- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #94749 üzenetére
Ez nagyon gonosz!
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #94665 üzenetére
popit eladtad?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #94665 üzenetére
Köszi mindenkinek ..
Maradok a használtaknál.. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #94636 üzenetére
felveszem vele a kapcsolatot de 200 am nincs rá...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #94630 üzenetére
A korábbi importőr nem tudott belenyugodni abba, hogy elvették tőle a kizárólagos jogot, ezért mindenféle partizán akciókkal, ki tudja honnan beszerzett Primare termékekkel próbált vásárlókat elszipkázni és egyben borsot törni az Audiophyl orra alá. Talán még mindig azt teszi.
Szerintem ez eléggé egyértelmű.(#94631) zozy84
Onkyo (és Pioneer) mellé nem vennék Polkot, csak erősítenék egymás negatív tulajdonságait. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #94625 üzenetére
Egy év különbséggel volt nálam a két SPA, nem tudom megmondani, jobb-e az újabb. De szerintem egyáltalán nincs túlárazva, mert olyan elképesztően jó a hangja, amit korábban semelyik házimozi erősítőtől nem hallottam. Azóta változott a helyzet, mert volt nálam egy hónapig Arcam AVR750, amiről a teszt holnap lesz olvasható. Még jobb a hangja, viszont jóval drágább. 3500 vs. 5000 euró.
Melyik forgalmazóra gondolsz? Az Audiophyl Kft. a forgalmazója. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #94605 üzenetére
"az 1. utópia szériához készitettek ismerősök teljesen új váltokat, állítólag sokkal jobb lett."
Gondolod ismerik a hangszórókat és a kabinetet annyira. Az biztos h. más.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #94602 üzenetére
én se mondtam mást. w szendvics, beryllium. a w szendvicsben nagy variálási lehetőség nincs, a beryllium az beryllium. a hangváltó látszik. a kosár anyaga, mágnes, kialakítás más és más lehet.
Átkábelezni érdemes lehet azonos átmérővel, mint a gyári csak nagyobb tisztaságúval pl. OCC az OFC helyett.
Esetleg ezüstözött OFC, de itt már megint bejön sokminden a képletbe. Az én tapasztalatom, belül jó az ezüstözött OFC is a gyári helyett.Utopiák kábelezéséhez nem nyúlnék.
Utopiát nem lehet csinálni electra-ból. Viszont sokat ki lehet még hozni belőlük. Mondjuk úgy a felét benne hagyták a dobozokban.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #94593 üzenetére
imádom mikor optimista vagy focal témában
ez inkább, rontsuk el a jót, mert akkor ki veszi meg a drágábbat.
persze nem csak ennyi a különbség a felsőligához mérten, a mágneseket érdemes megnézni, de alapjában véve a hangszórók anyaga megegyezik. A csúnya mikor a doboz is, ugye lásd diva utopia. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #94593 üzenetére
téves
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #94506 üzenetére
És Tamoo : Nagyon félreértettek engem,nem védek semmit,csak áldozati báránynak érzem magam kicsit.
Nincs probléma.Ez a szöveges izé félrevezeti az embert...
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #94501 üzenetére
Nem pont neked: Még jó,hogy nem nektek kell hallgatni.Leakadnátok a témáról, amíg találok hozzá megfelelő madzagot,bejáratom(a madzagot),utána lehet jönni hallgatózni?
Utána majd lehet véleményt mondani, a vagdalkozás nem vezet sehová.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #94418 üzenetére
Az EM betápja átkábelezve.....ez még nálam is fanatikusabb
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #94424 üzenetére
Volt kiemelkedő tulajdonsága annak a kábelnek. Csak nem a "hangszínhűség".
Én megértem hogy van akinek nagyon bejön. Villantani tud... ez meg van akinek pozitív van akinek negatív.
Jó kis mozi kábel. -
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #94418 üzenetére
Szíííp
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #94170 üzenetére
Igaz,kinek mit jelent az "egész jó".
De megértem válaszod,te komolyabban sztereózol,neked kutyafüle a Pio.
Ferkónak van javaslatod?
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #94165 üzenetére
Mozivasakról beszélünk.Igyál egy kávét.
(#94164) ferko0726 Nehezet kérsz,épp ezért mondtam a külön láncot.Sztereó és mozi.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #94120 üzenetére
Gondolkodom újra Denon erősítőn
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #94123 üzenetére
Igen,a gumiperemezés fordítva van a megszokottól.De majd Kimi beszél róla,ha szeretne.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #94075 üzenetére
MINDIG jobb lesz a zárt.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #94073 üzenetére
És mi lesz, ha ugyanoda, ugyanolyan körülmények közé teszel egy reflexest ??? Jooóóó reggelt. Én csak erről beszélek.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #94058 üzenetére
Másfélszer ??? Ne sértsd meg. Háromszor.
Hagyjad már. Mi a kiszolgálás ? Egy husky ? Wow.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #94051 üzenetére
JL stb. szinten van olyan gyártó aki reflexessel kooperál?
Szerk. Ja igen, pl. Focal.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #94051 üzenetére
"szóval nem igaz, hogy a zárt sub langyi. tud az bizony ütni, csak igényesebb a frontra, kábelre. ha meg megkapja, olyat tud,mint én még reflexestől sose hallottam."
Pontosan ugyanez a véleményem.
(#94053) hétalvó
A hajam kihullik azoktól, amiket mostanában írtál. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #94000 üzenetére
Igen, az MSB Dac egy kimondottan olcsó megoldás....
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #93999 üzenetére
USB: mármint nem készülékbe épitett usb porttal, külső átalakítóval gondoltam. Így még bonyolultabb,de jobb megoldás. Mondjuk az MSB dacban már jó usb van
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #93974 üzenetére
Értettem
, rossz volt a fogalmazás.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #93972 üzenetére
"de rémesen kihozza a hibákat a láncból"
Erre szoktam mondani, nyitott ablak. Transparent melyik, ha szabad tudni?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #93961 üzenetére
Az eleje transparent (front, center). A 4 hátulja pedig aq type4.
Abban igazad van, hogy a 4 monitor audioból álló hátulja más. De ezek voltak a legközelebb a focalhoz. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #93941 üzenetére
"Xtnél is minden hangszóróhoz más kábelek mennek" - azért ez nem teljesen igaz. A front és a center ugyanaz. És a surroundok is ugyanazok.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #93935 üzenetére
"nem létezik komoly lánc jó előfok nélkül"
Ugyanez a véleményemés éppen ezért nem tartom sokra azokat a rendszereket, amelyekben OPPO-ra bízzák az előfok szerepet is.(#93944) Cseneles
Igen, jó kis loudnesszes hangot tudnak produkálni, rikácsoló, csörömpölő és részlettelen magastartománnyal. -
t-bali3
senior tag
válasz
Érdekes, én eddig úgy éltem az életem, hogy ezt nem nagyon szabad
De ez megdőlni látszik.Így viszont, nem kéne minimum Denon PMA1510-re gyúrnom, mert egy sima 720 is simán lezenélheti sztereóban a 2808-at.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #93937 üzenetére
A mozivas frontjait is a végfokra kötötted,vagy dugdosod a kábeleket?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nálad is integrált sztereó van a láncba kötve?
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #93933 üzenetére
De az, hogy egy előerősített jel átmegy újra egy másik előerősítőn, az nem rontja a jelet? Plusz ugye a rendes hangkép/hangerőbeállítással mi van? Fixen hagyod a sztereón mindig és a HMen állítgatod?
-
válasz
bajnokpityu #93929 üzenetére
Na erre még aludnom kell. A kérdés csak az, hogy mennyit
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #93929 üzenetére
A mostani Arcam házimozi erősítő széria: 380, 450, 750, különösen az utóbbi kettő, előfokként is kiváló. Próbálgattam CD-játszóról, Normával hasonlítva.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #93904 üzenetére
Akkor inkább avalon.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #93896 üzenetére
Az lehet, de ameddig szebbet hányok, mint ahogy ezek kinéznek, addig.......
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #93894 üzenetére
A B&M nem érint, a másik meg olyan ronda, hogy csúzlival kell etetni
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #93817 üzenetére
A meredekségét megadta, 12 dB/Oktáv és ha jól működik, akkor valóban 25 hertznél kezd vágni. Szerintem két ok miatt hallani azt, hogy bekapcsolja. Egyrészt a hangdoboz nagyon nagy eséssel még 25 dB alatti hangokat is kiad. Másrészt, ami fontosabb, kismértékben az erősítő, de főként a mélyközép hangszótó "megkönnyebbül" ha nem kell olyasmivel erőlködnie - 25 Hz alatti frekvenciák - amiket úgysem tudna tisztességesen megszólaltatni. Ezt számtalan esetben tapasztaltam autós szubládák, valamint szobai hangdobozok tesztelésekor. Szinte minden esetben kipróbálom.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #93835 üzenetére
Nem mondod ???
De kit érdekel ? Sokkal jobb lett az új széria. És amíg az eladásaik jók, annyiért adják, amennyiért nem szégyellik. Nem mi vagyunk a célközönség. A porsche sem olcsó, és ? Amíg a fanok viszik, oda árazzák, ahova akarják. Ott sem olcsóbb az új széria sosem.....pedig ott tizenéven keresztül még fejlődés sem volt. A régi kotlófészket reszelgették, majd 2010-ben végre alkottak is valamit..
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #93817 üzenetére
Ez így van, analóg a szűrő. Csak lemezjátszónál használtam időnként.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #93808 üzenetére
azért ez nem volt ilyen vad régebben.
amikor kijött a beryllium magas akkor szálltak el az árral. de talán érthető is miért.
és ameddig jmlab volt, nem volt ennyire veszett az árazás.
focal,divat,design,drágaság, ha a jmlabhoz viszonyítjuk. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #93808 üzenetére
Igen kiderült h az egyik oldal darabárt írt.
3 M ft állvány nélkül, a pár. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #93787 üzenetére
Nézd dupla ár és közel 20 év különbség. Ez szerintem ha figyelembe veszed a forint romlását akkor szinte ua.
Azt nem kétlem hogy jó a diablo hiszen ott sem ültek a fenekükön.(#93788) Kittosz: Nem akarom itt linkelni, megy PÜ.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #93779 üzenetére
Mire gondolsz?
"újak mindig drágábbak"
A diablo 3 M. forint állvány nélkül az egyik boltban 4500 euro a másikban, a mini utopia 1.5 M volt újkorában állvánnyal.A 4500 euros ár ua bolt ahol a mini lett vásárolva. A kettő között van 20 év.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #93489 üzenetére
NEM a chip árával van a gondom, hanem a DAC kapcsolásának és megtáplálásának kialakításával. Innen letölthető az LX55 Service Manual-ja.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #93170 üzenetére
Vannak kivételek, mindenben. A pozdorját azért említettem negatívumként, mert sokan irtó büszkén hangoztatják, hogy a Geniusuk "fadobozos", mintha az bármire garancia lenne.
Azért remélem elismered, hogy a neves hangdobozgyártók elvétve, vagy egyáltalán nem alkalmaznak alapanyagként pozdorját.
Tudtommal léteznek kiváló minőségű, üveglapos (vagy annak tűnő?) állványok.(#93171) Norbi 72
Egyetértünk, magyar fórum, magyar nyelvű topikjának címében ne legyen idegen szó. Ráadásul a receivert a rádióerősítőkre alkalmazzák és itt nem csak olyanokról van szó. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #93139 üzenetére
"van egy hibája a t12nek, ami csomó erősítőnél megkerülhető.arcammal nem"
Nem. Szerintem nem tökéletes a mostani panelem. Erről van szó. Egy percig se az Arcamot akarom védeni.Azt aláírom, hogy ha kimaxolod a jelszintet és mindig csak normál mozihangerőn használod, akkor nem futsz bele ebbe a hibába... (ami mellesleg amúgyis lehet csak egyedi és csak az én panelemnél létezik)
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #93139 üzenetére
Egyébként érdekes, mert nálam az erősítőben +0.5 a jelszint, a poti pedig 65% áll és minden rendben működik. Teszem hozzá, amikor padlón volt a szub, akkor +2.5 volt a jelszint az erősítőben.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #93137 üzenetére
De nem a bekapcsolással van gond. És ha csak a mostani panelem nem tökéletes?
Ha lenne most másik erősítőm be is bizonyítanám...Előző panelt 8hónapig normálisan tudtam használni amíg pár kibekapcsolás után meg nem őrült. Na mindegy hagyjuk.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #93133 üzenetére
Már párszor leírtam, de akkor összefoglalom:
Első körben megbolondult a panelem még a Denonnál
Kicserélték a panelt, ez kb. egybeesik az Arcam cserével (csúnyán mondva ezért mutogatsz rá)
Az új panel produkálja a pár másodperc utáni lekapcsolást ha gyenge jellel van bekapcsolva. Ezt az előző fogalmam sincs hogy produkálta-e, valószínűleg nem mert sosem vettem észre. (De nem is figyeltem állandóan mint most.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #93130 üzenetére
Szerintem nem erősítő függő. Jó lenne tudni, hogy más panel is produkálja-e a pár másodperc utáni kikapcsolást ha csak egy nagyon gyenge jellel kapcsolják be. (devil-k-nál elvileg nem, Ő kipróbálta) Elképzelhető hogy csak a mostanim... Ha ez nincs akkor nincs semmi feltűnő jelenség ami normál használat mellett zavaró lenne.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #93127 üzenetére
Vágom de 10/10-nél hova vegyem feljebb? Az erősítő jelszint értékei meg rendben vannak, neked is mutattam. Kizárólag arról van szó, hogy ha egyszer bekapcsol, akkor semmilyen körülmények között ne kapcsoljon le pár másodperc után. Ez nem normális. Én kibékülnék egy kapcsolóval is amivel bekapcsolva tudom tartani... Ezek szerint az újakon már van ilyen. Feltételezem nem véletlenül.
(#93128) ProdyG: Én nem ezért kérdeztem Tőled.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #93086 üzenetére
monitor audio rx6-rx1-rx center és svs sb12nsd sub
-
Dave0077
csendes tag
válasz
bajnokpityu #92793 üzenetére
Samsung ht f4550nel a fan ng hibauzenet mit takar?
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #92656 üzenetére
Régebbi prémium kategóriás gépek? Pl. Lexicon LX-7?
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #92656 üzenetére
hát a proci csere már célegyensben...
szóval akkor azt mondod, ha emo XPA2 + XPA3...
ha nem emo mit ajánlanál? keret max 500e...
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #92654 üzenetére
ki is fejtenéd miért?
nálam valamiért első a 3. és a második a 2. verzió...
front + centerek egységes meghajtással, azért a 400W se kevés 4ohm-on (ilyenek a hangfalak)
illetve még az is eszembe jutott, hogy:
3db XPA200 (frontok bi-amp + sorround) + XPA100 center
szerk: pl? na jó azért van egy határ árban, amibe ezek azért beleférnek de több már nem nagyon...
illetve így egységes lenne a rendszer -
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #92096 üzenetére
Szeretem ilyenkor a fórumot olvasni,mivel ilyenkor szóba kerül olyan márka név is a felső kategóriából, amit eddig még nem is hallottam. Mindig utána keresek a neten a felmerülő hangfalakról,erősítőkről,procikrol,dac-ról.
Bár picit nehézkes,mert vagy kisbetűvel írjátok,vagy sokszor csak rövidítve.
De ez a Halcro meglett.
Kedves kis környezetben találtam is egy képet róla.[link]xtremetuning Kicsit keresgélve találtam párat ezekből.[link],[link] Elárulod,hogy hol szoktad meghallgatni ezeket a nem olcsó erősítőket,processzorokat, vagy akár a kábeleket vásárlás előtt? Van valahol ezekből kiállítva kis hazánkba, vagy Ausztria,Németországban valahol?
Feltételezem nem adsz ki meghallgatás nélkül milliókat. Vagy hogy megy ez ezen a szinten,ha nem vagyok indiszkrét? -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #92086 üzenetére
Nálam feltehetőleg a szoba mérete miatt mozin nagyobb effekteknél (pl. robbanás) tud terjengősebb lenni a T12 mint kellene. Persze közel sem annyira mint előtte a reflexes. De pl. koncertnél vagy ahol csak hangszerek, zene van, ott szó sincs ilyesmiről, ott nagyon szépen teljesít.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #92096 üzenetére
Megtisztelő, hogy felhívhattam rá a figyelmed....
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #92090 üzenetére
Bezony ám...
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #92086 üzenetére
Nincs mese, akkor neked kell egy pár DM88....
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #92078 üzenetére
Tegnap, mikor váltottam sztereóról mozira, volt hangszínbeli különbség ? Vagy bármiféle brummogás, zenét hallgatva ? Továbbmennék : akinek T12 van jól belőve, brummog zenén ?
-
válasz
bajnokpityu #91980 üzenetére
én igen, de az valami ezüsttartalmú sz@r volt, ami meg is volt feketedve.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #91982 üzenetére
a kábelt megnéztem, elméletileg jól van bekötve. másik kábel még nincs sajnos. itt Sopronban esélytelen, hogy találjak próbára...
ugyanarról a fapaci féle elosztóról megy mindkét eszköz
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #91980 üzenetére
erről írnál bővebben, mert nem vagyok jártas ebben a témában.
ez a proci hibája, vagy valami gond nálam van?
mert ha a proci problémás, akkor reklamálok az eladónál.
-
válasz
bajnokpityu #91972 üzenetére
akkor esetleg korrodálódtak a csatlakozók.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #91975 üzenetére
Nevelés kérdése...
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #91972 üzenetére
Ja, az asszony marha türelmes volt...
-
válasz
bajnokpityu #91969 üzenetére
mi nem lehet? földelés?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #91807 üzenetére
Nalam vegfok tapkabelen cserelem a csatlakozokat es mas es mas hangot kapok. Ez nevezheted annak is, hogy kinek melyik illik hozza en inkabb ugy nevezem hangolom a rendszerem. Te megeresed az oda illot!
Kiprobalhatunk egy rendszert olcso csatikkal es ugyanolyan kabelekkel is csak meregdraga csatikkal. Azert szerintem nem elhanyagolhato lesz a kulonbseg. Ezt a tesztet anyagilag nem vallalom!
Jo ez a vizvezetek cso pelda. Mostanaban a keresztmetszetet igy gondolom. De ez csak elmelet meg a fejemben
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #91807 üzenetére
Miért fáj leírni a kábel, csatlakozó nevét, ha már a viszonyítási alapot nevesíted?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #91787 üzenetére
Klotz-al nekem nem tul jok a tapasztalataim. Melyikre gondolsz pontosan?
Csatlakozokat pedig mar bbecivel 1x kitargyaltuk, hogy 50-50. De ha belegondolunk ami egy csatin nem megy at az nem fog megszolalni. Nem veletlenul lehet veluk az egesz rendszert hangolni, akar 1db-al is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #91787 üzenetére
Szívesen kipróbálom, érdekel, de attól még tényleg kíváncsi vagyok a csatlakozók árára, mert azokon majdnem annyira múlik a hangminőség, mint a vezetőszálakon.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #91784 üzenetére
Mennyibe kerültek azok a WBT csatlakozók? Az új ára is érdekel, nem csak az, hogy mennyiért sikerült megszerezni.
(#91785) Tamoo
Elhiszem, hogy jó a Klotz és örülök, hogy kevés pénzért is lehet jó szubkábelt kapni. Ha hozza az Irish Red szintjét, akkor egyértelmű, hogy azt (a Klotzot) kell választani. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #91715 üzenetére
Kinézem belőle...
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #91715 üzenetére
valami olyasmi
osszeraktam a lint es beultem kozepre...
-
válasz
bajnokpityu #91680 üzenetére
Riszaviadal!!!!!!!!!!!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bajnokpityu #91678 üzenetére
Furutech GT40-ről van véleményed?
Kaki, vagy azért használható? Ne High End környezetre gondolj, max. audiophile-re.
Megköszönném a véleményedet, persze ha hallottad szólni egyáltalán.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #91680 üzenetére
Azt mondtad nem érsz rá.
Van sör és pálesz utána.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #91678 üzenetére
Mosakszol?
Lemmy nem mondta.És most az ő véleménye van terítéken,nem másoké.
-
lemmy9
őstag
válasz
bajnokpityu #91672 üzenetére
Mondtam?????
Liszi: Nekem tehát (gy.k.) NEKEM, jobban tetszik.
-
lemmy9
őstag
válasz
bajnokpityu #91670 üzenetére
Mindig van jobb. Nekem ez igy jó, hidd el, és lassan le is állnék egy időre.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #91641 üzenetére
Oppo-t nem ismerem, nem akarom "leszólni". Sokan szeretik, azért nem hiszem hogy rossz cucc. Bár így elsőre azt tippelném, hogy a DAC-ja kicsit túlértékelt.
Én csak azért reagáltam, mert az AVC-t bűnnek tartom csak végfokként használni. -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #91641 üzenetére
Kicsit meg mindig arerzekeny
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #91375 üzenetére
Arra céloztam, hogy a topiktársak közül elég kevesen.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #91363 üzenetére
Cseréld ki a 4308-as Denon-nod HDMI nyákon lévő eredeti SA5532A opá-kat AD8620B vagy méginkább 2x monó ADA4627-1 opa-ra (pl. ilyen adapter segítségével). Szerintem tetszeni fog
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #91363 üzenetére
Jó tudni. De elég kevesen használnak Denon házimozi erősítőt előfokként, ezért annak alapján kell értékelni, ami a hangszórókimeneteken kijön.
(#91371) carpediem007
Nem gondokról beszélünk, hanem kép- és hangminőségbeli különbségekről, amik digitális jelátvitel esetén is jelentkeznek. Aki ezt tagadja, az nem vitapartner és kigolyózzuk a klubból. -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #91097 üzenetére
komolyan
nem is gondoltam volna, hogy denon-t ajanlanal.
persze menjen el meghallgatni egy nagy denon kombajnt is nyugodtan, ha megfelelo azt kell venni. 200bol meguszhato hasznaltan.
a parak pedig csak egyszeruen szolnak
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #91097 üzenetére
Melyiket?4308?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #91092 üzenetére
csak ne vegyen denon-t
és lehetőleg legyen külön végfok.
kezdésnek jók ezek.
nad,primare is lehet semmi ellenvetésem nincs, de ár,ár,ár
főleg használtban gondolkoztam, mert újban lövésem sincs 500ig. talán emo belefér. -
gógyi
aktív tag
válasz
bajnokpityu #91092 üzenetére
Már bocsánat,de mit ajánlanál?
-
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #90800 üzenetére
melyikről írtad?
-
Cseneles
őstag
válasz
bajnokpityu #90592 üzenetére
Hello!
Olvasván a hozzászólásokat...Elgondolkodtam, hogy az én rendszeremen ami az aláírásomban van a VGA kártya HDMI kimenetét használva rosszabb hangminőséget érek el mint egy MACfossal?
azt hittem a lebegőpontos a számolási teljesítménytől függ és csak gyenge hardver esetén fontos az elérés...
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #90563 üzenetére
Ha szebb a kép vagy pontosabb a hang az nem a 24 bit miatt van. A lebegőpontos (float) pont olyan pontos még konstans exponens mellett is , a dupla pontos (double) ábrázolás még konstans exponens mellett is kb 10 nagyságrenddel pontosabb... a mantissza 53 bit hosszú....
és akkor még a hatványkitevő átfogás is óriási, bár a relatív pontosságon az már nem sokat javít.....
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #90579 üzenetére
itthon a macem, de csak win7 fut rajta, mert nekem dolgozni jobban megfelel. persze ehhez az kell amiota vagyok windows-t hasznalok, na jo ment a dos is
lassan itt az ideje kiprobalni a mac-em hangjata gond, hogy nincs rajta koax kimenet...
de ez a lelek dolog erdekel -
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #90579 üzenetére
Fapaci cikkét nem olvastam, de elhiszem...
Tény, hogy osx szopás még megfelelő inteles vassal is, de a hang és a kép kárpótol. Mondom én, akinek a hiface(tabla) miatt még a hang is késik osx alatt.
Az idézett fapaci cikkből egy dolog viszont egészen biztos, az erőforrásokat sokkal jobban használja az osx, ezért lehet az, hogy tényleg nincs szaggatás, szarakodás. Windowson életben nem tudtam elérni, hogy egy full hd youtube videó ne szaggason, osx-el pedig ugyanaz a vas 4 k-s videó reccenés mentes.
Ezzel együtt néha azt érzem, hogy de visszaraknám a winfost..csakhát az a fránya zene..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest