búgást szüntetett meg az antennakábelbe iktatott galvanikus leválasztó.
-
Osynho
addikt
válasz
Lacielvtárs #84794 üzenetére
Conducfil, Cordial, Klotz szokott olcsóbb lenni, de már talán használható kategória. Majd ajánlanak a hozzáértők.
Esetleg nézz használtat.
bocsizoli: Akkor összesen van kb 350-ed? Ennyiből használtan egy komolyabb motyó is kijönne.
-
robi-k
őstag
válasz
Lacielvtárs #84789 üzenetére
Létezhet, hisz a réznek ill. az alumíniumnak alapban más a fajlagos ellenállása és a viselkedése villamos áramkörökben.
Sok kínai "sok kicsi occsó" kábel pont alumíniumból készül, mikronnyi vastag rézbevonattal (természetesen rézként van meghirdetve, de pl. késsel kicsit megkaparva a vezetőfelületet a mikronnyi vastag réz rétek azonnal lejön és előjön az alap olcsó alumínium alapú vezetőszál). -
Osynho
addikt
válasz
Lacielvtárs #84789 üzenetére
Persze, mivel a réz jobb vezető. És persze, hogy jobban szól drágább kábellel, ezért adnak, adunk érte több pénzt...
-
Gergőke88
addikt
válasz
Lacielvtárs #84633 üzenetére
Szerintem meg egy jo hangprojektor merfoldekkel hasznalhatobb a CAV hangfalaidnal.
Av online-on is van roluk teszt akit jobban erdekel. -
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #84621 üzenetére
Nincs gond
, de inkább megyek túrázni.
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #84619 üzenetére
"hiába azért reggel ez nekem egy elég nagy művelet
tudom ez már az öregkori elhülyülés folyamat"Meg a helyesírás is. Csodálkozom, hogy még nem kaptál. Mert itt szeretjük a helyesírást, többek nevében merem állítani.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #84602 üzenetére
Segítek: 6*4=24
-
Panthera
őstag
válasz
Lacielvtárs #84597 üzenetére
Kábel is jár hozzá? Az jó. :-) akkor lehet hogy mindhez jár. :-)
A többi is cav egyébként? A centererre és a hátsókra gondolok... -
Szaszabond
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #84591 üzenetére
Aztaaa. Méretileg mekkora ez a hangfal?
-
Gergőke88
addikt
válasz
Lacielvtárs #84602 üzenetére
2 szam szorzasa reggel nehezedre esik?
-
Tomi13
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84597 üzenetére
Lacielvtars: Mekkora a helység amiben használod a rendszert ?
-
Digital
addikt
válasz
Köszi, már rám fér!
Mostanában sok bosszúságot okoztak a mély sugárzók... -
Panthera
őstag
válasz
Milyen kábeleket használsz majd hozzá?
Én egy CAV DP288 + DS28 + DC28 szettel szemezek. Ilyen esetben a frontoknak jobb kábel kell vagy az összeset egyfélével szokás szerelni? -
törölt tag
válasz
Köszi.. akko r tomi 13-nak is bátran ajánlom...
jelenlegi helyzetemben még én is elfogadnám..nemhogy kivánnivalót keresgéljek..
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84565 üzenetére
Szoktam arra járni majd jelentkezem . És ha megirod a cikket jöhet priviben nem baj ha negatív rólam .
-
Digital
addikt
válasz
Lacielvtárs #84580 üzenetére
Az àm!
-
Digital
addikt
válasz
Lacielvtárs #84563 üzenetére
-
Tomi13
senior tag
válasz
Nagy gratula hozzá!
Ha nem nagy kérés,írnál pár sort ha beüzemelted, hogy hogyan dolgoznak az onkyo-val? -
törölt tag
válasz
Nem offf.. Gratulálok!
Sokáig egészséggel!
Milyen erősitő? még lehet halgatásra is bejelentkezem egyszer.. -
Tomi13
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84530 üzenetére
Lacielvtars: Igen, nagyon úgy tűnik
Én is az itteni ajánlásra fogom vásárolni a Cav szettet, annyi hogy nekem elég a kistestvére a Dp 265 illetve nem csak front lesz,hanem 5.0. Felhívtam Gergőt az ATC-nél és Ő ajánlotta, mert 25nm-re elég. Az erősítő még kérdéses, az ára meg a sok hdmi csatlakozó miatt az Onkyo tx-sr607 felé húzok, meglátom majd mi lesz a vége. Ma talán a netdepoba is eljutok hallgatózni kicsit.
-
axwel18
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84407 üzenetére
Inkább a Cav az a Wharfedale maximum diszkó zenére jó. És a Cav-ot bővíteni is tudod majd viszonylag olcsón.
-
kimi02
őstag
válasz
Lacielvtárs #84372 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84372 üzenetére
Igen, a szegedi székhelyű ATC Trade által forgalmazott kinai márka.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84368 üzenetére
Ne!!!!! Elég ennyi? még az Onkyo is 100x jobb, CAv miért nem jó??
Szaszabond: eleinte nem voltam tul jó véleménnyel de rájöttem hogy árában igenis jók korrektek megérik az árukat.JAmonál Eltaxnál és társainál messze jobbak. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84363 üzenetére
Igen erre...
Médiamarktban láttam 69-ért yamahát.. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84346 üzenetére
Vintage (3.) lene job és hamarabb kapsz hozá center+hátteret. középső magnatnak emlékeim szerint elég borzalmas dobozhangja volt..de neked is inkáb az CAV szettet ajánlanám vagy a hififutárnál volt Yamaha és Onkyo szett hasonló árban
-
Tomi13
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84351 üzenetére
Lehet nekem akarta írni.
-
axwel18
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84346 üzenetére
Szerintem ha olcsón szeretnél hangfalat venni akkor Atc Akciók. ha jól tudom még van nekik Cav DP265-ös 54900Ft-ér 5.0. Annyiért használtan sem találsz jobb 5.0-át az biztos.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84344 üzenetére
Sajnos, ez a hobby, nem olyan mint a "lovarda"... Attól, hogy JBL, még nem jelenti, hogy Ő a biztos befutó!
Sok adatot érdemes szem előtt tartani, mikor front (na meg a többi is) hangsugárzókat választasz
De ha (nem is) sokat olvasol vissza, rátalálsz a kérdésekre: mekkora helységbe, milyen erősítőhöz....stb. -
nebulo5
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84339 üzenetére
Talán, ezt is jó lenne elolvasnod, hogy ne csak azt tudd a fázis kapcsolóról, hogy lehet kapcsolgatni (néhol meg tekergetni)...
-
MasterMark
titán
válasz
Összefoglaló?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
A téma összefoglalójában többek közt erről is van néhány gondolat
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84197 üzenetére
bocs de a franc se tudja hogy ki szarkasztikus es ki nem
nincs olyan betutipus.... -
Z0mbi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84191 üzenetére
ugye angol nyelvu a hirdetes (kulhonban vagyok jomagam is)
a kollegakkal itt sokat poenkodunk (magyarok) azzal hogy magyarra forditunk mindent szo szerint.egy masik meg visszafele is csinalja. (and it's very gas
)
-
momo2828
tag
válasz
Lacielvtárs #84191 üzenetére
"mentolos" -> mint -> újszerű állapot. Gondolom én
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84177 üzenetére
Általánosan elmondható, hogy két hangszórós hangsugárzóknál az egyik a magas-hangokért felel, a másik meg a mély-közepekért. Olyan nincs, hogy a legszélesebb sávtartomány kihagynák.
Innentől meg variálhatják, hogy pluszban beraknak egy mélysugárzót is, egy vagy több mély-közép mellé. -
Oldfighter
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84135 üzenetére
"...de ahogy elnézem még a komoly kategóriákban is elterjedt hogy "csak" magas és mély van a front hangfalakban
"
Hol láttál te ilyet? Az lenne ám a világvége. Mondjuk DIY megoldásban már lehetett ilyet látni.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #84165 üzenetére
Egyetlen szóval sem akartalak drága hangdobozokra rábeszélni. Csupán az érzékenységre hoztam fel példákat. Említhettem volna a 83 decibeles Confidence 5-öt is, de annak közel 3 milliós árával nem akartam senkit sokkolni.
(#84166) KnockOut87
Nem "tesz be" csíkokat, hanem a film olyan formában készült. Azt bármilyen módon megváltoztatni, torzítani megbocsájthatatlan bűn! -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #84151 üzenetére
Ennek a Dynaudio hangdoboznak csak 85 dB az érzékenysége, ráadásul a szebbet mutató, 2,83 voltos méréssel, mégis sokan a seggünket vernénk a földhöz, ha háttér- vagy akár frontsugárzóként használhatnánk. Potom 890000 Ft az ára: [link]
Az Excite Center csak 84 decibeles, mégis kiválóan együttműködik a 88 decibeles X38 frontokkal. -
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #84143 üzenetére
Norbi az árat a BBéci által linkelt Sony-kra írta.Meg is előzött. -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #84143 üzenetére
Én a BBéci álltal linkelt Sonyra gondoltam...
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #84141 üzenetére
"minél nehezebb egy hangfal annál jobban szól"
Ne haragudj, de ez óriási butaság. Ugyanis számtalan olyan, viszonylag könnyű hangdoboz található szerte a világban, amelyik vidáman lealázza a kétszer nehezebbeket.
Számomra is bizalomgerjesztő, ha van anyag egy hangdobozban, és ettől súlyos, amit a falvastagság, a belső merevítések, a hangszórók mágnesei és kosara adnak, de a kilók száma önmagában még semmire nem garancia.
Norbi az általam linket Sonykra írta az 58 kilót.
Ha utálsz film közben olvasni, akkor olvass előtte és utána, méghozzá angol nyelvkönyvet!
Ha tehetném, azonnal betiltanám a szinkront. -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #84141 üzenetére
Az a Sony 2001-ben 16.000 dodó volt,58 kg/darab.
A magnatokról mindenképp meghallgatás után dönts.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #84135 üzenetére
Nem fog hiányozni. Az a sony jó lesz valami nehezéknek, aztán lomtalanításnál mehet ki.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #84133 üzenetére
Már ránézésre is komolyabb. Persze egy meghallgatás mindenkeppen ajánlatos lenne, ha egy mód van rá.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #84129 üzenetére
Helló
Ezek a Sony-k inkabb kutyát dobálni jók szerintem.
Legalábbis ami a képen látszik belőlük.
Én mindenképpen cserélném Magnatra, bár a link nekem nem mutatott semmit, legalábbis a telefofon nem. -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #84014 üzenetére
Világos!
Csata lesz a szettért?
-
Tomi13
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84011 üzenetére
Dehogy sértettél meg, csak szerintem teljesen máshogy látjuk,éljük meg ezt a dolgot.
Valószínű, hogy én vagyok "igénytelen" és nem tudom értékelni vagy simán nem értem meg amíg nem tapasztalom.
Hogy egy példát mondjak: az autómban gyárilag haman/kardon (remélem jól írom) rendszer van gyárilag. Múltkor egy autóhifis ismerősöm átjött pár zenei cd-vel és majd elcsöppent még benne ült és állítgatta. Ezzel szemben én reggelente a Balázsékat hallgatom a dugóban a Hungárián rajta, gyakorlatilag nincs is zene cd-m. -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #84010 üzenetére
El lehet velük mozizni,de azért ne essél túlzásokba..alsókategória.
(#84012) Tomi13 Ha döntöttél,beszéld meg kistücsökkel,vigyétek a vasat meghallgatni a cuccot.Meg kábelt is,ha nincs a helyszínen.Forrásról se feledkezz meg,ha nincs.
-
Tomi13
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84007 üzenetére
Nem azt mondom, hogy szépen szól hanem hogy nekem elég, lehet ha hallanék valami szuper sztereó rendszert akkor megváltozna a véleményem, de így hirtelen el nem tudom képzelni, hogy miben lenne más egy film sztereóban.
-
ozz
tag
válasz
Lacielvtárs #83993 üzenetére
köszi a választ
a csatlakozókkal csak az a gond hogy nem találtam nagyon kicsit, ugye a hatsók a falon vannak és esztétikai szempontból valami nagyon miniatűr csatlakozó kellene.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Lacielvtárs #83550 üzenetére
Egész pontosan mit raktál 40 Hz-re? Frontokat, centert, háttereket? Mert ezeknél állítjuk a vágási frekvenciát azon túl, hogy az LFE csatorna jelét meghagyjuk 120 Hz-es alapértéken, illetve kicsit utánaigazítunk.
A dübörög kifejezés nem túl meggyőző egy sub esetében; diszkós körökben biztos, hogy bizalomgerjesztő, de hm esetében egészen másfajta követelmények vannak. A " sok a mély-t" se igazán értem, szerintem ott a dB kiemeléssel lesznek plusz gondok. Minden esetre olvasd el az ajánlott cikket és állítsd utána a megfelelő értékeket. Hangdobozoknál érdemes az alsó határfrekvenciára kb 20-25 Hz-et rászámolni és ott vágni őket. -
Digital
addikt
válasz
Lacielvtárs #83547 üzenetére
Nem tudom ezt olvastad-e már? Nekem sokat segített!
40Hz-en ráengedi a frontokra azokat a hangokat, amelyeket már nem igazán tudnak szépen megszólaltatni! Engedd 80Hz-ig, az alatta lévő frekvenciát add át a sub-nak, az az ő "szakterülete"!
Az LFE csatorna 120Hz alatt húzódik! Az a 40Hz átfedés gondolom az átfedés miatt van kitalálva -
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #83547 üzenetére
Ami értéket beállítasz vágási frekvenciának, az az alatti tartományt küldi az erősítő a hangsugárzók csatornáiból a sub-ra (az eredetileg LFE csatornához tartozó jelen kívül).
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #83383 üzenetére
Csinálhatnál egy képet elrettentésként,hogy is van ez...
Rétegelt lemezből,vagy bármilyen falapból csinálj kis keretet a center köré,és arra rakd a tv-t.Átmenetileg még mindig jobb megoldás.
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #83360 üzenetére
Ha tőlem kérdezed akkor én azt mondom, hogy egy bögrétől jobb, de akkor én ezt venném, kb ugyan az a szint és még olcsóbb is, így marad másra léd.
[link]
Vagy ha 60 limit, akkor nézelődj még az apróban hátha kifogsz valami "jobb" szettet.
@(#83362) devil-k
Ön nyert, az ajándékot a kijáratnál átveheti.
Pontosan arra gondoltam én is csak nem neveztem így a nevén. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #83340 üzenetére
Ami paraméter az a front típusa.. Akkora szobába polk rti lenne jó cs6 centerrel. Ja 2 centerrel simán leégetheted az erősítő végfok kimenetét!!! Mivel feleződik az impedancia és még ha két 8 ohmost is kötsz rá akkor is túl terheli annyi hangszóró meg hajtása és nagyon hamar torzítás majd clipping következhet be.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #83324 üzenetére
Igaz amit olvastál...
Eltérhet vannak egy hangfalcsaládban is ahol az ohmok eltérhetnek, az impedancia különben sem állandó kőbe vésett érték. Kiseb szobába kiseb méretű, nagyobba erősebb centert válassz. Fronttal legaláb megegyezzen.. -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #83329 üzenetére
Az hát
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #83327 üzenetére
Ugyan már,nincs mit.Megyek is Vilmosért...
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #83324 üzenetére
Nálam a frontok 6 Ohm-osak, a többi 8.Nincs különbség,de álltalában hangosabbak az alacsonyabb ohm értékü falak.De erről majd Sanci megmondja a tutit.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #83321 üzenetére
neked is egységes a márkája a hangfal szettednek?
Egyáltalán nem,de remekül el vannak egymással.
Német frontok:Magnat Vintage 450
Dán közép:Jamo center 200
Amcsi hátterek: Polk Audio FXi A6/RTi A3A front/középre már egy jó hónapja feladtam kereső hirdetést Polk LSIm 704c/705-ösre,de nincs eladó...
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #83317 üzenetére
Esetleg egy mikrofonos kalibrálás?
Bár nekem is Onkyo vasam van,fülre beállítottam,a center(és minden,csak a hátsó hátterek vannak +2 db-en) 0db-en van,tökéletes.Ritkán kell,és max -3,+3db-re állítanom,sz.r tartalom miatt.
(#83318) regger
sajna a Wanted csak dvd-n van meg..
Ha véletlenül hazajössz,szívesen látlak diskurzusra..
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Lacielvtárs #83317 üzenetére
Egységesíteni kéne a hangdobozokat. Főleg a frontoldalt. Próbálj meg egy márkán belül maradni és akkor nem lesz gond.
-
Toobee
veterán
válasz
Lacielvtárs #83050 üzenetére
Ez így magában nem releváns. Miket hajtottál még ezen kívül? Mihez képest vagy megelégedve vele, persze iszonyat módon?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #82997 üzenetére
Persze,hogy szokott.Nem dísznek vettem,hadd szóljon!De ha komolyat szeretnél,cseréld le 876-ra,többé nincs gondod..
(#82996) lemmy9 Hát,furcsa a sztori,nem mindenki szereti az ilyen jellegű filmet
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #82993 üzenetére
Nekem 4 éve van 608-asom,3 centi(!!)van felette,oldalt nyitott,néha megküldöm,de álltalában normálisan hallgatom.Amióta elötte van a KZH-8-as tápszűrő,nem melegszik annyira.De fel tud forrósodni.
(#82994) Dorian
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #82967 üzenetére
Elárulod,minek hütöd azt az Onkyot?Ránézésre 508-as,ennyire hajtod?Ne sz.rjatok már ennyire be.
Rajta volt a center?
Istenem,inkább nézek még valami filmet,Peebody és Sherman kalandjai jó lesz...
Nem akartam reagálni a szekrény tetején
lévő frontokra,jajj Vilmossal,Krusovice-vel nyugtatom magam,meg Adele-vel..
-
Osynho
addikt
válasz
Lacielvtárs #82988 üzenetére
Centerre megoldás: tv a falra, helyére mehet a hangfal.
Szekrényeket nem tudod mozgatni?
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #82982 üzenetére
Így vannak elhelyezve nálam a dolgok. Az összefoglaló nagyon hasznos olvasmány.
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #82977 üzenetére
Ha megnézed a linket, amit küldtem a hangfalak elhelyezéséről, ott írja (mint a topik összefoglalójában is), hogy a frontok magassugárzóinak fülmagasságban kell lenni.
(#82978) devil-k Ez gonosz volt, ne "igazold a topik hírnevét".
-
adodaniel
őstag
válasz
Lacielvtárs #82974 üzenetére
Ha csak nem hangáteresztő a készüléked, akkor nem.
A frontok sem jó helyen vannak a szekrény tetején. Milyen dobozaid vannak?
A fali konzol jó ötlet, de nem lesz túl magasan a TV? Elég magas ez a PC állvány.
Nálam így néz ki (nem a nézési pontoból fényképeztem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged