- iPhone topik
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tejmaffia123
tag
Szevasztok ! Ár érték arányban melyik a legjobb választás ?
120mm 3pin
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sharkoon Vaya házam, ebben pedig hátul egy AC F12 Pro. Mennyi javulást lehetne elérni a hűtésben, ha pl. az első gyári ventilátort cserélném? Illetve a hátsó mennyire számít jónak? Évekkel ezelőtt, amikor vette ez volt az ajánlott, de azóta sehol nem látok AC-ket. Ennyire romlottak, vagy csak a többi venti ennyivel jobb náluk? Az számít, ha pl az első és a hátsó eltér a fordulatszámban, vagy a CFM-ben? Ház ventilátornak a 3 pines a jobb?
Illetve (elméleti síkon), ha a processzor hűtőmre szeretnék még egy ventilátort, de az alaplapon csak 1 db 4pines cpu fan hely van, akkor gondolom egy Y elosztóval meg lehet oldani a dolgot, 2 ugyanolyan ventilátor esetében. Ilyenkor kell még valamit mókolni, vagy az elosztó kábel már gyárilag úgy van bekötve, hogy jó legyen? Konkrétan az érdekel, hogy a 4 pin közül ami a visszajelzést továbbítja, az gondolom csak az egyik ventiről veszi a jelet, és amit az alaplap küld a ventinek, az van duplázva? Vagy be van kötve mind a 4 kábel mindkét ventinek, és ez nem okozhat kárt?"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
Anubris
őstag
És azt nem tudod, hogy az Akasa Apache, Alpenföhn wing boost 2, Y 2 pin-es csatlakozójára kötve hogy bírja?
Nekem most P/P-ben kettő Push-ban az alaplapra van kötve, kettő meg egy-egy Wing Boostra. Korábban a Wing Boostra Pull-ban a házhoz tartozó gyári Corsair ventik voltak csatlakoztatva és úgy tapasztalom, hogy a CPU hőfokok jobbak lettek,viszont hangosabb is a gép így. Csak azt nem tudom, hogy az Akasa-val van-e gond, vagy pedig egyszerűen azok a Corsair ventik, voltak ennyire halkak.
-
bogarfx
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek a közeljövőben venni egy Fractal Define R5 házat és az lenne a kérdésem, hogy érdesem-e a gyári Fractal ventiket lecserélni Be Quiet Pure Wings-re. 3darab 140mm-est gondoltam bele, kettő előre egy pedig hátra, rákötve a ház szabályzójára, 7V-on járatva.
Igazából nagy hőtermelő cucc nincs a gépben, egy i5 4570 procim van amit egy Scythe Ninja 3 hűt (ezt lehet passzívan fogom használni, mivel a régi FD Core 3000 házban is így volt), illetve egy Giga GTX970 G1, tehát szerintem nagy szélvihar nem fog kelleni ezek hűtésére.
Előre is köszönöm a segítséget! -
dqdb
nagyúr
válasz Puma K #21790 üzenetére
Ha nem terhelhetőek 2 amperrel az alaplapi csatlakozók (valószínűleg nem, ha mégis igen, akkor ezt a kézikönyvben biztosan kihangsúlyozzák), akkor ennyifelé történő osztáshoz mindenképpen külön tápellátású splittert vegyél.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Puma K
nagyúr
-
Grózi
Topikgazda
válasz Puma K #21786 üzenetére
Félreértettél,a 3 pin-s ajánlottak közül jó neked az eLoop radira is+ megjegyeztem,ha tudnál pwm-s aljzatról vezérelni akkor jó lenne az Apache is.Viszont az Apache(és még pár pwm-s venti) nem szereti ha feszültségalapon(3 pin-s aljzat,vezérlő) szabályozzák,kattogó motorhanggal szokta "díjazni".
(#21787) MasterMark 92 mm-s furattal nincs választék és amúgy is kicsi a választék 100-s ventiből.92 mm-ből amiket ajánlottam,azokat nyugodtan választhatod.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Puma K
nagyúr
Mármint 3pin-re gondolsz nem?
Mert első körben is azok iránt a ventik felől érdeklődtem amik 3pin-esek.
Az mit jelent, hogy nem szereti a fesz alapú vezérlést?
Milyen egyéb módon lehet még ventit vezérelni?
Bizonyos ventik motorja nem szereti a feszültségváltozásokat?"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Grózi
Topikgazda
válasz Puma K #21784 üzenetére
Ezek közül csak az eLoop megfelelő 60mm-s radi átfújására.4 pinben még az Akasa Apache lenne jó neked,házhűtésre és radira is.Viszont az Apache nagyon nem szereti a feszültségalapú vezérlést...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz SirKero #21778 üzenetére
Ennyi pénzért csodát ne várj,előre mondom.Ennyiért csak a Xilence Red Wing és a Cooltek CT-Silent van,mindkettő létezik 3 és 4 pin-ben is.Ha tényleg jót akarsz,akkor házhütőnek a BQ Pure Wings 2,a cpu-ra pedig Alpenfoehn Wing-Boost 2-Lepa Bol.Quiet-Akasa Apache.
(#21780) MasterMark Én a helyedben ezek közül választanék(tudom hogy 92mm-ek):
Coolink SWiF2-92P,Nanoxia Deep Silence PWM 92- 1400,be quiet! Shadow Wings PWM 92 mm
(#21782) Puma K Milyen vastag radi?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MasterMark
titán
10 centis PWM-es ventit tudtok? 92mm-es felfogatással.
Switch Tax
-
dqdb
nagyúr
-
SirKero
őstag
Az alaplapon 3 db. négy pines venti csatlakozó van ( GA-B85-HD3-A ) tehát mind a kettő 4 pines legyen.
Elsőre kb. 1500-2000 HUF/db lenne a keret.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Grózi
Topikgazda
válasz Puma K #21776 üzenetére
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 120
Aerocool Dead Silence(ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker E-Loop B12 szériaBármelyik jobb,természetesen ahogy az áruk emelkedik,úgy az érték is amit kapsz a pénzedért.Mondjuk én vezérlőre kötve,ha olcsón akarnám megúszni akkor a BQ-t választanám.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Tudtok javasolni ház szellőztetéséhez 12cm-es ventit 3pin-es csatival (összesen 4-6db kerülne a gépbe) ami hatékonyabb mint a Coolink Swif2 1200?
Nem feltètlen a világ legjobb és egyben legdrágább ventije kellene nekem, csak ami hűtésiteljesítményben jobb, de nem hangosabb mint a mostani Coolink-ek.
Előlapi ventiszabályzóra kötném ami ha minden igaz és az emlékezetem nem csal akkor 5-12v között tudja adni a kakaót amennyire tekerem a potmétert a szabályzón.
Üdv
Puma[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Grózi
Topikgazda
-
SirKero
őstag
Üdv.
COOLERMASTER Hyper 212 Plus toronyra keresek ventilátort [link] plusz még egyet ugyan ebben a méretben a házba.
Van valami "olcsó" halk elfogadható teljesítményű amit tudtok ajánlani?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Grózi
Topikgazda
válasz ricinus13 #21768 üzenetére
A gyártói leírás alapján igazad van-be is írom az Összefoglalóba ha megvetted és tényleg nem led-s!
(#21769) NarakhLeszabályozva halk,viszont 65-70%-s fordulattól a BQ sokkal csendesebb.[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
Persze, értem én, de azért az ezer forintért tényleg nem tűnik rossz cuccnak (ShellKretor ajánlotta nagyon, mikor a házamat vettem).
Van a Pure Wings 2 annyival csendesebb - leszabályozva -, hogy adott esetben megérje váltani?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Grózi
Topikgazda
válasz ricinus13 #21763 üzenetére
Igen,tudtommal az is ledes.Mindkettő kiváló venti és nincs köztük akkora különbség-én az eLoop-t venném,de amelyik neked szimpatikus.
(#21764) NarakhTisztázzuk le,a Xilence belépőszint-annyi pénzért megéri,viszont ne legyenek hatalmas elvárásaid.Véleményem szerint a jelenlegi ár/érték bajnok a BQ Pure Wings 2 a maga 2600FT-s árával.[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
Csak érdekességképp: a 12-es Xilence Red Wingek még most is számítanak akkora ár-érték bajnoknak, hogy ha valamikor feldobják a pacskert, ugyanolyat akarjak venni?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Grózi
Topikgazda
-
ricinus13
senior tag
Sziasztok!
6k-ig melyik a lehető leghalkabb 120-as de inkább 140-es 3 pines venti? Egy porszűrő lenne előtte, egy Define R4-es házban(láttam a felettem lévő hasonló kérdést, de nálam a hang a fontos).
-
Grózi
Topikgazda
válasz bifidus57 #21756 üzenetére
Kezdésnek a gyári ventiket dobd ki ha csendet akarsz-ritka irritáló hangjuk van.Az alaplapodon a sys_fan-ok feszültségalapon szabályoznak,tehát 3 pin-s ventikre lesz szükséged.
Én előre tennék 2 db és hátra 1 db Be Quiet Pure Wings 2-t a helyedben-ezeket a 3 db sys_fan aljzatról pont tudod szabályozni és a 3 db 7800FT.
(#21759) _ocsisajt Nincs mit,remélem tetszik és használd egészséggel!![ Szerkesztve ]
-
bifidus57
tag
COOLERMASTER NSE-300-KKN1 házba extra ventilátort milyet tudnátok ajánlani és hova?
Az lenne a lényeg, hogy sem a merevlemezek, sem az egyéb alkatelemek (pl. alaplap) ne melegedjenek jelentősen.
i5-4400 proci lesz benne, külön VGA kártya nélkül, kb. 4 db merevlemezzel, hétköznapi célokra. Játék nem lesz.
-
tixem
addikt
Értem, köszi. Csak fura volt, hogy nem sok tesztben láttam eddig. Marad akkor a WB2 már csak be kell valahonnan szerezni Merlin és bluechip kicsit messze van tőlem.
más: cserés lesz az egyik 80-as ventim is, ezt néztem (zalman z11 oldalsó venti helyére)
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
-
tixem
addikt
Üdv!
Van nekem egy 212 evo-m, amin sajna eddig bírta a gyári venti. Működni működik csak a folyamatos kerregése megy az agyamra. Néztem az ajánlott ventik listáját, de mégis erre a hűtőre melyik lenne a legjobb választás? Én a wing boost 2 pure-t néztem. Van még a hűtőn hátra szerelve egy swif2-1200, előre kellene egy hatékony, tartós darab. WB jó lesz, vagy nézzek mást?
szerk.: most nézem, hogy a be quiet pure wings is kb ugyanannyi, mint az alpenföhn és több helyről be is szerezhető. Melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Levi's
tag
Köszi a választ.
Hát igen én is csak ezekről tudtam csak reménykedtem hátha valaki tud valamit ami elkerülte a figyelmem.
Én is gondolkodtam valami olyanon, hogyha lehetne kapni valami jól kinéző 5,25"os keretet akkor azt valahogy megcsinálnám külsőre, de még azt sem találtam épkézlábat.
Jaja azt az NZXT-t láttam. De elég drága. Főként úgy, hogy kettő kellene mert csak 5 csatornás. -
Grózi
Topikgazda
válasz ngáborz #21745 üzenetére
Nos a gépkönyv alapján sajnos csak a cpu_fan aljzatod szabályozható.Az Akasa mehet erről,ez nem gond-viszont a PW2-k szabályzásod csak egy vezérlővel tudod megoldani.Mint írtam is,állandó 12V-n felesleges járatni és hangosnak is fogod találni egy csendes szobában.Nézz körül aprón,2-4K-ért már normális vezérlőket kapsz és arról az igényeidnek megfelelően szabályozhatod a házventiket!
-
ngáborz
tag
Sziasztok!
Egy Asus P7P55M alappal rendelkezem, amin csak 1-1 db 4 PIN-es CPU és Ház hűtő csatlakozó található. Egy Coolermaster Silencio 352-es házzal rendelkezem, illetve egy overclockolt i7 870-el, amin egy Deepcool Gammax S40 hűtő található. Mind a CPU, mind a Ház hűtők hangosak, így szeretném lecserélni azokat. A CPU hűtőt egy Akasa Apache 120mm-re, míg a meglévő 2 házhűtő helyett szeretnék 4 db Be Quiet Pure Wings 2 120 mm típusú hűtő ventilátort felrakni. A kérdésem az lenne, hogy mivel csak 1-1 db PIN csatlakozóm van hogyan oldjam meg a ventilátorok vezérlését, illetve az hogy az általam kiválasztott ventilátorok megfelelőek e.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
válasz tejmaffia123 #21742 üzenetére
Az alaplap hőfoka nem mérvadó.A cpu-gpu terhelés alatti hőfokát kell megnézni a gyári és a cserélt ventikkel.
(#21743) Levi's
"A szoftveres és egyéb automatikus ventilátor vezérléseket inkább hanyagolnám"
Na itt esik ki az összes hub,elosztó és splitter.Innentől csak a vezérlők maradnak.Láttam több szép megoldást,mikor a ház elejébe vagy tetejébe belefaragták a vezérlőt-meg lehet szépen csinálni.
És emlékeim szerint az Nzxt-nek van külső vezérlője,csak nem olcsó.[link][ Szerkesztve ]
-
Levi's
tag
Üdv!
Olyan dologban szeretnék ötleteket kérni, hogy miként tudnék minimum 10 ventilátor szabályzására képes 5,25"os ventilátor szabályzót berakni egy házba amiben nincs 5,25"-os hely.
De komolyan. Létezik valami esztétikus megoldás? Tehát nem arra gondolok, hogy simán berakom egy olyan helyre ami nem látszik.
Lehet esetleg kapni valamit ami képes ennyi ventilátort kezelni akár külsőleg akár 3,5"-os helyen? Esetleg lehet valahogy egy sima HUB-ot normálisan vezérelni?
A szoftveres és egyéb automatikus ventilátor vezérléseket inkább hanyagolnám. -
-
Grózi
Topikgazda
válasz CactuS #21739 üzenetére
Biztos találsz valakit a környékeden,csak körbe kell kérdezni!
(#21740) tejmaffia123 Ne aggódj,lesznek azok még hangosabbak is hamarosan! Tényleg jobban jársz legközelebb,ha előbb kérdezel!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
tejmaffia123
tag
Nekem meg közbe megjöttek a Spectre PWM ventik beszereltem őket igazából faszán megy mind 2 kattogni nem kattognak hála istennek 1200 körül pörög mind 2 és valóban megnéztem az előző ventimet és 3-pines volt viszont nem a leghalkabb ventilátorok azt hozzá kell tennem de teszik a dolgukat. Máskor azért előbb kérdezek utána cselekszem
-
Grózi
Topikgazda
Ha kézzel érzed,akkor egyértelmű az az egy.Viszont a többi sem rezonálhatna..Egyesével próbáld ki egy valódi pwm-s(attól,hogy 4 pin még nem biztos) aljzaton kiszerelve a házból.Ha úgy nincs hangja,akkor a házad gyenge anyagú és azzal kell továbblépni.Tapasztalataim szerint a gumialátét csökkenti legjobban a rezonanciát.
Hogy őszinte legyek erről a "boltról" én jót még nem hallottam,reméljük sima ügy lesz a garanciáztatás.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
skyli
senior tag
Gondolom igen, mivel a többi ugyanerről az elosztóról nem csinálja Ja és ha kézzel pörgetem meg akkor is érzem, h vmi akad egy kicsit körönként, vagyis nem sima.
Ti a ház rezonanciáját mivel szüntetitek meg amúgy teljesen? esetleg a hozzá adott gumi rögzítőket le lehetne cserélni puhábbra?
-
mpierre
veterán
-
Grózi
Topikgazda
Ezt ne cserélnék? Mint a traktor..De ugye ha egyesével rákötöd lapra,akkor is csinálja?Nem csak az elosztóról?
(#21733) _ocsisajt Az még tűrhető,Ip@non valami 5K körül volt.. most nézem,csak kék és 4886Ft..[ Szerkesztve ]
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Most jött meg kínából a 3-as pwm elosztóm és most próbáltam csak ki a 3. Lepa bol-t is a gépembe és ennek sajna nagyon zörgős a hangja :S a többinél csak egy kis motorhang van, ami a mocorgás miatt berezonál a házban(gumival fogattam fel, de egy kicsit még így is, bár vmennyire már sikerült lecsökkentenem füles gumiharangokkal )
Ezt cserélik gariban szerintetek? A többinek nincs ilyen zörgő hangja, csak sima motorhang.
[youtube videó][ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz mpierre #21729 üzenetére
Noiseblockerből inkább az eLoop B14-2 vagy 3-t ajánlom,a BlackSilent sorozattól nem vágtam hanyatt magam.Viszont az fehér lapátos,de viszont kiváló venti-sokan használják vastag radira.Ami még szóba jöhetne,azok az Akasák(statikus nyomásban a legjobbak),az Apache alacsony fordulaton is hatékony+a Viper-viszont ezek 4 pinsek.
(#21730) _ocsisajt Nem fogsz bennük csalódni!Mi pénz ott?[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
A másik, amit kinéztem az a NB-BlackSilent Pro 140mm PK-1 lenne... Bár ez kevesebb levegőt mozgat meg, mint a SilenX.
Gyakorlatilag olyan 140mm-s koptert keresek, ami megküzd a 45mm vtg radi átfújásával és elég csendes. Vagy fekete, vagy sárga lapátos, kb 5-6V-tól is elindul. Elég a 3 pin csatlakozó, mert van ventiszabályzó, ami a proci fan pwm jele alapján vezérel.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz mpierre #21717 üzenetére
45-s radira eléggé határeset véleményem szerint,mondjuk ha túlméretezted a hőleadókat akkor nem gond-én mondjuk azért mást választanék.
(#21718) CactuSÉn a helyedben gyártatnék egy fedőlapot ami eleve perforált egy 120-s ventinek-nem egy drága dolog és így garanciális gond sincs.
(#21719) _ocsisajtOlyan mint a Bol.Quiet csak egy van-a Bol.quiet! Merlinen kivül szokott lenni Iponnon és a Bluechipnél,viszont jóval drágábban.120mm 4 pinben jó a Pure Wings 2 pwm is és az Alpenfoehn Wing-Boost 2 is még.
(#21723) tejmaffia123Vannak gondok,fuss neki még egyszer az Összefoglaló elolvasásának és/vagy simán fogadd meg amit dqdb írt-tudja mit beszél![ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz tejmaffia123 #21720 üzenetére
Árukereső, mint hiteles információforrás, jaj
Magyarán nekem jó ha PWM-es ventit rendeltem házhűtéshez ?
Nem, nem jó, de ezt már megírtam korábban.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
tejmaffia123
tag
Ohh végre ezt találtam a hivatalos weboldalon:
-2 x 4-pin CPU fan connectors
-3 x 4-pin system fan connectors -
tejmaffia123
tag
MSI H97 GAMING 3 Alaplap az árukeresőről vettem ott azt írják:
3-pin ventilátor csatlakozók száma Nincs
PWM ventilátor csatlakozók száma 5
Magyarán nekem jó ha PWM-es ventit rendeltem házhűtéshez ? -
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Mélyen tisztelt abridabri fórumtárs ajánlott kapásból nekem egy bequiet pure wings 2-öt 12cm+4 pin témában a házas topikban, de ha tudtok nekem még a lepa bol.quiet szintjén mondani hasonlót***, akkor annak nagyon tudnék örülni
az még csak-csak, hogy színes (gyűlölöm a villodzós, csicsa-színes cuccokat), de nem kapni máshol ha jól keresem a merlinen kívűl, én meg magam szeretem átvenni a cuccokat a boltban és BP.-i vagyok.
Köszönöm!
(szerk: jaigen 12cm+4pin házventi lenne a cél, jó minőség és halk működés)
[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
Arcképgyáros
-
mpierre
veterán
Üdv!
SilenX Effizio 140-s ventiről nem találok statikus nyomási adatot... Ebből menne 2×2 db a radikra. Vagy ez kevés lenne a 45 mm vastag radik átszellőztetéséhez?#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Grózi
Topikgazda
válasz abridabri #21713 üzenetére
Hallgass Tikakukacra,tudja mit beszél!Semmivel sem macerásabb a kinti rendelés(sőt)és Vízhűtés topicban sokan szoktak közösen rendelni.Dobd fel ott a kérdést és szerintem biztos jelentkezik valaki.Viszont most már megkérnélek bennetek,hogy ott folytassuk ezt az eszmecserét és ne itt offoljunk!
(#21715) CactuS Én a helyedben biztos,hogy inkább belefaragnék egy 120-s csendes ventit-még mindig jobb mint légyf@ngkergető ventit hallgatni 3-4000 rpm-n.B tervnek még ha kis faragással belefér egy 80mm-s,abból még van választék.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Hát szélességben valamennyit engedhet még. A B verzió, hogy akkor már az oldalát vágom ki valahogy és akkor egy 8-10-12-es extra alacsony fordulatú ventilátorral támogatom meg. De elsőre szerettem volna vágás nélkül megúszni, viszont, ha ebben a méretben nem nagyon van alternatíva, akkor előbb-utóbb az lesz a vége.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Tikakukac
titán
-
veterán
Elhiszem en ,hogy jobb ,de nekem nem er meg honapokat varni egy bizonytalan kulfoldi rendelesre ,meg idegeskedni miatta. Semeddig se tart rakni egy ventit az alphacoolra , ha megis melegebb lenne a VRM mint mostani 60fok . A GPU a lenyeg ,mert az most nem sokkal van 80 alatt ,de cserebe mocskos hangos a gyari venti .
Meg hogy nezne mar ki ,hogy 45 ezres hutes van egy 110 ezres karin ? -
Grózi
Topikgazda
válasz abridabri #21707 üzenetére
Nem véletlen ajánlják neked vízhűtés topicban a full blokkot,még ha 40k is.Én is vettem anno egy ilyen blokkot,ezért is írtam azt amit...Kicsit méreg amikor full vizes géped van,de azért ekecselhetsz ventit a gpu blokkra,hogy a vrm ne menjen az egekbe.Jobban jársz ha hallgatsz azokra akik pár vizes gépet már megépítettek és hidd el linkelek neked olyan tesztet ahol a Korszar Sp-t az egekbe dicsérik-pedig egy kalap..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Grózi
Topikgazda
válasz abridabri #21705 üzenetére
Gondolom azért kérded,mert rendeled a Phobya kit-t.. Járt nálam pár kit ezekkel a ventikkel,úgy fogalmaznék hogy közepes szint,a Lepa sokkal jobb.Én azért az Alphacool vga blokkért max. 10k-t adnék,30-t biztos nem(vrm hűtés nuku).Jobban jársz ha eladod a vga-t és veszel egy olyan kártyát amihez van full blokk.
(#21704) san01 Örömbódótsáággg!(#21703) CactuS Sajna ebben a méretben,4 pinben gyakorlatilag nincs választék.A képek alapján nekem úgy tűnik beleférne egy nagyobb venti is,csak akkor szellőzőt kell vágni(hátsó rács).Jól látom?
[ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
Végre visszakaptam az AeroCool DS ventit a szervizből, cserélték. Most, hogy bent van szolid -3-4 fokos különbség a gyárihoz képest, pedig csak 1 gyári volt benne. Szóval happy.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Arcképgyáros
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni ventilátor kérdésben. Van egy Qnap 212p NAS-om, abban van gyárilag egy baromi hangos ventilátor (gyakorlatilag hangosabb, mint az asztali gépem, illetve inkább úgy mondanám, hogy zavaróbb hangszínű). Ezt szeretném lecserélni. A ventilátor 5 cm-es, átlósan a furattávolság 7,5 cm, 4 eres vezetéke van. Gyakorlatban így néz ki: [link] Nem tudom, hogy kell-e még valami adat. Összefoglalóban sajnos csak 80+ ventilátorok vannak, így nem találtam ajánlást ilyen méretre. (anno onnan választottam a Xilence Red Wing Pwm 120-ast és azóta is megelégedéssel használom). Mit ajánlanátok, ami csendes és tartós? Vagy legalább csendes.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Grózi
Topikgazda
válasz Szovie #21701 üzenetére
A Silent Wings 2 nagyon jó választás,akár csak a Noctua NF-A14 FLX.Amire még felhívnám a figyelmed,az a NoiseBlocker eLoop B14-2 vagy ha extrém hütés kell(nem hiszem,se a cpu se a vga nem forrófejű) a B14-3.
-
Szovie
csendes tag
Kedves venti guruk, a segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy Fractal Define R4 ház, benne a gyári 2db 14 centis SIlent Wings venti (Egy hátul egy elől). Ezeket szeretném upgrade-elni a nyárra való tekintettel.
Olyat szeretnék aminek valamivel nagyobb a légszállítása, de a lehetőségekhez képest halk legyen. Mivel van beépített feszültséges venti szabályzó, ezért csak 3 pines venti jöhetne szóba. 12 volton ha van egy kis hangja az még belefér, game alatt úgy sem hallon. De repülőgép turbinát nem szeretnék. Viszont leszabályozva netezés közben örülnék ha némán tennék a dolgukat. (MSI GTX 960 netezés közben néma, Procihűtő Scythe Kotetsu, de esélyes egy Noctua NH-D15 csere középtávon)Előre kettő tennék, és egyet hátra. A felül levő venti helyekre nem szeretnék, mert ott nincsen porszűrű. Sajnos poros panelban lakok, ezért ha van rá lehetőség, nem szeretném ha fent bemenne a por.
Amikre eddig gondoltam:
- Be Quiet! Silent Wings 2 140mm (ez nem olcsó, de ennyit még hajlandó vagyok adni egy _jó_ ventiért)
- Noctua NF-A14 FLX
- Fractal Venturi HF-14Előre is köszönöm a tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Philips LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Windows 11
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...