- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #188366 üzenetére
Nem tapasztaltam ilyet.
Az előbb kapcsoltam be, jeleng egy BT lejátszó van rákötve RCA-n, de néma csend volt a hangfalakban.
Az erősítőn a hangerő majdnem fullon van, a BT lejátszón vezérlem a hangot, valamint ugye a PC-n, ha épp az van rákötve.De amikor a külső hangkártya van rajta, akkor is csendes ha emlékeim nem csalnak.
A t-amp sípolt mint az istennyila a külyő hangkártyával, de ezt írtam itt is. De már az is csendes egy RCA szűrő iktatása után. -
spiky03
veterán
válasz
python1 #188364 üzenetére
Jaja ezt én is linkeltem korábban a V3 mono méréseit, hogy milyen jól sikerült.
Nekem pl az tetszik a Fosiban, hogy meghallgatja a felhasználók véleményét és próbálja úgy alakítani az eszközeit.
Pl ott az Amir fórumán is mindig válaszolnak a kérdésekre. Nem tudom van e még másik ilyen gyártó, aki így viszonyulnak a vásárlókhoz? -
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #188360 üzenetére
Ugyan már nem kell 10 csatonát öt végfokból kiépíteni. Nekem 9 csatorna van 2 végfokkal, 5 és 4 csatornás, teljesen kultúráltan, proci indítja mind a kettőt. Egyik A/B másik meg D.
Temetik már vagy 10-20 éve az A/B-t mégis van, sőt csöves is... Inkább most te temeted az A/B mert tetszik a D-ben, hogy kicsi jó a hatásfoka nem melegszik stb...
Én emiatt nem cserélek végfokot. -
spiky03
veterán
válasz
python1 #188316 üzenetére
Igaz én nem vagyok olyan audiofil mint itt Ti egy páran
így nekem teljesen rendben van. Nem vettem észre, hogy visszalépés lett volna. Úgyhogy úgy érzem megérte, főleg, hogy pénzt is tudtam így kivenni a rendszerből
Van amúgy egy mono végfoka is neki, amit nagyon dicsérnek.
Mondjuk nálam azért melegszik a 48V táppal, de ez ilyen "alap" nála mert többen írták, hogy ezzel jobban melegszik, mint a 32el.
De valóban durva, hogy milyen kis picit pl egy AVRhez képest.
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #188318 üzenetére
Ok, de ez kell tudni összerakni. Minden esetre nálam nem az a mérvadó, hogy egy erősítő melegszik vagy sem. Tehát nem ettől lesz nálam jobb vagy rosszabb... Nekem az A/B osztályú Rotel jobban tetszett a main csatornákon mint az audiphonics, de hozzá teszem egetverő különbséget nem vétem felfedezni. Az audiophonics gain értéke jóval jobb, de nem ez a öntő.
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #188176 üzenetére
Nem mert a sz@r telefon túloz és kiemeli a szőnyeg színeit. Éppen vetítés közben nem verődik esemmi fény vissza a szőnyegről. A matt fekete padlóról sokka több fény verődik vissza mint a szőnyegről. Ez látszik is a képen...
Valami ilyesmi ha letiltom a kamera kiemelést.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #188166 üzenetére
Tej meg dinnye, de az más....
Viccet félretéve, Nappali moziba,azért lehet csinálni mozis hangot normálisan terhelhető dobozokkal,elegendő szuflával.
Majd megmérem milyen hangnyomás ami számomra már elfogadható film közben.
Úgy hogy a pc-n max 80-ig van adva ,analóg módon,meg még 8Db van tartalékba csatornánként.Jártam már sok nappalis moziba, nem sok helyen volt meg a vááó, mindenkinek más jelent ez.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
python1 #188136 üzenetére
Ez az ára az Upgrade-nek, + a feleségem német , és a német mentalitáshoz hozzá tartozik. Nagyon ügyelnek a hagyományokra, és szinte minde évszaknak, ünnepnek meg van a belső dekorációs készletete. A nappalitól a mellékhelyiségig. Nagyon ügyes benne, és neki ez a hobbija, nekem meg ez. Elfogadjuk egymástól.
-
Formaster
addikt
válasz
python1 #188080 üzenetére
Update: Mit mondjak, most érzem először, hogy igazán megérkeztem valahova, legalábbis hatalmas szintet léptem.
Elsőre X2500-ról léptem Emotiva MC1 és A7-re. Leakciózva valami 650 meg 750 euróra, rendeltem is. Első bekapcsoláskor kalibráció és majdnem elsírtam magam, hogy mekkorát léptem vissza. Plusz a gyerekbetegségek, eARC-on mindent csak PCM 2CH-nak látott, stb.
Megkapta a firmwaret, meg egy factory resetet és használható lett, de nem ájultam el. A végfok dinamikája megfogott, de pc-vel kalibrálni nem egyszerű. A laptop hdmi csak sztereót küldött, aztán a rendelt hangkártyában defektes volt az SPDIF, meg még ha össze is hozom, ki tudja, mi nyúl bele a hangba. Windows, hangkártya, tökömanyja, de ha minden sikerül is, utána pötyögd fel távkapcsolóval azt a 3-4-5 variációt kompletten az EQ-ra, distance-okra, mire kapsz valamit, ami mondjuk tetszik is. Na erre nekem nincs X napom és akkor még mindig satu hülye az egész rendszer, semmi modernitás, semmi kompatibilitás. A proci repül vissza Dániába.
Denon X3800 processzorként, össze is raktam ma valamennyire. Nulla kalibrálással, out of the box, még a keresztezések sincsenek megnézve (ennyi időm volt most). Már az első youtube-os dolby tesztnél elcsöppentem. Holnap megkapja a rendes beállításokat, meg egy Audissey-t, aztán kicsit tesztelem és megy rá a dirac + sub.
Az emotivánál konkrétan azt éreztem, mintha egy böngreszettes mélydobozra váltottam volna. Annyira bután szólaltatta meg a sub-ot, mintha egy kartondobozra lenne rakva egy beszakadt membrános szokol rádió.
A Denon 3800 még a 2500-hoz képest is jobban kezeli mélyet, pedig még semmi kalibrációt nem raktam rá.
-
Formaster
addikt
válasz
python1 #188077 üzenetére
Plusz még a ott passzív hangváltó vesztesége. De a lényeg, hogy a végfok óta, nincsenek ilyen kilengések. Ettől nem szívesen válok meg akkor sem, ha egyenlőre hangminőségben az A7 nem kirobbanó.
Még azon gondolkodok, hogy a frontokat rakom csak a Denonra és a center + surroundokat a végfogkra. Kérdés mennyire illik mixelni, vagy mit fogok belőle észrevenni.Ha a Denon végfokja jobb, akkor így zenehallgatásnál profitálok a sztereóból, házimozinál pedig az egyenletes hangerő dinamikából és eloszlik a terhelés.
-
python1
veterán
válasz
python1 #188072 üzenetére
Itt rgy SPL kalkulátor.
Èrdemes játszadozni a W - okkal, de èrdekesebb az èrzèkenysègekkel. -
mimic1979
aktív tag
válasz
python1 #187979 üzenetére
Helyre állt a rend...
Erőt vettem magamon, és elkezdtem külön-külön bemérni a hangfalakat REW-el. A frontokkal sok mindent nem tudtam kezdeni, csak 20 cm volt a falig, viszont a háttérsugárzoknál sokkal jobb lett a görbe a faltól, saroktól való elmozdítás hatására. Centernek teljesen mindegy volt.
A mélyládát újra sikerült MiniDSP-vel beállítanom. A beszakadás nem tudom hogy miért volt, de jelét se mutatta most, viszont most 100Hz-nél elég meredek csökken a teljesítménye... Nem tudtam mit kezdeni vele. A Dirac-ot talán ennyire akurátos módon még nem csináltam végig, de megérte, + el követtem elötte egy fatális hibát. A "hi-fi" állvány cseréjekor fordítva kötöttem be a jobb-bal hátteret!. Egy véletlen során jöttem csak rá, mivel mikor a Diracot futattom nem vagyok a szobába, és nem látom a hogy éppen melyik hangfalat teszteli.
A keresztváltási frekvenciák elég alacsonyak lettek, de nem bánom. -35db. be sem kapcsol a láda, utána pedig soha nem esik túlzásba - de addig sem hiányolom a mélyhang "nagyságát".Szóval amit hallok az most tetszik.
Továbbá még egy hülye kérdés:
1. A Denon Loudnes Managment On-ra kapcsolva, a tömörítés off, még is változik a hangzás? Hogyan és miért? Mit csinál plusszba ez a funkció?2. Gondoltam rá hogy esetleg lecserélem a frontokat állóra, az RP-160M helyett de sajnos az is hátsó bass -reflex-el rendelkezik. Körülnézve nagyon nem is találtam front reflexes álló hangfalat emberi áron, pedig talán az megoldána a sarokba lévő akusztakai problémákat, ha nem is 100%-ban.
Ötlet? Javaslat erre?Köszönöm
-
mimic1979
aktív tag
válasz
python1 #187956 üzenetére
A mélyláda egy Klipsch R-115SW
A miniDSP-t nem érem el de a Diracból is jól látszik a mélyláda karaktesztikája:A probléma:
-30db. főlé emelve a hangerőt, 70%-ban pontos a mélyhang, de bizonyos esetekben, annyira át esik "ló túloldalára", hogy legszivesebben kidobnám az egészet.
Szándékosan demo anyagoknál tesztelek ahol el várható hogy minden hang a "helyén van".
Megfordult már a fejemben hogy kiveszem a láncból a miniDSP-t.Arról nem is beszélve, hogy az egész rendszer hangján nem hallom, hogy ez valami "minőségi" zene lenne. Tudom nem is várható el ezen a szinten el, a high-end hangzás, de pl. zenét jobban szeretek hallgatni a kocsiban, mint a szetten.
-
python1
veterán
válasz
python1 #187956 üzenetére
Visszatèrve kicsit az èpített DIY szubokra, hogy mièrt is könnyű túllèpni a gyári szubokon.
A gyártók sok esetben nagyon gyenge hangszórókból èpítkeznek, sokszor 75dB- es èrzèkenysègű hangszórókat èpítenek be a dobozaikba, nem elírás, 23Hz- nèl mèrve, ès ez egy 45 kg- os hangszórónál, mindenki kèpzeletère bízom, hogy DSP- után mi marad.?
Tehát èpítèsnèl van lehetősège az embernek a hangszórót kiválasztani, így akár harmad áron, sokkal jobb paramèterekkel, sokan ezèrt èpítenek maguknak szubokat, egy bizonyos szint felett.
Csak kis kitèrő volt rèszemről, hogyan is èpítkezik nèmelyik gyártói, vagy hogyan trükköznek a paramèterekkel. -
-
-
-KP-
addikt
válasz
python1 #187782 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Jelenleg egy jobb proci 2 milla felett van. Arcam AV40, Anthem AVM70 mind 2 milla felett van. Marantz AV10 2.8 milla. Aztán vegyél még hozzá x csatornányi végfokot. Ezek a termékek egyre inkább luxustermékekké válnak és egyre szűkebb réteg tudja csak megengedni magának sajnos. Legalábbis nálunk. Több gyártó bebizonyítja, hogy azért nem olyan nagy kunszt jó preout szekciót építeni egy AVR-be, szóval remélhetőleg ez lesz az általános. Bár kétlem. Ha valaki sok csatornás kiépítést szeretne,de limitált a költségvetés, akkor azért nagyon nem mindegy, hogy egy AVR-nek milyen a preout kimenete és milyen végfokokat lehet rákötni. Nyilván egy normál 5/7 csatornás használat mellett ez általában kevésbé szempont.
Illetve mondok még egy csúnyát. Ott a Marantz Cinema 70. Sajna ennek is felment az ára de az utóbbi években tök olcsó volt. Egy félméretes slim avr, elég kis teljesítménnyel. De van rajta preout 7 csatornás kimenethez. Több reviewt néztem, ahol ezt használták processzornak és 7 csatornás felállásig jó volt. Persze kell mellé egy minidsp, ha több szubot akarsz kezelni, és nincs Dirac. De ott van pl. az Audessey One, amivel az Audysseyn elég nagyot lehet dobni, és nem kizárt, hogy egy igen jó kis budget rendszret össze lehet hozni vele, ha értelmesen vásárolunk végfokokat mellé.
-
-KP-
addikt
válasz
python1 #187683 üzenetére
Persze, még szép hogy 4 darab 18 inches szubnak értékelhető produkciója van. De nézd meg mennyibe kerül egy valamire való gyári 15 inches zárt szub. Rel 1510 / Martin Logan 800e-1m huf. Most a Monitor Audio legújabb Anthra 15 1.3m, SVS SB16 1.6m huf. De még a különféle internet direkt szubok is 6-700e. Szorozzuk fel 4-el, és ezek még mindig csak 15-16 inch kategória. Egy Zozi szubhoz hasonló gyári szub 1,5-2milla simán lenne egy ismert gyártótól. Csak 1-2 darab és limitált költségvetés esetén 1-2 jó reflex ár/érték arányban elég nehezen verhető.
-
-
python1
veterán
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
python1 #187517 üzenetére
PEN vezető:
A nulla vezető és védővezető egy közös vezetőben van egyesítve, aminek a neve PEN (protective earthing neutral). S betű: A separated szó rövidítése és a jelentése szétválasztott. A PEN vezető szétválasztását jelöli önálló PE és önálló N vezetőre. PE: A separated szó rövidítése és a jelentése szétválasztott.
-
python1
veterán
válasz
python1 #187557 üzenetére
Az igazi legalább 6 db lenne, de így is elvagyok, tulajdonkèppen láthatatlan a 4 db.
Ja igen, jön vissza az áteresztő vászon, sajnos annyira megszoktam, hogy közèpről szól a center, ès nincsenek látható sugárzók, hogy megy vissza minden a vászon mögè, igaz teljesen új LCR dobozokkal. -
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #187321 üzenetére
Nem csodálkozom, hogy kevesebb filmet nézel. Évente pár jó film van aztán annyi, a régieket szívesen nézem, de már 100x láttam aminérdekel. Lassan többet nézem az akciókamerás felvételeimet mit a filmeket. Úgyhogy nem is szándékozom költeni a jelenlegi felállásra nagyon. Aztán oersze ki tudja mikor őrülök meg...
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #187306 üzenetére
Lassan leépítem az egész moziverzumot itthon, lesz helyette más.
Nagyon nehéz követni, hogy mi mi után. Hónapról hónapra változik nálad minden, de úgy látom, sosem ér véget, sosem találod meg a "boldogságot". Nem adok neked 3 hónapot a "bitang 2 csatornás rendszer" után és sírva fogod gyártani a surround sugárzókat megint, ismét. -
powerup2
addikt
válasz
python1 #187311 üzenetére
Nálam is most háttérben van a mozi sőt még gondolkodtam a jelenlegi felszámolásán de párom nem engedte. Mert a terv egy dedikalt mozi ahol pro mozi lesz. Csak ez meg vagy 3-4 év. Jelenleg a hangfalak egy resze mar ki lett nézve. Sub teren vannak gondok mert 18" alá nem akarok menni de valami epitettre gondoltam mint ami Zozinak van csak abból is kell 8 darab plusz egy 32" sub tuti lesz a rendszerbe. A front részen led falba gondolkodok vagy nagyon nagy tvbe ha a tcl meglépi a 140-150" méretet. De meg ezek tervek. Szoval a mozi nincs elengedve es remélem lesznek magyar szinkronnal es felirattal ellatot blu ray filmek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest