- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calibos
addikt
válasz
BlacKSouL #686 üzenetére
Chieftech házamban elöl 2db(alul szív be) és hátul 2db(ami kiszív)
Nos videokártya alatt, kihagyva egy Pci foglalat, van egy hangkártya. Gyári hűtő a ház belsejéből kapja a levegőt!
Szerinted tegyek be egy erősebb beszívó Ventit(noname 1.5 éves) vagy fújassam meg oldalról a videokártyát?!
Melyik lenne hatékonyabb -
-
ttower
aktív tag
válasz
BlacKSouL #673 üzenetére
jaja SilentX
3200,-
gépház légmozgató
* Size (mm): 80 x 80 x 25
* RPM: 1500
* dBA: 11
* CFM: 22
* Volts: 12
* Amps: 0.09
* Watts: 1.08
* Bearings: Hybrid
* CFM: 28
* Volts: 12
* Amps: 0.09
* Watts: 1.08
* Bearings: Hybrid
esetleg még ezek alternatívák -
Haart
addikt
válasz
BlacKSouL #638 üzenetére
Na megvettem a coolink-et x9-1900 as. Siletblade-t azért nem vettem mert ugye van belőle entering bearing és van belőle hydrodinamic. Namost a boltban csak az előző volt. Ami sztem nemjó. Eleve 30E óra csak az élettartama. Ha lett volna hydro akkor azt vettem volna. Így viszont lett egy gyorsabban fogó coolinkem.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
BlacKSouL #628 üzenetére
BlackSoul:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
A valószínűleg felkeresem tts-t! Az AC-m nagyon kis dizájnos darab! 12x12x38-as, tehát az erősebbik. Jól fúj, de az Infinity ettől többet kíván!Sajnos!
Az a minimum, hogy kettőt teszek rá!A Sonic Toweren 2 db AC és 1 db Asetek Adda volt!
Elég elrettentő kinézettel bírt!
Mégegszer köszi a segítséget!
Üdv! -
yakuza.tora
addikt
válasz
BlacKSouL #626 üzenetére
Vettem egy Scythe Infinity hűtőt, és a meglévő AC 12-es ventik gyengék hozzá!
Nagyon sűrű a hűtő bordázata, valami vadállat kellene, ami kellően átlövi rajta a levegőt! (Korábban a Tt Sonic Toweremen voltak az AC-k, ott megfelelő huzatot produkáltak, de az mint tudjuk, egy ritka bordázatú passzív hűtő volt)
-
yakuza.tora
addikt
válasz
BlacKSouL #624 üzenetére
Köszi a választ! Nagyon korrekt volt!
Hű! Ezek tényleg nagyon brutális darabok! Ennyire talán tényleg nem kellene erős venti. Olyan 180-200 m3/h-s ventire gondoltam. Hallottam az asetek sunon-ról, hogy erős, de nem sikerült róla infót szerezni. Neked van valamilyen tapasztalatod? -
bnss
veterán
válasz
BlacKSouL #610 üzenetére
Én is az 1600-ast néztem ki, mert úgyis visszaveszem fordulatszámot, viszont nyáron jól jön a plusz levegő!
Egy amatőr kérdés: hogyan tudom szabályozni, h a venti fújja vagy szívja a levegőt?Fordítva nem hiszem, h beköthetem a a 3 eres tápkábelt, vagyis beköthetem, max nem működik...
-
bnss
veterán
válasz
BlacKSouL #598 üzenetére
Köszi a választ és a tippeket is! A videó nagyon jó!
Értem, akkor két FM2-re lesz szükségem. Igazad lehet, elnéztem a kivezetések számát!
Te hogy oldottad meg a ford.szám szabályozást? arra gondolok, h ha állítani szeretnél vmelyik ventin, akkor oldallap lekap és Zalman FM2 teker?Én épp arran gondoltam, h megolható-e, h az egyik bővítőkártyának számt helyen keresztül vezérelni, bár ez sem sokkal egyszerűbb, legalbbis nálam!
-
bnss
veterán
válasz
BlacKSouL #594 üzenetére
Köszi a választ!
Olvastam, h 5-11V volt között lehet szabályozni. A FM2, ha nem értelmeztem semmit sem félre, akkor két ventit tud szabályozni?
Még egy kérédsem lenne, én csak egyet terveztem vásároni, az első és a hátsó hűtő szabályozására. A leendő házam kb. 50 cm mély. Elég vezetéke van a FanMatenek ennek a távank az áthidalásához? -
bnss
veterán
válasz
BlacKSouL #593 üzenetére
Üdv!
AC házhűtőkről van esetleg vmi tapasztalatod/véleményed? [link]
TTS listáján nem olcsó dolgok vannak, de ha azt nézem, h egy olcsóbb lehet, h meghal egy év alatt, akkor lényegében ott vagyok, h a drágább jobban megéri, mert valószínűleg hatékonyabb is lehet! Köszi a tippet! -
elfelejtette
veterán
válasz
BlacKSouL #556 üzenetére
Hát én stol-lal diskuráltam erről néhány oldalt, és azt mondta, hogy vehetek kisebb légtolású ventit bele, de lehetőleg ne menjek a gyári érték 80%-a alá, valszeg nem szabályoz, hanem gyárilag 5V-on járatja, mivel a 40dB-t, vagy a 83CFM-et észrevenném (valszeg nem kéne több venti a házba)!
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
BlacKSouL #551 üzenetére
Hali!
Ezt én is így tudtam, csodálkoztam is, mert amikor a sorozatszám alapján rákerestem a tápom (FSP ATX-350PNF) ventijére, ezt kaptam:
name: Yate Loon
speed: 2200 RPM
airflow: 83 CFM
noise: 40 dB(A)
Üdv.
MOD.
Egy kicsit túl van méretezve, mi?
Amúgy a konfigom k*****a nem tudja leterhelni a tápot, ráadásúl amikor lehúztam a gépben az összes ventit, a prociét is(!), és a proci 60 fokos volt, és csak a táp ventije vitte el róla a meleget, akkor sem hallottam, hogy csak egy picit is gyorsult volna.
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
válasz
BlacKSouL #522 üzenetére
Üdv.
Ez egészen jól hangzik. Mellesleg merrefele lehet venni ilyen jellegű oldallapokat? Netről meg lehet rendelni? Egy Budapesti utazás drágább lenne mint cakkpakk az építkezés számomra. : )
Ezt a lapot hátulról kell erlőrecsúsztatni ütközésig, majd két csavarral befogatni. Ugyértem a Topaz oldallapjait.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
válasz
BlacKSouL #517 üzenetére
hát pedig nem vicc 360wattos a tápom egész méretes bordák vannak benne és a dobozon is rajta van hogy 2800RPM 12cm venti persze az automatika atom módra leszabályozza mert nem tudom megizzasztani.
és épp ez a baj hogy a konfigom még annyira se elég izmos hogy a tápban az érzékelő fentebb tekerje a ventit szóval a nagy erős 2800RPM-es venti ott fityeg leszabályozva ilyen 1000-1200fordulaton max (onnan tudom hogy lassú mert a Coolink X12-1200 ventimtől is lassabban pörög)
na így már érted gondolom hogy a nagy erős venti leszabályozba miért brummog meg serceg
azért gondoltam hogy elég lenne abba 2000-2400RPM-es halk venti is és majd ha izzad a táp ami eddig még másfél év alatt 1x sem fordult elő (még nyári 50fokban sem) akkor az automatika felteker egy kicsit hogy több levegőt kapjon a táp.
ezért keresek most 2000RPM körül halk de príma ventit
amúgy kösz hogy említetted mert el is felejtettem hogy a Coolinknak is van 2000RPM-es ventire -
IIIstIII
senior tag
válasz
BlacKSouL #504 üzenetére
ez a silent blade lenne a legjobb mert akkor nem kéne mindig csavargatni a hang miatt a potmétert. a ház elejében egy Gigabyte aurora-ból kiszedett venti van. 800rpmes mégis van motorhangja szal az rpm nem egyenesen arányos a zajjal. csakhát a silentblade nem ledes (de nem is létszükség a led mert kék neont belerakhatok)
-
ANT
őstag
válasz
BlacKSouL #500 üzenetére
Én viszont tapasztalatom alapján mertem itt ajánlani a Prolongot, nemcsak a marketinges rizsa miatt! (Saját autónál is használom 4 éve, nemcsak ilyen barkács-beavatkozásoknál)
Más: szvsz a Prolongot egyáltalán ne hasonlítsd semmilyen motorolajhoz (se szar, se csúcsminőségűhöz, mert a Prolongnak olyan fázisban kell kifejteni a hatását, amikor a motorolajnak még nem ----> hidegindítás, olajszivattyú még nem nyomta fel az olajat stb. -
Yeti910331
aktív tag
-
((DTM))
csendes tag
válasz
BlacKSouL #478 üzenetére
Ilyen-t tervezek betenni(mondjuk ez direktbe egy halk venti):
Sunbeam, 120mm Kék színű
Anodizált külső bevonat, melyet 4 led világít az egyedi tükröződő hatás érdekében. 3-4 pin-es átalakító és csavarok. Halk működés, csak 21 dB (A).
- Méret: 120*120*25
- 12V DC
- Csapágyazás: Csúszó
- Fordulatszám: 1200
- Légszállítás: 45.21 CFM
- Zajszint: 21,75 dB(A)
- Teljesítmény: 1,92 W
Ár: 2 890 Ft
Szerintem ez megteszi -
((DTM))
csendes tag
válasz
BlacKSouL #476 üzenetére
Végülis az nem is fontos, hogy mekkora a venti mert tudomásom szerint a 12-es is 12V-ról megy a tápban
Énse akarom szerelőhöz vinni. Gondolom ellenállást tettél a ventire, hogy lasabban menjen, vagy nem?
Ha igen->mekkorát?
2000Ft környékén énis találok már 12cm-es, LED-es ventit. -
elfelejtette
veterán
válasz
BlacKSouL #470 üzenetére
Hali!
Bocs, hogy beleszólok, jó kis ventik ezek, csak az a baj, hogy Pesten kívül beszerezhetetlenek!
Itt Debrecenbe' pl. csak GT Silent Blade-t lehet kapni, abból is a sz@rokat! Vettem 2 db 8 cm-est, 2 különböző helyen, és az egyik fordulatszáma 1840-1940 RPM, a másiké pedig 1960-2060 RPM! És ugye a dobozán azt írja, hogy 1700 +/-10%!
Üdv. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #417 üzenetére
Két dolog. Egy: Annyira azért nem silent ez a venti mint azt vártam tőle, főleg hogy a giga ventitesztben előkelő helyen szerepelt csendességet tekintve, de lehet hogy nagyok az elvárásaim. Kettő: 1800 helyett simán 1920-at pörög, ami azért már a zajba eléggé beleszól. És akkor mégiscsak három: hidegen induláskor 1700-at pörög, és kb 8-10 perc alatt melegszik be, és pörög fel, de ez alghanem a csúszócsapágy miatt van.
Szóval egyik szemem sír, a másik üveg. -
Gordiann
őstag
válasz
BlacKSouL #406 üzenetére
Nah megtaláltam a megfelelő menüpontot:
CPU Fan Dedection ---) Disabled
Most már nem karattyol
A nagy gépemre simán ráerősítgettem a SB80-ast.
Ide is ezt fogom tenni, és most végre van 2 nagyon halk gépem! (már hónapok óta ezen dolgozgatok.... mindig félresikerült vmi
Köszi a segítséget! -
Gordiann
őstag
-
Mr-Pamacs
senior tag
-
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
BlacKSouL #358 üzenetére
Tegnap én is voltam a Miskolci Egyetem fő szerver szobájában. Ott kb 15 gép van amire megy a suli összes gépe. Itt van emailes szervergép, külön ftp, zeus szerver, egy Radies adattároló (4 és 2 processzoros rendszerrel, kb 20 vinyóval) , IBM szerver, Külön linux,külön windows szerver,... stb.Ja és két 1 GB-es switch. Két légkondi volt bent kb 20 fokon tartotta a szobát. A gépek oldalán viszont nem volt ''hűtés modding''.
Na ez nem semmi volt.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
BlacKSouL #356 üzenetére
Ja azt írtam is, hogy ez a molex csatikhoz jó /4 pin/, de a színek alapján a 3pines venti csatlakozóra is alkalmazható. /és ahogy te is írtad a fennmaradó fehér/kék/sárga vagy stb színű ''display'' vezeték maradhat a csatlakozóba./
Régebben valamelyik hűtés topikban valaki nemértette, aztán gyorsba csináltam egy kis leírást rajzokkal, ami nem lett szép viszont egyszerű és érthető. -
Collector19
tag
válasz
BlacKSouL #310 üzenetére
Azt hiszem hogy a GlacialTech ventiket fogok beletenni. Árban és minőségben is elfogadhatóak, bár ennek a tesztnek még egyszr neki kell ugrani, mert egyszerre sok volt
Azzal nem vagyok még tisztában, hogy ugye 8-9-12-cm-es ventik vannak. (kivéve a speciális gyártóspecifikus méreteket) Az a háztól függ, függ hogy mekkora kell?? Mármint hogy a rácsra melyik megy rá? Mert azt tudom, hogy nagyobb venti-nagyobb teljesítmény, de nem tudom, hogy mindegyiket fel lehet e tenni mindenhová?
Tudom hogy sok lámaságot kérdezek, de jót akarok venni, meg szeretném tudni is hogy mit hogyan.
Thx -
Collector19
tag
válasz
BlacKSouL #310 üzenetére
Megnéztem, és elöl is van helye a ventinek, de belül. Tehát kívülről takarva van, mert ott van a power meg a hdd led. Gondolom annak semmi értelme nincs hogy oda tegyek ventit, mert nem tudja honnan/hová nyomni a levegőt. Megnézem a linket, meg utánanézek egy pár dolognak, aztán kitalálom hogy mire is jutottam.
Még egyszer köszönöm a segítséged! -
Collector19
tag
válasz
BlacKSouL #307 üzenetére
Ha a házamban nincs alapból venti, de belül van helye a hűtőnek, akkor azt hogy elől is legyen egy ventim azt csak sufni tuninggal tudom elérni? Vagy persze egy másik házzal?
Igen a ''keringetést''én írtam rosszul, ezért sry.
És még annyi kérdésem lenne, hogy melyik cég gyártja a legjobb házhűtőket?
Vagy ha lehetek annyira pofátlan egy pár linket nem tudsz adni?
Köszi a segítséget -
gforg
tag
válasz
BlacKSouL #291 üzenetére
Hali!
Van egy notim, amiből ha kiveszem az akkut, akkor belátni a házba, rá az alaplapra, ott figyelnek a kondik, meg mindenféle kütyük. A túloldalon van a HDD, ami eléggé melegszik, 2-3 óra alatt szép lassan olyan 50-55 fok körülire forrósodik, ami bár üzemi hőmérséklete a Samsungnak, mégis túl melegnek találom.
Kipróbáltam, egy régi 486-os proci hűtője (az 12V-os, de ez most lényegtelen) szállít annyi levegőt a házba, kis ügyeskedéssel, ami a HDD-t 42 alá hűti. Szóval csak megszorul a levegő a házban. A venti pont odafér az akku helyére, kicsit barkácsolok, és mivel az üzemidő 90%-ában az akku kint pihen az asztalon, szépen a helyére illesztem ezt a kis ventilátort és a keretével együtt (körbe szépen és esztétikusan lezárva, már megvan az ötlet), hátul bedugom az egyik USB portba, és nyugodt tudattal, és langyos házzal a bal csuklóm alatt tudok dolgozni. Külső táp csak bonyolítja és drágítja a dolgot, meg hát minek, ha ott az 5V, csak érte kell nyúlni.
Ha az akku bent figyel, akkor úgysem meg a gép 3 óránál többet, akkor nem lényeg, de most van, hogy hetekig megy folyamatosan, és így jól jön a hűtés, főleg, mert a proci is úgy van beállítva, hogy ne menjen 8*133 Mhz fölé, így az aktív hűtés semmi esetre sem indul el, ami esetleg kicsit megmozgatná a levegőt a házban.
A bekötésnek is már utánajártam, csak kell egy szimpla USB kábel, elvágom, ereket szétbontom, multiméterrel kimérem a +5V-ot és a GND-t (elsőre utazok a fekete és piros drótokra), rá ''megfelelő polaritással'' a ventit, és hajrá. Aztán szépen esztétikusan meg fogom oldani a vezetékezést a gép alatt, tehát reményeim szerint semmi nem fog belőle látszani. Ha pedig túl jó (azaz hangoslenne, kerül esetleg egy poti is mellé, azzal lehet majd kicsit visszább venni... de az még a jövő zenéje, egyenlőre ne vágjam haza az alaplapot.
Annak nem örülnék.
Üdv, Gforg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest