Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
vtomi2
üzenetére
Ez igaz,közel Noctua árban van-de jobb is nála.Akkor adott 2 db 140-s PW2,az maradhat elöl.
Hátulra egy 120-s DS(4500FT),felülre egy 140-s DS (4800FT) és a procihűtőre egy Akasa Apache(4000FT).
Összesen 13300FT.Ha elölre is teszel két 140-s DS-t akkor 22900FT.
(#23398) RazoR8402
Az első az egyik legjobb megoldás,nem tudom miért zártad ki.Igen a másodikkal vannak gondok,ez tény-nem mindig 100%-s a szabályzás. A Swiftech-t is láttam már itthon valamelyik nagyobb webshopban,de már nem emlékszem hol. -
-
vtomi2
őstag
Na most picit bekeveredtem, mert Dead Silence íríból már Noctuat tudnák venni.
Vegyük úgy, hogy kb 6k / ventilátor (max 20-22k). Már van kettő 140mm PW2 és még kell :
1x 120 hátulra
1x 120/140 felülre
1x 120 procihűtőreCsatlakozókat most ne vegyük, mert azt megoldom, hogy jó legyen. Te milyen kombinációt raknál össze? Ami fontos, hogy az új ventik ne legyenek hangosabbak a PW3-knél, de azért szellőztessék ki a házat.
-
Grózi
Topikgazda
-
darealkilla
aktív tag
Itt árulnak kis áramkört, a kimenő áram erejéig osztható szerintem Y-kábellel
-
RazoR
veterán
Létezik olyan venti elosztó ami mondjuk tud hat ventit egyszerre, molexen/satán kapja a tápot és pwm vezérlést tud? Tudnátok ajánlani valamit? Alaplapcsere előtt állok és a mostanin van 8 pwm az újon meg csak 5 lesz.
-
Grózi
Topikgazda
Röviden:meg.Jól rögzülnek és a vibrációt is jelentősen csökkentik.
(#23387) Karmko
Ha a sys_fan-ról vezérelnéd akkor neked 3 pin-s kell.A Be Quiet Pure Wings 2 ár/érték bajnok- leszabályozva csendes,de kellő légszállítással bír.
(#23388) vtomi2
Hátra és felülre is tehetsz PW2-t,a következő lépcsőfok az Aerocool Dead Silence.
Bordára 4 vagy 3 pin? -
vtomi2
őstag
Sziasztok!
NZXT S340 házba keresnék hátulra(120mm) és felülre(140mm) a gyári ventik helyett halkabbat. Olyat keresnék, aminek van azért légszállítása, de leszabályozva halk marad. Előlre vettem 2 BeQuiet! pure wingst, leszabályozva ilyen hangjuknak kéne lenniük. Plusz még keresnék egy 120mm-est cpu bordára, feltételek ugyan azok.
Előre is köszönöm!
-
PuMbA
titán
Hali megint

Esetleg van valakinek tapasztalata, hogy ezek megérnek 1000 Ft-ot?

-
távcsőves
senior tag
válasz
darealkilla
üzenetére
Valószínűleg igen.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
darealkilla
üzenetére
Akkor elindultál a 2. úton..
Nehéz lesz olyan ventit találni amit a vga rendesen szabályoz+még meg is áll.Én a helyedben az alaplapod egyik aljzatára tenném a 2 ventit egy Y kábellel.Bár a lap cpu hőfok függvényében szabályoz,viszont az a vga hőfokával együtt emelkedik-így egy kis tesztelgetéssel arányosítva be tudnád lőni hogy mikor álljanak le a ventik és milyen hőfok mellett hány százalékon menjenek. -
Grózi
Topikgazda
válasz
darealkilla
üzenetére
2 tanácsom lenne:
1.Add el azt a kártyát és vegyél egy 970/980-t,minden szempontból jobban jársz.
2.A gyári venti cseréje édeskevés lesz a hőfokok elleni harcban.Vagy vizezd le vagy vegyél rá egy komoly bordát/kompaktot-de még ekkor is meg kell oldanod a ramok hűtését.
Az elsővel jobban jössz ki anyagilag is. -
távcsőves
senior tag
válasz
darealkilla
üzenetére
20% pwm kitöltési tényező a minimum fordulat értéke. Ez allá csökkentve egy darabig minimum fordulat közelében forog. Aztán 15% kitöltési tényező alatt 100%-os fordulatra kapcsolnak a ventilátorok. Szóval nincs ilyen. A 0% pwm pont az, amikor nincs jel csak tápfeszültség.
-
darealkilla
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan 12 centis PWM venti ami 12 volt és 0% PWM mellett megáll? MSI 390 VGA-ra lenne, az Artic F12 PWM nem ilyen és kevés gyártó honlapján van grafikon.
-
laci06
senior tag
Valószínűleg az zörög valóban, vagyis a porszűrő a ludas szerintem, de azt meg nem hiszem, hogy ildomos lenne kivenni.
Amúgy nem pont fordítva kéne lennie? Vagyis több fújja ki, mint be? Vagyis én úgy tudom, hogy az az ildomos, mivel akkor a por kevésbé tud lerakódni odabent.
-
core i7
addikt
Sziasztok
Egy 1000RPM-es 14 centis vagy egy 1300RPM-es 12 centis venti a jobb?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
laci06
üzenetére
Én elöl meghagynám a kettőt-mindig több fújjon befelé,mint kifelé.
Két utad van:
1.Addig cseréled másik ventire,míg az egyik pont nem azon a frekvencián rezonáltatja a házat.
2.Ami nekem bevált sok esetben,az a gumialátét(minimum 2 vagy 3 mm vastag puha gumi) a lemez és a venti közé+túlméretes csavar.
Amire még felhívnám a figyelmed: nem lehet,hogy a műanyag,bepattintható előlap zörög olyankor? -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem új gépet, egy gyönyörű Fractal Design R5 házikóba. A házzal minden rendben van egy dolgot leszámítva: valamiért a ház elején lévő venti rezonál, és elég idegesítő (egy Noctua van most a ház elején, de a gyárival is ugyanez a helyzet). A rezonancia nem folyton történik, néha napokig nem hallom, majd egyszer csak elkezd idegesíteni. A csavarokat már lecseréltem a Noctua gumicuccaira, sokat javult a dolog, de még mindig nem tökéletes. Vagyis elgondolkodtam azon, hogy a ház elején lévő ventit felrakom a ház tetejére, és a mostani 1 venti húzza be a levegőt, 2 nyomja ki kombinációt 0-3-ra cserélem. Mit javasoltok, jó/rossz ötlet? A levegőt ez a 3 is behúzná, és mivel csak elől/alul tudna bejönni, ezért a légcsatornák sem annyira sérülnének talán.
-
gaben1993
tag
A kompaktra nem is kérdés, máshogy nem is lehet, mert kívülről a házhoz csavar fogja a radiátort, amit ugye nyilván nem bír el a szilikon rögzítő, belülről pedig nem tudnád áthúzni a túloldalt, azt nem lehet máshogy mint a gyári csavarjával. Egyébként a ház anyagvastagsága olyan erős közepes. Vékonyka, de masszív, nem az a tipikus 10 ezer forintos, dizájnos, látszólag praktikus kategória.
-
gaben1993
tag
Terheletlenül szoba hőmérsékletű a proci, stress teszt alatt 45 fok a legmelegebb mag, legalábbis aida szerint. Ezekkel az értékekkel meg simán beáldozok pár fokot, majd ha 1-2 év múlva cserélem az 1060-at és valami forróbb kártya kerül a helyére, lehet hogy át lesz tervezve, de most több mint elég. Egyébként köszönöm a tanácsokat, meg is rendeltem a két 140-es aerocoolt, meg a lepa bol.quiet-et.
Egyébként ti is szilikon csavarokat szoktatok használni? Nekem nagyon ellenszenves, a rögzítésnél előjövő műanyag forgács, na meg a gumi jobban elnyeli a rezonanciákat. Amióta kb. 2 éve valaki megmutatta, hogy létezik ilyen, azóta csak ez. 
-
Grózi
Topikgazda
válasz
gaben1993
üzenetére

Fentre nem tennék a helyedben ventit,néztem az adatlapod(a vga-t is)-ezért ajánlottam előre a 2db 140-s DS-t,hidd el elég lesz.Ha mindenképp led-st akarsz és nem zavar,hogy 2 maximum 4 fokot vesztesz az apache-hoz képest,akkor az örök kedvenc Lepa bol.Quiet pwm-t ajánlom figyelmedbe! -
gaben1993
tag
Így legalább alátámasztottam.

Egyébként előre el is dőlt, hogy az aerocoolok mennek, kompaktra biztos nincs valami piros ledes alternatíva akár egy kevés zajban megnyilvánuló kompromisszummal? Led sort azért nem szeretnék bele, mert az már inkább túlzás, mint szép, de ízlése válogatja. Ha nincs akkor, az apache lesz és a fenti venti helyre is rakok egy 12-es vagy 14-es aerocoolt. Ha ez utóbbi lenne a kivitelezés, akkor inkább befele fújassam a levegőt és a hátsó kompakt vigye ki, vagy fent is inkább kifele vigye a levegőt? Jelenleg a kártyám egy kis fogyasztású 1060, így az nem termel annyi hőt, ami szerintem indokolná. -
Grózi
Topikgazda
válasz
gaben1993
üzenetére
"a processzoré biztos pwm-es, mert játék közben sokkal hangosabb volt a venti"
"Nem sokat tudok a ventikről"
Az első után biztos voltam a másodikban!
Az Aquachanger gyári ventije 2000 rpm-től egy MIG-el vetekszik,nekem is volt ilyen 240-s kompaktom.Én Akasa Apache-ra cseréltem a gyári ventijét,ezt javaslom neked is.Házhűtésre ledesben ultra halk az Aerocool DS,2db 140-s előre elég kell hogy legyen-ez ugyan 3 pin-s,de tudod vezérelni.
B tervnek előre 2db 140-s Wing Boost 2 és egy 120-s a kompaktra+2K-ból egy ledsor ami úgy bevilágítja a gépet,hogy mellette a szomszéd falúban kicsordul a könny a búcsúsok szeméből... -
gaben1993
tag
Lepa aquachanger 120-as vízhűtés van rajta. Az alaplapom összes csatija 4 pines(a processzoré biztos pwm-es, mert játék közben sokkal hangosabb volt a venti), de előre szerintem jó lehet egy 3 pines is nem? Egyébként egy asrock b150 gaming k4. Akkor azt tényleg kihagyom, én még egész olcsónak is gondoltam, a két 14-es és egy 12-es hátra megvan egy tízesből, de akkor kihagyom. Tt riinget látom sokat emlegetni itt az oldalon, szintén van mind a két méretben(előre inkább a 14-eseket tenném, gondolom nagyobb venti, nagyobb teljesítmény, halkabb működés), de drágább mint a corsair, megéri a felárat. Ti hogy oldanátok meg, hogy piros ledesek is legyenek és megfelelő működés mellett halk üzem legyen? Nem sokat tudok a ventikről. Ami még fontos lehet, hogy venti szabályzót nem tudok beépíteni, mert nincs semmilyen előlapi rekeszem és lehetőleg molexes áram felvételt is kihagynám.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
szente
üzenetére
Ami neked kell az a Silent vagy Shadow Wings,az eLoop vagy az Aerocool DS.
(#23357) gaben1993
Az SP drága,hangos és kattog-nagyon nem ajánlott.Milyen Lepa van a gépedben?
3 vagy 4 pin-t tudsz vezérelni?(ellenörizd az aljzataid,mert attól hogy egy aljzat 4 pin-s még nem pwm-s,lásd Összefoglaló!!)
(#23358) RazoR8402
Amit Vízhűtés topicban írtam,azt kipróbáltad?
A gumirögzítő csökkenti a rezonanciát,nem gerjeszti és általában oldallemezen azért szokott a venti rezegni,mert vékony a lemez. -
RazoR
veterán
Elképzelhető, hogy a gumi ventirögzítők miatt rezonál be a gépház oldala amin van 2 darab egyforma 120-as venti?
-
gaben1993
tag
Sziasztok!
Corsair sp120 és sp140 high static pressure ventikről mi a vélemény? Előre tennék két 140-est, hátra pedig 120-as proci vízhűtőre egy 120-ast. Fontos lenne, hogy jó légszállítás mellett azért halkak legyenek. Hátul egy lepa 120-as venti van, ami teljesítményre nagyon jó, viszont brutál hangos. Terheletlenül szobahőmérsékleten tart egy i7 6700-ast, aida stress teszt alatt sem megy 45 fölé a legmelegebb mag, de elviselhetetlenül zajos. Na meg az is szempont, hogy teljes ablakos házam van piros dizájnú komponensekkel összeválogatva, ne legyen már benne vaksötét. Ha ezek nem, akkor valami jó piros ledes ventit tudnátok ajánlani ami, ezzel a 3 ventilátorral elegendő hűtést biztosít, nem túl zajosan? Előre 120-as és 140-es is mehet. Köszi a segítséget!

-
szente
addikt
-
szente
addikt
Sziasztok!
Sajnos le kell cserélnem a Noctua NF-P12 PWM ventiket, mert ablakos házam lesz, és a fos barna nem éppen szép szín.

Szóval kellene helyettük valami hasonlóan halk, fekete fehér színű venti, de olcsón. Igazából annyi az elvárás, hogy ne legyen motorhang, ne legyen apró kattogó, surlódó hang, szóval max szélzaj teljes fordulaton és megálljon 3500 Ft körül. -
Grózi
Topikgazda
válasz
tomcat78
üzenetére
A 810 egy nagyon jó ház,sokáig akartam egyet,de nem jött össze-nincs az adatlapod,hogy az van.Nem tudom milyen procid-vga-d van,de ha Intel+NV akkor elgondolkodnék rajta,hogy eladjam az összes radit és kiváltsam egy 420*60-sal.Elég lenne az is+3 jó 140-s venti(eLoop) csendben hűvösen tartaná.30K körül van újonnan egy Phobya G-Changer 420 V.2,de múltkor volt alig használt aprón 24K-ért.Viszont ezt inkább másik topicban folytassuk,ne itt offoljunk!

Ha elégedett vagy a mostani hőfokokkal,akkor nem bántanám.Pár fokot nyernél,de a DS után a WB2 is hangosnak fog tűnni.Szerencsére vastagon túlméretezted a radikat,így a ventik szerepe lényegesen csökkent.
(#23350) deja vu
Venti pontos típusa?Melyik rögzítő? -
deja vu
addikt
Üdv.
Bajban vagyok, sehogy sem tudom rögzíteni a Noctua hűtőket ezzel a gumi rögzítővel, egyszerűen nem tudom átnyomni teljesen a ventibe. Hogy kell átnyomni ezeket a gumi rögzítőket?
-
tomcat78
őstag
Na,ezt jó tudni,akkor keresek azt....pirosban,ha létezik

Switch 810-em van...komolytalannak azért nem nevezném..
Viszont 2 360-ast faragás nélkül nem tudnék bele rakni.Plusz ragaszkodom az előlapi csilli-villi cuccaimhoz
Így marad hátra a 140-es.Felűlre beférne a 420 is....de az ventikkel együtt már komoly érvágás lenne....Asszony sztem kibaszna vele együtt már 
Igaz,gondolkodom némi átalakításon,készülget is lassan,de azt hiszem több,nagyobb radi már talán fölösleges lenne(nem tervezek 3-4 vga-t
)
Aerocool ds-eket érdemes lecserélni?Bár már azt hiszem írtam vizes topicban,hogy akasa után megváltás volt a hangja,cserébe viszont nem lett melegebb a rendszer...Vagy csak minimálisan.Gondolom azért van összefüggés ebben az esetben a radik mérete és a teljesítmény között,de én igazából nem buktam a dolgon hűtésben. -
Grózi
Topikgazda
válasz
tomcat78
üzenetére
A Wing Boost-nak nagyobb a statikus nyomása,a légszállítása és halkabb is3 jóval olcsóbb(3300FT-tól)-szóval minden téren jobb.
Én is híve vagyok a hőleadó túlméretezésének és akkor elég egy alacsony fordulaton is kellő légszállítású és statikus nyomású venti.Viszont az a 3 radi elég sz@vás,a 140-st kihagytam volna és inkább 2 db 360*45.(de inkább *60,ahhoz viszont komoly ház kell
). -
tomcat78
őstag
Azt nem néztem.Bár egy darabról lévén szó,lehet letesztelem a tt riing-et.Pirosban passzol is

Wing boost 2 mennyiben jobb?Ide lehet,hogy kicsit off,bár kapcsolódik valamilyen szinten:fontos,hogy halk legyen,azért csináltam vízhűtést,amit elég rendesen nem apróztam el(360x45,240x45 és egy 140x30 lesz bele még,mert elfér
)Szóval,mivel csak a proci és a vga van hűtve,kicsit talán overkill a cucc
Cserébe minden venti gyakorlatilag minimumon megy a radikon.A házba befelé 140-es pure wingsek(3db) és egy 120-as phobya eloop dolgozik. -
tomcat78
őstag
Igazából egy 140-es slim radira kéne valami.Bármi ami nem akasa vagy corsair...Van itthon elfekvőben egy enermaxom,csak a színe nem passzol a rendszerhez,házhoz.Egy enermax cluster uccl14...csak a fehér nem jó nekem
Emiatt mondok le az NB eloop-rol is.Aerocool ds-t néztem még,többi radin az van(tudom,hogy arra nem ajánlott
)Viszont a 140-es már gyengének tűnik belőle. -
Savanya
addikt
válasz
tomcat78
üzenetére
Nekem 120-as van a gépemben . 840-ig hangja nincs - motorhang se - Légszállítása közepes / elől Be Quiet Shadow Wings 960-nál is csendes és légszállítása is jobb / . Design nagyon jó , de ha ez számít a Lepa még mindig sokkal jobb ebben . Árát nem éri meg főleg a piros .
-
Grózi
Topikgazda
-
tomcat78
őstag
Hali!
TT riing-ről vélemények,tapasztalat?(120-140 is érdekes lehet) -
lalakov
senior tag
A Target CPU hőmérsékletet mennyire célszerű állítani? Alapból 50-en van.
Mennyi lehet maximum a hőmérséklete? -
Grózi
Topikgazda
válasz
Dareius
üzenetére
Olyan házam volt,többször is leírtam a tapasztalataim és próbáltam vízzel is-konkrétan azért cseréltem le,mert komolyabb vízhűtésre alkalmatlan.Leveheted róla az elő és fedlapot,telerakhatod ventikkel-viszont így csúnya lesz és így is alkalmatlan.Mindenképp házcserét ajánlok neked,Phanteks és Fractal Delfine S felé nézelödj véleményem szerint.Az enthoo pro egy nagyon jó ár/érték arányú vízre alkalmas ház.
(#23334) snowball
Egyik sem az igazi,ebben az árkategóriában az Alpenfoehn Wing Boost 2 vagy Akasa Apache a nyerő bordára/radira.
(#23335) abridabriKi kell mérni hány V kell a lednek(vagy kinyomozni) és onnantól kezdve egy forrasztópáka+egy molex apa csatlakozó kell neked.5V-re tippelek. -
snowball
tag
Szerintetek melyik venti a jobb? CPU hűtőre kell.
Nanoxia
NoiseblockerEsetleg jöhet más PWM-es ajánlat is 4000 huf-ig.

Köszi!
-
lalakov
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat.

-
Dareius
tag
Sziasztok!
A következő a tényállás NZXT H440-em van van benne egy 240 és egy 360-as Radi, és azt tapasztaltam így kevés benne a hely ami nem a gond 2 SSD 1 HDD-elfér azért benne meg, ha nagyon akarnám egy tartály, de igen ott az a de a házban szinte megáll a levegő az alap ventik csak léghűtéshez elég vízhez nem a leadó radiátorok így nem tudnak rendesen átszellőzni főleg a Top radi nem.A házhoz már nem eredeti Ventilátor használok AKASA Viper 12 a nagyobb légköbméterek végett. Sajnos a Hátsó még Gyári az is cserélve lesz, de úgy vélem az kevés lesz nem örvénylik rendesen a levegő, meggyőződésem hogy ennem a legfőbb problémája a hangszigetelő szivacs, mivel útját álja a be és ki áramló levegőnek. Amit alátámaszt az, ha leszedem a Tetőt és az előlapot jelentős Hőfokokat nyerek és a házban nem alakul ki a felmelegedő hő közeg effektus.
A ház egyébként nagyon jó a méretéhez képest, akinek ilyen háza van, nem tapasztalta, hogy az átszellőzése nem a legjobb (vízhűtés esetén). Könnyen meglehet, ha eltávolítanám a Zajcsökkentőket akkor ez a jelenség, csökkenne. Vagy esetleg + ventillátorokat raknék be szerelnék be (a radiátorok egyik felén van csak).
Gondoltam arra is jó lenne rá másik előlap meg tető ami jobban szellőzik csak nem tudom, hogy lehet e kapni vagy ki mennyiért csinál ilyet.
Akinek van, még ötletre Szívesen várom.
-
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
A COOLERMASTER Hyper 212 EVO ventilátorát kéne lecserélnem, mert már baromi hangos. Nem kell semmi csili-vili, csak halk legyen. Tudnátok ajánlani valamit?
Köszönöm,
lalakov -
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nem kell elosztó,mindegyiken van elágazás,így sorba kötheted őket és 1 ventiként kezeli a rendszer.Annyi,hogy csak egyformákat köss össze(márka,típus,modell mind stimmeljen) és maximum 3-t,nehogy túlterheld az aljzatod.
-
Dark KillerX
addikt
Szia kolléga és köszönöm
Azt hiszem a Wing Boost 2 lesz sztem, és ha jól látom, őket is sorba lehet csatolni, mert már csak 1 pwm-es csatlakozom van a lapomon, vagy pedig egy 4-pines elosztóval, az is van itthon.

És igen sikerült kártyát vennem, egy ismerősöm hozott egy GTX 1060-at viszonylag jó áron
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Szerencsére van pwm-s és dc alapú aljzatod is.Házhűtésre kiváló a Be Quiet-választhatsz Pure Wings 2-t,Silent vagy Shadow Wings-t is,nem fogsz csalódni.Amire még felhívnám a figyelmed az az Aerocool DS-ultra halk és jó légszállítással bír.
-
Plasticbomb
addikt
árkeret... ?25€? Per darab. Annyira nem vagyok árérzékeny, de ha tudsz többet ajánlani, és hogy melyik miben tud töbet a másikban, akkor megfontolom meliket vagyem. (Hollandiában vásárolok) Inkább csendes legyen, de azért mozgassa meg a levegőt a gépben.
Igen, a két gyári xtraflow-ról... 3 pinesek, eredetileg molexről táplálásra volt szerelve molex hosszabbítóval, de én bekötöttem alaplapra őket. UEFI felismerte őket, mint DC-s ventik, 600 a minimum RPM nekik így, míg a hűtőn lévő 200 alapőról indul, 1500ig megy fel max, ahol ugyan van némi hangja, de a két házhűtő továbbra is hangosabb.
Néztem a magam módján már, mit tudnék venni, mi szimpatikus tudásra (halk, nagy cfm nagy statikus nyomás, melyik való ház hűtésre, melyik radira, stb), de ebben nem merültem el annyira, hogy felállítsam a sorrendem. Plusz kicsit húzok a be quiet termékek felé a cpu hűtő végett. De ha jobb egy Apache, vagy egy noiseblocker, mint bármelyik be quiet, akkor bele tudok vállalni, akár a cpu hűtőn lévőt is lecserélem ha úgy gondolom meg magam.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A 2 db gyári 120-s ventiről lenne szó?
Árkeret?
Mi a fontosabb a minél halkabb működés vagy a hűtési teljesítmény? -
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ha 3 pin akkor a Be quiet Pure wings 2,ha 4 pin akkor Lepa Bol.quiet vagy Alpehnfoehn Wing Boost 2-ezek férnek bele az árkeretedbe.
Sikerült vga-t találnod? -
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Melyik a jelenleg legjobb ár-értékű arányú 12cm-es venti, ami beszívásra is jó, a vga főlé és a ház elejébe menne?
A keret kb összesen 6,5-7k a kettőre.
Persze ha ennyiért lehet kapni

-
-
-
KüLÖNc
tag
Szia Grózi!
Megjött a két Noiseblocker B12-2 (egyelőre még vezérlőt nem vettem, mert még nem választottam azok közül, amit ajánlottál) és az lenne a kérdésem, hogy ezek a ventik melyikben jeleskednek jobban? Levegő befújásában a házba vagy kifelé? 5 db házventillátorom van, később vegyek még 3 db ilyen ventit, vagy van ami jobb fújásban és jobb szívásban esetleg?
Másik, hogy a ház elejébe érdemesebb-e 2 db 14 centiset tenni vagy elég a 12?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Rruuer
üzenetére
Egyrészről 3-4K/db-be nem fér bele,másrészről házhűtésre overkill.Az viszont tagadhatatlan,hogy a jelenlegi egyik legjobb,használhatod ilyen célra is-én viszont radira/bordára ajánlanám.
(#23313) TechN7ne
Az elsőről beszéltem-1500rpm Be Quiet! Pure Wings 2 (BL046) 2600ft. -
-
Grózi
Topikgazda
válasz
KüLÖNc
üzenetére
Én ezek közül választanék:
Scythe Kaze Master 5,25 [link]
Akasa [link]
Lamptron [link]
Mindegyik ágankénti terhelhetősége magas,tehát 1 ágról 2 vagy 3 ventit is vezérelhetsz elosztóval+mindegyikkel ki is tudod kapcsolni akár a ventiket.
(#23307) RruuerA tagolást és a helyesírást még kicsit gyakorold...A gyári Korszar ventik nagyon pocsék mínőség,a Venturi lényegesen jobb-de az igazán jótól ez is messze van.Ha elárulod,hogy 3 vagy pwm-t tudsz vezérelni(attól,hogy 4 pin-s aljzataid vannak,még nem biztos hogy pwm-sek,lásd Összefoglaló )+ adsz egy keretösszeget akkor szívesen ajánlok neked.
(#23308) TechN7ne
Látom már írtál a megfelelő topicba(Táp venti csere),ott ajánlanak neked.Én nem szívesen teszem,mert összetett kérdés és nem akarok megint vitatkozni bizonyos emberekkel..Na jó,mégis:
A lényeg,hogy véleményem szerint kicsit túl van hype-olva a kérdés,a legtöbb tápba bőven megfelelő a Be Quiet PW2 ventinek(nem sok tápventit ismerek 5V índúlófeszültség alatti értékkel),rengetegbe cseréltem én is és köszönik szépen,a mai napig jól vannak.Ja és csendesek is. -
Sziasztok
Az újonan vásárolt tápegységemben szeretném kicserélni a ventilátort ,nincs már pofám vissza vinni a bolt ba ,így is az utóbbi időben 3x cseréltettem velük tápot.
Kockáztatom a garancia időt ,ha egyszerűen bele tudok rakni egy halk ventit.Egy oldal szerint ,ez a kínai gyönyörűség van a Hyper széria belsejében:
Találtam egy ilyen oldalt ,hol erre a típusra 2200rpm-et írnak.
Ezek szerint szükségem lenne minimum egy ilyen erőségű 12-es ventira ,ami az igényemnek megfelelően legyen ratrosan halk.
Gondolom 5k alatt nem nagyon lehet megúszni egy ilyes fajta venit, de azért én nagyon örülnék ha lehetne rá megoldás max. 3k-ig.Köszöntem

-
Rruuer
senior tag
hello! adott egy corsair 900d amiben 1 14 es és 3 12es venti van, na ezt akarom lecserálni/vagy nem! na akkor jók a gyári corsair ventik ? vagy van egy 14 es Venturi HF-14és egy 12 es Venturi HF-12. vegyek hozzá még 2 12es vantit? van értelme foglalkozni velük vagy dobjam az anyoshoz és vegyek ujat?
-
HZoli87
veterán
Sziasztok!
Adott egy GIGABYTE GA-B150M-D3H alaplap, rajta 1 CPU FAN és 3 SYS FAN aljzat, mindegyik 4 pines.
Kézikönyv ezt írja a 3 SYS FAN aljzatra:
1. GND
2. +12V/Speed Control
3. Sense
4. VCCHa jól értelmezem, akkor ez nem támogatja a PWM-es szabályozást? Gondolom marad akkor a BIOS-ban a feszültségalapú.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De van ilyesmije az NZXT-nek is.

A lényeg,hogy véleményem szerint kicsit túl van hype-olva a kérdés,a legtöbb tápba bőven megfelelő a Be Quiet PW2 ventinek(nem sok tápventit ismerek 5V índúlófeszültség alatti értékkel),rengetegbe cseréltem én is és köszönik szépen,a mai napig jól vannak.Ja és csendesek is.