- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sony309
őstag
válasz
rayoliviero #117441 üzenetére
Akkor át kell menni a másik topikba.
Nem lesz attól jobb egy rendszer, ha valaki itt írogat és kérdez és nem a belépőben.
Biztos mindenkinek van olyan hobbija, amire nem sajnál semennyit. Ők erre nem sajnálják.
Más autóra, utazásra vagy házra költi.
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117438 üzenetére
Van,akinek magasabb az igénye.És az sajnos jóval többe kerül.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #117438 üzenetére
Bocsi de én irtam rosszat???
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #117428 üzenetére
"Ha nem a drága rendszerekhez van szokva az ember, nem a házomozi az élete, akkor megteszi."
Aki ebbe a topikba téved, annak mind a házimozi az élete! Nem véletlen nem esik itt annyi szó a belépő dolgokról. Nincs azzal semmi baj, de nem biztos, hogy érdemi választ, segítséget tudnak adni 1-1 ilyen felvetésre. Én is azzal értek egyet, hogy inkább gyűjtsön az ember és úgy vegyen egy komolyabb dolgot, minthogy egyből lecsapjon a legolcsóbb, legkedvezőbb ajánlatra.
-
kigyi_23
addikt
válasz
rayoliviero #117428 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek a pénztárcája, a füle és az ízlése határozza meg, hogy mit épít magának. Nekem a pénztárcám annyit enged meg amennyit láthatsz az adatlapomon, a fülem más tészta az megkívánna ennél sokkal többet is.
Én a saját káromon tanultam meg mit ne vegyek, igen volt Genius bögreszettem is abból a nagy is (GHT511D). És ezért írom amit írok nem azért, mert jutalékot kapok valakitől.
-
python1
veterán
válasz
rayoliviero #117288 üzenetére
Ez olyan,mintha hetente kétszer szexelnél,de egyszer sem mennél el.
Az meg milyen mán.
-
Valkűr
addikt
válasz
rayoliviero #117291 üzenetére
Az asztallal az a baj, h igy nincs sem szinergia, sem pedig az akusztika nem egységes..Az a baj, h ezek nagyon befolyásolják a kapott hangot. NYilván ha más lehetőséged nincs akkor marad igy. Az asztalt ott a bal oldali kis falrészre sem tudod ráforditani? És akkor a hifi egy falon lenne egymás mellett.
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
rayoliviero #117291 üzenetére
Nincs semmi, ha így jó neked akkor áldás rá, de akkor nem értem a kérdések halmazait!! De használd megelégedettséggel!
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
rayoliviero #117288 üzenetére
Szerintem azt a fali konzolt elhamarkodtad, talán két lebegő polc amire ráfér a cucc, és már be is van fordítva és nem kell tréningezni a kanapéval!
Kisebb íróasztal máshova nem fér el?
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
rayoliviero #117285 üzenetére
Hát ha nem tudod befordítani akkor bizony sosem fogod megtapasztalni, ebben a felállásban, hogy mit is tud a rendszer! De miért állsz ilyen negatívan a dolgokhoz, semmit nem de szuper hangzást akarsz! Ez így nem igazán működik! Vagy megfogadod a jó és építő tanácsokat, vagy irkálhatsz ide naphosszakat akkor sem lesz jó!
-
Valkűr
addikt
válasz
rayoliviero #117285 üzenetére
Csak ebben az esetben a konzolt teljesen feleslegesen vásároltad, mert nem fogod hallani ami ott hátul történik, legalábbis igen töredékét annak ami ott szól..Ezzel az elhelyezéssel akkor jó a rendszer ha nem a kanapén hanem a forgószéken ülsz a szoba közepén a kanapé előtt. Egyébként segíteni próbálunk, nem okoskodni. Az iróasztalra mi se azt mondtuk dobd ki, hanem helyezd át ha tudod.
Közben látom ott a konyha van, nem tudod oda tenni az asztalt...
-
Valkűr
addikt
válasz
rayoliviero #117271 üzenetére
Itt jobb oldalon mi van, nem lehet oda átpakolni az iróasztalt?
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Hát nem tudom ki hogyan, de én azt a nagy íróasztalt úgy kivágnám onnan, hogy csak úgy füstölne!! A hátsó surround -okat fordítsd a kanapé felé teljesen, mert ez így nem sok vizet zavar ott, hidd el tuti lesz!
-
Valkűr
addikt
válasz
rayoliviero #117276 üzenetére
-
Cseneles
őstag
válasz
rayoliviero #117276 üzenetére
Úgy értettem, hogy a hangszóró mikor ülsz a kanapédon a füled felé legyen befordítva, adott esetben még kb 80 fokot, tudom azzal a tartóval nem kivitelezhető de csak szólj a családnak hogy tartsák meg mig pár percig meghallgatsz pár jelenetet és megérted miről beszélek
-
Cseneles
őstag
válasz
rayoliviero #117274 üzenetére
ha van rá lehetőséged a 2db surroundot fordítsd befelé az ülő pozíció felé
nem kicsit javít a hangképen
-
mp54
senior tag
válasz
rayoliviero #117190 üzenetére
Plusz közel kell legyen a TV-hez, mert össze van kötve a PC a TV-vel és az erősítővel.
Nálam is...10 m/10 eFt HDMI kábellel... -
kigyi_23
addikt
válasz
Örülök, hogy segíthettünk, meg annak is, hogy örülsz
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117264 üzenetére
Igen, jó lehet, ha be tudod eléggé forgatni vele. A másikkal ennyire se ment volna szerintem.
Mindenestre jobb mint volt, ha a kanapét is előrébb viszed pont jó lesz majd.
(Egyébként nem tudom miért ebből kellett 1500 Ft-ot kispórolni, de te tudod.
)
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117247 üzenetére
Háde ezt mondtam, hogy pici lesz.
Legalább csak akasztottad ugye?
-
Dorian
félisten
válasz
rayoliviero #117259 üzenetére
Tisztán a vezetőt szorítsd be.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #117259 üzenetére
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
rayoliviero #117252 üzenetére
Melyik tipus? Az enyemen (speaker series) jelolve van.
-
Dorian
félisten
válasz
rayoliviero #117252 üzenetére
Írás irányát vedd figyelembe
-
TCr
veterán
válasz
rayoliviero #117247 üzenetére
A VLB200-zal jobban jártál volna.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117214 üzenetére
Ha nem akarod kifúrni, akkor ez szokott a javasolt lenni: [link]
Én ilyet vettem: [link] Ez elég messze eltartja a faltól. Így akár annyira is be lehetne forgatni mint neked kelleni fog. Egyébként egy "áttétellel" meg lehet oldani ezt is, ha nem akarod kifúrni.
Az első amit linkeltél egyébként jó lehet, először én is olyat néztem. A másik szerintem túl pici.
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117211 üzenetére
megvehetem a banánt?
Ha ehető,igen.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117211 üzenetére
Pontosan! Tökéletesen haladunk.
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117208 üzenetére
Pedig a projektortól le is hidalnál..
(#117209) MasterMark Ahogy mondod,bipólok vannak oldalt.Arra állítottam,picit jobban szól.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117204 üzenetére
Nála a surround back van hátul, az nem egyezik meg azzal amit 5.1-nél nekünk oldalra kell rakni. Sőt ha jól látom neki a sima surround hangszórói dipól/bipól-ak, ezért azt nem kell a hallgató irányába irányítani. Sima direkt sugárzót viszont igen.
Plusz nála van hely a hallgatói pozíció mögött, nálad viszont nincs.
Szóval pont nem így lesz.
-
Norbi 72
veterán
válasz
A kis surround hangfalakat, h rögzítetted a falra?
Annyira nem kicsik.sima csavarral,de,akaszthatók.
A bal front Nálad is nagyobb távolságra van a tv-től és centertől, mint a jobb. Na, nálam is így lesz holnap.
A projektorhoz van belőve a cucc,nem a tv-hez,a center még egy kicsit balra vándorolt..
-
MasterMark
titán
válasz
De ő vetít.
Igazából a TV van arrébb egy kicsit.
Norbi 72: Ilyennel kérek képet: [link]
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117200 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117200 üzenetére
Keress rá, több képet rakott már fel.
Egyébként jól látod a helyzetet, először elrendezés, utána megoldani a további akusztikát. Aztán vak-tesztelhetsz banándugókat, ahogy érzed, ez már rajtad múlik.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117197 üzenetére
Akusztikai panel alatt valószínűleg mást értesz mint kellene. Nagyjából egy képkeretet képzelj el, ami vastagabb, és nincs benne kép.
Ugyanúgy csavarral lehet felrakni a falra, vagy felakasztani valahova.
szerk.: Igen, ilyesmi: [link]
Sokkal olcsóbban egyébként meg tudod magadnak is csinálni. Keress rá a topikban, sokan csináltak maguknak, nagyon jó paneleket.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Már 60%, hogy nem veszek banándugót, annyira meg tudtatok győzni.
Végre,felesleges.Inkább költsd akusztikai panelokra a pénzt.
De szőnyeget mindenképp!
-
törölt tag
válasz
Sztem is felesleges.. jól szorítsd oda a kábelvégeket, ne lógjon ki elemi szál, neked ez is elég esz... mint irták: szőnyegek, könyvespolc, cserepesvirágok.....
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117184 üzenetére
Nem tudom a zsugorcső alatt, hogy van a kábel rögzítve, forrasztással vagy csavarral.
Krimpelve van.
Lehet,hogy tetszik,de senki se fogja látni,hogy beszorítottad a kábelt.
(#117185) liszi70 Én hosszában tenném a cuccot,akár feláldozva pár bútort.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117178 üzenetére
Így ránézésre ez műanyag sz*r.
Ami nem jelenti azt, hogy nálad esetleg nem szólhat jól, és belleillene a rendszerbe.
De még egyszer kérdem, miért nem az akusztikával, elhelyezéssel foglalkozol előbb?
Vegyél inkább szőnyeget.
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117178 üzenetére
Én 25 éven át szorítottam a kábelt,ha nem nyúlsz hozzá,nem kell dugó,ezt próbálom magyarázni...komolyabb dugókkal meg nem foglalkozol+a kábel se olyan,hogy kéne.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117175 üzenetére
Lehet, hogy kilóg, de az nem hinném, hogy probléma lenne.
Amúgy inkább ne banándugózz, ha nem húzogatod ki-be. Olcsóbbat meg nem éri meg megvenni.
-
mp54
senior tag
válasz
rayoliviero #117136 üzenetére
Itt van a szabály:
[link] -
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117136 üzenetére
És ha el akarnám később adni a Van Damme-ot banánnal szerelve lehet kelendőbb, mint anélkül.
Vagy nem..
-
Konfigos
őstag
válasz
rayoliviero #117123 üzenetére
Én avxről rendeltem nakamichi banánokat,hozzá a 4mm-es ofc réz kábel és csókolom.Szerintem egy alap szetthez egyáltalán nem kell több,kábel 1k/m volt újonnan banánok meg 280ft/db.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
rayoliviero #117130 üzenetére
Van azért amit kipróbálsz?
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117130 üzenetére
Egyenlő szárú háromszög a jó.
60 fok körül. A frontok távolságtól viszont te ne legyél messzebb. (Vagyis ne legyen belőle egyenló oldalú háromszög, vagy kisebb.)
Persze hogy nem írnak métert, mivel hallgatói távolságtól függ...[ Módosította: proci985 ]
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117115 üzenetére
Kiderült, hogy ez valami kábelvég sapka
Az,krimpelő fogóval kel rászorítani.
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #117109 üzenetére
Nem nagyon értem,miért akarsz belépő szetthez ilyet venni...szorítsd bele a vezetéket,és kész.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117045 üzenetére
Jó hát így nehéz lesz, ha semmit sem akarsz csinálni.
A hátterek mindenesetre így nem jól vannak szerintem. A padlóra szőnyeg, falakra akusztikai panel.
Alaprajzot rajzolj paint-be. A nélkül elhelyezésre nem nagyon lehet mit mondani, mert a képeid alapján nem egyértelmű, hol van ablak ajtó, akármi. Bár a konyhás egybeépítéssel már alapból rosszul indulsz, de megoldható lenne, ha kicsit is akarnál bármit változtatni!
Amíg nincs rendben az elrendezés, az akusztikáról nem is beszélve, nem értem miért kábelekkel foglalkozol.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117029 üzenetére
Kellene egy alaprajz, vagy pár kép a másik oldaláról is a szobának.
Szabikaa20: De ki fog égni amint meghallja milyen gyenge hangot produkál.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117024 üzenetére
Na majd otthonról megmondom a tutit, ha hazaértem.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #117024 üzenetére
Mindig lehet, csak akarni kell.
-
Dorian
félisten
válasz
rayoliviero #117022 üzenetére
A magasabb hangok tisztaságában, részletezésben sztem fogsz hallani. Többi jellemző jó tulajdonságából sztem nem.
De előbb a szobád és az elhelyezést kellene rendbe rakni, mielőtt kábeleket cserélgetsz, esetleg közben markáns véleményed lesz róluk.
-
windlord
őstag
válasz
rayoliviero #117017 üzenetére
Mindegyik.
Hogy melyüknek tetszik inkább a hangja neked, nah az a kérdés.
Pécsi vagyok, Pestről rendelgettem.
Nem lett öngól.Rendelj egyet, s ha nem tetszik add el, és próba.
Bukni max a postát fogod.A HiFi van nekem és tetszik.
-
Dorian
félisten
válasz
rayoliviero #117017 üzenetére
Azt gondolom, hogy a te rendszeredbe bármelyik jó lesz, valószínűleg különbséget sem hallanál köztük, ezen ne
görcsölj.Itt sokan csak a hifi szériát ismerjük, az nagyon jó. Ill ha. paraméterek tekintetében nézzük, jobb az anyaghasználata.
-
windlord
őstag
válasz
rayoliviero #117014 üzenetére
Gem kft -nél ~1.5khuf métere a hifi -nek 2x2.5mm méretben.
Zsír újat kapsz érte.
Mondjuk a black, blue is ugyanilyen áron megy. -
renatto
őstag
válasz
rayoliviero #117014 üzenetére
Nálam is loudspeaker van 2.5mm az összes hangfalhoz. Még minden bejáratós, de meg vagyok elégedve vele.
-
windlord
őstag
válasz
rayoliviero #117012 üzenetére
Isten igazából rá kellene hallgatóznod.
Nekem HiFi van, 2x4mm.
Nekem tetszik, de a black -et még nem hallottam. -
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #117010 üzenetére
Minden sajna ott sincs, viszont nagyon jó ez az akció.
10 méter HDMI Cinnamon 66.000 Ft, máshol 97.500 Ft. Marhára nem mindegy.
-
palesz53
senior tag
válasz
rayoliviero #116994 üzenetére
Olyan z banánosnak néz az ki, de kérj az eladótól egy rendes képet.
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #116894 üzenetére
Hol fogod kipróbálni és milyen módon, milyen készülékekkel, milyen műsoranyaggal? Ugye nem a kőpadlós, csupasz falú szobában?
Belépő kategóriás rendszerben annyira csekély különbség várható, aminek meghallásához igencsak gyakorlott fülek kellenek. Nem összes hangszóróra kevert sztereó zenén edződöttek. -
z123456789
addikt
válasz
rayoliviero #116808 üzenetére
Mert nem dizájnos.
-
mp54
senior tag
válasz
rayoliviero #116827 üzenetére
Én sajnos csak abban hiszek, amit tudományosan meg tudnak magyarázni, hogy miért működik.
Hát akkor neked ezen a téren nincs szerencséd....( a szexben is csak az a jó, amit meg tudsz magadnak indokolni?)
Ezen a téren próbálj meg CSAK a fülednek hinni! Ha sikerül, jól jártál... -
kigyi_23
addikt
válasz
rayoliviero #116820 üzenetére
Én pont olyan voltam mint te, na jó talán egy kicsit elvetemültebb is
Informatikus vagyok a kábel az kábel, persze azok között is van különbség, de nem foglalkoztam sokat vele. Van amelyik megfelel egy szabványnak akkor az egy jó kábel oda és kész alapon gondolkodtam. Aztán vettem egy Denon 1909-et egy Wharfi Vr400-as szettel és ugyan minimális eltérést tapasztaltam a kábelek között, de ezt betudtam annak, hogy ugyanabban a pillanatban nem hallgathattam egyszerre 2 különböző kábellel és ez csak placebo (azért a tyúkbél és egy normálisabb kábel között volt némi különbség, de nem komoly). Ebben meg is egyeztem magammal, mert hát az a lényeg, hogy magának meg tudja magyarázni az ember
Majd cseréltem hangdobozokat. Vettem egy Polk TSi400-as szettet, hát itt már a hangfalkábelek között tudtam különbséget tenni, de az AVR ugyanaz maradt. A következő lépés a Marantz-om lett. Na itt ért a meglepetés. HDMI kábelek között jól hallható különbség van vele. Ejj pedig aztán ebben tényleg hitetlen kutyának számítottam, mert a HDMI az HDMI átviszi a digitális jelet azt kész. Aztán persze ez így van, de még is hallható a különbség ez hihetetlen. Tápkábelben is gondolkodom, de itt a környéken senki sincs aki ilyennel foglalkozik a Kácsától meg futárral még idegenkedek rendelni, mert ugye egyet kipróbálni nincs értelme többet meg hogyan?
Tudom nem szereted a hozzászólásaimat, kicsit nyersek, de ez van
-
Konfigos
őstag
válasz
rayoliviero #116825 üzenetére
Tessék egy komoly rendszer,és lehet szőnyeg is van,hacsak szét nem szedte a hiúz!
Érdemes a környékén lévő hszket is elolvasni,én lefordultam pár napja a székről amikor olvastam
-
MasterMark
titán
válasz
Te is az "amit nem lehet mérni, az nincs" táborba vagy ezek szerint.
Kis kiegészítés, hogy de van rá tudományos vagy annak tűnő magyarázat is.
-
MasterMark
titán
válasz
Az agyat nagyon könnyű a tudatot kikerülve átverni.
De most vonatkoztassunk el ettől. Próbáld ki, utána mond, hogy mi a véleményed.
Csak figyelmeztetlek, hogy létezik egy nocebó jelenség is, amikor te például azt beszéled be magadnak, hogy úgysem fogsz különbséget hallani, aztán nem is hallasz. De tegyük fel tényleg van.
Szóval ez oda-vissza működhet.
(Egyébként szerintem neked még bőven túl korai ezzel foglalkozni, először mint már javasoltam elég sokmindent kellene rendbe tenni. Aztán megtanulni figyelni a zenére, hallani azt ami tényleg a zene. (Nem pedig Pro Logic-cal vagy DTS Neo-val, vagy bármilyen DSP-vel összerontani.))
-
BBéci
legenda
válasz
Mi a fenéért hinne bárki abban, hogy ki kell adnia 30-50-100000 forintot egy tápkábelre? Nem inkább azt kellene bebeszélni magunknak, hogy az a nyavalyás drága kábel semmit nem javít a hangminőségen? Inkább a placebo ellenkezője áll fenn. De sajnos javít, és amikor kikerül a rendszerből, utána hiányzik és valahogyan össze kell szedni a rávalót.
Nem adja ingyen az orvos, hazahozzuk, kipróbáljuk és kizárólag akkor adunk érte pénzt, ha értelmét látjuk. Nem szégyen visszavinni a boltba, ahonnan letét ellenében elhoztuk.Hogy a rosseb enné meg, szubládán is annyit javít egy jó tápkábel, hogy szívjuk a fogunkat, mert muszáj beszerezni valami normálisat a gyári helyett. Fogd már fel, hogy a hang, amit hallasz, az a konnektorból kinyert áramból lesz!
És akkor még nem beszéltünk az áramjavító készülékekről: PurePower, Psaudio és társaik. -
MasterMark
titán
válasz
Placebónak hívják, és igen ez is jelen van. Még ha ez is okozza, akkor? Neked kell eldönteni, hogy megéri-e neked az árát.
Ezért nem is értem azt, ha a placebón rugóznak egyesek És? Ha meggyógyulsz a placebó gyógyszertől, akkor meggyógyultál, nem?
Lényegtelen, hogy a tápkábel mágikusan szűri-e ki a zavarokat, vagy csak az agyad hallja jobbnak a zenét. Ha jobb, akkor jobb. -
Norbi 72
veterán
válasz
Ti annyira hisztek benne, hogy a drágább kábel javít a hangminőségen, hogy jobbnak halljátok, attól félek, mint amilyen valójában.
20 éve én se hittem benne.
Ebben az esetben, minél drágább a kábel vagy minél nagyobb nevű gyártótól származik, annál jobban hisztek benne.
Ez nem igaz.
De ettől függetlenül egyszer kipróbálok egy drága hálózati kábelt, ha lesz lehetőségem, mert nem tartom azért kizártnak amit írtok, csak egyelőre nem hiszek benne.
Ahhoz szvsz feljebb kéne lépned.Sajnos nincs tapasztalatom belépő rendszer "tuningolásában".
(#116821) szaya A ribbonok bizonyos rendszerekben nem biztos,hogy tetszenek neked.Hallgatózni kell.
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #116804 üzenetére
A saját tapasztalataidból fogsz a legtöbbet tanulni majd. Kell-e szőnyeg? Ha igen, mekkora? Márványlap, gránit vagy egyik sem? Milyen kép a falra? Könyvek, függöny? Stb. Nem 1 hónap lesz ez.
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #116813 üzenetére
Nem tök mindegy, hogy miért és hogyan javítja a hangzást a jó tápkábel? Nem a végeredmény a lényeg?
Elemezgeted az autógumikat, mitől jó a tapadásuk? Felszerelteted és örülsz.Nézegesd a dedikált moziszobák képeit! Mindenhol puha, süppedős szőnyeget és hasonló burkolatú falakat, mennyezetet fogsz látni.
(#116814) szaya
IKON és CONCEPT igencsak más kategóriába tartoznak, ahhoz az erősítőhöz inkább az előbbi passzol. De más gyártótól is válogathatsz. -
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116813 üzenetére
Egy méter nem sokat. Inkább hosszabbat szokás. Az elmélet, hogy az utolsó pár méteren egy ilyen kábel "ki tudja szűrni" a nem kívánt zavarokat.
Nem hinni kell benne, hanem kipróbálni, aztán ha hallasz különbséget, akkor használni. De ez már inkább a vége legyen. Először az akusztikát, és az elrendezést kell rendbe tenni.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116810 üzenetére
Ez óriási tévedés. Sőt nálad még jobban is számítana. Az akusztika a legfontosabb.
-
Csabroncka
addikt
válasz
rayoliviero #116810 üzenetére
Kérj kölcsön, vagy tegyél oda egy kb méretben megfelelőt egy másik szobából!
Próbáld ki, ha nem hoz semmit akkor nem gond, de elviekben szőnyeg nélkül visszhangos és "kopogós" a hang. -
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116808 üzenetére
És akkor ez ok neked, hogy te se foglalkozz, vagy hogy érted?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Gondolom festettél már szobát vagy költözés.. stb
Se függöny, se szőnyeg > ergo visszhangzott mint állat
Na ezért!
-
válasz
Szőnyeg nem a hangfalak alá kell, hanem a padlóra, eléjük. Akusztikán javíthat, ami nagyon fontos dolog.
(#116803) renatto "Illetve ez akkor is javít a helyzeten, ha már maga a ház hálózata is bajos...?"
Egyáltalán nem biztos, hogy javít, ahogy az sem biztos, hogy a Trust ront. A te rendszeredben, a te körülményeid között, neked kell kipróbálni, tesztelni, lehetőleg egy kölcsön-elosztóval. Addig ne vegyél meg semmit, amíg le nem tesztelted normálisan.
-
MasterMark
titán
válasz
Nem a hangfalat kell rátenni, hanem a nagy sima felületeket kell csökkenteni.
szerk.: Oda is kellene.
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
rayoliviero #116775 üzenetére
Tv falra, a centert úgy szint alá egy lebegő polcra felteszed, íróasztal pont alá! A Két frontot az íroasztal mellé kétoldalt , az erősitő pedig maradhat az eredeti helyén!
-
kigyi_23
addikt
válasz
rayoliviero #116778 üzenetére
Lehet jobban jártál volna egy fali állvánnyal a TV-nek így alá be tudnád rakni az íróasztalt a két oldalára a hangfalakat, a TV Hifi állványt pedig valahova az ajtó mellé besúvasztani (igen tudom így az átvetető kábelekkel kellene vacakolni, de a jó hangzásért mindent már csak a centernek nem tudom a helyét
-
dunkel
őstag
válasz
Talán azt megpróbálhatod, hogy az ajtó mellé teszed a TV-t, az íróasztalt beljebb húzod a mostani tv helye felé. Kérdés a kanapét befordítva az ajtó felé a közlekedés mennyire lenne macerás.
-
MasterMark
titán
válasz
Lol! Hát ilyen elrendezéssel nem csodálom hogy felkeverést használsz.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Ez mondjuk nálam is gond talán 130-140cm-re lehetnek mindössze egymástól (a TV mellett kaptak helyet itt is csak mivel nagyobb a trubadúrláda így valamivel nagyobb a távolság), mert máshol nem férnek el, ha távolabb rakom akkor egyik oldalt a szekrényhez kerül közel így annak ajtaja használhatatlan lesz a másik oldalon meg a közlekedést fogja akadályozni. Sajnos a hely mindenkinél szűkös, ha nem dedikált moziszobában van.
-
dunkel
őstag
válasz
Egy szoba alaprajz berendezési tárgyakkal segítene.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
rayoliviero #116722 üzenetére
"Hálózati elosztóból ez jó lesz?"
Szerintem bőven jó.
Ebben ugyan több darabból áll a rézsín, ( Tamoo-nak volt igaza ) de ettől még nagyon jól "szól".
Te is könnyedén ki tudod cserélni a hálózati kábelét, mert hogy érdemes is szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
Azt nem én írtam.
Azokon a szubládákon ajánlott az Y bekötés, amelyeken szó sincs LFE-ről.
És azért érzed úgy, hogy dob rajta az Y, mert hangosabb. De ugyanezt éred el az erősítőből kimenő jelszint emelésével és/vagy a szubláda hangerő potijának felcsavarásával.
Használd úgy, ahogy számodra szimpatikusabb!Múlt héten volt arról szó, Tamoo említette, hogy melyik elosztóban van egy darabból a rézsín.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Napokig el tudsz rágódni olyan felesleges dolgokon amik aztán főleg nem érintenek
Teljesen mindegy hogyan kötöd be, mert baja nem lesz! Lehet használni Y-al és simán is attól a SUB-nak fizikálisan baja nem lesz. Ha neked jobban tetszik így akkor használd nem kell foglalkozni vele. Amúgy is 5 csatornán hallgatsz sztereó jelet akkor meg már mit számít mennyire pontosak a SUB-on hallott mélyek. Valószínűleg így is adtál még rá bőven kakaót, mert keveselletted. Ízlés kérdése a dolog nem kötelező betartani azokat az íratlan szabályokat amiket itt hirdetünk, mert ezek inkább azoknak vannak akik komolyan veszik ezt a sportot és inkább arra törekednek, hogy azt hallják a film közben amit a hangmérnök kitalált oda. Zenén azt amit a színpadon előadott a művész, nálad mindez nem játszik tehát, ha jobban tetszik az Y használd azzal nem lesz belőle gond.
Amúgy meg szerintem túlmisztifikálod ezt az egész HM rendszer dolgot. Egyszerű parasztlogikával ki lehet mindent sakkozni csak el kell olvasni azt ami oda van írva, basic english max minden felirat az meg csak megy.
-
fehér_ember
addikt
válasz
----------
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vagy csak hangosabb. Mondjuk anno a Klipsch nekem sem volt az igazi LFE bemeneten, Y-al kellett bekötni.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #116716 üzenetére
De van.. ha az LFE kapcsolót bekapcsolod akkor bármelyikbe dugsz LFE-nek fog számitani azaz nem hat rá a frekvenciaállitó poti és az erősítőtől kapott mélyhangot tisztán leadja .1 forrás esetén 120 Hz, többinél az erősitőn beállitott értéket.
-
mettek
addikt
válasz
rayoliviero #116716 üzenetére
Oda van írva hogy a left vagy a right is lehet az lfe. Sok subon így oldják meg. Az én Svs pb12-mön is így néz ki csak ott a left az lfe.
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #116696 üzenetére
Egyrészt van rá szabály, másrészt a józan paraszti ész is azt mondatja, ha van LFE a szubládán, akkor azt kell használni és sürgősen elfelejteni az Y-t.
-
Heffi
őstag
válasz
rayoliviero #116694 üzenetére
Én Y-al hasznaltam mert úgy jobban tetszett. Azért mert használod az elosztót, nem lesz baja a szubnak.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116694 üzenetére
Ha Y-onnal tetszik jobban akkor úgy kösd. Szerintem erre nincs szabály, csak lehetőség.
Erősítőben szerintem Dolby Pro Logic II-vell keverd fel, sokkal jobban szól nálam mint a DTS Neo. Annak is a Music módját használd.
Ha pedig azt akarod hogy döngessen az egész cuccos, akkor meg 5CH stereo, vagy hasonló beállítás...
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116688 üzenetére
Hát ez nem az LFE vágását állítja az biztos. Azóta megnéztem a manualját is, és nincs lehetőség nálad az LFE vágást állítani.
A X.Over a hangsugárzókról vágja le az alatta lévő frekvenciákat, és az LFE-re vagy a Large hangsugárzókra küldi. Amúgy ez gyönyörű szépen így van leírva a manualban is...
szerk.: Hogy konstruktív is legyek, és ne csak kötekedjek mindig, hagyd 80 Hz-n.
szerk.2: A PC-n DTS-es buli még rosszabb mint gondoltam. Miért nem az erősítővel keverteted fel legalább?
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116682 üzenetére
Szerintem már megint keverve van az LFE vágása, meg a hangsugárzók vágása amúgy.
(#116676): Mármint zenét hallgatsz 5.1-re felkeverve?
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #116674 üzenetére
MCAAC több mindent állitgat, úgy jársz szerintem a legjobban ha a hangfalakat és a berendezést nem mozgatod, és meghagyod az MCAAC beállitásait, attól függeltenül, hol hallgatod.
-
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #116674 üzenetére
Zenénél gondolom te is valamilyen Direct módban használod, ahol amúgy sem érvényesek a beállítások egy része, vagy az összes.
-
Digital
addikt
válasz
rayoliviero #116586 üzenetére
Szerintem valami akusztikai probléma lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged