- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
elfelejtette #21041 üzenetére
Akkor nincs gáz,úgy értettem hogy az a maximális fordulat amire képes.
(#21042) cyberkindA DS csendesebb,az Apache kicsit több levegőt mozgat meg-bőven elég a DS is.
(#21040) Vtomi80Az Arctic pst kábele nem mindig működik 100%-san,de elméletben így jó lehet. -
CptAdamica
veterán
válasz
elfelejtette #21010 üzenetére
Szia, próbáld meg a multimédiatower-ben, vagy a hobby elektronikában.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
elfelejtette #21014 üzenetére
Nem lesz 100%-s,az biztos.Induló feszültség azonos?Az adatok alapján gondolom egyik 140-s,a másik 120-s.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
elfelejtette #21012 üzenetére
Az Arctic csinál hasonlót(mondjuk az olyan mint a ventijei-"Háát lehetne eggyel jobb
de nem kegyetlenül k@rva rossz, hanem aránylag sz@r" ) és az Alpenfoehn is!
De ugye egyforma ventiket készülsz rárakni? -
Grózi
Topikgazda
válasz
elfelejtette #21010 üzenetére
-
Henk
veterán
válasz
elfelejtette #3196 üzenetére
Ebből mi derül ki?
Pedig vehettél volna egyet próba képpen,de asszem ez megint az én feladatom lesz. -
Peti78
őstag
válasz
elfelejtette #3000 üzenetére
Szerintem rossz
Ha összehasonlítasz két ugyanolyan márkájú ventit, csak az egyik 9-es, a másik 12es és mindkettő 1000RPMen forog, akkor melyik lesz hangosabb, és melyik szállít több levegőt? A 12 es venti mivel nagyobbak a lapátai, ezáltal nagyobb felületet hűt. nyilván a nagyobb fordulatszám erősebb légnyomást eredményez, de a légnyomás az nem légszállítás, és itt a csend is nagy hangsúlyt kapott -
Peti78
őstag
válasz
elfelejtette #2998 üzenetére
Igen, én címeztem neked akkor
Ha már esetleg 2 ventin gondolkodsz, akkor 2 db 12 es. Alacsonyabb fordulaton magasabb légszállítás nagyobb területre csendesebben. Én kisebb ventikben nem is gondolkodok, mert én is szeretem a csendet
-
Henk
veterán
válasz
elfelejtette #2241 üzenetére
Eddig még sosem múlt ezen az életem,hogy ezt rosszul tudtam volna.De Thx.
-
Henk
veterán
válasz
elfelejtette #2239 üzenetére
Én nem számoltam ki.Csak rákerestem még régebben,de lehet egy fórumban olvastam.Akkor lehet,hogy egész eddig félre voltam vezetve?
-
ToxLee
őstag
válasz
elfelejtette #2208 üzenetére
Sajnos nem tartózkodom otthon ezért nem tudom szétszedni.
Szerintem ilyen ventit nem lehet kapni Mo-n vagy én nem találtam. -
ToxLee
őstag
válasz
elfelejtette #2206 üzenetére
A chieftec honlapján nem találtam olyat ,hogy mennyi a légszállítása a ventinek. Ezek az ADDA ventik azt mondod ,hogy jók? Minél halkabb ás minél több levegőt szállít annál jobb.
-
ToxLee
őstag
válasz
elfelejtette #2203 üzenetére
Kösz. Már csak azt tudnám ,hogy mennyi a légszállítása a gyári ventinek.
-
Henk
veterán
válasz
elfelejtette #1717 üzenetére
Én úgy vettem észre,hogy a valóságban mindig hangosabbak a ventik mint a gyárilag megadott értékek.
Igazán hangtalan gépet pedig léghűtéssel nehéz építeni.Persze ez függ attól,hogy kinek mi a halk.
Amúgy 5v-on sok venti nem indul már el mert ez kevesebb mint az indító fesz-e.A nagyon vissza szabályzott ventiknél előfordulhat még,hogy elkezd morogni vagy rázkódni.
Én most 800-as s-flex-eket használok 9v-on.Ezt így halknak mondom,de itt már a légszállítás is elég gyér,ezt is bele kell kalkulálni.
Meg az ára is más mint mondjuk egy AC-nek. -
Oibacsi
őstag
válasz
elfelejtette #1719 üzenetére
nekem hátul van egy af12025l elöl pedig egy yl 5v-on
Nyugdíjastól szoktam rendelni -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #1719 üzenetére
TTS-nél nem látok ilyet...
-
Oibacsi
őstag
válasz
elfelejtette #1717 üzenetére
neccesen...totál hangtalanhoz yate loon d12sl 5v-on vagy ez 7v körülire fojtva
a gyári értékeknél pedig annyi hogy van aki többet ad meg, van aki kevesebbet hangerőben mint valójában ill. sokat számít a hangszín is -
Oibacsi
őstag
válasz
elfelejtette #1715 üzenetére
nem vagyok benne biztos hogy meglesznek 5v-on...a gyári hangértékeknek pedig sose higyj...az af12025l ventivel próbálkozz
-
Oibacsi
őstag
válasz
elfelejtette #1710 üzenetére
ezeket a ventiket felejtsd el, hangosak, csapágyhangjuk is van...a csapágyok kül. típusainak változó a hangja de egy jó siklócsapágyast sem hallasz meg....ha olcsón szeretnél esetleg nézd meg a folyadékcsapágyas ac ventiket
-
polip
addikt
válasz
elfelejtette #580 üzenetére
ventit TTS-nél kell venni...
-
IIIstIII
senior tag
válasz
elfelejtette #580 üzenetére
lassan kezdenek elfogyni azoka ventik amiket még olcsó de jónak tartok
-
TeeJay
félisten
válasz
elfelejtette #563 üzenetére
hát nekem Ultrapower tápom van 360wattos automata fordulatszámszabályzós
és mióta megvan még sosem emelte meg a venti fordulatszámát csak full leszabályzott módban ment.
majd 1x én is letakarom meg megterhelem amennyire csak tudja a gépem és kíváncsi vagyok emel-e majd fordulatszámot
gyárilag 1800RPM-es 12centis powerlogic siklócsapágyas venti volt benne és nagyon morog
most rendeltem meg a 12centis Coolink ventit (1600RPM) jövőhéten hozzák meg és majd ha beleszerelem elmondom milyen lett. -
TeeJay
félisten
válasz
elfelejtette #557 üzenetére
szerintem nincs olyan táp ami 5 volton járatja fixen a ventiket.
a 12centis tápokban van hőfokszabályzó mindig és csak akkor emeli a venti fordulatszámát ha melege van a tápnak. -
BlacKSouL
addikt
válasz
elfelejtette #559 üzenetére
Naná. De 12V-on.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
elfelejtette #557 üzenetére
Ha azt mondja akkor az úgy is van
De amúgy ki lehet következtetni, ha 12V-on 2200-at pörög, akkor (osztok szorzok) ~917-et forog 5V-on, mivel többé-kevésbé egyenes arányos a feszültséggel a fordulatszám. A légszállítást már nem tudom pontosan, de ha mondjuk az is, akkor kb 34,6CFM<->61,8m3/h lenne az érték, amit kb helyesnek érzek. Ezeket felhasználva kell gondolkodni a cserén, illetve bekalkulálni a 80%-os tényezőt.
Vagy, ha már ígyis úgyis bontódik a táp, akkor kívülre vezetni a kábelét, és szabályzóra kötni, és akkor még mindig jobb, mint a fixen 5V-ra tápban bekötött venti. -
BlacKSouL
addikt
válasz
elfelejtette #555 üzenetére
Tápos topicban meg lehet kérdezni amúgy a mestereket, hogy mekkora teljesítményű tápba mekkora ventit szoktak tenni gyárilag, és mekkora az ami még ésszerű, tekintetbe véve azt, hogy van amelyik a legnagyobb forróságban sem állít feljebb fordulatot. De azt is, hogy van 12-esek közt is szerintem ami nem szabályoz, bár erre nem esküdnék meg.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
elfelejtette #482 üzenetére
ÁLLJ! Mindenkinek. Hülye vagyok. Vissza az egész! Agyamra ment valami, mert rosszul emlékeztem.
Szóval: A tápom(DTK PTP-4007) ventije egy PowerLogic xxxx80-as venti, ami már fél év után elkezdett szörcsögni, olyan volt mintha víz lenne benne(a házhoz kapott szintén PL 12D12M venti már ugyanígy kezd szörcsögni) ezért döntöttem a csere mellett, és a halkság miatt esett a választás a CM LEDSilentre. Kicsit furcsállottam, mert a tápból nem jött kifelé valami rettenetes nagy huzat, amibe elfáradhatott volna a ventije, de olyan nagyon nagy forróság sem. Mindenesetre szétszedtem a tápot - garancia ugrott - kicsavaroztam a régi ventit, beraktam kínlódva a csavarok miatt az újat, átkötöttem a csatlakozóját a régiről(3pin->2pin) mert a tápban 2pines a venticsati, és összeraktam, elindítottam. Hangja 0. Így ment 1napot a gép, ámde erősen melegedett a táp, nagyon vékonyan csordogált ki belőle a levegő, és az is forró volt. Ráraktam a régi kiszedett ventit 12V-ra, és iszonyatos szélvihar kerekedett, nagy hangzavar mellett. Ekkor döbbentem rá, hogy a táp nem 12V-ot ad a venticsatijára, hanem csak 5-öt, és nem is változtatja meg akármennyire melegszik. Így a kb. 3000-es fordulatú régi venti 5V-on (1400rpm)pont elég levegőt szállított, de az új, ami 12V-on csak ~1800-at pörög, az meg semmit(850rpm) Így kénytelen voltam ismét szétszedni a tápot, kiszedni a ventit, fúrás-faragással kivezetni a csatlakozóját kívülre egy üres tápcsatihoz, és úgy rákötni 12V-ra. Így viszont hangosnak éreztem(21dB) és ezért került a rendszerbe a ZM FM2-es szabályzó(poti) ami 11-6V között szabályoz. Ami kellemetlen, hogy kicsit rosszul van megépítve szerintem a táp belseje, mert a nagy trafó közvetlenül(3-4mm) a venti elé került, majdnem a felét takarja, és a légmozgást is jelentősen akadályozza, valamint a zajt is hatványozottan növeli. Viszont végeredményben a táp most halkabb mint volt, elvileg nagyobb légmozgás van benne mint gyárilag volt(hidegebb a kifújt levegő, kb 32-36°C fok között mozog terheléstől függően) és bónuszként még szép kéken meg is világítja a falat maga mögött(ez nálam nem volt szempont, de már nem bánom) Kicsit megsegítettem a venti munkáját, hogy a túl sűrű és rosszul rácsozott táplemez([link]) rács-lamelláit egyesével egy hegyes laposfogóval menetirányba fordítottam, így több levegő juthat be és könnyebben ([link]) -
BlacKSouL
addikt
válasz
elfelejtette #473 üzenetére
Mi számít gyári fordulatszámnak? Amit megadnak specifikációban a dobozán pl., vagy amennyit a pillanatnyi feszültség/leterheltség/hőmérséklet függvényében forog?
De a kérdést amúgy értem, és jogos is. Én a tápomba vettem a tavasszal egy CoolerMaster LEDSilent ventit, ami a gigantikus ventitesztben ha jól emlékszem 1700rpm-esnek volt feltüntetve [link], a dobozán 1800+-10% volt, és miután bekötöttem 12V-on 1970-et pörgött, ezért leszabályoztam 11-6V közé, így jelenleg 1500-at pörög ha bemelegedett a táp, míg bekapcsolás után a win felállása után 1290-el indít hidegen. Viszont kétségtelenül nagyon halk, ebben mindenki a színtiszta igazat írta -
BlacKSouL
addikt
válasz
elfelejtette #471 üzenetére
Kétségtelen, minthogy Salgótarjánban meg még SB sincs
De én mindig úgy oldom meg a dolgot, hogy általában vagy akad ismerős aki megy Pestre, és megkérem hogy tegyen egy kitérőt, vagy egyik-másik pesti ismerősömet szalajtom el a cuccért, és megkérem hogy adja oda a buszsofőrnek egy százas társaságában, ami még mindig olcsóbb mint a Posta. Persze ez még nem oldja meg azt, ha nézelődni, hallgatgatni, matatni akar az ember a cuccokkal, de ezért van az internet, sokmindent meg lehet tudni előre is akár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest