- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
Szia!
Nem volt mégsem elég jó a 71 fok?
A szűk/kesze-kusza, pici házakban 2 fontos dolog van amire nagyon oda kell figyelni a ventiknél: statikus nyomás és légszállítás. Egyikben sem jeleskedik a sima Silent Wings 3 (a SW 4 high-speed variánsa olcsóbb 8100 Ft és jobb mint a 3 high-speed 9300 Ft).
Helyette egyre dráguló alternatíva a P12 MAX 2600-ért, a #42457 xtremist hozzászólásában is taglalt Noctua szintű Nidec GentleTyphoon-os ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM (VENTOPRO120PWM-BKCWW) venti 6 100 Ft körül, Silent Wings 4 PRO 11 ezer, és végül a Phanteks T30 13 ezerért. -
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni ventilatorral kapcsolatban.
Vettem egy uj, szendvics szerkezetu hazat (Fractal Design terra) es szeretnem ha az egyetlen beteheto haz ventillator tenyleges hozzaadatott erteket adjon.
120x25mm es, pwm es-t keresek. Borzasztoan szuk a hely, a venti a hely a haz aljan van.
Most egy BQ silent wings 3 van beszerelve, a kerdesem az lenne hogy mennyit nyernek egy noctua a12-25 cserevel.
Illetve, jobban jarok ha ez a venti kifele fujja a levegot vagy befele?
Kep a haz / venti helyrol.
-
blp85
senior tag
-
Tiszaaa
csendes tag
Sziasztok!
A https://m.logout.hu/cikk/ventillator_felujitas/teljes.html
leírás szerint elvégeztem a tápegység ventillátor olajozását WD40-el. Olyan halk volt mint újkorában, egészen a mai napig. (10 napot bírt) Van értelme mégegyszer elvégezni varrógép olajjal? A WD40 a gond vagy a ventillátor kuka?Köszi!
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Értelmes áron 18, vagy 20cm-es argb ventit tudtok ajánlani házhűtésre?
-
ezoro12
tag
-
Grave_444
nagyúr
Ki beszélt táp nélküli 10 portos hubról?
Úgy értettem ha esetleg nem külön tápcsatlakozós az elosztó a maximális áramerőssgére kell figyelni. Újabb lapokon simán lehet több 2A-es is, amiről a pumpa üzemelhet.
Alapból vannak 4-5 x3/4pin elosztók tápcsatlakozó nélkül, egy 2A-es aljzat az én esetemben ha a 6 ventilátorral maxon van járatva is csak 1,8A, félgőzzel pedig 1A körül lehetnek, ami simán vállalható.Ugyanezt egy fapadosabb alaplappal nyilván nem lehetne eljátszani, sima 1A-re.
A közkedvelt P12 Max a maga 0,29A áramfelvételével max fordulaton gondot okozhat, ha 4 van bekötve egy helyre. -
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42622 üzenetére
Eljátszhatunk azzal a gondolattal hogy egy gyártó piacra dob egy 10-es fan hubot és nem bír el 5-el sem? Ennek mi az értelme?
- - -
Viszont egyre felhívom ettől függetlenül a figyelmed hogy mindegyiknek azonos fordulata lesz (ha azonosak a ventik) az alaplapi vezérlőével vezérelttel! -
-
Zamma
őstag
válasz
zserrbo #42615 üzenetére
Van pár megválaszolandó kérdés: Milyen a procid, mivel hűtöd, esetleg radi van? Milyen vga-d van? Hány ventit tervezel és hová tenni?
400-500 körül optimális egy házban a venti RPM idle, ha valaki extára megcsinálja akár 250-en is 32-35 fokon tarthatja így a procit.
Stresszelve felhúzhat - és ez már itt bőven egyéni érzékenységet feltételezve - a fordulat 700-1200 RPM-ig is akár.
Az elmondható ha te egy 700-as ventinél kiszúrtad a nem oda illő hangot/rezgést akkor - akárki akármit mond, nyilván kis kompromisszummal - nálad egy halk venti lesz a befutó... -
-
zserrbo
aktív tag
Van itthon P14es ventim és most vettem egy Be Quiet 500dx házat, amiben voltam pure power 2es 900RPMes ventik. 1-1et beraktam próbából. Pici motorhangját közelebbről hallani a pure powernek. A P14es elől fent van. Kb 700as fordulazszámtól már hallok pici rezgést.
Hezitálok a P14esek és a Be quiet silent wings 4 high speed között (tesztekben ezt dícsérték jobban a simához képest) alacsonyabb sebességgel házba elég halk lehet? Ha jól láttam a silent wingsnél az alap sarok is véd a rezonancia ellen. Vagy inkább vegyek gumi venti keretet a ventikhez? 😀 Ti mennyin járatjátok a P14eseket idle?
-
Zamma
őstag
Megcsináltad a leírásomnak megfelelően?
Ha igen, akkor úgy ahogy Viktor77 is mondta a Proci néven elnevezett boxodnál a hátom pötty felnyíló ablakában a Manual control elől kivenni a pipát:
Erre megjelenik a fordulatszám csuszka helyén egy lenyíló menüs rész, ahol szerintem más nem is lesz, csak a Graph nevű. Nálam így néz ki:
Miután ez kész, felül a Fan controos menusor jobb szélén lévő 3 pöttyre kattintvani a Save configuration (as) feliratra. Kész! -
Achy88
csendes tag
Sziasztok! Ehhez az alaplaphoz vásároltam 4 db extra ház ventit (a meglévő 4 venti mellé). A SYS_FAN1 foglalatba van bekötve a 4 jelenlegi venti, az új 4 -et pedig a SYS_FAN2 -be szeretném bekötni, tudnátok esetleg ajánlani egy 3 pines venti elosztót amire rátudok kötni 4 db ventit?
-
Zamma
őstag
Assisted Setupot végigfuttattad? Controlsnál felkínál ventiket amiket lehet vezérelni (nem szürke vagy inaktív)?
Ha igen, akkor ha a kapcsolója ki van kapcsolva a programban akkor azt a bios intézi - a képen bal alul a GPU Fan 1 és 2 épp így van.A grafkártyát külőn meg kell adni, az Assisted setup utáni képernyőn (pirossal karikázva):
Ha azzal sem látja a proggi a ventiket akkor Hwinfo és GPU-Z plugint - ha akarod - kipróbálhatod még... -
Zamma
őstag
Az a baj ezzel a profil dologgal hogy kevés embernek van ugyanolyan cpu-n ugyanaz a hűtője ugyanolyan házban ugyanúgy elrendezett ugyanolyan ventikkel mint neked...
Keress alapból olyat hogy silent profil, az elsőre jó kiindulásnak (de még így is messze az igazságtól, mert mindent a cpu hőmérsékletéhez képest tudsz csak állítani).
Ha kedved tartja manualban átállíthatod például hogy kb. 50 fok-ig 10%-on menjen 51 foktól meg 60-ig érkezzen meg 30%-ra, 60-ról 70-re meg 50%-ra.
Fan Controlban ezer dologhoz tudod állítani, pl ssd, vga és kütyafüle IS!
Új hozzászólás Aktív témák
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li Uni Fan TL 140 RGB Fehér (x3) + Uni Fan TL Series Controller
- Corsair iCUE QL120 RGB PWM 3-pack (CO-9050104-WW)
- Ventilátorok (IDC fehér LED, Sunon 9cm), rácsok
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest