- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz
SunMount3r #28924 üzenetére
Mondjuk felvételek miatt én nem feltétlenül erőltetném az elektro-akkusztikust, ha kell akkor egy mikrofon is meg tudja oldani majd, akár jobb minőségben
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #28922 üzenetére
A húrok talán puhábbak, de vastagabbak, a nyak pedig szélesebb, nyújtani pedig nem egyszerű, mert elforognak a húrok a tengelyük körül.
Ha nejlonos hangzás, és a nejlon érzése kell, én vékonyabb nyakút vennék, mint a Cort CEC-1, CEC-3, CEC-5 vagy CEC-7 (utóbbi kettőt már majdnem én is vettem, mikor nagyon jó áron adták GS-en). -
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #28380 üzenetére
A tremolo még a Squier Deluxe-on sem túl acélos, de úgyse használom, minden stratomon ki van fektetve.
Sőt, még a kb 300 ezres keretből épített custom stratom Gotoh tremolója is ki van fektetve, a hangszerész szerint akadozva mozgott a testben.(#28379) Tommyka21
Láttam a videót, de engem nem győzött meg - mondjuk a másik heavy relic gitárra sem vágyom. Fender téren mondjuk nekem az American Special szériától felfelé következik be az elismerő bólogatás, de Elite-nél drágább cucc nem hiányozna.A következő hetekben valamikor megint megyek majd az Andertonsba, lehet, hogy többször is, összekóstolok most már mindent, az időt nem sajnálva.
-
Tommyka21
tag
válasz
SunMount3r #28380 üzenetére
Én nem használom a tremmolót az enyémen mondjuk...
De persze ott kijönne a különbség tuti. -
kenyocsaba23
tag
válasz
SunMount3r #28312 üzenetére
Ha tehetném én is, viszont csak itthonra felvételek céljából, élő zenében nekem az emberhez hozzá társul maga a cucc is úgy teljes a színpadkép
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #28245 üzenetére
Anno én is _csak_ nyakin meg a nyak-középen használam a Stratot. Közben meg folyamatosan mahagóni hardtail HH Stratról elmélkedtem. A test ergonómiájából adódó kényelmet érzem nagyon nagy előnynek. ...és persze ugyan úgy iparművészeti alkotás mint az LP.
Natúr jávor nyakkal sajnos mégtöbb a magasa, pedig számomra úgy perfekt az összkép.
-
-
InHell
senior tag
válasz
SunMount3r #28207 üzenetére
Van nekem is egy MT-2 pedálom, de mióta megvan a csöves, azóta nem használom. Kicsit olyan "zsizsis" a hangja amit nem lehet belőle kiírtani, azzal nem tudtam megbarátkozni teljesen.
Amúgy elég sokféle hangot ki lehet belőle csikarni.
Ha tudtam volna, hogy kb. 12-ért sem tudom eladni később, nem vettem volna újat. Annyiért meg sajnálom elpasszolni, elfér a polcon. -
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #28207 üzenetére
Nyilván az eredeti TS az igazi, de annyi jó alternatíva van töredék áron, akár a Joyo Vintage Overdrive, akár a Digitech Bad Monkey, akár a Boss SD-1, mindet előbb venném meg, mint egy eredeti TS-t.
Az MT-2 kísérletezésre jó lenne, kicsit vágyom rá. Vannak benne jó hangok, de ahogy én hallottam, nem könnyű kicsikarni belőle, nagyon szűk intervallumon belül jó.
-
Ragnar_
addikt
válasz
SunMount3r #28144 üzenetére
Nekem ez a típus volt
-
nap
addikt
válasz
SunMount3r #28144 üzenetére
Ha Plywood alatt rétegelet lemezt értesz, akkor az.
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #27981 üzenetére
...alapból nem vagyok nagy Les Paul fan...
Mert még nem laktál vele együtt. Gondolom, azért cserélt hangszedőt a gazdija, mert nem jött elég magas a jávor top nélkül. (Esetleg egy Fender kombóval megpróbálkozhatott volna.) Viszont okosan van bundozva.
-
Panzermeyer
tag
válasz
SunMount3r #27981 üzenetére
A Les Paulok szépek és jók, a többi gitár csak jó
Nekem is csak pár hónapja van LP-m, pedig gitározgatok a szobában legalább 10 éve. Ennyi idő kellett, hogy beérjek
Most nézd meg:
-
Ragnar_
addikt
válasz
SunMount3r #27968 üzenetére
A Thunderstruckot direkt úgy írták, hogy az elejét szelfibot tartás közben is el lehessen játszani youtubera
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27943 üzenetére
Igen, a hotrail jóval nagyobb jelű, keményebb zenéhez jó. A JB inkább a saját ízlésemnek való - vagy méginkább nyakhoz való Little '59 kéne a hídhoz, legalábbis amit a fórumokról összeszedtem... Élőben sose hallottam egyiket se, fotelfizika lvl99.
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27939 üzenetére
Mivel most szerelmes vagyok a stratomba, azzal játszom mindent, igaz, hogy az stacked single coil, de a hidat használom magában. Egy ilyen pedig megoldana mindent. Bezzeg most van baromi olcsón, mikor nem akarok venni.
-
bigrob
őstag
válasz
SunMount3r #27914 üzenetére
Nincs elég lapát kezem
25,5 nálam már baritone
Standardra meg van egy jó kis Jackson Minion V -
bigrob
őstag
válasz
SunMount3r #27912 üzenetére
Vigyázz mert mindjárt jön a másik kolléga aki megmondta már Robról hogy teheccségtelen jutubos
7 húrost még megértem, de akkor is 6 húr oszt mehet a baritone szerintem -
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #27909 üzenetére
Hárfát itthon is lehet kapni.
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #27905 üzenetére
Példaként említettem, illetve a specifikációk miatt. Nem rendelnék a netről gitárt, Lovrek óta amiból pláne nem. A használtpiacról lehet vadászni jó hangszereket...
Az nagy élmény, ha böngészés közben ráakadsz a fejedben létező és abszurdnak tűnő álomkonstrukcióra. Szerintem.
(Nálam a hardtail HH Strat, 628-as menzúrával, lásd Stratosonic.)
-
Alexios
veterán
válasz
SunMount3r #27865 üzenetére
[link]
Döntsd el teSzerintem (most nyilván az újakról beszélek), kategórián belül hangminőségben nincs olyan jelentős eltérés köztük, a boss gt1 pl. talán picivel jobb volt mint a zoom, cserébe nem tudod annyira rugalmasan állítani a preseteket, stb.
-
Alexios
veterán
válasz
SunMount3r #27863 üzenetére
Én mostanában beleástam magam eléggé a témába, és bár végül valószínűleg egy Atomic Amplifire lesz belőle, de nagyjából kb mindegy. Kipróbáltam nagyjából az összeset már(pont az amplifire kivételével
), és nagyjából mindegyiknek meg van az előnye/hátránya, de hangminőségben _akkora_ különbségek nem voltak, hogy azt mondjam az egyik abszolút kiemelkedne, én mondjuk az olcsóbb kategóriában egy Zoom g3n-t vennék, igaz az inkább 50 körül van, vagy ha az már sok akkor digitech rp360
-
InHell
senior tag
válasz
SunMount3r #27827 üzenetére
Nem peakel. Gen 1. Csak simán gitár-pedálok-focusrite. EMG 81-60
-
Alexios
veterán
válasz
SunMount3r #27767 üzenetére
Miért lenne necces attól hogy brittek?
-
Tommyka21
tag
válasz
SunMount3r #27761 üzenetére
Muziker - nagyon jók, gyorsak.
Rendeltem 3szor tőlük, eddig minden ok volt. -
Panzermeyer
tag
válasz
Epiphone Les Paul Standardet rendeltem tőlük januárban, gyorsak voltak és minden rendben ment. A gitár doboza még külön be volt dobozolva egy muzikeres vastag falú kartondobozba.
-
bigrob
őstag
válasz
Én innen rendeltem mert valami 30-40 euróval el volt árazva egy jackson v minion. Beállítva küldték atombiztos csomagolásban.
-
Moleman
addikt
válasz
Én rendelem már tőlük, igaz, nem gitárt, csak pengetőt meg kábelt, de nagyon pozitív volt az élmény. Bíznék bennük.
-
Ragnar_
addikt
válasz
SunMount3r #27750 üzenetére
Az ára nagyjából ezt be is határolja.. Ugyanolyan árfekvésben 2x érték ritkán van. Legbiztosabb, ha kipróbálod mindkét gyártmányt.
(Nekem Ibanez RG van 7 húros, nem nagyon van problémám vele, de lehet, hogy egy Schecterrel se lenne...) -
bigrob
őstag
válasz
SunMount3r #27750 üzenetére
Á ez már túl sok húr nekünk
Régimódiak vagyunk 6 húros baritonokkal -
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27746 üzenetére
Nem, nem szoktam, de akár úgy is lehetne.
A natív ASIO miatt kb semmi latency nincs, azt hiszem 12 ms az össz késés 44.1 kHz-en, a többi már a processzor korlátja, hogy mennyi effektet bír. Teljesen jó így játszani (a laptop alaplapija 30-40 ms körül tudott, az már nagyon zavaró).
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27744 üzenetére
Pontosan ugyanez a típus van nekem is.
Fülessel (Shure SRH-440), 96 kHz wavval már hallani némi különbséget, de ha 192 kbps mp3-at hallgatok, vagy youtube-ot nézek, én nem érzek különbséget. Semmiképpen sem nagyságrendekkel jobb - kivéve persze a latency-t a natív ASIO driver miatt.
De annak idején azt is lenyeltem, hogy a PCI Audigy után át kellett állnom a laptop alaplapijára, azt hiszem, nem vagyok annyira érzékeny erre. -
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27741 üzenetére
Ugyanaz a műsor jön mindkettőn, szerintem mögötte is ugyanaz minden, csak a hátsónál ott a balanced opció.
Én már csak zenéléshez használom, kevés USB van a laptopon, útban lenne, ha mindig be lenne dugva. Ezért sem vettem stúdiómonitorokat, hanem csak tizedannyiért egy pár nagyobbacska használt Geniust.
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27737 üzenetére
Régen az 5.1-emre ilyennel dugtam, mert elgánsabb volt, de ha úgyse használod ki a TRS-t, simán használhatod a fejhallgatókimenetet is rajta, most azon keresztül hajtom a 2.0 sima aktív hangfalakat (de leginkább fejhallgatóval szoktam zenélni). Gitárkombóra szintén a fejhallgatókimeneten át dugom, egy sztereo kisjack - mono nagyjack átalakítóval, így mindkét csatorna megszólal, összevonva.
A TRS aljzatnak nem lesz baja attól, hogy TS dugót dugsz bele, olyan, mintha egy sztereó aljzatba monot dugnál.
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27734 üzenetére
Semmit nem szoktam elé tenni, megbirkózik mindennel, van gyenge single coil is, nagyjelű humbucker is, aktív bass is, nagyon kevés gitár kér fele gainnél kevesebbet az inputon, tehát bőven van mozgástér lefelé. Pedálsort még nem raktam elé, az ugye sokat dobhat a jelerősségen, de szerintem ahhoz is le lehetne tekerni.
(Az előerősítő pedig nagyon hatékony, nagy kondenzátormikrofonnal próbáltam, kitettem az erkélyre éjjel, feltekertem a gaint maxra, és szóról szóra hallottam, hogy mit beszélnek a játszótér túloldalán, kb 80 méterre.)
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27731 üzenetére
Nekem a Steinberg van, pillanatnyilag Mk1, de Mk2-m is volt. Nagyon ajánlom, ár-érték arányban szerintem magasan a többi fölött van, látom a többi is midis, amit néztél, azok között főleg nagyon megéri (30-35k használtan).
-
kenyocsaba23
tag
válasz
SunMount3r #27731 üzenetére
Én jó ideig a scarlettel szemeztem mindenhol áradoznak róla, végül nagyon olcsón vettem egy line6 studio gx-t arra amire nekem kell megfelel leszámítva, hogy a podfarm szerintem nem a legjobb jó kis cucc. Amplitube 4el használom.
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #27601 üzenetére
Én a 11-52-t használok, 80/20-as bronz, régen Fender, mostanában kici olcó kínai, vagy Dáridó. A Sigmán még a gyári húrok vannak, színe alapján foszfor.
-
Kobe
veterán
válasz
SunMount3r #27605 üzenetére
Nem a lefele pengetesnel jon ki a bibi, hanem amikor folyamatosan le-fel pengetnel, esetleg meg akkordot is valtanal
Yousiciannel remalom szinte, a szologitaros reszben mindent meg tudok csinalni maxra, max pontszamra, az akkordosat meg 30-40% ra mert annyira rosszul ismeri fel.Ha ugyanaz a gyarto,akkor gyanitom ugyanaz az engine kerult ebbe az alkalmazasba is, szoval max a lefogas es valtas gyakorlasra lesz jo szerintem, de a pengetesre mar nem 100
-
Kobe
veterán
válasz
SunMount3r #27600 üzenetére
Ezt lehet megnezem en is....ehh, most nezem, ez is yousician gyartmany sajna
kifogasaimat lasd lent ezzel kapcs
Az akkordos reszet a.legnehezebb jol "leprogramozni"; legalabbis amiket en probaltam, mind eleg szepen elhasalt. Meg a yousician is tiszta bugos ebben a formaban, az akkordosak az egyetlen gyakorlatok amit akarva sem tudok tokeletesre megcsinalni, mert hulyen erzekeli, interfacetol fuggetlenul - pl le fel pengetesnel a lefele pengetest felismeri, a felfelenel hibat jelez, illetve ha akkordot valtasz, es meg szol, nem tompult el teljesen sz elozo, akkor mar nem ismeri fel sz ujat, hiaba pengeted jol.
-
FockeWulf
tag
válasz
SunMount3r #27601 üzenetére
Én 10-es sztandard Martin húrokat használok akusztikuson, eddig ez a legjobb azok közül, amiket próbáltam. Csak ajánlani tudom!
-
válasz
SunMount3r #27598 üzenetére
Klassz. Belinkelnéd az appot?
-
válasz
SunMount3r #27596 üzenetére
Egy akkordról hogy állapítja meg, hogy jól e? Minden hangoló egy húr frekvenciáját tudja mérni a mikrofon segítségével, nem?
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #27566 üzenetére
Jó reggelt! PitchLab Lite nálam az androidos tuner.
(Az összefoglaló linkje itt hibátlan.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #25460 üzenetére
Bezzeg van singiture 29.4"-os 8 húrosuk is egy bridge hangszedővel...->Így helyes az állítás...
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #25449 üzenetére
26,5 az most sok vagy kevés?
Jól van kb. nem? Szólózáshoz felejtős az biztos, de akik ilyet vesznek, inkább a darában jeleskednek. -
Panzermeyer
tag
válasz
SunMount3r #25448 üzenetére
Én ezt használom:
Én megvettem 2 dollárért, mert az ingyenes verzió heti 1 hangolást enged a leírás szerint, de mint kiderült, az ingyenes pont ugyanezt tudja és valamiért nincs benne ez a heti 1 korlát, úgyhogy tanulópénz volt
-
Panzermeyer
tag
válasz
SunMount3r #25417 üzenetére
Miért vennél csíptetőt? Használ még ilyet valaki?
Nekem a telefonos guitar tuner nagyon tetszik. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #25417 üzenetére
Erről még támpontotok sincs?!
-
Moleman
addikt
válasz
SunMount3r #21538 üzenetére
Én is afelé hajlok, hogy inkább jobb minőségű hangszert érdemes venni, mert szívesebben veszed a kezedbe. A Squiert példának véve 10 éve még nem ajánlottam senkinek az Affinity szériát se, nemhogy a Bulletet, mert 55 ezerért már Standardet lehetett kapni. Sajnos most már a 100-at súrolják a Standardek, és 60 fölött van az Affinity, a minőség gondolom, hogy nem változott számottevően, úgyhogy gondban lennék. Saját használatra legfeljebb a 130+ ezres Classic Vibe-okkal szemeznék, de azokat még nehezebb megemészteni, mert még emlékszem, mikor a mexikói Fenderek kerültek 143-ba... Öregszem.
Egy barátomnak vettünk 8 éve 18 ezerért egy noname akusztikot, nem is annyira rossz, beállítottam, felhúroztam 9-es húrokkal, de így sem bírják az ujjai. Valószínűnek tartom, hogy még rajta is segítene egy jobb hangszer, mert többször újrakezdte, szeretné csinálni.
-
válasz
SunMount3r #21479 üzenetére
Nekem volt Jackhammer, MetalZone és MegaDistortion is de sajnos nem nagyon tudom össze hasonlítani mert mindegyiket más erősítővel használtam. Jackhammer nagyon tetszett Laney sound/klipp erősítővel.
-
BluEyes
őstag
válasz
SunMount3r #21441 üzenetére
De lehet ám, hogy mégis egykutya az összes. A középső gomb a kijelző képét fordítja meg, a szerkezet akár teljesen visszahajtható, szóval én má nem tudok semmit.
Itt már egész family van, próbáld megfejteni a videok alapján. [link]
-
BluEyes
őstag
válasz
SunMount3r #21441 üzenetére
Hehe
nem tudom, mi az igaz. Az Arzenálon stimmel a típus meg a kép (mini). A Diszkonton a kép mikro, a szöveg mini. Passz, rá kell kérdezni mindkét boltnál emailben, hogy akkor milyük is van.
-
BluEyes
őstag
válasz
SunMount3r #21439 üzenetére
Várj, tényleg 2 van, ez a gombtalan [link] Ez a mini. A linkemen összevissza vannak a képek. Bocsánat
A képekre ne hagyatkozz, össze vannak keveredve. A micro verziót vegyed. Kafa kis műszer, csak drága kicsit.
-
BluEyes
őstag
válasz
SunMount3r #21437 üzenetére
-
sza.sa
tag
válasz
SunMount3r #20514 üzenetére
Szia!
Nekem Volt Behringer UMC 202-őm, nagyon túlvezérelte az elektromos gitár, nem is tudtam csinálni vele semmit. Illetve igen, lecseréltem egy Steinberg UR22-re, ez tökéletesen működik...
-
sanzik
senior tag
válasz
SunMount3r #20527 üzenetére
Úgy van ahogy mondod. Nekem focusrite 2í2 van és pont ez a probléma vele. A kevés "mozgástér" .
-
guitarguy
csendes tag
válasz
Nem kell ezt túlbonyolítani. Steinberg UR22, Focusrite Scarlett 2i2. Mind2-ről találsz részletes leírást, értékeléseket.
Olcsóbban esetleg Behringer U-PHORIA UMC202. Bár erről nem sokat tudok, papíron jól fest és egy 10-essel olcsóbb a másik 2-nél.Am tudom, marha sok van, nehéz választani.
Ja, am asszem egyes keverőpultokban is van beépített hangkari, csak hogy kicsit összezavarjalak.
Amúgy meg ne legyen olyan hatalmas elvárásod. Egyszerű demo-kat is milliós holmikkal szoktak összehozni, tapasztalt szakikkal, nem 1 munkaóra alatt.
-
brickm
őstag
válasz
SunMount3r #20525 üzenetére
Értsd már meg hogy a multieffekt egyben egy hangkártya is monitorozással mindennel együtt...van vonalbemenete meg kisjelű bemenete is..mikrofont is köthetsz rá...
és ha nincs mire kötnöd(pc) akkor a hangkártyát mire kötöd? A multi egy hangkártya is,amit sokmindenre lehet használni.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Bemeneti gityó jelet belövöd 3/4-re kb és kész is.
Igazándiból ennyiért jó DAC + felvevő. Nem studiózunk itthon, nem is ezt a minőséget adja nem is olyan áron!
Nem érzem semmivel sem rosszabbnak mintha kombón pötyörögnék vele. -
kemotox
addikt
válasz
Hát akkor jó keresést de szerintem beleesel a szokásos hibába: olcsón akarsz fullos felszerelést. Szükség van rá egyáltalán? Szerintem túlspilázod, ha egy csomó embernek megfelel a sima mezei interface, akkor szerintem neked is.
Oké, hogy most olvasgatsz mindenféle dolgot, meg a stúdiósok mondanak ezt meg azt, de ez nem a kezdő/hobbi/házi szint szerintem. -
kemotox
addikt
válasz
SunMount3r #20525 üzenetére
Ez a clipping jól értem, hogy az, hogy mikor túl nagy jel megy a cucclira akkor egyszerűen bekussol? Ezt akarod mellőzni? De miért? Ez egy védelem, kell. Nekem egy Lexicon alphám van, és az is ezt csinálja. Egész egyszerűen le kell tekerni a bemenetet addig míg jó lesz. Nincs ezzel semmi baj, egyáltalán nem useless ettől a cucc, mint amazonon írják.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
SunMount3r #20522 üzenetére
Notebooknál sem kell eldobni, de én csak úgy vettem fel a Scarlett Soloval eddig, hogy direktbe dugtam be a gitárt, és nem volt gondom, sem bass sem pedig elektromos gityónál.
Gondolom utólagosan akarsz effektezni. -
brickm
őstag
válasz
SunMount3r #20522 üzenetére
Belső hangkártya esetére írtam, hogy eldobhatod...
3-4 hónappal ezelőtt én is ilyen problémával álltam szemben.
Lakásba költöztem, ahol nyilván nem tudtam használni tovább az addigi(koncertezős) technikám, kellett egy alternatíva.Gondoltam nosza veszek egy hangkártyát, azzal felvenni is tudok meg fülessel játszani is.
Aztán kipróbáltam pár gitáros szoftvert, és rájöttem, hogy nem az igazi a dolog..Nem rossz...de nem az igazi.
Kipróbáltam pár multit és rájöttem, hogy az kell nekem. Szerintem te is azzal járnál a legjobban. Pl egy digitech-el, vagy egy boss gt 10-el.
De ezt csak te tudod eldönteni.Mondjuk a scarletet konkrétan nem próbáltam de a bemeneti clipping nekem gyanus. Annak nem kéne klippelni, mert direkt hangszeres bemenete van.
-
brickm
őstag
válasz
SunMount3r #20520 üzenetére
oké.
de a multival is tudnál felvenni(mikrofont is) és később azt még mindig tudod hifire dugni, ha esetleg szerzel egyet.
A hangkártyát meg eldobhatod ha laptopra váltasz...de amugy:
[link] -
brickm
őstag
válasz
Szia!
Szerintem PC linkes(vagy usb-s, vagy firewire-ös,ha tudod hova csatlakoztatni) használt multival járnál a legjobban.
Azt mezei hifire is rá tudod tolni és akkor nem is kell otthonra erősítőt vegyél.
Itthon a lakásban nekem is csak egy multi dübörög, amit vagy egy 10wattos tda kombóra teszek, vagy 2.1-es hifire, vagy fejhallgatózok, vagy pc-re kötöm.
Szerintem jobb vétel mint egy hangkártya. Ahhoz mindig kell mennie a gépednek is. -
válasz
SunMount3r #20516 üzenetére
Lin6 cuccok?
-
Zoli133
addikt
válasz
Én kicist több mint egy éve végigjártam ezt a problémakört.Stúdiós ismerőssel végül oda jutottunk, hogy az olcsó interface-kel sok a probléma és egy USB-s mikrofon lett a megoldás. Egész konkrétan ez: [link]
Így gyakorlatilag bármit fel tudok venni és meglepődtem milyen jó a minősége pedig nem drága darab, ha érdekel ások elő ezzel felvett anyagot. -
csadi0011
őstag
válasz
SunMount3r #19956 üzenetére
-
kemotox
addikt
válasz
SunMount3r #19946 üzenetére
Mindig előjön ez a "vastag az ujjam, vékony az ujjam, túl rövid az ujjam, túl hosszú az ujjam, stb stb" dolog. Gondolj bele, van aki vakon, vagy épp kezek nélkül gitározik... Menni fog az, csak gyakorolj. Sokat, és rendszeresen. Én kb hetente 10 percre vettem elő a gitárt, vagy még annyi időre se, így volt kb 3-4 év, hogy normálisan le tudjak fogni akkordokat, mindenféle probléma meg külön odafigyelés nélkül
Szóval menni fog az, csak gyakorolj. Legyenek az ujjaid (majdnem) merőlegesek a fogólapra. Oda kell majd figyelni rá külön, meg nehézkés lesz, de egy idő után az izmaid megjegyzik a dolgot és tök természetesnek fog már tűnni a dolog.
-
válasz
SunMount3r #19956 üzenetére
Valoban, elképzelhető higy egy "jo" gutarbsokat segitene.
-
BluEyes
őstag
válasz
SunMount3r #19949 üzenetére
Létezik picivel szélesebb nyakú hangszer. A normál méret az 1,71-1,72 inch, ami 43 mm körül van, gondolom ilyen a tiéd is. Vannak 1,8" (45mm) széles nyakak, nézelődj pl. Seagull és a Dowina háza táján.
Vagy pediglen vételezzél egy 12 húrost, és használd 6 húrral, nutot-hidat semmi perc alatt farag bele egy szakember. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Én is ezt hittem, hogy sonka ujjaim vannak, és rájöttem, h ez nem akadály.
Nézz körbe a videjós oldalakon, olyan vastag kezű emberek olyanokat tolnak, csak lesek. -
válasz
SunMount3r #19949 üzenetére
Szerintem vastag újjal is meglehet csinálni ugyan azt minden gitáron. Csak gyakorolni kell. Nem feltétlen előny a hosszú vékony ujj.
-
lakisoft
veterán
válasz
Gyakorlás ...
-
válasz
Vegyél super stratot vagy bariton gitárt. Ha nem opció, gyakorolj tovább
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #19915 üzenetére
Természetesen ez nem "3000e" hanem 3000 körül értendő, mindenféle "e" nélkül, THX...
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #19913 üzenetére
Tegnap találkoztam először kifejezetten crossover klasszikus gitárral. De úgy látom, hogy most "divat" lett. Persze a zene is változik, összemosódnak a stílusok.
Nekem kifejezetten bejön a nejlonos. Akár bluesra is. Szeretem a lágyabb hangokat, megvagyok az éles magas nélkül. Inkább "dörmögjön" a gitár.
Viszont jó hír, hogy láttam Budapesten már 200 körül zsír új usa Les Paul alapmodelleket. Akinek már 100 összejött gitárra, gyűjtsön még pár hónapig, mert Gibson LP nélkül nem szabad meghalni! ...aztán meg később mehet bele valami fasza humbucker szett és egy életre hangszer lesz. Gyönyörűek.
Nem pc az, hogy cserélni kell mindig.
Inkább boldogan együtt élni vele...
-
nap
addikt
válasz
SunMount3r #19893 üzenetére
Bedugod egy hullazsákba, tuti nem ázik be.
És olcsó. -
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #19895 üzenetére
Keménytokban hordom a Stratot, az akusztikushoz sajnos nincs még tokom. Deichmann-ban kapható impregnáló spray cipőre, ruházatra. Néhol térdig érő hóban a Tátrát megjártuk a segítségével, a cipőm, nadrágom azzal fújtam be. 10/10. Ha nem találsz jó áron vízhatlan tokot, használj valami impregnáló szert. Mára elég komoly ipara van a túrafelszereléseknek, bőven túlteljesítenek. Nem fog a fáig ázni a gitárod. ...de szerintem egy, a hangszerpiacon kapható tokban sem.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Hát ha csak hangszerészhez cipeled a gitárt, akkor mondjuk tudod vinni olyan napon is amikor nem esik.
Gitárhuzattól sokat ne várj, valamilyen szinten vízálló, de főként a cipzárnál lesz kritikus a dolog. Igazándiból előbb attól félteném a gityót h mi van ha leesik, ezért vmi párnás tokot keresnék.
Vízállóságukról annyit, h igen kisebb lazább 5-10 perces sétás zuhikat bírnak, kb.
Ami esetleg még jó lehet, hogy keresel valami táskára húzható esőhuzatot. -
Eastman
addikt
válasz
Megértelek. De ha ömlik az eső vagy el sem indul az ember, ha meg útközben elkapja addig beül valahova amíg vége a zuhénak.
Csak azért írom, mert mindig valahol kompromisszumot kell kötni, ha nincs sok pénz a dologra.
Nekem tetszenek a régebbi kemény formatokok. Jó rájuk nézni, jó kinyitni, és esetleg otthon, vagy költözés, pakolás, cuccolás, utazás esetén is megóvják a hangszert.
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #19887 üzenetére
ebay-en, itt, ott amott valami keménytok? Kopott nem jó, ha belül OK? Nekem is kellene valami...
Szólj, ha találtál jót.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #19887 üzenetére
Valamint, hogy tudja e valaki, hogy ehhez a gitárhoz milyen méretű tok a megfelelő: Fender CD 140s [link]
4/4-es?
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #19826 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Codánál beállítanak minden gitárt, úgy küldik. De valóban érdemes rákérdezni.
All:
Ha bármikor Budán a Móricz közelében, az Allee-nál jártok, a hátsó bejáratnál hallgassátok meg az öreg utcazenészt! Ördögi ahogy keni a dzsesszt. Elmondása szerint konzit végzett. Öröm hallgatni és a kezét nézni. Azt leszámítva, hogy elég rossz állapotban van. Végiggitározta ott a telet.
-
brickm
őstag
válasz
SunMount3r #19830 üzenetére
szerintem külön jó ha beállítatlanul küldik a gitárt ki, ad1 a helyi hangszerboltosnak is meg kell élni ad2 megtanulhatod te magad beállítani, amivel igazán értékes tudásra tehetsz szert, mindezt úgy, hogy még fizetned sem kellett érte. szerintem buli a dolog.
-
brickm
őstag
válasz
Ha nem bízol a boltokban és azok szakembereiben(vagy nemszakembereiben) még mindig készíttethetsz hangszert mesterrel és akkor nem lesz ilyen gondod. Be is lesz állítva meg jó is lesz...
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Kicsit sok a ha meg a kellene de ja nem maxikorrektek a boltok. Ezert szoktak az uj gitarokhoz imbuszkulcsokat csomagolni gyarilag. Ha hupas a bund akkor meg gari/doki.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
SunMount3r #19823 üzenetére
Most komolyan azert ruhelled a boltot, mert egy uj, szalagrol lejott, kitudja meddig raktarban csucsult gitar nem volt tip-top beallitva?
-
kemotox
addikt
válasz
SunMount3r #19823 üzenetére
Mezzoval nekem sincs jó tapasztalatom
Még néhány éve karácsonyra rendeltem egy kombót. Mondták, hogy X napon meg fog jönni. Este hatkor felhívtam őket, hogy nem jött, csávó elnézést kért, nagy karácsonyi rohanás, sok rendelés stb, persze ezt meg is értem. Azt mondta Y napon meg fog jönni, ingyen. Nem jött. Akkor megint mondtak egy Z napot, meg biztosítottak róla, hogy már a futárnál van. Z napon már nem azt kérdeztem a telefonban, hogy mikor jön, hanem, hogy érte lehet-e menni. Ott volt még a boltban...
Két észrevétel:
- Igazából simán bemehettem volna és megvehettem volna, csak rohadt lusta vagyok és inkább megrendeltem. Le is csapott a karma.
- Miért kamuzták, hogy már úton van a cucc, mikor nem is? Na mindegy, igazából nem volt egy nagy dráma. -
atomeec
senior tag
válasz
SunMount3r #19810 üzenetére
És ha már Szent Anna Hangszer, ajánlott a bolt? Nagyon jó áraik vannak
Már ha nem nettó, de sehol sem találtam feltüntetve pontosabbat, kosárba téve valamit sincs bővebb infó. -
nap
addikt
válasz
SunMount3r #19778 üzenetére
Ennek csak akkor van jelentősége, ha ki akarsz tartani egy hangot, amíg a dobos megebédel.
Vagy olyan a füled, hogy hallod a különbséget.
Vagy éppen mi van bekattanva.
Egyébként nincs olyan eget rengető különbség csavarozott meg a ragasztott nyak között hangzásban.
Azt már tudjuk, ha repülőgépen akarod szállítani, akkor a csavarozott nyak a legjobb, mert szétszeded, és belefér a kézipoggyászba. -
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #19782 üzenetére
A skálák és akkordok részleteiben vessz el...
Ennél a kinyomtatós-ablakos-kivágós-ágyonülös-gitározósnál én még jobbat nem találtam:
http://www.bluescreenlife.com/music/guitar.htmlAzonnal kitisztul fejben az akkord és skála, dúr és párhozamos mollja közti összefüggés.
-
BluEyes
őstag
válasz
Elvileg ugye a Set-through adja át a legtöbb rezonanciát a gitár testnek
Ja, ez úgy jól is néz ki, mint elmélet. Az a baj vele, hogy kimérni, igazolni még nem nagyon sikerült senkinek se. Viszont azt meg sikerült, hogy pl. a Music Man meg az Ibanez meg a Suhr meg a Fender eszetlen jó csavarozott gitárokat csinál.
Szóval ne gondolkodjad túl ezt a dógot, a nagy megfejtés nem ebben az irányban van. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ratyibb gitáron is lehet jól játszani: [link]
De sajnos nekem egyiken sem megy -
válasz
Tök mindegy. Nem ezen múlik.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
SunMount3r #19689 üzenetére
UK posta brutál gyors!!
-
Dealer95
őstag
válasz
Én eBay-ről vettem a gitárjaimat, használtan
Nem lehet gond EU-n belüli rendeléssel. (ilyenkor nincs VÁM, csak ha pl. USA-ból jön)
Csak nehogy gyári hibásat kapj. (festékhiba stb.) Mert ez mindig benne van a pakliban. -
válasz
-
brickm
őstag
válasz
SunMount3r #19585 üzenetére
Azért viszik hangszerészhez, mert vagy nincs idejük, vagy kedvük, vagy simán képességük megcsinálni.
Csavarozott nyak esetében 4 csavar fogja a testhez a nyaktönköt.
Most ha a gitárodban nincs szétkókányolva a nyaktönk befogadó ürege igazából nem is tudod máshogy beletenni.
Ibanezeknél előfordult már olyan, hogy szélesebb volt valamelyik irányba az üreg, így ferdén is be lehetett tenni a nyakat, de szemmel látható volt, hogy rossz, így lehetett korrigálni. (többek közt ezért sem veszek ibanezt soha...)
Most érted, odateszed a nyakat, beigazítod a 4lyukat azt betekered. Nagyon elb szni nem lehet.
Pickupok magasságát meg ne hangszerész állítsa már be, attól függ a gitár dinamikája, hangereje, illetve maga a hangzás is módosul. Nekem a hangszerész ne mondja már meg, hogy mit akarok hallani.Mondjuk én mindenből barkácsolós típus vagyok, mindent szétszedek, meg átalakítok általában így számomra természetes is, hogy amim van, azt oda vissza ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Diablo IV
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest