Hirdetés
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Cimar, Tokai, Orville, Edwards, Greco, Burny, mar mind volt a 80as evekben is.
Mtkor egy 89es tokait lattam ebayen valami 70e korul, 110 koruli villamaron.
A tokainak 250ert a mostani uj darabjai mennek, nekem viszont egy regebbi, akar kicsit lerugott gyujtoi darab kellene (majd) -
Ez mekkora buli lehetett? [link]

-
Moleman
addikt
-
nesa
veterán
Volt már?
-
Kobe
veterán
Elkezdtem agyalni valamin, nevezzuk hosszutavu projektnek, gyujtoi babonanak.... Szoval.... A kesobbiekben nem lenne olyan rossz dolog, ha teljes lenne a 92-es evfolyam a japan RG, az amcsi strat melle szerintem nagyon poen lenne egy 92es les paul is

Viszont relic gibsont tuti nem fizetek meg, de minosegi - usa vagy japan meritesbol lenne jo szerezni valamit.A kerdes, hogy melyek ezek a markak, amik tradicionalis LP t gyartottak adott orszagban, jo minoseguek es van eszmei erteke, de azert ki is foghato mo djuk 150K korul max? Valami olyasmi tipusra gondolok mint a peavey predator, ami tobbet ad az araert mint esore latszik
A tokai nyilvan ott van a listaban, tobb markat nem ismerek sajna -
bigrob
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Írtam privátban, tárgyaljuk ki ott

-
NeoPampalini
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Ha csak a gitárt nézzük, akkor egyértelműen SX, de ha a HB motyó ez: [link], akkor a kombóval jó lehet, az már nem az a 6-8"-os "gyakorló" izébizé
. Halkabb zenekarral is talán okés, bár ott már lehet, hogy egy kombóállványra rápakolva tudna jól működni (közelebb van a füledhez, na
).Na meg, a JB meg a preckó két külön világ, a két jazz bass pukiból többféle hangzás kitekerhető, a precinél ez korlátozottabb egy kicsit (ha az SX egy P+J, akkor nem szóltam).
Alapvetően azt kell tudni, hogy mi a felhasználási cél, mert otthonra szerintem tök felesleges bármilyen kombó, meg kutyafüle, oda elég egy multifx (pölö Zoom B1on vagy B1Xon, ezek tök jók meg olcsók, van rajta AUX bemenet is) plusz egy jó füles.

-
bigrob
őstag
Kezdő basszeros kérdés ismét:
Harley benton MB22 kis harley benton kombóval 38-ért vagy egy sx p bass 40-ért?
-
Eastman
addikt

-
Eastman
addikt
válasz
kemotox
üzenetére
Johnny Allen Hendrix néven született.
Egyik felettese azt írta róla, hogy „nem ismeri a jó modort”, egy másik pedig azt, hogy „képtelen a szolgálatot rendesen ellátni, és állandóan a gitárján jár az esze”.
1962. május 31-én, egyévi szolgálat után Hendrixet „rossz magatartás”, „a szabályok semmibevétele” és „eligazításon való részvétel helyett a körletben végzett önkielégítés” miatt elbocsátották. :-D
-
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
(The Jetsons?
)Bontok egy virtuális sört annak aki megmondja, hogy miért a rocktörténelem egy híres eleme a #29279-ben látható modell. A gitár a kérdés...
-
Eastman
addikt

-
Moleman
addikt
válasz
brickm
üzenetére
Én nem szeretem a straplockot, a testtől messzebb esik vele a forgáspont. A csavar remélhetőleg kibírná a nagyobb terhelést, de engem zavar, csak a basszuson van straplock, mert rajta maradt.
A kisgombosokra ezért rakok csak gumigyűrűt.Ennek a pántnak épp semmilyen tartása nincs, kínai "Fender" pánt, kínai minigombon, de használható, és csak párszáz ft volt.
-
MATEO6600
őstag
Érdekes, hogy legtöbben a szövetet ajánlottátok kényelem szempontjából, és a sima "lyukaszott" csatolásút.
Azt gondoltam, ez a lehető leggagyibb kombináció, de meggyőztetek
-
RG8-at próbálta e már valaki?
-
Moleman
addikt
Nekem a gombokkal mázlim van, a legtöbbön nagyon stabilan áll a pánt, csak két gitáron kell használnom gumigyűrűt straplocknak. Igaz, mindig figyelek, hogy áll, mert zavarna, ha megtekeredne. Na meg nem is szedegetem le, mindegyiken folyamatosan rajta van a saját pántja (írják néhol, hogy károsíthatja a lakkozást akár kémiailag is, de még a Les Paul vékony nitró lakkját se bántja a bőrheveder).
-
nap
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
Nekem mindegyik említett heveder volt/van.Ha költséghatékony módon akarod megoldani, akkor a Moleman által említett legegyszerűbb pánt a megfelelő. Ha a legjobbat akarod, akkor elmész egy szűcshöz/bőrdíszműveshez és vágatsz egy megfelelő hosszúságú és alakú bőrszíjat a megfelelő helyen kilukasztva.
Az első linkeden szereplő bőr, ha nem elég hosszú, akkor nyomja a válladat a toldásnál (nagyon extrém esetben elszakadhat). Ketteske, ha elöregszik a műanyag, hajlamos elpattanni. Mole ajánlata viszont rendszeresen visszahajlik, kigombolja magát amikor veszed a nyakadba a gitárt, ha nem figyelsz, hogy jól álljon. A puha, bélelt ugyanez, plusz magába szívja az izzadtságot. Van olyanom is, ahol elöl-hátul le lehet csatolni a hevedert, csak egy-egy kb 10 centis csökevény lóg a gombon. Na, olyat biztosan ne vegyél.
A legtöbb gitáromon nekem is a Moleman által említett legegyszerűbb heveder van. -
MATEO6600
őstag
Ki milyen hevedert ajánl?
Bőr, de csak egy lyuk a csatolója
Strap lockos, viszont szövet.A bőrben azért bízok jobban, mert tartósabb anyag és mivel vastagabb, ezért talán kényelmesebb, és jobban oszlik el rajta a súly.
A szövet azért nem tetszik, mert keskenyebb, és ránézésre hosszabb használatnál (1 óra pl) vágja a vállat.Ki mit nyilatkozik ezekről?

Sajnos egyiket se próbáltam, csak ezeket gondolom róluk.
-
fecaga21
senior tag
Ez ár/érték arányban milyennek mondható? Van valakinek tapasztalata ezzel a gitárral?
-
nap
addikt
Holnap megyek pestre.
Ha valaki mond egy elfogadható árat a cuccokra (prs, lp, v, esetleg jazzmaster) akkor el tudom vinni.
Ja, ha lehet ide irjatok privatban.
-
fecaga21
senior tag
Olyan gitárt keresek aminek leginkább a tiszta hangzása tökéletes és hibátlan, de pl egy ilyen keményebb jellegű hangzást is tudna hozni.
-
kenyocsaba23
tag
A facebook piactér funkciójával rengeteg gitárt találtam akadnak köztük egész szép darabok is, szerintem érdemes szétnézni. Nyílván ugyan azok vannak fent kb mint GS-en de így valahogy nekem egyszerűbbnek tűnik, hogy felhasználónév helyett egyből egy valós személy áll a hirdetés mögött.
-
-
Kobe
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Ahol megvan az anyagvastagsag, lehetnek hasonlosagok, de az S szeria ilyen tekintetben eleg kiugro tipus az ibanezek kozott, ott mar csak azert sem tud nagyon hasonlokepp szolni, mert fele mennyisegu fa all rendelkezesre. Ettol fuggetlenul bitang jo kis cuccok azok is, plane japan es fix hurlabas, egy eleg jo konstrukcio
-
Moleman
addikt
-
Kobe
veterán
válasz
fecaga21
üzenetére
Nagyon kevered a dolgokat, vagy nagyon maskepp ertelmezed.... Egy vekonyitott hars testu, gyors jatekra kitalalt, hosszumenzuras sportnyaku ibaneztol mennyire varhato el egy vastag mahagoni, rovid menzuras gitar hangzasa? Szerinted?

Mintha egy csaladi autot hasonlitanal egy cabrioval annak fenyeben, melyik alkalmas elmenyautozasra es melyik 3 gyerek cipelesere
Ettol fuggetlenul mindketto lehet kiemelkedoen jo a maga kstegoriajaban
Szerintem elobb kicsit tisztitsd le a kepet, hogy mit szeretnel, mit keresel pontosan, es annak a kategorianak megfelelo ertekallobb tipust, darabot keresni
-
-
bigrob
őstag
Semmi
-
fecaga21
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Te is Emg 81el árulod?
Ilyen a te gitárod ? -
consono
nagyúr
No, megvan a MicroCube utóda: ott a szobában a Blackstar ID Core 10. Mégsem vettem multit, egyelőre maradnak a beépített effektek (több és jobban paraméterezhető, mint a MC-é), de rövid időn belül lesz hozzá egy hangerő pedál meg valami analóg torzító. Faszán szól, de még csak kicsit tudtam pengetni rajta, főleg tisztán. Ami a végső lökést megadta az a beépített usb port volt, amin gépre lehet kötni. Van editor hozzá, amivel lehet rátölteni patcheket, illetve hangbementként is működik. No, ez holnapra marad, kell valahonnan mini USB kábelt szerezni...
-
Kobe
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
több mint 1350 megtekintés, 4 kedvencnek jelölés, 13 kapott mail + 2-3 nonGS jelentkező......volt aki kb már a fél disznót is ajánlotta volna, meg már alkudtak mindenre...a kedvencem az volt, aki a kiindulási ártól eljutott odáig, hogy én adjam a gitárt, adjam az erősítőmet, meg még fizessek hozzá vmennyit egy ugyanolyan árkategóriás cuccra....
de volt aki telefonban úgy indított hogy ő egy az egyben cserére gondotl egy régebbi 80ezres cuccra, mert hát ezek akörül mennek (130ezres cucc), aztán amikor mondtam, hogy ja, a szedő kb magában csak annyi, akkor ment a dehát dehátennyi houdini a cirkuszban nincs

-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Odadod tízzel olcsóbban? Vagy adok érte egy bringát meg egy fsza vezeték nélküli rendszert!

-
(Én csak a telefonhívást állítom be a GS-en, nem levelezgetek senkivel. Csak komolyak hívtak eddig és általában alku nélkül el is vitték amit akartak. Aki meg próba előtt alkuszik, az milyen már? Gyász.) -
-
fecaga21
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mennyiért árulnád?Amúgy nem túl vastag a nyaka? Nincsenek hosszú újjaim, nem nehéz rajta játszani? Azt hallottam az epiknek vastag a nyaka.
-
bigrob
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Akkor téged is csak fogyatékosok találtak be

Egész nap írogatott egy faszi fészen, hogy neki is volt ilyen Ibaneze és most nagyon hiányzik a gyűjteményéből blablabla... Estig nyomta, hogy küldjek videót hogy röfögnek az emg-k, 3 sorral lejjebb már azt írja hogy igazából a clean érdekli, képtelen volt megérteni, hogy nem vagyok otthon... Estére majd benyög egy 10-essel olcsóbb árat meg még postázzam is.. A másik gyerek meg valami SGR by Schecter gitárt akar rámtukmálni a Peavey fejért, mondom köszi nem mert V formára áll a cerkám. visszaír hogy ad mellé még vezetéknélküli rendszert meg valami kis peavey kombót... Ennél már eldurrant az agyam és visszaírtam, hogy "Továbbra sincs szükségem uszadék fára, ami még formailag sem felel meg az igényeimnek, továbbá a hatalmas szobámba sincs szükség egy vezetéknélküli hókuszpókra." -
-
-
Kobe
veterán
válasz
fecaga21
üzenetére
A PRS nem kicsit, hanem kibebaxottul tul van arazva, plane ennyi idosen (asszem 180 korul megy ujonnan)
109ert van fent egy 92-es japan, fix huros ibanez S szerias darab. En tuti azt hoznam el, es nem a koreai masodmarka egy darabjat
Vagy 125ert ott van a tesoja, szinten japan S custom
-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az faja gityó volt
!
Elkelt végül?
Joyo erősítőbe forgatod
? -
-
bigrob
őstag
Ha valaki Cort Z42 leszopólt akar venni annak van talán egy jó deal jófogáson.
https://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Cort_Z42_elektromos_gitar___allvany___tok___pant_69188454.htm
-
kenyocsaba23
tag
válasz
Tommyka21
üzenetére
Én is azt használom egy környékbeli öreg hangszerboltostól szoktam venni 3 készletet úgy darabját már 1800ért ide adja két gityóm van két havonta cserélek mindig húrt, nem azért mert tépem csak addigra nekem már ki nyúlik annyira hogy ne legyen benne az az új húr hangzás amit imádok. Ha a paradigm fél évig tudna úgy szólni simán bevállalnám de ezt lehetetlennek tartom. Amúgy tapasztalatom szerint az elixírek szólnak a legtovább a legszebben. Azokat viszont nem nehéz tépni szerintem.
-
Tommyka21
tag
válasz
kenyocsaba23
üzenetére
Nem tudom elképzelni hogy az Ernie Ball Paradigm húr megér 8500 Ft-ot csomagonként.
Bár az Ernie úgy hirdeti hogy eltéphetetlen. És ha rozsdál vagy elszakad 90 napon belül ingyen cserélik
...
Amiban lehet így lenne.
Na de itt ismerve a magyar viszonyokat melyik hangszerboltos vág hozzád egy 8500 Ft-os húrkészletet csak úgy mert elszakadt
... -
five05
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, kb 2-3 év rendszeres gitározás után váltanék akusztikus vonalról elektromosra. A kiszemelt gitár egy squier jazzmaster hh: [link]
Tudom, hogy nem egy húúú de jó gitár, valszeg nem is ezzel temetnek el, de a formája megtetszett. Szóval amiben segítséget szeretnék kérni, hátha valaki ismeri ezeket.- Nem ismerem a hangszedőket, de megfelelhet-e blues, indie/progresszív/poszt/enyhe hard rock iránynak?
- Nem tudom megítélni a minőségét, általában elfogadható minőségű-e az ilyen árfekvésű squier? (Kulcsok egyéb hardver, sajnos kézben fogva egy fender után érezhetően más kategória)
- Eladható-e mondjuk 2 év után, ha kinőttem?Még mielőtt más ajánlás érkezne: végre szeretnék új gitárt, max 75kért vagy olcsóbban. Ez tényleg a határon van, és nagyon tetszett az alakja és fogása, bár a kidolgozás egy fendert elnézve kevésbé tűnt igényesnek. Nem vagyok semennyire tapasztalt elektromos ügyben, és mivel nyáron gitár tanár nélkül maradtam, így hirtelen olyan embert sem tudok, aki segít vásárolni.)
Köszi a válaszokat!
-
Most hallgattam meg BOSS GT-1 hangmintákat Yutubon. Ezek ugyan ott tartanak mint 10 éve, csak eladják új köntösben. Hogy hogy még léteznek? A stomp box brand eltartja az egészet???
-
-
fecaga21
senior tag
Az utóbbi hetekben egyre jobban kezdek ráharapni a gitározás ízére, és mimden érdekel. Többek között lenne egy kérdésem mindenki számára amit már régóta megakartam kérdezni. Ki milyen gitárral/hitárokkal és erősítőkkel nyomja ? És mennyire vagytok megelègedve vele? Köszönöm előre is

-
kenyocsaba23
tag
A paradigm húrokat valaki próbálta már ? Megéri a majdnem plusz 5k-t?
-
fecaga21
senior tag
Ha tetszik ez a bluesos guns os hangzás, akkor Les Paul illene gondolom , csak nekem az LP fazon nem jön be, de a PRS gitárok nagyon tetszenek. Azok meg elég közel állnak egymáshoz hangzásilag ugye?
-
consono
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azért nem... Inkább olyan, mint a Fendernél a mexikói, szerintem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De egy hónapja volt ugyanez, csak SD sh1/sh4 pickupokkel. Az igazán jó vétel volt valakinek.
)
Vagy mindenki lőjön zsír új soha nem látott képeket a cuccról.