- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Toobee #44601 üzenetére
Tudom, hogy nehéz eset vagyok.
A HDMI helyett jó az AAC dekódolási képesség is. Erre azért van szükség, mert a filmjeim legalább fele mp4 formátumú, ami 6 csatornás AAC hangsávot tartalmaz. Van köztük 1,5GB-os 720p film, és 20GB-os 1080p is.(#44602) Sanci38: Sajnos, a 818-at elvitték, mielött az eladó válaszolt a privátomra.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #44584 üzenetére
Ja, basszus.
Ez a JBL jól néz ki. Postázza is az eladó. Érte menni úgysem tudnék. Úgy olvasom tényleg jó "kis" sub. A méretei alapján attól sem tartanék, hogy kevés lenne 24 nm-re. Vagy inkább a DALI jobb? Vagy a három közül melyik?
Fenébe, egymás mellé kéne állítani a hármat és úgy választani.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #44233 üzenetére
Toobee: Azért ez így nem teljesen igaz. Az Emo postáz a világon mindenhová, ahová a DHL (azt hiszem velük szállítanak) is szállít, csak kevésbé költséghatékony, mint az alternatív megoldás.
Ma bekerült a rendszerbe egy Power-R USB kábel. Nem tudom meglepő-e, de a HP nyomtatóm kábelét eléggé elverte. Tetszett a hang, bedobom majd a másikat is amit kaptam. Eddig szkeptikus voltam az USB kábelek hangra gyakorolt hatásában, de valóban van hallható különbség.
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #43631 üzenetére
Én úgy tudom itthon lehet legálisan letölteni filmeket és zenéket csak megosztani nem szabad
Ellenben a programokat még letölteni sem lenne szabad. Én csak arra reagáltam, hogy az a baj, hogy fizetős valami. Ott van rengeteg alternatíva ingyen, de ezek szerint azok nincsenek ilyen jók.(#43632) gorbep
Na azért megnézném a sok céget, hogy mennyi pénzt adóznak és mennyit tüntetnek el.Akkor a cinemaster és a CV a több ezer eurós árukkal nem extra profittal kerül forgalomba?
Ez ilyen sajnos, van aki ad érte annyit akkor minek adja olcsóbban. Ezek szerint ezek érnek ennyit.
Gondolom a belefektetett munkájukat szeretnék visszakapni, erre feltették a jövőjüket és szeretnének már megélni is belőle.(#43633) nuke7
Akkor ennyi erővel már meg is vehetném a lemezt mert akkor jobb minőséget kapnék mint ezen az itunes-on. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #43380 üzenetére
Véleményem, hogy minden gyarnak van jo es kevéssé jo kabele. Diy miért lenne kivétel.
Lehúzni egy gyártó miatt a többi diyt nem jo ötlet. nem mindenki kinai alapanyagbol dolgozik, es nem mindegyik bír ilyen gerinccel. Markas kabelekkel kereskedők itthon hasonloan megbízhatóak. vagy hangfalakkal, erositokkel , dacokkal kereskedok. Ez a nagy katyvasz, erdekeltseg ami miatt barmit el lehet adni.
Shiit péntek jön. Nagy siltech meg jarodik, de egyelőre vissza sír OM a régi bejáratott kisebb típust.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #43276 üzenetére
Az mi, hogy nincs bajotok a kábellel?
(2-3e-s proson esete)
Nem szedett össze zajt(nem húzott magasba a szubomill. utána használva egy 45e-re tartott diy kábel jobb volt, de korántsem estem hasra.)
Nem volt bajom vele = megelégedéssel használtam, de nem teszteltem hogy a többi milyen hozzá képest. -
z123456789
addikt
válasz
Toobee #43248 üzenetére
Nézd!Tavaly nagy f*sszal neki álltam itt fórumozni hogy nekem most házimozi kell.
300 000-em van rá.Led TV, meg 5.1 miegymás.Aztán lassan kipofozták belőlem hogy az az elképzelés amit leírtam ide, azt nem házimozinak hívják
Ez volt karácsony előtt.Azóta van egy TV-m.Ami egy viszonylag jó kategória.Ehhez szeretnék színvonalban hasonló sztereó rendszert.Itt mindenki preferálja a használt cuccokat.Én a garancia miatt nem annyira.
Vannak dolgok amik tetszenek kinézetre.Aztán mondom, ennyi amit hozzá tudok rakni.
Szóval tegyük fel én megvenném azt az Infinity 400-at.Kérdésem az, hogy a center feltétlenül szükséges hozzá sztereo esetében?Abból is szólna valami?Vagy az csak akkor érdekes nekem, ha kibővítem ezt az egészet 5.1-re.Továbbá, filmnézésnél ki tudnám használni a centert, a két sztereo box-szal?
Vagy elég a két box, hozzá egy mélyláda, és amikor lesz pénzem lecserélni/kibővíteni a dolgot, akkor egy másik családból veszek HM hangfalakat.Egyébként feketét szeretnék mindenből.A kappa pont nem az.Még ez az ami visszatart.A két box lenne 145 000 Ft.Ennyi pénzért mi az ami mozog a használtak között.A Dali C6-ost itt emlegették sokan.Az pont fekete ha jól sejtem.És mindenki dícsérte.Mondjuk egy olyan? -
z123456789
addikt
válasz
Toobee #43246 üzenetére
Mármint kompletten elhoztad a rendszert, vagy elhoztad azt a komponenst amit árult a tulaj, és ugyan olyan dolgokat vettél hozzá mint neki volt?Nem hihetetlen, de mivel halvány lila gőzöm nincs sokszor arról amit itt beszéltek, ohm-ok, meg fokok...naná hogy inkább kérdezek mielőtt elverem az összespórolt pénzem hülyeségre.
Mert akkor azt fogom csinálni hogy nézegetem az használt dolgokat, és belinkelem ide.Bár én azon kívül hogy tetszik, meg elolvasom az írásokat róla, nagyon nem tudok hozzátenni a dologhoz.
Konkrét dolgokkal már ti is többet tudtok kezdeni. -
z123456789
addikt
válasz
Toobee #42802 üzenetére
Visszatérve erre az érdeklődésemre:
az hogy hallgatózni az mondjuk egyet jelent azzal hogy veszek pár eredeti audio CD-t azok közül amiket szeretek hallgatni, lehetőleg különböző stílusuakat (rock, soul, komoly) aztán kezdésenk beveretek a media marktba, és berakosgatom a hallgatózós szobában fekvő dolgokba?De ott annyi külső zaj van, lehetőségem meg nagyon nincs arra hogy pesten bejárjam az összes HIGH-END szalont.Vagy ebben az árkategóriában azért ez lenne a módja?Esetleg ha mondok pár konkrét előadót a kedvencek közül zenei stílussal kiegészítve, tudtok olyan szetteket ajánlani amik mondjuk előnyösebben szólítják meg azokat?
(Mondjuk mindenkinek más a hallása, meg még mindig ott vannak a kábel minőségi tényezők, amire egy MM-ben nem hiszem hogy nagy hangsúlyt fektetnek)
Leszögezem hogy az életben nem volt hi-fi-m, sem házimozim, viszont a külön költözésem óta ezeket próbálom hajtani, és szeretnék legalább belépő szintet venni kezdésnek, mert eddig is érdekelt a dolog, csak sem keret nem állt úgy a rendelkezésemre, sem hely.Jelen esetben a belépő sztereót akarom beszerezni, amit azért a film nézésnél is ki tudok használni. -
nuke7
veterán
válasz
Toobee #43219 üzenetére
jó, csak én még itt lenn tartok
és a kisDAC-hoz gondolkodok most USB kábelen... kácsás 3m-es usb3-as kábelt érdemes (sima nyomtató kábelem van most hozzá) vagy valami drágább is hallható javulást hozna..?vagy nézzek valami optikait és azt használjam a Esi Juli@-ról..?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #43099 üzenetére
Mondjuk olvastam már olyan dolgokat, hogy semmin nem lepődök meg. Ez már az a szint (még ha valami "csoda" folytán valahol ki is jön valami különbség), hogy rohadtul túlzás még csak gondolkodni is rajta.
(#43102) bajnokpityu: nem tudom, akkor viszont mehet az audiofil sata kábel ill. PC-be is a tápkábel és még sorolhatnánk. Sok bőrt le lehet húzni. Nem zárom ki teljesen végülis, mindenki döntse el maga, hogy érdemes-e vele foglalkozni, csak rossz nézni ha ilyennel vannak megvezetve "átlagos" láncú emberek akiknek ez az utolsó utáni dolog amivel esetleg foglalkozniuk kellene.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #43083 üzenetére
többre tartom a simát,mint a BEt. pont a villantós BE hang miatt. Nah,ez meg is lett a skyline-val.
nem volt rossz, egyébként de az ft14 nagyságrenddel jobb kábel, végül ez kerül az elacomba. Stílusban hasonló,mint a skyline, de kifinomultabb, nagyobb felbontású, kevéssé villantós mint a skyline,remélem beválik belső kábelnek.
ui. skyline van a 24xBE, 403,607es elacokban belül. 50x érdekes módon komolyabb kábelt kapott, nekem megmondom őszintén papiron úgy tűnik, hogy az 507 komolyabb doboz,mint a 607,pl.
Kösd fel a gatyád, nem lesz egyszerű mutatvány 920ból Utópiát csinálnod.
Te dolgod,ha a wattokat kergeted, én nem tenném. Sokkal több zene van a HTAban,mint az emotiva mozi végfokban, legyen akár töredéke a teljesitménye. -
Tonyo
őstag
válasz
Toobee #43079 üzenetére
nem akartam telebeszélni a fejed, csak jeleztem, hogy mire érdemes figyelni, amin nagyon jól kijön a difi.
Nem beszélted tele, viccesen írtam. Én is hallottam! Kicsit viszont úgy hahat ezzel a mondattal, mintha most kezdeném a hifizést
Dorinának igaza van, megszokja az ember a kábelét, azt veszi standartnak, valhallának pont egy ilyen egyedi hangja van, ami kitűnik egyből ha nem olyan.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #43075 üzenetére
én se bántásból irtam
egy kábel szinezettsége azon kivül, hogy általában van egy saját stilusa, még függ a szomszéd elemektől is. van két fémes hangú elemem, ami összhatását ezüstkábel pl kiegyenlítettebbé, puhábbá tette.
ICt csak Tonyonál hallottam, ott egyértelműen jobb volt Rudié, érdekesebb, zeneibb volt. De Tonyo lánca egy kellemesen szines hangú lánc, sztem. ui:most már enéym is mélyben szinezett, de remélem járatással elmúlik, ez nekem nagyon sok lett, és még lassú is a mélyem...
Rudi hangfalkábele itt már azért jobban megmutatta határait. Többiekhez képest a mélye egy szűkebb tartományon kívül kevesebb, pl.
Tonyo: Frekvenciaszinten? Mi vagyok én szkóp? középmagasban is sejtek egy kiemelést olyan 3-4kHz körül, meg minuszt 70Hz alatt, és 100Hz körül.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #43073 üzenetére
Szinez mindkettő,de mig Ákosé megmarad mindenütt szürke középszerűnek,addig Rudié néhol, szűkebb tartományokban kiemel. Kiemelés ténye sztem nem izlés dolga,inkább lánca válogatja, hol milyen mértékben teszi. Az,hogy az adott szinezés tetszik-e, az az izlés dolga. szvsz.
Nekem meg ez a véleményem.
-
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee #42806 üzenetére
Hát az hogy meg van az azért van, mert akitöl venném, az nem hirdeti.A fönököm az, és említette itt a munkatársak között, de nem ez az elsö számú hobbija, tehát ha el tudja adni akkor eladja, ha nem akkor nem.
Viszont amikor itt én érdeklödtem a dobozok felöl, azt az érzést keltették bennem a kapott válszok itt a fórumon hogy ez egy kihagyhatatlan ajánlat.(Elnézést ha csak én éltem bele magam túlságosan, természetesen nem várom el senkitöl hogy döntsön helyettem).Ha most megnézem a neten, akkor ennél jóval drágább árakkal van fent.Bár szerintem azok az utolsó forgalmazott árak.Már nem hiszem hogy lehet újat kapni belölük.
Ezért szántam rá magam hogy akkor ezzel nem nagyon nyúlhatok mellé.Persze igazad van, csak megörültem neki hogy könnyen hozzájuthatok egy high end (legalábbis egy-két helyen ezt olvastam) szetthez.
Viszont a lehetöségem azért eléggé korlátozottak, mivel Györ környéki vagyok.Ott nincs az a nagy kínálat mint mondjuk Pesten.Van olyan üzlet mondjuk a fövárosban, ahova bemegyek megmutatom a kis CD-met, és ajánlanak a hangszereléshez illö dobozokat nekem?Akár van arra is lehetöség hogy egy számot végig, de legalább félig meghallgassak?Mert kb kellemetlen helyzetbe sem szeretném magam hozni azzal hogy fenemód nem értek még hozzá, nem tudok mihez viszonyítani, és nem akarok hülyeségeket mondani egy eladónak, aki történetesen ért hozzá.
Összegezve:
-ha nem ezt veszem meg, akkor még szerintem ráérek válsztani, ezt csak azért akartam mert (azt hittem) túl jó ár ahhoz hogy hagyjam elúszni
-már meg is rendeltem 3 különbözö stílusú kedvelt CD-met hogy tudjak bárhol hallgatózni
-most aztán megint ott vagyok ahol a part szakad(#42812) Sanci38
...hát akkor mégsem olyan kihagyhatatlan
szégyenlem de most pl azt sem tudom milyen 2-re gondolsz.A sztereo hangrendszer az nem két oldalsóból áll?(Meg center meg mély?) -
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #42193 üzenetére
hdmi eddig úgy tudtam oda-vissza kommunikál, csomagkapcsolt átvitellel. ahol,ha szar a kábel,kockásodik a kép, mert lecsökken a hibajavitás miatt az effektiv sávszél,de egyéb probléma,azt hittem nincs.
spdifnek pont az a baja, hogy jel tartalmazza az adatot, és az időzitést is egyszerre.studiok miatt, ahol nem votl para az időzités,mert úgyis worldclockon van mindenki. kár,h otthon már szopóág...
-
-
robi-k
őstag
válasz
Toobee #42133 üzenetére
"Volt egy mélyközép búgásom. ... Aztán Tonyo hozott át kábeleket és eltűnt. "
Hmm, na ez nagyon érdekel!
Nálam is van egy kis búgás a rendszerben, és az istennek nem tudok rájönni a forrására (azaz igen, a hangfalakból jön, de hogy mi okozza
).
Milyen kábeleket cseréltetek, és mit is csináltatok, hogy jó lett? -
bongeszo
aktív tag
válasz
Toobee #41532 üzenetére
Igen hosszú és nem arról szól ami engem érdekel...
Nekem egy szépen szóló 2.1-es kompakt házimozi rendszer kell, nem érdekelnek a technikai hátterei. Amire az én 30-40k-s keretem futja annyira pont átolvastam! Azért kérdezek itt, mert itt hozzá értők esetleg tudnak választ adni!
A te életedből biztos nem vesz el sok időt mert nem adtál hasznos választ. -
gorbep
senior tag
válasz
Toobee #41478 üzenetére
Kár, hogy nem maradt idő a Tablára..... kíváncsi lennék hogy muzsikál az XDA-1 a nagy Tablával.... (csak ne lenne olyan drága...
, A pico olcsóbb, de Pityu szerint jelentős a hátránya is))
Épp most sírtam Pityunak miért nincs belőle olcsó használt...... akkor nem gondolkodnék rajta.... (álmodik a nyomor..
)
Ha hazaér az XDA kíváncsi leszek a hangjára, az minden esetre jó hír, hogy a HTA-val jól megy együtt.... az én Heed Obelisk-em eléggé hasonlít a HTA-hoz....
,és nálam is CuAgSS-el megy.....
-
-
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- EAFC 25
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest