- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
ada19 #175715 üzenetére
Megmondom őszintén nem éppen ebben az árfekvésben nézelődtem...
denesdr:
Tegnap átraktam az egyik hátsót a center helyére, baromi jó volt, hogy a frontok, meg a center is azonos méretűek voltak, legalábbis feltételezhetően ez okozta a változást.
Rokonomnál is nagyon jól működött a 3.1 felállás, három teljesen azonos Montor Audioval.. -
lenox
veterán
válasz
ada19 #175483 üzenetére
Az gondolom megvan, hogy az SVS-nel a distortion curve-ok 97-102-107-..., mig az Arendal-nal 90-95-100-..., szoval az SVS-nel a legkisebb gorbet kell a masik 2.-3. kozotti ertekhez hasonlitani. Tehat pl. 20 Hz-nel 97 db-en SVS 2% koruli, Arendal 7% koruli erteket mutat.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #175440 üzenetére
A room gain egy egyenletes emelés kb. 80 Hz alatt, általában 3-6 dB-vel, de ez a távolságon elveszik, és ugyanott vagyunk. Szerencsés esetben 105-öt ki lehet belőle hozni laposan, többet nem hinném. Még mindig sokkal jobb sub, mint sokan a kategóriájában, de azért na, ne hazudjunk spec sheet-en. A pro cuccok valahogy mindig le tudják írni őszintén, hogy 40 Hz körül igaz a Max SPL érték.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ada19 #175211 üzenetére
Én nem használok EQ APO-t, hanem minidsp-vel operálok. A többit meg manuálisan a Rotelben EQ-zom, mert nincs önbemérő rendszere. Elején még bánkódtam miatta, de így is meg tudtam oldani. A késkeltéseket is REW-ben mérem ki FL-hez és állítom be a Rotelban. Sokkal lassabb így, de elszöszmötölök vele, nincs más megoldás.
Most éppen a Minidsp-re raktam 3 configot.Kék: Ez volt az első ebben éreztem a sub helyét a kanapé mögött engem zavart
Zöld: Itt hagytam egy kis kiemelést 50-70Hz között had üssön. Illetve 80hz-től meredekebben esik így nem érzem a sub lokalizációját.
Piros: Ez tetszik a legjobban. Nincs direkt lokalizáció és túlzott kiemelés, idáig ez jött be legjobban.
Igaz a többi hangsugárzóhoz képes én elég nagy mély kiemelést használok, lehet azért zavar, ha 80hz felett még lapos volt 100-ig a görbe.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #175170 üzenetére
De ha csökkented fentről lefelé negatív EQ-val, utána meg a váltás után hozzá van igazítva, akkor ugyanaz az eredmény.
Ezzel nincs semmi probléma. MiniDSP-n sem pozitív EQ-val rajzolja ki az ember általában. Utána fentebb csavarod a potit.
Nekem is csak negatív filterek vannak benne jelenleg. -
I'am Dony
őstag
válasz
ada19 #175165 üzenetére
Pont ezt mondom... nem oldja meg sok esetben egy jobb AVR sem. Nálam egy Arcam550 van. Azt gondolom, hogy elég jó vas, ugye Diraccal. Nos, amíg nem húztam le megfelelően a 130-170 Hz (!) tartományt addig használhatatlan volt a mérése. En is egyéni görbét használok a Haman +8 picit finomítva, de nem tudtam ráhúzni, mert nem lehetett. Ezért is hangsúlyozom, hogy miért tartom ennyire jó dolognak, hogy a dobozzal ez lehetővé válik, külső eszköz nélkül. A miniDSP engedjük már el, mert pont azt kapod a szubban benne. Késleltetés, HPF, LPF, PEQ, +20, -20 dB, bemeneti érzékenység állítása külön (!), plusz 6 féle alap EQ. Ezzel mindenhol tudsz alkalmazkodni mindenhez. A kisebb tesóval nem. Az "csak" pusztán nagyon jól szól.
-
I'am Dony
őstag
válasz
ada19 #175162 üzenetére
egyedi görbe hiánya szerintem showstopper
Ezt nem tudom értelmezni.
Egy miniDSP HD madzagokkal együtt egy 100as és pont ezt írtam, hogy nem is kell így, mert nagyon jó munkát végez a szub maga. Nincs olyan AVR kb. A Trinnovig ami hibátlanul pofozza helyre a mélytartományt, ha nehezebb a helyzet. A Dirac egész jó, de az is csinál oda beszakadást a lehúzások miatt ahova nem kellene. Nem szeretnèm én hypolni csak amit ad az áráért azt más gyártó nem adja. -
denesdr
addikt
válasz
ada19 #174983 üzenetére
Ez jó kérdés, talán esztétika, meg azért ne felejtsük el, hogy 1db mélyközéppel fele akkora a membránfelület mint kettővel, ez főleg a mélysávban érdekes.
Szerk.: meg aztán ilyen centert külön gyártani nem kell, mert a legtöbb polcsugarzó használható így is. A linkelt XTZ azért van centerként árulva, mert elfordították benne 90 fokkal a ribbon magasat.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #174839 üzenetére
Egyszerűbb azt mondani, hogy a teljes köbméter számít, mert a kettő közt van a valóság. A sub-hallgatói távolság egy adott távolságon belül (kb. 2 méter) válik fő faktorrá. Az egyik fal hiánya brutálisan megvágja a hangnyomást, 2 hiánya pedig már 5 méteres távolságban lényegében megszünteti a mélyeket. A valóság része az is, hogy a szobák 99%-ában nincs elég mély ahhoz, hogy minden effekt torzítás nélkül jelenjen meg, ehhez 25 köbméteren (nem négyzetméteren) is 2 kW kellene. Nekem ennek a negyede van, és még mindig limiterbe ütközik, csak nagyon ügyesen fedik el a subok, ha túllőne a hangerő. Ezért is van mindegyiknek 30-40 ms késleltetése, mert bevár elég hangot, hogy halkuljon-e el vagy sem.
-
spiky03
veterán
válasz
ada19 #174696 üzenetére
Ez nem mostnai kép.
@#174697BBéci
Köszi szépe!Nekem is jobban tetszik mint a fehér.
Plafonra is van már folyamatban egy megoldás, amit Vikhtor ajálott a fekete szövetes megoldás.
Már a kampók megvannak hozzá.@#174698VoidXs
Igen a centert csak úgy tudnám elhelyezni, hogy fejjel lefelé, hog ne lefelé menjen a hang.
TV fölé lenne a jó, csak ahhoz meg kellene a hangáteresztő vászon...
Oldalra csak elforgatva tudnám, hogy a magas ne lógjon bele a vászonba.Hát lehet akkor marad így minden.
Németeketől úgysem vettem még semmit sem az ebay-en. -
m3ss
veterán
válasz
ada19 #174604 üzenetére
en ebbol csinaltam. ha mpc, akkor ez is.
ha mar itt tartunk, ezeket az mk3d kiterjesztesu cuccokat nektek megeszi az mpc+madvr? nekem nem adja, pedig elvileg jok a 3d beallitasok. total media theatre viszi.dorian: sztem full hd-hez nem kell komoly pc. barmilyen sok magos proci meg egy 10-20 ezres vga. ez siman megoldhato halk konfigban is.
az a baj, hogy a frontokhoz minden iranybol hozzaferni, mert kvazi a "szoba kozepen" vannak. igy nem tudom leracsozni. amugy is szar ez az elrendezes, mert tul nagy a tavolsag a ket front kozott. ha kozel akarok ulni a vaszonhoz akkor a ket front van tul tavol egymastol, ha tavol ulok akkor meg a kep kicsi
tegnap kozelebb is toltam egymashoz a frontokat, es nem kicsit jobban szol ugy, egybeolvad az egesz lcr. amugy meg egy nagy ur tatong a center es a frontok kozott..vizualisan is, de ami a hangot illeti sajnos meginkabb. -
törölt tag
válasz
ada19 #174581 üzenetére
Soha nem foglalkoztam PC-vel, egy kollégám belevágott, (itt segítettek neki), és állítása szerint tetszik neki az eredmény, de jómagam más utat választok, elfogadva, hogy talán maga a hang nem lesz olyan jó, viszont millió kellemetlenségtől/kínlódástól óvom meg magam.
Sokan vagyunk így ezzel, és a Cavern-től eltekintve, bizony kimondható, hogy a beépített EQ-hoz képest, szépen dolgozik az XT32 a mélytartományban.
-
Dorian
félisten
-
-
Melorin
addikt
válasz
ada19 #173666 üzenetére
Többféle lánccal próbáltam már, de akkor írom a jelenlegit: PC optika->RME ADI-2 DAC fs XLR kimenet be a subba. De próbáltam már sima RCA ki és bemenettel is, ugyanaz az eredmény.
Test track amin a legjobban és egyből kijön a hiba, pl. spotify-on megtalálható: Nora Van Elken: Sumatra 0:18-tól és a másik hely 1 perc 25mp-től.
De akár a Bagossy Olyan Ő 0:45-től.
Túlvezérelt fos hangú. -
Saughassy
aktív tag
válasz
ada19 #173463 üzenetére
Én már az elején elvesztettem a fonalat, mégpedig ott, hogy miért is volt szükség csak LFE mérőjel tesztre?
Ha sima sztereoban megkuldod a rendszert, akkor lathatod a problemakat.
Oke, az LFE 120 hz-ig nyúlik, de crossovert is feljebb lehet huzni ideiglenesen, vagy egyszeruen direktben a subba dugod az analog RCA-t. Csak van meg a laptopon olyan.
Kicsit a vadasz-vadasz vicc jutott eszembe a szivashegyeket latva.
...vagy valamit rosszul ertettem es most hatha megvilagositotok. -
I'am Dony
őstag
-
I'am Dony
őstag
válasz
ada19 #173400 üzenetére
Ez sehogy nem lehet normális. Vagy a szubon vagy az AVR-en valami vagy beakadt vagy rossz a beállítás. Hátha segít... itt a volt Arendalom átvitele. Ez ugye a gyártói spec alapján 160 Hz-ig szól. Nincs olyan esés mint nálad. Vmi ott nem jó. Nem próbálnád meg a laptopos programok mókolását kihagyva csak simán REW-el? HDMI, 4-es kimenet, 10-200
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #173400 üzenetére
"A múltkori 90 Hz körüli esésemre visszatérve, egyre jobban úgy gondolom hogy ez normális csak senki nem tudja miért"
Normális ha az ember crossoverrel méri a szubot vagy ha olyan a szub frekimenete. De az Arendalnak nem olyan. Én tartom, hogy az AVR-en valami aktív.
Kipróbáltad már, hogy large-ra állítod a dobozokat (az LFE LPF-et meg jó magasra) és úgy nézed meg?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #173382 üzenetére
A codechez volt elég sávszél minden esetben (gigabit/gigabit hálózat vs 4G).
Ahogy Tamoo is mondta, a problémád oka jó eséllyel valami AVR mágia, például kiküldi a subot frontokra is (large + sub). Ekkor elvárt jelenség a fésűszűrő. Ha nem ez áll fent, lehet mintavételezési probléma, de azt kétlem.
#173383 alphamooncam: Megmutatják a valóság egy részét, de az a hallásunk egésze. A maradékra ott a szimuláció, de ennyire részletesen sosem megyünk bele, mert nincs értelme. Ismétlem, egy mikrofonnal nem veheted fel a versenyt, hacsak nem tudsz olyanokat elmondani, hogy ezred decibelre pontosan milyen hangosan hallasz valamit. Ha ebben megvered a mikrofont, akkor szóba kerülhet kábelek összehasonlítása, addig hiteltelen.
#173386 achilleuss: Nagyobb modellért 15k mindig megéri, de nem a két S/PDIF kimenet miatt. Tesztelni mondjuk pont kitűnő, de a koax kihalóban van.
#173389 ada19: Próbáld úgy, hogy LFE-t nem irányítod át, csak R-t. Így simán lehet valami crossover mágia.
-
achilleuss
tag
válasz
ada19 #173380 üzenetére
"De persze, mint mindig, a te életed.
"
szerintem a +15e-el többért, jobban megéri a Z10Pro, mint a Z9X.
és a digi.koax-on kívül van még pár dolog, amiben többet tud a Z10/amit olvastam a leírásnál/. Persze ez nem annyira fontos, de még külalakra is tetszetősebb, és súlyra is imponáló, 5 kg, ahogy mondják "benne van az anyag". -
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #173380 üzenetére
Na igen, ma hallottam egy ilyen abszurdumot. Nem volt internet, ezért valakinek osztottam mobilnetet, hogy tudjon meetingelni. Amikor azt kérdeztem, hogy működött-e, azt mondta, hogy persze, még a hang is jobb volt.
Mert aztán nagyon összehasonlítható egy hét után (és azt se felejtsük el, hogy köze nincs az internet forrásához a hangnak, főleg nem egy Bluetooth fülesen), de hihetetlen, hogy mennyire kitartott mellette. Amikor az ember hall valamit, nem tudja elfogadni, hogy nincs így.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
ada19 #173317 üzenetére
Az sajnos nem referencia , ott kézzel belenyultam.
A friss meresem viszont szűz, no DEQ, minden rögtön kalibralas után mérve umik1ggyel.Denon X3700h, front+sub (svs pb2000pro)
De hogy tudtok ti csak LFEt mérni? Az enyem hozza a papírformát, Tuner bemenetbe bedugtam a merojelet és csináltam egy sweepet sztereó állásban. Olyan amilyen, de az átlag rendben van, nincs alul kiemelés.
-
Skyner
tag
válasz
ada19 #173317 üzenetére
Így van, nálam is felmerült ez az anomália. Kérdem én, mi értelme van egy közel 200Hz-ig lineáris kimenetet biztosító minőségi subnak, ha ilyen meredekséggel legördül?
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi ennek az oka, de nem gondolom hogy AVR-ben lenne valami bug ami ezt okozza. Többször csináltam már factory resetet, de nem változik az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest