- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vargapdavid #31113 üzenetére
Tetszik ez a megoldás amit kitaláltál ettől a kis malőrtől függetlenül.
-
hegegabi80
addikt
válasz
vargapdavid #31115 üzenetére
Megértem, hogy nincs sok időd rá, de nem olyan sok az. Szerintem két este alatt meg van, amíg alszanak a gyerekek.
abridabri meg is adta neked a legjobb megoldást. gépház marad oldalak nélkül + a két venti és kész is.
-
válasz
vargapdavid #31115 üzenetére
Ha mar ugyis zart szekrenyben van , akkor en levennem a gephaz burokatait mindket oldalt +tetejet.
Plussz ahogy irtak elottem is, a szekreny 1-1 oldalara 20cm venti ( porszurovel ellatva a befujo oldalon). -
hegegabi80
addikt
válasz
vargapdavid #31113 üzenetére
Nem is olyan rossz ötlet, na de a szellőzés! Szerintem mindegy milyen gépbe pakolod be, ha oda bezárod.
Egyébként ha már szekrénybe van, és kell hogy maradjon én nem is tenném gépházba. Egy régi gépházból kibelezném az alaplap tartót, tennék egy polcot középre, amire szépen felrögzíteném, majd külön mellé a tápot, hdd ssd. Ha arra kinyitod az ajtót már többet ér. De pl a két oldalába betennék 20-as CM ventit ráccsal, az egyik beszív a másik kifúj és kész is, lehet még az ajtót se kellene kinyitni. És még a vga se lógna, mert vízszintesen lenne az alaplap. Vagy akár egy test bench is lehetne a szekrénybe, bár az elég drága mulatság.Szerencsére nekem a két lányom mellett (3 és 7 éves) nincs ilyen gond. Bár az elején a kisebbik mindig szerette a földön lévő gépen a gombokat nyomogatni, de leszoktattam róla.
Igaz kb 1 hónapja az iskolás lányom azt hitte a monitor olyan, mint a suliba az interaktív tábla.A jobb alsó sarkába elkezdett írogatni (még jó hogy nem középre) filctollal, ráadásul alkoholossal.
Nagy nehezen sikerült leszedni róla, de azt hittem kitépem a hajam, mikor megláttam.
-
dqdb
nagyúr
válasz
vargapdavid #31104 üzenetére
A fentieken felül még a szekrénnyel is kell valamit kezdeni, mert a levegő nagyon nem szeret kanyarodni, vagy ha kanyarodik is, akkor az erőteljesen a hűtés rovására megy. Azzal, hogy időnként kinyitod az ajtót, még nem javul meg a szellőzés. A szekrény két oldalára rácsos nyílás kellene, amin keresztül a gép egyenes vonalban be tudja szívni hideg levegőt az egyik oldalon, a másikon pedig szintén egyenes vonalon ki tudja fújni. És még így is nem kevés meleg levegő a szekrényben fog ragadni, ezen házilagos légcsatornával lehetne csak javítani (vagy egy-egy cső, vagy a szekrény két oldalára is kerülne egy-egy ventilátor).
Ezért a többiek javaslatán felül ésszerűbb lenne az asztalra vagy a szekrény tetejére tenni a gépet, mert egy jól szellőző ház is problémás a jó légáramlástól elzárva.
-
válasz
vargapdavid #31102 üzenetére
Én nem vagyok egy "szakértő", de ez brutál túlzsúfoltnak látszik már szemre is.
Egy oldalról be kellene szívnia a hideg levegőt a másikon meg kifújni alapesetben a meleget. Ebben a kis dobozban ennyire túlzsúfolva nem hinném, hogy hatékonyan meg lehetne oldani. (És mi lesz vele majd nyáron.)
Egy midi torony is befér abba a szekrénybe így ránézésre, abba meg 2-3 venti az átszellőztetés miatt, cpu-ra egy torony hűtő, ahogy írták is.
Legalábbis én ezt tenném ebben az esetben. -
fogtunder
nagyúr
válasz
vargapdavid #31104 üzenetére
annyira nem vagyok képben CPU hűtő fronton, kérdezz a vonatkozó topikban, de a Phenomban sose lesz igazán jó airflow a kialakításából adódóan.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
vargapdavid #31102 üzenetére
ez a gép halmozottan hátrányos helyzetű
be is van zárva és eleve nem szellőzik túl jól. először kellene valami, ami legalább nyitott, ha már be van dobozolva, amiben van helye a VGA-nak is, mert a 970-ek annyira nem komálják az ilyen szűk házakat. mATX vonalon a CM Q300L nem drága és vállalható is a tesztek alapján.
plusz a jelenlegi kialakításban nincs egyértelmű útja a levegőnek, ami a szellőzésnek nem tesz jót, a topflow hűtő is belekavar és ráadásul elég kicsinek tűnik egy i7-re, én vennék rá valami nagyobb tornyot, ami még befér a házba.
szóval szerintem első körben ház+procihűtő csere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Tesla topik
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Noctua ventik 6db
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest