- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42622 üzenetére
Eljátszhatunk azzal a gondolattal hogy egy gyártó piacra dob egy 10-es fan hubot és nem bír el 5-el sem? Ennek mi az értelme?
- - -
Viszont egyre felhívom ettől függetlenül a figyelmed hogy mindegyiknek azonos fordulata lesz (ha azonosak a ventik) az alaplapi vezérlőével vezérelttel! -
-
xtremist
őstag
válasz
ezoro12 #42476 üzenetére
Nekem az hozta a legjobb eredményt, ha a gépház elejétől a hátulja felé van egy kiegyensúlyozott egyenletes légáramlás, és minden abba "fújja bele" a meleget. Az meg távozik szépen hátra. Nem igazán szól bele a proci hőmérsékletébe a vga-ról származó hő, ha ez a keresztüláramlás megfelelő, és a hűtő nem eredendően kicsi a processzorhoz. A vga-ra fújó ventilátoroknak az a fő haszna, hogy sok munkát levesznek a vga saját ventijeinek a válláról. És ugyanazt a hőfokot így eléred halkabban, meg a vga ventik kisebb elhasználódásával, azokat meg nehezebb pótolni mint a sima házventiket. Nekem pl 2db 14-es noctua fújja a 7900XT-t, 600 as fordulaton néma csendben, így fan stoppal filmezés, firefox mellett 38-39 fokos a vga. Ha nem megy a 2 noctua, akkor a fan stopból rendszeresen bekapcsolnak a vga ventik egy egy 5 percre. Ha meg megy valami teljesítmény igényesebb, akkor ugyanazt a 60-65 fokot elérem sokkal kisebb vga venti fordulat mellett, olyankor a noctuák forognak 1000 körül, és ez még mindig sokkal halkabb, mint ha nem lenne ott az a két noctua. Fontos részlet, hogy nagyon közel kell tenni a ventiket a vga-hoz, a hatásuk a távolság növekedésével drasztikusan csökken.
-
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42471 üzenetére
Pedig igazán kipróbálhatnád hogy ráfúj a kártyára alulról direktbe - pláne hogy tapasztalatból ajánlottuk szintén ezt már korábban neked.
Ez a vezérelv: a legrövidebb úton kell a forrponthoz juttatni a hideg levegőt, és onnan szintén a leghamarabb módon kijuttatni a meleget a házból.
Nem kell szétagyalni, egyszetűen próbáld ki. A Hot Spotra is komoly hatással van, ez is szintén tapasztalat.
-
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42338 üzenetére
Én használok ilyet, sőt komolyabb ventiknél (pl Noctua) ez szériatartozék.
Nem feltétlen csak a ventinek, de a háznak a rengéseit/rezgéseit képes elnyelni, ezáltal halkabban teszi a dolgát. Az 1000 RPM fölötti tartományban hozza ki igazán az előnyét.
Nagyobb rés/lyuk esetében alátéttel használom, így biztosabban és némileg feszesebben is tart. -
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42294 üzenetére
Ide figyelj! Te olvasod és értelemzed is amit neked írtam?
A Hardware Canucks-os teszten 3-at is teszteltek a DRP4-ből, nem hiszem hogy nem eléggé körültekintőek - pláne hogy mindegyiket megvették és nem a gyártótól kapták...
És az sem mindegy milyen procival van tesztelve...
Ha a proci nem ad le nagy hőt, vagy olyannal nézik aminek nagyobb a felülete akkor az eredmény nagyban eltérhet! Ezért a régebbi - értsd 12 gen és azelőtti - teszteket ne nézd, elavultak...Amit itt linkelünk az a tapasztalati oldallal megegyező, marketing elemeket nem tartalmazó anyagokból tesszük.
Ha ennek ellenére bizonytalankodsz azt ugyan megteheted, de ne bizonytalaníts el másokat, köszi!
A továbbiakban rajtad áll hogy kiben bízol, a döntés a tiéd... -
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42292 üzenetére
Meglepően drága hűtő az inkább, azért már vízes hűtőt veszel...
Nézd már meg jobban légyszi azt a képet a korábbi posztomban lévő teszteredményről [link] (az alsó), középtájon van a lényeg: A Noctuánál - ami 52 ezer fotint - jobb az amit ajánlottam, a Deepcool AG620 csak 20 ezer forint.
De ha az esztétika neked jobban számít vedd azt.
Vagy ha annyi felesleges pénzed van és adakozni szeretnél elküldhetem a számlaszámomat esetleg... -
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42290 üzenetére
3 kört érdemes alkotni, így minden azonos modellű ventit szépen fogsz tudni finomhangolni:
1. 2 db cpu venti, Y-al osztva [az alaplapi sys fan-ba dugva]
2. 2 db kifújó venti (egy hub-ba, vagy sorba kötve), esetleg ide mehetnek a beszívók is ami ha nem lenne a felvázolt venti mennyiség elég [a hubból vagy a sorba kötött ventiket az alaplapi cha fan1-be kötve]
3. 2/3 db első venti, Y-al osztva / sorba kötve [alaplapi cha fan2-be kötve]
Ezt a hármat kell tudnia levezérelni az alaplapnak - a pumpakört is bizonyos esetekben fel lehet használni, de arra senki sem tud garanciát vállalni hogy fogod-e tudni szabályozni... (nekem pl. mázlim volt, de a legrosszabb eset hogy egy low noise adapterrel kb. 80%-ára csökkenthető a rádugott venti RPM-je)Bocs, nem kérdeztem hogy ez új ház? Ha használt is de még jók a ventik, akkor a házhoz kapott ML120 PRO-kat - ezek elég jó minőségűek, nem gagyik - fel fogod tudni használni a kifúvóknak.
A lényeg, hogy a fan hubba kötött ventik lehetőleg azonos modellek legyek! -
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42287 üzenetére
3 venti elég be, 2 ki. Így:
A többit nyugodtan le is zárhatod akár... ugyanis csak felesleges örvényeket kelthet. Remélem az alsót jól tudom hogy felrakható, mert a vga-t onnan nagyon szépen lehet hűteni. Ha nem, akkor a lenti helyre kell tenni az oldallapon a ventit (ami alul a két pirossal jelölt venti közt között van)
Erre a procihűtés kapcsán már említett P12 Max ventik szintén nagyon jó szolgálatot fognak tenni, nagyon szép statikus nyomást és légszállítást tudnak.
Az első kettő venti lehet ilyen P12 Max, a többinek elég a sima P12. A sima P12-ből kapható 5 db-os kiszerelés is, nagyon gazdaságos... [link] .És nem csak gazdaságos, hanem sorba fűzhető, ezért nem kell sem Y elosztót, sem hubot venned. Az első kettő mehet egy körre felfűzve (ahhoz kell egy Y elosztó), a többi pedih sorba kötve egy másik ágba. Az elsőket 10-15%-al érdemes nagyobb fordulaton járatni úgy szépen fog dolgozni.
Ha kevés lenne az a venti darabszám amit írtam, az 5-ös packból a maradék 2 esetleg még berakható... -
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42285 üzenetére
Nem csak a hőmérséklet, a hangosság és a keletkező por is számít...
Egyébként a tesztből is látszik hogy visszavesz az órajelből a bios ha felmegy a hő. Milyen házról beszélünk? Miért kell neked annyi venti?
A DRP4 ebben a szegmensben (13 gen) alkalmatlan - pláne ilyen áron meg nem is ajánlott...
A Deepcool AG620-at ajánlom 20 ezer forint, mert olcsóbb mint a tesztben is szereplő Deepcool AK620 7 ezer forinttal. Utóbbinál a csövek tetejének van finiselése, ettől még 2-3 mm-el magasabb.
Picit jobb ventit kapott elvileg - de a gyakorlatban nem biztos hogy más...
Ha jobb hűtéshatékonyság kell később még rárakhatsz 2 jobb ventit (Arctic P12 vagy P12 Max 2500-2700 Ft/db) és kész 26 500 Ft-ból a csúcs, pénztárcabarát hűtő! -
Zamma
őstag
válasz
ezoro12 #42281 üzenetére
Bocs, nem akarok belepofázni...
Nem tudom milyen proci lesz a konfigodban, de a DRP 4-et 170 Watt felett ne nagyon akard használni... max. grillrácsnak.
Tök mindegy mennyi és milyen jó hűtőt teszel rá... Épp 2 napja szívott vele frissen egy fórumtárs is [link], nem tudja az új 13 gen procikat normáisan lehűteni...
Hardware Canucks-os teszten 3-at is teszteltek, mert nem hitték el hogy gatya a hatékonysága... [link].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- SzoftverPremium.hu
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged