- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IceRocko88
csendes tag
-
Cseneles
őstag
válasz
Norbi 72 #115717 üzenetére
Én ezzel a Skrillexel szoktam hazavágni a szomszédokat
mozgatja a subot rendesen
-
válasz
Norbi 72 #115634 üzenetére
Nagy Yamahád le tud játszani mondjuk FLAC-ot vagy WAV-ot, pl. pendrive-ról?
Ha igen, akkor priviben dobj egy mél címet és küldök egy fájlt (vagy egy linket), amiben csak ilyen hang van, és azt az egy track-et ismétlésre berakod. Aztán hagyod járni megfelelő hangerőn, hogy ne legyen zavaró, ennyi.
(#115635) dunkel:
Érdekes, azt hittem bírják ezek. Mennyire tért ki a membrán? A szünet mondjuk nem rossz ötlet.
WAV-ba nem nagy cucc tenni pár másodperces szüneteket...
-
válasz
Norbi 72 #115600 üzenetére
Kapcsold be és küldj rá infra (10-15Hz) hangokat, amíg nem vagy otthon. Szomszéd nem fogja hallani (persze ha nem tekered nagyon föl), de a membránt mozgatja.
(#115622) devil-k:
Én Kácsás kábel vásárlás esetén, ha időm engedi, akkor kivárok akciós időszakot, mert csóró vagyok...
Pl. hifisó idején szoktak pl. helyszíni vásárlás esetén 20% kedvezményt adni.
Idei kiállítók között még nem látom őket, de ha nem is mennek ki, akkor is szoktak akciózni.
Amúgy ha AQ kábel, akkor Kácsa.
De más kábel esetében is először náluk nézek szét. Cipőt a cipőboltból, kábelt, a kábelboltból.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #115540 üzenetére
Olvasgattam a fórumhozzászólásokat, aláírom, hogy a bootolás gyorsabb is lehetne, de szerintem nem gáz. A lemezbeolvasásról annyit: ki az akinek 15 másodperc alatt betölti a BD olvasó az 50 gigás eredeti lemezt a menüig?! Aláírom, hogy senki ugyanis legalább 5 snitt van még a figyelmeztetésektől a logókon át a reklámig ugrál az olvasófej, és akkor az esetleges beállításról (hang, felirat) még nem is beszéltünk. Na a beállítás után 2 másodperccel már indul a buli....
-
Szomj4s
tag
válasz
Norbi 72 #115492 üzenetére
Köszönöm
Más:
Valaki tudna ajánlani olyan hangfal kábelt egy JBL-SCS178-as szetthez, ami nem rontaná az elérhető végeredmény minőségét, viszont nem is kerül métere 1500 Ft-ba?
(Vagy ilyen nincs, és muszáj feljebb pozicionálnom?)példának okáért:
laposabb
érdekesebb -
Szomj4s
tag
válasz
Norbi 72 #115476 üzenetére
Csak az a baj, hogy jel nélkül teszi mindezt.
Tehát semmi sincs rákötve a mélynyomóra, csak be van dugva a táp; bekapcsolom, majd egy idő után (lehet érezni, hogy a hűtőborda melegszik, majd miután elér egy bizonyos hőfokot) nekiáll búgni, zúgni a mély.
Ennek tudatában valami megoldási lehetőség? -
Ciccuka
veterán
-
Szomj4s
tag
-
Szomj4s
tag
válasz
Norbi 72 #115122 üzenetére
Ausztriában láttam 300 EUR-ért az onkyo 535-t, azt gondolnám most maximum összegnek.
Azért is írtam, hogy az 535-ös talán kicsit többet is tud, mint amire nekem szükségem lenne, ezért egy ennél kedvezőbb árú, de minőségben megegyező/közeli erősítő (akár használtan is) létezik-e? -
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #114393 üzenetére
Remélem nem okításnak vetted vagy hasonló, távol álljon tőlem ízlésbefolyásoló üzemmódban tündökölni. Mindössze ha már van kiépített rendszer ... évente 5-10 hasonló minőségű kiadvány jön, ami tökéletesen megfelel a kor követelményeinek. Többször írtad mennyire bejött, legalább ha újranézed add meg a módját, megéri.
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #114356 üzenetére
Nálad adott a rendszer, hogy a maga tökéletességében nézd meg, ennek ellenére bünteted magad csonkolt verziókkal.
Technikailag etalon kiadvány, és nem kétlem, hogy a 640-es Dolby Digital is szuper, de gondolj bele ehhez képest részletességben mit nyújt a sokszor 8-9 mbps-t nyaldosó TrueHD sáv. Durva a különbség. Képileg is nyújtott újdonságot, legjobban az éjszakai kékek tetszettek, de lehetne ajnározni végtelenségig. Te pedig nem titkolod a nézési távolságot, nem ugyanaz a rip vs bd.
Egyébként alig bírtam végignézni,
számomra az ingadozó frame rate-tel való játék bosszantóan idegesítő, megfosztott egy különleges élménytől. Nem fogom fel az értelmét rendezői koncepcióként sem, mivel folyamatában 2 órán keresztül az agybaj határára sodor. Erre gondolhattak volna, adagolhatták volna finomabban erre érzékenyek kedvéért, ráadásul tudván, hogy vásznon hatványozódik a jelenség. Egyébként hova máshova készült volna, mint vászonra.
Bezzeg ehhez képest a Hamupipőkében nem találtam kivetnivalót
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #114358 üzenetére
Nekem se, de pl már csak kíváncsiságból is leszedtem, hogy mit fog kezdeni az erősítő az Atmos féle hanggal. Lejátszotta, szólt a hang rendesen, az erősítő (Onkyo TX-NR609) True HD-t írt ki. Aztán hogy ez most csak egy True HD mag volt vagy esetleg Atmosba tolta e ki, azt egy ilyen kis szettel meg nem tudom állapítani.
-
mettek
addikt
válasz
Norbi 72 #114326 üzenetére
kevés filmnézés (kevés idő jut rá), ha megy akkor is alacsonyabb hangerőn nem pedig olyanon amit megkívánna és én élveznék, oka hogy nem egyedül lakom így elég zavaró lenne ha tolnám neki. Rossz akusztikai körülmények, a dali se tudott kiteljesedni, ill. miután eladtam a pénzből fejhallgatós sztereó rendszert raktam össze, ami kb elvitte a teljes összeget. Jelenleg kb 100ezrem lenne rá de erősen gondolkodom hogy egyáltalán vegyek e valamit.
még ami benne van az a 2.1, ehhez a Klipsch r24f falakat néztem, erről mi a vélemény?
-
ilyen_85
senior tag
válasz
Norbi 72 #114288 üzenetére
Szia Norbi
Igen én is ezzel próbálkoztam először. Ha alapból 2560x1080 volt beállítva felbontásnak, és úgy kötöttem be az erősítőt, akkor through mellett is fekete képernyő fogadott. Ha pedig 1920x1080 volt beállítva, bekötöttem az erősítőt és úgy állítottam feljebb a felbontást, akkor is elfeketedett a kijelző sajna
Egyelőre a két külön kábeles megoldás bevált, ha már amúgy is ráértem rászántam azt a 3 órát és újra raktam az mpc-hc-t
Nem tudom linkelte-e már valaki, de erre szerintem érdemes rászánni egy fél napot, igaz 51 oldal, de pár oldalt át lehet ugorni a hardware-től függően:
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #114166 üzenetére
Nem cseszegetésként kérdezem, hanem csak olyan félve, hogy nektek nem hiányzik valami tartalom, történet, vagy mondanivaló a filmből. Mostanában egyre több olyan film van, amit a képe vagy a hangja miatt linkelnek, megnézem, és utána olyan nihil érzésem van, meg hogy kár volt ezért a két óráért is. De abban igazatok van, hogy tesztre ideális, mert megnézed azt a részt, aminek jó a hangja, aztán nem aztán nem ragadsz le előtte.
-
Pá
addikt
válasz
Norbi 72 #114163 üzenetére
Igen, pontosan ilyesmi kéne, csak az ilyen adaptereknél sehol sem írják, hogy 3D menni fog-e vagy sem.
Azért gondoltam, hogy idejövök, hátha valakinek van tapasztalata konkrét tipussal.
Az a baj, hogy a rendszert már korábban kiépítettem (kábel + lift meg egyebek) és a végén vettem meg a projit hozzá. Fene sem gondolta volna, hogy sülyesztve vannak a projiban a csatlakozók... ezt tényleg benéztem.
-
Pá
addikt
válasz
Norbi 72 #114160 üzenetére
Ugyan nem eredeti fénykép, de erről a projectorról van szó.
Amit még tudni kell:
1. Amint látod a dugasz helyek a projectoron süllyesztve vannak.
2. A kábelem vége pipa dugós (ilyesmi) és a sülyesztés pereme miatt nem tudom bedugni. (lefele mutat a kábel vége és maga a dugó beleütközik a perembe)
3. Egyenes dugó nem jöhet szóba, mivel hátrafele kb 3 cm hely van csak (a projector egy motorizált liftbe van szerelve, ami fel le mozog és ekkor a fülkéje)
4. Oldalra egyik irányba szintén a perembe ütköznék. Másik irányban pedig blokkolnék néhány másik bemenetet. Azok közül mondjuk csak a 12V Triggert szeretném használni, de pont az van a legközelebb... Ha nagyon nincs más megoldás, akkor erről le tudok mondani.
Szóval ha lehetséges a pipadugóval szeretném megoldani. Ha nagyon muszáj, akkor meg tudom fordítani a kábelt, mivel a másik végén egyenes dugó van, de annyira nem szeretném, mivel már be van húzva a falba és nem volt egyszerű meló (2-3 órát szenvedtem). 10m-es kábelről van szó egyébként.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #113984 üzenetére
Hát nem jó sajnos.
Videkártyából kivezettem a HDMI-t, bedugtam a DVD-be, másik HDMI az out 1-be (control) és a másik végét a tv-be. Hangot adott, de ahogy benyomtam a Tv-n a HDMI-t és ki akartam terjeszteni vagy át akartam kapcsolni a számítógép képét a tv-re, nem volt kép és a hang is elment. A képet sehogy nem viszi át.
A tv-t is is összekötöttem simán az erősítővel. Sat/Cable másik vége a tv. ARC on. De nem megy a tv hangja az erősítőn.
A menü pedig nem akar bejönni az erősítőn, csak ha többször ki-be kapcsolom, addig hiába nyomom a gombot, nem reagál rá.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #113980 üzenetére
Ok, kösz.
És a tv és erősítő összekötése? Sat/cable hdmi van csak, nincs olyan, hogy tv, az csak az optikai mellett.
Csinál olyat néha az erősítő, hogy nem jön be a menü, ahol a beállítások vannak, hiába nyomkodom. Olyankor kikapcsolom a gépet, majd be és úgy már jó. Ez normális?
-
Orc
senior tag
válasz
Norbi 72 #113866 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
(#113866) Norbi 72,(#113871) Patice
A teljes lánc:
Popcorn A410-> KÁCSA KCO-IS1 -> NAD757 V2 -> Neotech KH-441 -> EMOTIVA UPA-500-> AQ TYPE4 -> Quadral Ascent 70
(#113867) gyurczy
Eddig nem is került a látóterembe ez a márka, nem sokat írnak róla. Egy próbát megér, délután lehet, hogy elmegyek meghallgatni.
(#113880) Cseneles
Igen, erre már én is gondoltam. Hangfalcsere előtt még adnék egy kis esélyt a kábelcserének, hátha... -
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #113842 üzenetére
Ja, igen, ahhozt képest nem adja olcsón... El vannak szállva az árak.
Kénytelen leszek akkor megvenni a Pioneer VSX-424-et újonnan 72-ért. Tudom, azzal meg fogom szívni, azt mondjátok. De ha olyan jó lesz, mint a mostani Yamahám, vagy kicsit jobb, az már nekem jó és lenne rajta HDMI és USB.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #113839 üzenetére
Nem enged belőle, 5-öt engedett sajnos, 95 volt. Én is 80-ért akartam.
Lenne még ez a Pioneer Vs-X 1015. 50 + némi üzemanyag, kb. 55.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #113606 üzenetére
Na, akkor holnaptól be is röccentem éjszaka.
Erre a Monitor audio használtra mit mondasz? Amihez adják a Jamo mélyet: [link] Megéri?
Szerk: Gondoltam, hogy a mélyláda fos, akkor az vagy 20-at ér használtan. A kettő együtt akkor ígyis megéri az árát akkor. Főleg, ha lealkudnám 30-ra.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Norbi 72 #113568 üzenetére
Nem tudtam hogy a Frontjai is "0 kilométeresek", így akkor már az is jóhír, hogy így is jobbnak hallja mint a régit.
(#113575) Gazsi00
"Kábelbejáratásban én nem hiszek"
Nincs azzal semmi baj, én is elég szkeptikus típus vagyok. Múlthónap végén vettem 2,5mm-es Vandamme hangszórókábelt a monitorjaimhoz és kb. mostanra érte el az említett időtartamot. 2-3 napja vettem észre hogy tisztább lett a mélytartomány. Ez bizonyíték számomra arról, hogy igazat beszélnek a fórumtársak.
Egyébként régebben a füllhalgató, fejhallgató bejáratással is így voltam. Azokba sem hittem, és ottis eltelt szintén kb. 20-30 óra és történt egy nagy változás, olyan mintha minden megszólaltatott hangszer hangja egyszercsak hirtelen a helyére került volna (nem a térben, hanem a hangzásuk szempontjából). Sőt az egyik régebbi fülesemnél kb. 280-300 óra elteltével ismét volt egy újabb javulás.
Új hangdobozhozmég nem volt szerencsém, úgyhogy ott nem tudom mennyi idő szükségeltetik, de igen nagy valószínűséggel úgy van ahogy a többiek mondják.(#113595) Gazsi00
Fólázd át és még egy mélyed is lesz, grátisztba -
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #113588 üzenetére
Nincs hely az álló hangfalaknak, a szobát meg nincs szándékomban szétbombázni, új bútorokat venni, hogy beférjenek a nagyobb hangfalak, A meglévőt kell megpróbálnom tovább finomítani, s ha az új kábelek sem hozzák meg a várt eredményt, akkor megbarátkozni a hangfalak cseréjének gondolatával, vagy megbékélni a jelenlegi rendszerrel. Sajnos most csak ennyit tehetek, a körülményekhez kell igazodnom.
Csabroncka: Akkor maradhatnak a kinézett 2.5 mm-es kábelek a Boston bögre szettjéhez? A Sub IC kábelét mindenképp cserélnem kell, egy tesztben az ezüstös Van Damme-ot ajánlották. Egy próbát teszek vele. Sajnos vidéki vagyok, így nem tudom meglépni azt, hogy elviszek több fajtát és próbálgatom melyik a jobb.
A Sub-hoz milyen tápkábelt ajánlotok? Most is csak egy mezei táppal van összekötve, kellene helyette egy jobb, lehetőleg olcsó, de megbízható táp.
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #113585 üzenetére
Igen annak már a moziban is jó volt a hangja. Amikor kijöttünk haverral mondtuk is, hogy egy újabb teszt lemez lesz.
Már várom, hogy megnézhessem itthon is. Vagyis rendszer híjánhavernál nézzük majd valamikor eredeti nyelven, mert moziban szinkronosan néztük.
De majd ha újra összeállt a rendszerem akkor megnézem még egyszer.
Az FF7 meg majd meg a polcra az előző hat rész mellé BD-n.
Jah persze majd a Mad Max is megy a polcra valamikor.
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #113544 üzenetére
Nekem egy Onkyo NR 609 hajtja a Bostonokat, így alakult, de jól van ez már így.
Különben szerintem is felesleges lenne a Bostonokhoz az LX erősítő. Ahhoz már izmosabb hangfalak kellenének. Viszont ha megtudja venni az Pio LX-et azonos áron mint mondjuk az Onkyo SR-608-at, akkor szerintem nyugodtan vegye meg, aztán majd kiderül milyen hangfalakat tud ráakasztani. A hely hiány és a pénz szűke úgyis meghatározó lesz.
bajnokpityu: A mostani értékeket leírom, aztán már csak kíváncsiságból is mérek majd egyet az új kábelekkel. A mérés amúgy is furcsa eredményeket hozott frekvencia értékekben. Front 90, center 60, sorrund 70 Hz. Most 100, 90, 90-ennen vannak beállítva, így volt természetesebb, Sub 120-on természetesen.
Amúgy a kábelek esetében elég lesz a kis satelitekhez a 2.5 mm-es kábel, vagy vegyek vastagabbat? Mindegyikhez elég a 2.5 mm-es vagy az Frontokhoz legyen vastagabb? És a centerhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest