-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panzermeyer
tag
Respect....
Én is szobagitáros vagyok, de hogy ennyire ne tudjam, milyen irányban induljak vásárolni, kicsit vicces.Mezzoforte helyében nem is adnám el neki a másik cuccot. Ha ilyen meggondolatlan volt az elsővel kapcsolatban, törvény ide, törvény oda, sajnos készlethiány van a következőből....
-
Humbucker
senior tag
Teljesen máshogy szólt ezen a Marshallon a gitárom, elég dögös hangja volt, olyan amilyet egyiken sem hallottam eddig. Tesómnak volt egy stratocastere, meg egy pár kombója, csak leginkább akusztikuson játszottam, meg egy régi Jolana Irisen. Nem mondanám kezdőnek magam, tudom mit keresek, próbálom a lehető legjobbat kihozni a keretemből.
Attól meg hogy hirdetem még ugyanúgy fogok gitározni, erősítő meg mindig fog kelleni.
Más is vált, csak igaz én kicsit hamarabb, így jogos részetekről, de nem most ismerkedek az elektromos gitározással. -
-
-
-
Ragnar_
addikt
Én inkább hangzásmániás vagyok, metal alapokon, arra meg egy Strat szerencsére
fölösleges, Sőt mióta a 7 húrost megvettem LP sincs képben, (Volt Hohner Rockwood LP-m) mert ugye 7 húrost nem nagyon gyártanak, meg árban is sok. Én max 130-at adtam eddig gitárért,(pickupért 30-at) Egy Gibson LP meg totál más kategória...
-
Alexios
veterán
E-mail kaptam róla, hogy ott voltam, az is valami
Az hogy jó fogás-e meg elég relatív, nekem ez a forma, kinézet kellett, hiába vannak mij gitárok olcsóbban használtan, ha nem ez
De most vettem a fentebb említett ltd-t, meg egy mim stratot is, azokat azért már nem újonnan
-
Alexios
veterán
Bár kétlem, hogy egy db alapján kéne ítéletet mondani a minőség felett, de hazudnék ha azt mondanám nem ingott meg a bizalmam az indonéz gyártás felé
A héten minden esetre jön egy szintén indonéz ltd ex-401, remélem azzal nem lesz gond
Bolthoz amúgy reggel visszavittem, azt mondták ne hagyjam ott a gitárt, hanem átadják a szervíznek és ők fognak nemsokára hívni, hogy mi legyen, de eddig úgy tűnik túl elfoglaltak voltak hozzá
-
Eastman
addikt
Cliff Moore-ral iszogattam A38-on. Közvetlen arc, jófej. A legelső sorban álltam, dobott nekem egy pengetőt a show alatt. A végén kijött a pulthoz. Megköszöntem és cserébe neki adtam a zsebemből a sajátom. Meglepődött, elmondása szerint nagyon jól esett neki, megköszönte, aztán ittunk.
Amúgy komálja Magyarországot, viszonylag gyakran jön ide. -
SunMount3r
nagyúr
Szerintem a minőség ellenőrzés sokat nyom a latba, afelől, hogy lehet sokkal több hibás darabot engednek át a taiwani meg a kínai gyárakból, amik USA-Japán-Korea szinten már nem mennének át a rostán. Elég csak "kishibás" dolgokra gondolni (sőt, ez a gyakori), amikkel egy szintem még "együtt is lehet élni", vagy amiket jobb eséllyel még korrigálhat egy lokál hangszerész is. Persze még sok összetevője van, de ez az utolsó lépcső, amin végül is a lényeg múlik.
-
Eastman
addikt
Ezt a parát most azért nem értem, mert a német, japó és usák gyárakban is volt/van hétfő reggel, péntek délutáni utolsó, meg super bowl előtti darab. Alap, hogy az alsó-középkategóriában a nyakon soha ne legyen csomó, ne legyen telibefestve, mert a népi bölcsesség szerint azokban esetleg csomósabb a fa. A fej előtt a nyakon ne legyen toldás. Mást szinte bármikor tudsz bennük/rajtuk cserélni, _ha szükséges_.
A fa legyen minőségi, a nyak (+test) személy szerint Neked kényelmes, a húrnyomás-érzet lehetőleg állandó. Aztán ahogyan öregszik (értsd; szárad) a jól választott fa szerkezete, úgy lesz egyre szebb hangja. 10-20-30 év.
Jó esetben ennyi idő alatt a legeldugottabb négyzetcentiméterig kiismered a love-gitárt és ez a közös és egyre magabiztosabb fejlődés a játékodon is hallatszik.
-
Eastman
addikt
Voltmár. Az lep meg, hogy még nem vitték el nyolcvanér'.
Egyébként mit számít, hogy hol készül, ha beleszeretősnek és kényelmesnek érzed és van is rá pénzed? A kb. harmadik gitár után az ember már tudja, hogy mit akar egy hangszertől. Te jól össze is foglaltad, meg is találtad, stb. A tudat zavar, hogy van "jobb is", vagy ugyanazért az árért jobb? Mindennél és mindenkinél létezik szebb és jobb. Egy napon "meg kell érkeznie" a veleöregedős gitárnak és nőnek is. Felesleges várni a mégjobbra, mert bolyongóvá és elégedetlenné válik az ember, folytonos hiányérzettel.
Egy hangszerrel össze kell kopni, alaposan és mélyen meg kell ismerni. Alakulnak a hangok az ujjaid alatt, és formálódnak az ujjaid, a kéztartásod a hangszeredhez. Ebben a témában az állandó cserélgetés egyenlő: állandó újrakezdés. Egy bármilyen képességű klasszikuszenész eretvágna magán, ha félévente, évente új hangszert kapna a keze alá.
-
Alexios
veterán
-
-
Eastman
addikt
Nagyobb a meló/költség vele mint a haszna. Ha megbánod/nem sikerül, lesz egy pontosan 0 Ft piaci értékű gitárod.
Szerk: Az eladási árához hozzáteszed azt a pénzt amit erre az egész műveletre költenél, és kényelmi, esztétikai szempontból is szintet tudsz lépni, ha szükséges.
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem a sima Tuna-ban az akkordokat rendesen felismeri (lefele pengetéssel), mondom, még próbáltam is becsapni, hogy mennyire pontos, de nem lehetett. Olyanokat sem tapasztaltam, amiket írtál. 900Ft a teles app, szerintem (nekem) ennyit meg fog érni. Rég nem volt kezemben a gitár, de most már kb. 10 perc alatt megtanultam megint 4 akkordot vele, úgy hogy berögzült (nagyjából
). Nekem bejön.
-
Moleman
addikt
Így nem lehet, de bármilyen hangszóró használható kimenetként (persze ha az impedancia stimmel), csak egy jack-csúszósaru kábel kell, jó nagy keresztmetszettel.
(#27512) Panzermeyer
A 2 hangszóró miatt talán kicsit többet ér, de 90-et biztosan nem.(#27517) -=Libria=-
Semelyik bemeneten, közvetlenül a hangszórót kell etetni. -
-
-
Moleman
addikt
Én elektromos akkordozáshoz, ha nagyon pörgetni kell a húrokon, 0.73-as nejlont használok, nagyon lágy, de erre pont jó (akusztikon 1.00 nejlon).
Most egész este a JP-val játszottam, nagyon jó, de az 1.14-es Tortex is jó hangú. A sima Jazz 3 és a Stubby viszont nekem használhatatlanul kicsi volt. A JP kicsit kisebb, mint a Jazz 3 XL, pont kényelmes. Holnap becserélem az 5 szar pengetőt valami jobbra, szerintem a JP-ból biztos hozok még. -
Panzermeyer
tag
Összehasonlítási alapom nincs, de nekem tetszik a hangja.
A kombó, amibe beépítettem, 5000 volt, a pacsirta rádió, amiből a trafók és a csövek vannak, 3000 volt. Kellett még pár dolog, csőfoglalatok, nagyfesz kondik, vezetékek, potméterek: Kb 3000 forint volt.
A munka, az meg felbecsülhetetlen -
Rengeteg embernek van itt katanája
Tudod, hogy kel POD HD-re AMP packot vásárolni? Kamu amerikai szállítási címmel kell regisztrálni (létező címet kell megadni) hozzájuk, utána megveszed, PayPal-al fizetsz, majd a License Manager nevű Line6 alkalmazásba bejelentkezel, hitelesíted magad és a POD-ot (feltéve ha elsőre felismeri az USB eszközt), majd ekkor a Line6 Monkey program felajánlja, hogy telepítheted a csomagot, ami legyalulja a már mentett preseteket. Ugye milyen egyszerű?
-
Eastman
addikt
"Ja, a másik - hammer ont meg pull off-ot
gyakorolni kell, nem kifelejtve a kisujjat.
Mittudomén, skálákat próbáld úgy játszani
mindkét irányba, hogy nem pengetsz egyszer se. Ha csalni akarsz, tekerd fel a torzitást."Tulajdonképpen ezek és a nyújtások adják a gitárjáték ízét-zamatát. Annyival kiegészíteném cucka perfekt tanácsait, hogy "lustiba'" a gyűrűsujjal rányújthatsz a kisujjal fogandó következő hangra.
Még az A húron is szoktam így a blue-note-tal színezni. H-n és vékony E-n az idoljaim dalaiban alaptrükk.
-
cucka
addikt
A legato nem egy technika vagy módszer, hanem egy zenei jelölés, szó szerint azt jelenti, hogy összekötve. Vagyis a hangok, amiket játszol, egymásba kötve következnek, szünet nélkül.
Amikor megpengetsz egy hangot, akkor annak van egy "indulása", ezt hivják attack-nak. Ha pengetővel játszol, akkor ez az attack elég hangsúlyos lesz, tehát pont azt eredményezi, hogy nem lesznek simán összekötve az egymás utáni hangok.A technika az másik kérdés, van pár lehetőséged - hammer on, pull off, tapping, slide.
Ami fontos - az, hogy valami legato vagy sem, az az előadásmód része. Akkor érdemes használni, amikor jól szól, semmi köze a dal tempójához, vagy a lejátszott hangok számához. Egy csomó dalban egyértelmú, hogy használni kell, pl. ennek az intrójában remekül hallod, hogy mikor pengeti meg a húrt és mikor használ hammer on-t és pull off-ot. Pont ezek az apróságok adják a lüktetését ennek a riffnek, játszhatná máshogy is, de az máshogy szólna.
(Ezt a basszusgitár játssza, de a lényeg ugyanaz)Ja, a másik - hammer ont meg pull off-ot gyakorolni kell, nem kifelejtve a kisujjat. Mittudomén, skálákat próbáld úgy játszani mindkét irányba, hogy nem pengetsz egyszer se. Ha csalni akarsz, tekerd fel a torzitást.
-
törölt tag
-
törölt tag
economy picking
Sztem erre gondolsz. -
Alexios
veterán
Hát nem tudom, bennem aztán fel sem merülne egy cort egy japán ibanezzel szemben, utóbbi eleve félmilla+tól indul, és szerintem teljesen más presztizse van(kéne lennie), ennyi erővel egy usa strat is 150 körül kéne hogy legyen. Bár azért túl sok nincs is belőle, van 1-2 de a többség azért ennél többért megy, és csak mert valaki 150ért hirdeti nem biztos hogy ezentúl ez lenne a "reális" ára
-
Moleman
addikt
Van, aki gyorsan el akarja adni a cuccot, van, aki ráér az eladással.
Én pl legalább 250-ért raknám fel a fehér stratomat tokostól, ha el akarnám adni, hiába csak 99-et fizettem érte, mert 300 fölött lenne, ha meg akarnám venni újonnan.
A régi Squier straton gondolkodom, hogy meghirdetem, hátha valaki beleszeret a habos topba és indokolatlan árat ad érte, de az eszmei értékét lehet, hogy 100+ ezer ft sem tudná ellensúlyozni. Még nem érett meg az elhatározás. -
-
Eastman
addikt
Figyeled, hogy a csillagcsavar fejek milyen szabályosan állnak? Ilyenek a japánok. Gyönyörű darab!
Usákok sem figyelnek erre így. Talán a németek.
A tegnapi Reverb linkem alatt van egy Orville Les Paul kb. 200k-ért. Na, azt venném-vinném azonnal!
-
-
Moleman
addikt
A Katana szerintem nem interface, csak a presetek feltöltésére való az usb.
Nekem továbbra sincs problémám a VST-kkel, most gyors számolás után legalább 9 fajtát próbáltam már, mind működött, standalone és DAW-ban is, Audigy PCI hangkártyával és Steinberg USB interface-szel egyaránt. Pedig a hardveren kívül minden virágbolti volt.
Egy csöves erősítő élő energiáját nyilván nem tudják visszaadni, de fülessel elképzelni sem tudok jobb megoldást (főleg, mivel egyik erősítőmön sincs füleskimenet). Saját zene rögzítéséhez is biztosan Amplitube-ot használnék, nem pedig bemikrofonozott erősítőt.
-
törölt tag
Ááá, dehogy állnál te le. Mit hazudsz?
Nálam egyszerű, ha van pénz, ha nincs, mert 0 a választék. Sajna most a habos-faszom juhar-os éra megy és senki se gyárt 80s stílusú metalbaltákat balosban. Custom shop van, milliós árakkal.
Azt a balos Kramert még megpróbálom majd felhajtani a GS-ről, de pénzike volt-nincs jelenleg.
-
Eastman
addikt
"All I can say is I'm glad I did. I checked
out every Strat on the wall for under
$1000 at my local GC and Sam Ash. I
found one Highway One that I thought
was OK. Everything else was completely
uninspiring--and one MIM Strat that
almost left my fingers bleeding from
sharp fret ends.
This Predator plays better than almost
all of the Strats at those stores. It is
similar to the Highway One w/ maple
neck that I thought was OK. The pickups
actually sound pretty good, too. Nothing
that'll make you say wow, but decent
enough. And you can always swap 'em
out anyway."Egyébként sanszos, hogy grafitos a szemöldök, ami nagy pluszpont! Az sem kizárt, hogy (csak) két darab fából van ragasztva a test, ami még egy plusz pont. Viszont a kulcsok gyengeségét minden harmadik komment említi. Számíts majd a cserére. Lehet, hogy a tulaj is azért tekergette tökig fel a húrokat. (?) Ez gyengéje lehet a Szöszinek. Újrahúrozásnál figyeld a hangolódást! (Szerintem a GuitarClinic-hez vidd majd beállíttatni...)
-
Eastman
addikt
"IMO, the old US made Peavey Strat types
were extremely good guitars, the necks
far better than any Fender made, and the
tilt adjustment a real bonus. They are
still a great bargain.""Currently the black Predator I bought
new in the early 90's is my only Strat!
As you guys say, the neck is wonderful,
and I have yet to play any Fender that
has as good feeling a neck to me."Közben olvasgatok, sok jót írnak róla. Itt vannak a gyári számok: [link]
Szerk: Viszont a vastag húrokról nyugodtan tekerj le egy pár menetet.
Nagyapám drótozott így a szőlőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged