- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
egyedülülő #63254 üzenetére
A gitár be lett állítva hangszerész által?
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
egyedülülő #63180 üzenetére
Na, amúgy a bácsinak van egy ilyen videója, tulajdonképpen NULLÁRÓL kezdi összerakni kezdőknek, hogy mi micsoda, mit hogyan. ilyenek..
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Nem olyan nehéz az. a megfelelő hangokat kell megszólaltatni egymás után..
-
dl650
tag
válasz
egyedülülő #63207 üzenetére
Szép! Gratula! Ha olyan jókat szórakozol a gitároddal mint én az enyémmel akkor már megérte!
-
consono
nagyúr
válasz
Szép! Jó zenélést!
-
válasz
Gratula!
Mindig jó látni egy-egy új gitárt, gitározásra törekvő fórumtársat!
Sok sikert a tanuláshoz, na és persze legyen benne élvezet! -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Szupper! Üdv. a gitárok világában, használd egészséggel.
Told neki, ami a csövön kifér!
-
GalaHU
addikt
válasz
egyedülülő #63187 üzenetére
Ctrl+Alt+Del nekem ajánlotta egy hónapja az ideális kezdő app-okat.
Ennyi idő alatt én is csak elégedetten tudok szólni Justin-ról, minden ripacsságtól mentes (YT-n ez nagy szó), értelmesen magyaráz és jól használható az applikációja is (Írhatnám, hogy az app-ja f@sza, de akkor már nekem is el kellene határolódnom magamtól...
). Teljesen logikusan volt eddig felépítve az összes lecke, motivál a gyakorlásra, szóval nekem bejött. Eddig ugyan csak 8 akkord megy 30-45-es váltási sebességgel, meg pár ütem, de az idáig vezető utat nagyon élveztem.
Ha van még időd és kedved érdemes ránézni a Yousician app-ra is. Ez teljesen máshonnan közelíti meg, eddig kevesebb volt az elmélet, de több a gyakorlás. Picit Guitar Hero-sabb, mert színekkel kommunikál a gyakorlatok alatt, de észrevétlenül javítja a húrbiztonságot és a ritmusérzéket is. Itt mégnagyobb az illúziód, hogy tényleg játszol valamit, ráadásul rendesen rá lehet kattani hogy az összes aranycsillagot kiszedd a dalokból. Játékos, de kőkeményen követel.
Ez a kettő nekem el is visz naponta 60-70 percet, sajna csak ennyi jut rá, de minden alkalmat nagyon várok.
-
Alexios
veterán
válasz
Ha megy az angol mindenképp justin, én az itthoni tanárok egyikénél se találkoztam olyannal hogy valamennyire osszeszedett terve lett volna, nemhogy olyan mint Justinnak.
Emellett mondjuk azért nem árt a tanár olyan szempontból hogy tudja figyelni a tartásod, hogyan fogod a gitárt, stb, illetve nyilván a számonkérés is más ha tényleg meg kell jelenni más előtt és bemutatni mintha otthon csak magadnak. Ami fontos az a rendszeres gyakorlás, tényleg inkább legyen napi fél óra mint csak minden szombaton egyben 5 óra mondjuk -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Kezdem azzal, hogy nincs olyan, hogy megtanultam gitározni. Szóval sose fogsz. Ez egy út, és ahogy Lao Ce mondta, "az út minden, a végcél semmi!"
Azért fogsz gitározni, hogy örömöd leld a zenélésben, az pedig, hogy kinek mi az öröm, még ebben is egyedi.
Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy legalább néhány hónapig járj el egy tanárhoz. Egy csomó hibás berögződést fogsz tudni elkerülni, amit később sokkal nehezebb lesz kikukázni.
Nincs rá időd? Dehogy nincs! Mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Ha ez fontos neked, lesz rá időd. Saját tapasztalatból mondom, napi fél órával nem fogsz messzire jutni, a hangszeren tanulás rendkívül időigényes dolog. Én eleinte heti szinten 20-25 órákat gyakoroltam (nem vicc), 10-15 órát most is van kezemben a gitár egy héten.
Pont azért, mivel kevés időt fogsz rászánni a gitározásra, fontos lenne eleinte egy tanár.
Most járok az ötödik tanáromnál, és most először érzem azt, hogy valaki a készségeimet próbálja fejleszteni. Gyakoroltat, gyakorlunk, számon kér.
Egy ember van, a világon, aki "megtanít" téged majd gitározni: saját magad.
-
consono
nagyúr
válasz
egyedülülő #63183 üzenetére
Ha nem is tanár, valaki jó lenne, aki "számon kéri" rajtad, hogy gyakorolsz e... Főleg az elején jól tud jönni, hogy tényleg csináld
Amúgy meg szerintem inkább minden nap fél órát gitározz, mint egy héten kétszer 2 órát. Justin szerintem is nagyon jó kezdőként (meg később is), de jó, ha érted rendesen az angolt. -
dl650
tag
válasz
Én lassan egy éve kezdtem neki. Csak az interneten elérhető (rengeteg) anyagból tanulok. Későn 54 évesen kezdtem és nincsenek nagy álmaim, hogy hatalmas gitáros leszek. Így is lehet tanulni, de én is azt mondom, hogy ha teheted akkor keress egy tanárt vagy valakit aki el tud indítani a tanulásban. Persze tanár nélkül is lehet, de szerintem segítséggel gyorsabban fogsz haladni. Sok türelem és kitartás kell. Lesznek sikerek és lesznek hullámvölgyek, de ez természetes. Én mondjuk eddig nagyon élvezem. Pozitívan állj hozzá és élvezd. Ha lehet minden nap gyakorolj!
-
nap
addikt
válasz
egyedülülő #63183 üzenetére
Egy-két alkalmat mindenképpen szoríts be az elején, és utána havonta-kéthavonta egyet.
-
válasz
Ha még nem tanultál zenét / nem játszol más hangszeren, a helyedben mindenképpen próbálnék először egy jó tanárt találni...
-
válasz
Nem is olyan régen volt téma az online tanulás: [link] , hátha segít
-
Goose-T
veterán
válasz
egyedülülő #63082 üzenetére
Az állvánnyal az a baj, hogy ha azon tartod a gitárt, porosodik, mindig törölgetni kell. Nekem van egy hetes gitárállványom, azon tartom a használatban rotált gitárjaimat. Úgy együtt le tudom takarni őket egy ikeás ágytakaróval, és akkor nem porosodnak.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
jaja, állvány jó ötlet. A tisztítószer elhagyható, bár pont a tremonti "zongoralakkos'", a nedves rongy foltot hagy rajta. De tényleg nem muszáj.
Igen, Kovács Zoli kb. két héttel dolgozik, a többiek ennél csak több. Simán egy hónapos határidők vannak, és valóban ott kell hagyni a hangszert.
-
Goose-T
veterán
válasz
egyedülülő #63086 üzenetére
Sajnos minden ismert hangszerész ilyen határidőkkel dolgozik. Jobban jársz, ha megtanulod magadtól.
-
Moleman
addikt
válasz
A polírozószer nem fontos, csak a fogólaphoz kell a citromolaj. A testet én simán nedves ronggyal vagy mikroszálas kendővel szoktam törölgetni.
A húrok élettartamának jót tesz a GHS Fast Fret, amit korábban emlegettem, ez gyakorlatilag valami ásványolajos cucc, amitől kevésbé oxidálódnak a húrok, kicsit a koszt is leszedi róluk, és az ujjad is jobban siklik rajtuk. Érdemes kipróbálni, én 15+ évig nem adtam érte pénzt, aztán kaptam egyet, és azóta boldogan használom.
Hangoló helyett én is inkább valami multieffektet vennék, akár erősítő helyett, akár az erősítő mellé.
Pengetőből jó ötlet a variációs csomag, bár ilyet nem nagyon lehet előre csomagolva kapni, de meg tudod kérni a hangszerboltost, hogy adjon több féle anyagút, több féle vastagságban. Úgy már meg tudod állapítani, hogy melyik a szimpatikus. Celluloid, nylon, akril, Tortex, Ultex, mind nagyon más érzés, máshogy hajlanak, kicsit más hangjuk van.
Elektromos gitárhoz én az utóbbi években mindig 1mm Fender Heavy (celluloid) vagy 1mm Dunlop Tortex pengetőt használtam, gyorsabb funky-s ritmusgitározáshoz pedig 0.60mm-es Tortexet. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Gitárt azért ne hagyd ki.
Hangoló ha jó a telefonos app, szerintem elhagyhatod. Tisztító/polírozó szer az elején szerintem megint untig felesleges.
Húrcsomag az megint olyan, hogy hangszerész válogatja h tőle vedd vagy vidd (de majd más megerősít).Erősítő is olyan, hogy lehet egy multival jobban jársz ha olyan a rendszered, de majd más megint jobban meg tudja mondani.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
egyedülülő #63059 üzenetére
8-46? elég fura egy hibrid..
9-42 /9/46 a standard.. de kinek mi..
Én 9-42-t használok DGCFAD hangolásban.a fender húr az szar..
Én mondjuk 20 évig Dean Markley Blue Steel-t használtam, de DM húrokat azóta nem találok az országban amióta újrakezdtem. adtam egy esélyt az örnibollnak, háát. cibálom őket, mint Floki a lábtörlőt, de nem szakad, cserébe a tekercselés málik le róla már a bundoknál.
Lehet kap egy esélyt majd a D'addario is.. -
válasz
egyedülülő #63065 üzenetére
Ha van még egy kis égetni való kp-d akkor szerintem állíttasd be. Termoló miatt is megéri, intonáció miatt is megéri. Ha magasak a húrok akkor nehezebb játszani is rajta. Szóval mindenképpen kezdésnek az lenne az első, aztán ahogy tanulod a dolgokat megtanulsz egyre több mindent, először húr csere, aztán intonáció aztán minden szart később.
9-42 húr egy kezdőnek tökéletes, de lehet vékonyabb is. Én valami bevállt gyártótól vásárolnék először mikor tapasztaltabb leszel akkor lehet váltogatni próbálgatni a különböző húrokat. Kezdésnek DDario teljesen jó. Évekig szívtam az ErnieBall-al amit egy hangszerész is megerősített végül. Mióta megint Ddario van azóta nincs gond. Elixir is jó állítólag, de vastagon fogott a toll az árcédulán.
Fenderrel sincs baj. Az is daddario tulképpen.A csak a vastag húr a jó az egy mítosz.
-
Moleman
addikt
válasz
egyedülülő #63067 üzenetére
Amúgy nem rossz húr a Fender, átcímkézett D'Addario, évekig használtam. Mióta kicsit nehezebben beszerezhető, maradtam a D'Addarionál.
Talán inkább amiatt cserélném a helyedben, mert a 8-46 nagyon furcsa méret, nem szokványos. Szerintem is jó lesz a 9-42.Az Ernie Ballt én nem szeretem, az Elixir pedig nekem túl drága, de amúgy én is nagyon szeretem a hangját.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
egyedülülő #63067 üzenetére
Mindenki mást szeret. Méretre talán 9-est mondanék.
Én Elixir-t használok közel 20 éve, próbáltam mindig valami mást, mindig megbántam. Nem kell követni a példám, sokan szeretik az Ernie Ball-t vagy a D'Addario-t is, meg minden egyéb más félét is.
Én nem szeretem cserélgetni, meg imádom az Elixir hangját (de sokan nem szeretik). -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Hááát, sokáig szeirntem se fogja húzni a fender húr, egy hét után feketedni fog. A beállítást fontold meg azért, nem mindegy, hogy az első gitár elveszi a kedved a játéktól, vagy meghozza. Szállításkor úgyis el fog állítódni a gityó, nagy még a nappali-éjszakai hőingás, pár nap, amíg ideér, meg egyébként is, használt gitár, érdemes megnézetni szakemberrel.
Ráadásul, ez egy tremolós gitár, az se mindegy, hogy van beállítva. Azt azért eldöntheted, akarsz-e majd tremolózni, ha nem, ki is ékeltetheted rögtön a hangszerésszel.
Up to you.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Nagyon nem fogod megúszni, azok a Fender húrok szerintem nem lesznek túl tartósak, meg ha 9-esről 8-asra váltott akkor a gitáron is állítani kell (ha nem tette meg), meg ha 9-es vagy 10-es húrt raksz fel akkor megint csak utána kell állítani a gitárt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63055 üzenetére
Igen, ezzel mindenki így van, akinek még nem volt gitárja! :-D Akkor majd a saját bőrödön tanulod meg.
Érdemes lesz első alkalommal azt a gitárt elvinni hangszerészhez egy átnézésre-beállításra.
Egy tipp: katt -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63052 üzenetére
Húrt cserélni fogsz tudni? Szerezz be valami fogólap ápoló cuccot (citromolaj), meg esetleg pucolót, illetve, a polisht a testhez. A Dunlopnak nagyon jók a termékei, mindegyik hangszerboltban, muzikeren, thomannon kaphatók.
-
GalaHU
addikt
válasz
egyedülülő #63040 üzenetére
Én is onnan hoztam a Fendert, egy picit valóban drágább minden a Gitárcentrumban, de a teljes garanciaidő alatt (ez ugye 2-3 év is lehet az értéktől függően) ingyenes a hangszerek beállítása. Erre meg használattól függően legalább félévente-évente érdemes ránézni. Máshol ez 10-15k, szóval ha ezt is hozzáadod akkor már nem olyan húsbavágó...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63047 üzenetére
Az olcsóbb kategóriában gyakorlatilag egyforma 5-6 ezer forint, az igazán jó kábelek 25-30 ezer forintba kerülnek. Nekem egy olyam sincs.
A hozzáértők szerint nagyon nagy a különbség.
Hangolóról se feledkezz meg, a legegyszerűbb talán egy csíptetős, ha meg iparági sztenderdet akarsz, akkor itt van ni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63046 üzenetére
Gratula! Akkor gitár kérdés letudva.
Kíváncsi leszek a véleményedre. Melyik országból jön?
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
egyedülülő #63044 üzenetére
Amúgy igen.
Nem biztos hogy ez a te hangszered, nyilván más fejjel gondolkozok. De pl nem egy rossz vétel. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
egyedülülő #63040 üzenetére
Ja kicsit nagy az árrésük, de apróságok jó árban vannak, kiegészítők ilyenek. Meg tényleg, a használt gitár nem az ördögtől való.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
egyedülülő #63038 üzenetére
Ott tényleg ilyen lelkesek amúgy.
10 év kihagyás után besétáltam (ergo már nem ismerték a pofámat), simán kezembeadták a 450 ezres SL2P-t hogy tépjem meg. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63031 üzenetére
Oke! De meg is fogdostad oket? A csajt is meg kell csocsoreszni, nem eleg, ha a haverod azt mondja, kemenyek lehetnek.
Melyik uzletben voltal? Ha teheted, a gitarcentrumba mindenkepp menj el. Ott van a legnagyobb offline választék szerintem. -
consono
nagyúr
válasz
egyedülülő #63031 üzenetére
Az a Blackstar kezdésnek teljesen jó, teljesen tisztától a nagyon zúzósig mindent tud és minden fontos alap effekt benne van. Én a v2-t használtam belőle sokáig, otthonra bőven elég.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
egyedülülő #63006 üzenetére
Ibanez GRX majd hallatszik amikor gitárt cserélek sztratora. Nem sok különbség van. Strat zajosabb kicsit. [link]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63006 üzenetére
Jók a gyári pickupjai is, bár én kicseréltem őket. Kényelmes a nyaka, vékonyabb fajta, de nem az Ibanez-féle cérnametélt. Szerintem kezdő gitárnak nagyon jó, én nem bántam meg, hogy megvettem. Egy szemfüles nyúl segített hozzá!
-
bigrob
őstag
válasz
egyedülülő #62998 üzenetére
Jó kis gitár, nekem volt, szerettem csak mivel nem sok időm van gitározni eladtam és van 2db gitárom amit évente párszor előveszek.
Az egyik egy HB, a másik egy Chapman baritone. (igen Goose-T a tied!)
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
-
Smiley
addikt
válasz
Nekem van Harley gitárom itthon, es én rohadt jókat szórakozok vele, én konkrétan a szín miatt vettem meg. Rendesen be kell állítattni, de ez érvényes minden új gitárra. Az elején úgyis sok kitartásra lesz szükséged, olyat vegyél ami tetszik, az sokat fog segíteni benne. Olyan zenéket kezd el tanulni amiket nagyon szeretsz, aztán jöhetnek a képek és a videók.
Let's rock!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de ha annyi évig nem zavart, hogy nincs gitárod, szerintem ne ezen az 1-2 héten múljon, hogy milyen gitárod lesz. Ha valamire, amire tetszik, várnod kell két hetet, inkább várd ki.
Én az egyik gitáromra 7 hónapot vártam, igaz, volt min játszani nélküle is.
Addig legalább nézegethetsz videókat az alapvető gitár beállításokról, eszközökről, amikre szükséged lehet hozzá, vagy bármit, ami érdekel belőle.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Én egy ilyet vettem nem rég és nagyon teszik.
-
GalaHU
addikt
válasz
egyedülülő #62993 üzenetére
Ha 3 hetes "tapasztalattal" a hátam mögött belavauzhatok a kérésbe (tehát szinte ugyanabban a cipőben járunk) akkor kezdésnek olyan gitárt vegyél ami elfogadhatóan szól (először úgyse hallod ha nem), első fogásra kényelmes, és öröm számoda ránézni és naponta motivál hogy vedd kézbe!
Ha elektromos lesz a befutó, akkor egy jó gyakorló kombó-amp is aranyat érhet. Én Boss Katana X-et szereztem, amit itt biztos minden tapasztalt szaki egy bögrének tart, de végülis erősít, tud egy minimálisat effektezni, jól bírja az akksija és ami számomra a legfontosabb, hogy BT csatlakozik a telóhoz és az összes oktató app-al egy hangeszközön tudsz maradni. Ha meg zavarod a családot akkor rádughatod a fejest és a saját prüntyögésed mellett az app-ok, alapzenék is ott szólnak.
Eindulni szerintem tökéletes, aztán ha elkap a gépszíjj úgyis mindenre veszel célszerzámot, ezt meg el lehet passzolni a következő kezdőnek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62993 üzenetére
A Harley Benton a Thomann sajat markaja. Zero kockazat nelkul megrendeled, es ha nem tetszik, 30 napon belul visszakuldod, es szo nelkul visszaadjak a penzt.
Amugy a gitarcentrum.hu tart keszleten par darab Harleyt. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62982 üzenetére
A sok gitar minden eshetosegre a legjobb valasztas.
Humbuckerrel szerintem jobban jarsz kezdesnek. Harom eve keszulok venni egy SC gitart, de me mindig nem vitt ra a lelek.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
egyedülülő #62979 üzenetére
Én olyat vennék amiben van két humbi.. az még mindig beköthető felezhetőre, igaz single coilból is van duplatekercses, de az nem olyan.
Vagy veszel sok gitárt, minden eshetőségre
-
egyedülülő
őstag
válasz
egyedülülő #62979 üzenetére
Találtam egy jó ősszehasonlító videót és nagyjából látom, hogy a humbucker valóban jobb lehet kezdetnek nekem.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
egyedülülő #62969 üzenetére
Elsőként lehet lőnék egy Ibanezt használtan, meg hozzá egy előfokcsöves 60Wattos kombót. lehet kicsit túl futna a kereteden. de akkor lehet sokkal később érsz el tudásban a hangszer korlátaiig..
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62971 üzenetére
Ez egy ilyen biznisz.
Sosincs vege. Harom eve kezdtem, het gitarom van meg egy basszusgitar.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62969 üzenetére
Akkor egy PRS Tremonti signature “LP” remek lesz kezdesnek, 3 eve en is azon kezdtem, meg mindig megvan.
[link]Hasznaltan, mert ujonnan nem fer bele a keretedbe.
A dolog nehez, mert ugye gitarozni meg nem tudsz, igy kiprobalni se nagyon tudsz egy hangszert, hogy eldontsd, kenyelmes-e. Pedig az elejen nagyon nem mindgy, mennyire veszed szivesen kezedbe a hangszert.
Azt tudod mar kb, hogy kinezetre melyik gitarok tetszenek? -
dl650
tag
válasz
egyedülülő #62965 üzenetére
Szia! Én is kezdő vagyok, igaz lassan egy éve, hogy gitárt fogtam a kezembe. Igazi érdembeni tanácsot nem tudok neked adni, de már van saját tapasztalatom. Én is kértem itt véleményt gitár vásárlás miatt. Szerintem azt kellene eldöntened, hogy milyen stílus érdekel. Rock, metal, blues stb és ahhoz választani gitárt. Nekem azt tanácsolták és én is azt mondom, hogy ha komolyan gondolod és úgy érzed, hogy ez életed álma, akkor komolyabb jobb minőségű hangszert válassz. Hogy új vagy használt az rajtad áll. Lesznek akik az újat favorizáljak és lesznek akik a használtat. Mindegyiknek meg van az előnye és hátránya. A lényeg, amit nekem is mondtak: olyat válassz amit mindig szívesen fognál a kezedbe! Az általad említett cuccot nem ismerem, így erről én nem tudok véleményt mondani. Én egy Spark 40-et használok erősítőnek. Nagyon szeretem, rengeteg hangzást tud. Vannak hasonló modellek, széles a választék. Kezdőként nem egyszerű elindulni és ha olcsóbb egyszerű hangszert választasz akkor előbb utóbb úgy jársz mint én, most tartok a harmadik gitárnál
ez most tényleg tetszik és számomra kényelmes. Én használt párti vagyok . Egy használt gitárt sokkal olcsóbban lehet kifogni mint egy újat. Persze nem árt ha van valaki aki ért hozzá és segít neked a választásban, nehogy egy hibás darabot sózzanak rád.
Közben látom mások is le írtak nagyjából azt amit én. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Hááát, én inkább használtam vásárolnék össze jó állapotú dolgokat, ugyanabból az összegből több a lehetőség..
-
Moleman
addikt
válasz
Ha ismersz valaki tapasztaltabb gitárost, aki el tud menni veled megnézni/kipróbálni, akkor nagyon ajánlom a használtpiacot, sokszor fél áron be lehet szerezni teljesen újszerű cuccokat. Ha nem, akkor inkább újat vegyél.
A pakkok általában nem érik meg, nem túl jó gitárok, nem túl jó erősítőkkel. Hasonló áron sokkal személyre szabottabb cuccot tudsz összeállítani magadnak, ha tudod mit szeretnél.
Pasadenát nem tudom próbáltam-e már, de nem lenne bizodalmam benne, nagyon alsó kategóriának tűnik. A Squiernek vannak jóféle gitárjai, de leginkább a Classic Vibe széria ajánlott, az alatt könnyen érhet csalódás. Használtan beleférhet a 130-150k keretbe, újonnan még drágább, de ha belefér a költségvetésedbe, érdemes egyből valami jó minőségű gitárt venni.
Aránylag olcsó opció még Thomannról a Harley Benton, előfordulnak hibás darabok, de amelyik jó, az egészen jó tud lenni, főleg a kicsivel drágább szériákból. Ha esetleg hibásat kapsz, akkor el tudsz állni a vásárlástól, vissza tudod küldeni.Milyen zenét szeretnél játszani? Milyen formájú gitárt szeretnél? A single coil vagy a humbucker hangzás tetszik jobban? Ha esetleg mindkettő, akkor vannak olyan gitárok is (jobbára superstratok), amiken mindkét féle van.
Az erősítőnél is kérdés, hogy hol tervezed használni, ha csak lakásban, akkor biztosan felesleges egy nagy 80 wattos erősítő. Ha csak hálószobai gyakorlás a kezdeti terv, esetleg fejhallgatóval, akkor nem is muszáj külön erősítőt venned, pártízezerért vannak jóféle multieffektek beépített erősítőmodellezéssel.
Ha esetleg amúgy is a számítógép előtt ülve töltöd a napod, és nem bánod, hogy a zenélés is a géphez van kötve, akkor opció a szoftveres erősítőmodellezés is, szintén pártízezerért lehet kapni erre alkalmas USB-s hangkártyát, és onnantól végtelen kínálatod van erősítőmodellekből és effektekből. Talán túl sok is.
Én 99%-ban a gép előtt zenélek, de tudom, hogy ez nem mindenkinek a szíve vágya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- RAM topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Steam Deck
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest