- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #138806 üzenetére
Ha a "nagy" tetszik, akkor vegyél nagyot, bár mozin csak "esztétikai" szerepe lesz, ha van/lesz egy jó sub-od .... 2.0-án van/lehet értelme az álloknak, ill. nagyobb szobában (bár a cl 520 is bőven elég tud lenni még 25-30nm-en is).... AVR-ből meg nem "szürkét" kell venni, hanem szálcsiszolt alu-t, mert az még a "fröccsöntött" műanyag feketénél is szebb, de ez már teljesen ízlés dolga ....
-
spiky03
veterán
válasz
Én is így voltam ezzel, hogy csak az álló front jöhet számításban.
De szerencsére hagytam magam meggyőzni, hogy mozin nem annyira fontos, és így esett a választásom az említett CL szettre.
Én tökéletesen elégedett vagyok vele, mind mozin, mind zenén.
És egy jó állvánnyal még jobban is néznek ki mint az állók.De persze a Te döntésed, hogy mit szeretnél venni.
15 nm-en bővel elég a pocos front rész, szerintem.
Lehet, hogy az állók már "nagyok" lennének oda. -
claire78
senior tag
válasz
15nm-re bőven elegendő lenne neked ez az 5.0, amit később egy jó fronttal lehetne erősíteni. Igazából a sub lesz az ami meghatározó, azt kell majd jól választanod a nagyobb térre.
Rajtam nem múlik.Úgy látom nem is vagy messze.
Így lehet akkor Elacielvtársnak is megmarad az állvány. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #138771 üzenetére
Ha nem túl nagy a szoba és a mozin van a hangsúly, akkor én nem ragaszkodnék az álló frontokhoz .... amúgy az 509 elég hasonló, mozin nem lenne hallható különbség karakterben, de ha a sztereózás is fontos és azért kellene álló, akkor most az 509 jelenlegi akciós ára felett kicsivel (tényleg nem sokkal) lehet venni sls 780-at vagy vento 890-et is .... de egy átlagos méreű szobába a cl szett is elég egy jobb sub-bal és pl. cl/sl 510-el is lehet bővíteni 7.x-re ....
-
Norbi 72
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #137642 üzenetére
A hififutar.hu oldalán volt (momentán be se jön az oldal) Heco Celan álló pár 600e helyett 300e center 180e helyett 90e meg 100e környékén a hátterek, azért ajánlottam .... de van (elméletileg) MS 800 pár 139e ért + hozzávaló háttér és center is szintén nyomott áron .... keress rá, hátha később elérhető lesz az oldal ....
A Zensor-nál a Spektor is jobb, de akkor már inkább vmelyik említett Heco szerintem)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #137637 üzenetére
Néha elég "vicces" írások kerülnek az AVO-ra .....
Ár/érték arányban a Heco-val most jobban jársz itthon vagy külföldről kell rendelni valamit....
(de ha kicsit feljebb tudod tornászni a keretet (vagy alkudozol kicsit), akkor még egy féláras Heco Celan szett is kijöhet, ami meg jópár AVR fejlesztést kibír még ....)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #137632 üzenetére
Szerintem a Heco MS 800 jobban sikerült (hangban), mint a 900, de a Spektor sem rossz a szintjén, de új belépő típus, ár/érték arányban van jobb nála (pl. most a Heco MS is) .... de, mint írtam, hallgass meg párat .....
hétalvó:
"oehlbach-ban nincs ezüst"
Szerintem nem lesz semmi baj,ha nem nézel farkasemberes filmeket vele ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #137628 üzenetére
Külföldről pl. Canton Chrono, Triangle Maestro vagy most itthon a Heco több doboza is féláras, de legjobban akkor jársz, ha elmész meghallgatni párat, hogy mi tetszik és mi nem ....
hétalvó:
Én személy szerint kíváncsian várom a folytatást, az előző hetek HDMI "eseményei" után .... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #137620 üzenetére
Ha addig akarod használni az új cuccokat, amig "ki nem purcannak", akkor szerintem érdemes megvárni a HDMI 2.1-et, a HDR "tipusok" véglegesítését (szerintem a HDR többet ad a látványhoz, mint a 4K önmagában) és azt sem ártana megvárni, amig lesz MP-en lejátszható (valódi) 4K (HDR) tartalom .... mindezek előtt teljesen felesleges hosszútávra tervezni ....
(persze, ha a képet nem akarod az AVR-en átvezetni, akkor viszont mindezek már nem is számítanak és inkább értelmet nyer az, hogy az AVR inkább tudja jó minőségben az Atmos-t és a DTSX-et, a "4K képesség" helyett .... ha már jövőbiztosat akarsz ....
)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dave567 #137618 üzenetére
Szerintem ne a 4k hatarozza meg az 'igenyeidet' ha mondhatom ezt neked.
Mire a 4k olyan elterjedt lesz mint most a fullhd, addigra a most vásárolt erősítő valamint meglevő vagy közeljövőben vasarolt tévéd is le lesz cserélve, szerintem.
Valamint nagyobb adatatvitel hdmin '2.0' az a 60 fpshez kell, az '1.4'hdmi meg 4k 30 fps, ha jól tudom.
Es meg az is kérdés mivel akarod lejátszani az esetleges 4k tartalmat, ha majd egyszer lesz, bár szerintem addigra már ezüst susiruhakban járunk majd? A tévével? Pcvel? Mert akkor a pcnek is tudnia kell a 4k 60 fpst
-
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #110498 üzenetére
Beállítási hiba miatt PCM az erősítő által érzékelt hang. Rengetegszer volt róla szó, a keresővel biztosan megtalálod azokat a válaszokat, amik segíteni fognak. Olyanokat keress, amikben az MPC-HC is szerepel, mivel az nevezhető az igazán ajánlott lejátszó szoftvernek.
-
válasz
Dave567 #109865 üzenetére
Az a topik még nem forrta ki magát, ez meg már több ezer hozzászólással bír (és volt előző is 10 ezres is).
Mivel ez kiemelt, ezt találják meg elsőként...már gondolkodtam, hogy ezt haladóknak kellene fent tartani, de akkor is ide tévednének alap kérdésekkel, ezt nem lehet kivédeni...
A hifi fórummal is szorosabb kapcsolat kellene, mert aki felsőbb kategóriát célozza meg, ő már szeretne zenét is hallgatni, jó minőségben.
A hifishez oda kerülhetne a tématudnivalókhoz ez a topik és ide is elférne...
Nekem ezek célkitűzéseim, remélem az itteni állandó tagok is egyetértenek vele.
Próbálok minél több fórumtagot megismerni személyesen is, nem csak itt virtuálisan
Én is megkérném a topik látogatókat, hogy túlzott offolást kerüljék. PH szabályzat tiltja és szakmai hozzászólásokat szívesebben látnék itt. Köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #107573 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki a kedvenc tévéműsorait milyen minőségben nézi. Például baromira utáltam, amikor a F1-et csak analóg SD-ben tudtam nézni. Pláne az éppen tesztelés alatt álló LCD tévén.
Ma este a Cobra 11 képminősége remek volt, utána a Last Vegas is, bár abba csak belekukkantottam, mert már láttam. -
Csabroncka
addikt
válasz
Dave567 #107515 üzenetére
Alsó-középkategóriás erősítő, ~ max. 200-250 ezer Ft listaárú szettek passzolnak hozzá.
Norbi 72: Megmondom őszintén soha nem értettem mire jó a felvételkészítés TV adásból. Mármint erősen kifogásolhatóak a műsorok szerintem, ennyit nem ér, vagy én vagyok igénytelen
.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Dave567 #70805 üzenetére
Az a szoba méretétől,és pénztárca vastagságától is függ.
Ezeket én még nem hallottam,kb.15 éve egész kellemes hangjuk volt,ha jól emlékszem...
Próbáld meg mindet meghallgatni a saját vassal,gyözzön a te füled,és stílusod!
Sanci Igazad van,de a keretbe ez fér bele,és a "hozzávalók" sem túl húzósak.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dave567 #69595 üzenetére
Én nem tudok konkrét példányt ajánlani. Az se hülyeség ha megtartod a H/K-t.
60ból nem sok mindent veszel, főleg nem HDMI-set.
Nem tudom ki volt az az okos aki 15m2-re ES100-at ajánlott. Vagy lehet félreértettél valamit. Olyan kis helyre még az ES80 is határeset méretben. -
Csabroncka
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged