Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Bennem nagyon megmaradt tüskeként, hogy kb 1 éve, mikor több hónap aktív nézelődés után már egy picit kiismertem a GS-t, egyben a piacot, nem tudtam minden szerelmet megvenni, ami szembejött, hiába voltak nagyon olcsók (gondolok itt pl a csíkosjávor HSS Fernandesre, keménytokkal 40-ért
). (Nem tudom, látszanak-e még ezek a linkek egyáltalán, vagy csak az én böngészőmben van meg cache-ben.)
Valószínűleg ennek a kompenzálása most, hogy mindenre lecsapok, ami jó vételnek tűnik és a fájdalomküszöb alatt van, csak sajnos kezd veszélyesen magasra kúszni a fájdalomküszöb, ami kannibalizálja a drágább gitárokat, jelen esetben a Casiot. És persze a motort is.
Sokszor titkon abban reménykedek, hogy eladják a cuccot, mire érte mennék, de azért kell az az eufória, mikor elhozom. 
-
törölt tag
válasz
kemotox
üzenetére
Nem tudom, erről is beszéltem volna? Amúgy pl. a linkelt Bach brandenburgi hangversenyt simán lehet olyan tempóban játszani, sőt még gyorsabban is, miért kellene feltétlen betorzítani?
Igazából én mindent szeretek tiszta hangzással is eljátszani az eredetileg betorzítottak közül is.A 400 bpm-es behatároltság nyilván jelzésértékű információ akart lenni, az nem csak abban mutatkozik meg, hogy nem tudok percenként 500 (nem ugyanazt az egy) hangot kipengetni tisztán.
-
Eastman
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Én csak vártam, vártam, vártam az összegyűjtött kis pénzemmel, a naagy halra. Aztán rácsaptam amikor megérkezett. Addig meg gyűrtem otthon a nejlonost, miután a Strat már nem volt.
Közben majdnem vettem egy Flying V-t százötvenért, majd egy SG-t kéccázért. Ki voltam éhezve a Gibsonra. Aztán jött a semmiből.
Előző nap majdnem vettem egy herélt Studiot Tatabányán. Dejó, hogy flegmán makacskodott és makacsul flegmáskodott a tulaj.
Aztán jött a HoneyBlondieDarlin'Sweetheart. <3
Én meg szaladtam át a városon a narancsoszöld kis papírokkal és végül még egyet haza is hoztam. Ígyvolt. -
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Igen, akkoriban pont az tartott vissza, mert ebayen volt egy 120-ért ép volume gombbal, újszerű állapotban... Persze mire itt lett volna Amerikából, már nem 120 lett volna. Sebaj, tanultam belőle, talán részben ezért is hoztam el a múltkor az Ariat, és végül nem bántam meg.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Utóbbi 1-2 évben a "skálastílust" leginkább, tényleg nagyon ráálltam arra. Egyébként bármit, ami megfog, csak néhány:
[link]
A badinerie részt már meg sem tanultam, mert egyszerűen ekkora húrmagasság mellett soha nem jutottam el arra a tempóra.Na persze ezeket nem mind tanultam meg végig, csak ameddig a technikai tudásom terjedt.
Azért volt néhány metál is: Metallica, Maiden, de ezekre szintén igaz, hogy ameddig a tudásom terjedt.
(#26487) Eastman:
Nem, matekot.
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Tavaly volt egy piros Debrecenben, 210-zel kezdett április 9-én, végül 160-nál került le GS-ről, ha jól emlékszem. Annyit nagyon megért volna, azóta már bánom, hogy nem hoztam el. Azon, és a volt Tátraién kívül lehet, hogy nincs is másik piros az országban, még ebayen is ritka.
(#26493) Eastman
Van itthon több évre elegendő Dáridó, tavaly bevásároltam, de lassan 2 hónapja rendeltem aliexpressről Orphee húrokat, azokat szeretném kipróbálni több gitáron is, valaki dicsérte őket itt.
Bár kezd úgy tűnni, hogy refund lesz a dologból. -
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Egyszer biztosan behúzom, pár éven belül.
A Vintage-ben már megbeszéltem a srácokkal, hogy ha szólok, szereznek pirosat, de előbb még mindenképpen motort szeretnék venni.
Az ára nem annyira vészes, jóval olcsóbb, mint a Gibson volt. Most épp egy fehér van náluk kiállítva, kipróbáltam, nagyon finom, játékérzetben hasonlít a Zöldikémre.(A fákat nem tudom, pillanatnyilag a Telecaster és a Les Paul alatt rezeg a léc, keveset használom őket az általuk képviselt értékhez képest, de mindkettőn régi húrok vannak, húrcsere után megugrást prognosztizálok a használatukban.
Amíg nem a napi betevő múlik rajta, szerintem megtartom őket, bármennyi új gitárt is veszek, jól bírom az éhséget.
Pont ma ígértem meg magamnak, hogy a huszadik egy neonszínű Charvel lesz, azelőtt még kilencet be kell tárazni.
)Amúgy az Aria is bevált, mióta beállítottam, a próbán pedig azt mondták a srácok, hogy nekik jobban bejön, mint Zöldike, én meg nem bánom.
Őt legalább nem sajnálom. -
Eastman
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Nem, nem. Sőt, azt gondolom, hogy a nyaki szedővel és a Tone-nal itt is-ott is variálva "akusztikusabban" szól a villanygitár. És imponál a megfontoltság. Azokat az "újoncokat" kedvelem, akik sokat kérdeznek, alaposan informálódnak és aztán döntenek. Komolyan.
Engem nem fárasztanak, imádom ezt a témát.

Most nézem a linket. Jó az ízlésed. Ahogy ismerlek, behúzod. Ha holnap eladnál minden fát... (?) Meglenne?
( #26481 ) Ba cy lus: Mit tanultál?
-
törölt tag
válasz
kemotox
üzenetére
És azt ki mondta neked, hogy mindkettő 0? Az én fülemnek egyik 0.1, a másik 0.

(#26478) Eastman:
Deus ex machina. Persze nem lett volna akkora tévedés az a gitár, ha meghozta volna a kedvem a rendszeres gyakorláshoz, már megérte volna bizonyos szemszögből. Más szemszögből már nem biztos, hiszen ott volt az egyetem is, én pedig híresen rosszul tudtam beosztani az időm.
-
törölt tag
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Ja, én azt gondoltam, hogy feleslegesnek tartod az elektronikát, arra ironizáltál a kártyaolvasóval.

De tudom, álszent vagyok, miközben ez a legnagyobb álmom.

(#26480) Ba cy lus
Valóban nem könnyű előre megmondani, hogy a következő években mi lesz a célod a zenével. Nálam hétről hétre változik, hogy éppen mit nyúzok, de pl a Les Paulhoz hetek, talán hónapok óta nem nyúltam, akusztikon se nagyon játszottam az utóbbi hetekben, pedig nemrég tettem szert rá. -
törölt tag
válasz
kemotox
üzenetére
Semmi köze se a single coilnak se a humbuckernek az akkusztikus hangzáshoz.
Egyiknek több köze van hozzá, én ezt írtam. Az sem mindegy, melyik SC-hangszedőre kapcsolok a kettő közül, az érintőkhöz közelebbi előnyösebb ebből a szempontból. Nyilván ettől még nem lesz akusztikus, de erről nem is írtam.
-
Moleman
addikt
válasz
üzenetére
Azért tényleg nagyon más a kettő, mind hangszínre, mind játszhatóságra. Rakhatsz elektromos húrokat akusztikusra, akkor nyakprofiltól függően lehet hasonló élmény, de úgy erőtlenebb hangja lesz, főleg egy nagyobb testű gitárnak.
Neked kell tudnod, hogy mire van szükséged, csak azért szólok, hogy nem árt az óvatosság, távolról sem helyettesítő termékek. Bár az én szememben egy strat és egy tele sem helyettesíthető egymással.
Ha akusztikus, akkor tömörfedlapost javasolnék, elvégre nem vagy már kezdő, érdemes kicsit többet rászánni, 50-60 körül néha igazán jók is szoktak lenni használtan, igaz ritkán. Az elektronika hiányát én nem tekinteném kizáró oknak, van elektronikás akusztikusom, az elmúlt egy évben kb kétszer volt bedugva, emiatt nem érdemes lemondani egy jó vételről. Igazán jó felvételt úgyis csak jó mikrofonnal lehet készíteni.
Legfeljebb később szereltetsz bele, munkadíjjal együtt kb 15-től kezdődnek az alap rendszerek (az enyémbe is utólag rakattam, mikor szükségem volt rá).A másik oldalon ott van az, hogy beteljesítheted a régi álmod, újonnan 100+ ezres elektromos gitárokat kaphatsz 40-60 között, használtan, akadnak gyöngyszemek.

(#26472) kemotox & (#26473) Eastman
Nagyon egyre jár már az agyunk!
-
-
MATEO6600
őstag
Lehet akkor ezt nem is tudom elérni effektezéssel!

A Capo annyira tetszik mint egy köröm a makkomra. Szóval nagyon nem! -
MATEO6600
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Lehet!
Inkább úgy fogalmazok, hogy Eb hangolásban sima E standard hangzást akarok elérni hangolás nélkül
Hogy ne kelljen folyamatosan hangolgatnom.
Tudtommal erre a Pitch shifter a jó eszköz, és ezt tudja is a multieffekt, de nem csak ennyit csinál, hanem még valahogy megvarázsolja a hangképet amire nekem nincs szükségem. -
MATEO6600
őstag
Valaki multieffekthez értő csóka segítsen!

Van egy Zoom G1on szerkezetem, amivel maximálisan meg vagyok elégedve.
Jelenleg Eb-ben van a gitárom, és Pitch shift modellel szeretném fel/le vinni a hangokat.
Be is raktam egy patchbe a pitch shiftet, de nem tudom "használni", elveszek a beállítások között.
Mindent defaulton hagytam, a hangmagasságot 0-ra raktam, hogy ne változtasson semmit, és teljesen más hangzást kapok, mint nélküle.
Melyik csúszkákat kéne állítanom?

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ma rákérdeztem hangszerésztől. Bundsíkolás vagy teljes újrabundolás lehet, de persze meg kell néznie, akkor tud biztosabbat mondani.
Őszintén szólva tényleg annyira kopott néhol a bund, hogy nem hiszek a síkolás eredményességében kicsit hosszabb távon nézve a dolgot, az újrabundozás árán meg új (persze kezdő) gitárt kapok. Meggondolandó, hogy középtávra tervezve mit érdemes tennem. Használttól sem zárkózom el, csak legyen megfelelő állapotban.
Addig meg inkább zörögjön a 21-es bundnál, de tudjak értelmesen gyakorolni, mint ne zörögjön, de szenvedjek minden lefogásnál.
-
Ez a lejátszási lista... HOLY SHIT
Legjobb tesztek evör. BOSS fanok iratkozzatok fel! [link] -
törölt tag
Lehet rájöttem, miért fájnak annyit az ujjaim mostanában: A rotosound húrok.
Emlékszek, hogy amikor feltettem, nagyon kemény anyagúnak tűnt a dadarrio után. Ugyanaz a vastagság és hangolás.Ennek a végére járok. Előtte semmi bajom nem volt, csak mióta ezek vannak fent. Kár lenne érte, mert nagyon jól tartja a hangolást.
-
Moleman
addikt
válasz
üzenetére
De ha csak annál az egy pozíciónál csörög, kicsit csiszolj le ott a 22. bundból, és minden megoldódik. A Squier stratom volt ilyen már újkorában, az E1 húr zörgött a 16. bundnál, kicsit megreszeltem a ludast (ha jól emlékszem, a 18. zavart be), azóta problémamentes.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Megnéztem magam a dolgot a nyakbeállításnál. Arra jutottam, hogy teljesen mindegy, hogy állítom (azért a végén beállítottam úgy, ahogy a legjobbnak éreztem), annál a bizonyos 21. bundnál lefogva a legvastagabb húrnál szűk keresztmetszetet jelent, hogy kellően alacsonyra állítsam a húrmagasságot, 2.9-3 mm (amely húrmagasságot valóban rendkívül kényelmesnek érzek a 4 után) körül már zörög ott, a többi rendben van. Jobban utána olvasva, és szemügyre véve arra jutottam, hogy itt a bundok egyenlőtlen kopásával lehet már inkább a baj.
-
TpS
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Mindig a vékonytól haladok a vastag felé hangoláskor, nálam ez vált be. Csak akkor szoktam kisatuzni a felsőt, ha a finomhangolón már nem tudok eleget állítani. Több idő a hangolás, mint a kínai statómon, viszont utána meg lehet adni neki a sustainerrel, jókat szoktam mókázni. Ki nem hagynám!

-
Moleman
addikt
válasz
üzenetére
Nekem is a koptatós a nyerő, kár, hogy balosból nincsenek színesek. Minden más szín brutáljó lenne, neonsárga, neonpink, vörösizzás... Ebből még nekem is kéne a pink.
Amúgy a floyd tényleg nem vészes, nemrég láttam videót, hogy ha középső húroktól haladsz kifelé, még könnyebb behangolni. De E1-től indulva se volt lehetetlen, harmadik próbálkozásra már 10 perc alatt megvoltam. Utána meg sokáig hozzá se kell nyúlni jó esetben. Az enyém most ugye blokkolva van, így csak 3-4 havonta kell kioldani a szemöldöksatukat, addig elég a finomhangolókat babrálni.
-
-
nap
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Már csak a HM-2 van meg. Az kölcsön tudom adni, ha megtalálom.

-
-
nap
addikt
-
BluEyes
őstag
válasz
x64emulator
üzenetére
Első hangszerboltba menj be, kérj klasszikus gitárra való nejlon készletet. Azért készletet, mert ha a D szakadt el, akkor az már valszeg egy régi, leharcolt húrkészlet, érdemes mindet lecserélni.
Figyelni nem igazán kell semmire. Az olcsóbb garnitúrák 2000-2500 forint körül kaphatók, ezek jók, nem kell drágább. Itt [link] pl. láthatsz Martin, D'Addario, Ernie Ball típusokat, ezek közül valamelyik biztos van bármely hangszerboltban, bátran vegyed bármelyiket. Vastagságban vannak apróbb különbségek, célszerűen a vékonyabb, 28-42 vagy 28-43 vastagságot választanám, de a 29-xx se probléma. Van aztán a bogyós végű, meg a sima, utóbbit a hurkolós-átbújtatós módon kell rögzíteni, ezt a youtube-n jól meg lehet tekinteni, tehát ez se lényeges szempont. A lényeges, hogy utána jókat gitározzál!
-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Van 1 Squier Stratom amúgy arra azt használom
.
De köszönöm kollega.
Nem is piros hanem cherry sunburst
.Apropó: Gs-en nem Te árulsz 1 fehér Epit EMG 81/85-ökkel?
-
-
-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jaja. Fuzz Face a neve, bocs.
Ránézek a Boss-ra.
Van 2 Boss pedálom, nekem beváltak eddig.
Kössz! -
-
Tommyka21
tag
Üdv!
Hendrixes hangzáshoz milyen fuzz pedált ajánlotok
?
Használt tökéletes.
A dunlop Hendrix signature fuzz q... drága
...
A "jó nevű" Big Muff (
) pedálokkal szemezgettem, de azokból is annyi van, hogy...
Köszi! -
törölt tag
válasz
üzenetére
Megérdemled és kész. Ha megteheted majd, hogy jobb hangszered legyen, vegyed és élvezd a zenélést.
Egy jól beállított, elfogadható minőségű hangszeren sokkal könnyebb lesz minden. Még jobban is fog szólni.
Ami a nyak állítást illeti, én mindenképpen a hangszerészt javaslom neked, no nem azért mert te nem tudnád megtanulni a dolgokat, de így lesz egy referenciabeállításod. 4mm körüli húrmagassággal játszottál eddig, jobb lesz profira bízni a dolgot, na.

-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Van egy 3/4-es student akusztikus gitár amin a D húr elszakadt. Ez ilyen nylon húr ami valami fémmel van bepalástolva, tényleg nem vagyok szakértő, de újra szeretném húrozni, és érdekelne hogy ha ilyen húrt szeretnék venni akkor pontosan mire kéne figyelnem, mi az ami számít ilyenkor?
Előre köszönöm a segítséget.

-
FockeWulf
tag
válasz
üzenetére
Tökéletesen igazad van! Én is azon a véleményen vagyok, hogy nem kell elsőre überbrutálmenőcsilivili gitárt venni, elsőre jó egy olcsó, alsó kategóriás, de HASZNÁLHATÓ gitár is. Aztán ha már kicsit belejöttél, tudod milyent is szeretnél...na akkor érdemesebb drágább hangszert venni

Ha már autók...én pl egy Zastava Yugo 45-el nyomattam az autósiskolába...
de nem éreztem azt h nekem akkor egy Ferrariba kéne tanulgatnom 
-
törölt tag
Nem járok autóval (még csak jogsim sincs), biciklizem (de abból legalább egy gyönyörű, 80-as évekbeli Moser outim van, mert biciklizésnél már megérdemlem a jobbat
), nekem az jobban fekszik. 
Egyébként fogalmam sincs, ma milyen gitárt vennék, annyira szerteágazó a zenei ízlésem. -
cucka
addikt
válasz
üzenetére
Itt szenvedsz egy kopott bundozású, alsó kategóriás Ibanezen a 4 milliméteres húrmagassággal, de nem azért nem veszel valami jobbat, mert nem tellik rá, hanem mert nem érdemled meg. Hát ha így állsz hozzá, akkor tényleg nem

(Gondolom autóból is valami ócska szarral jársz, amíg nem lesz meg a raliversenyző vizsgád, meg az első maraton lefutásáig csak olcsó kínai hamisítvány sportcipőt vagy hajlandó venni) -
törölt tag
Amúgy is hülyeség, hogy addig nem veszel jó hangszert, amig az olcsó fos hangszeren nem tanulsz meg rendesen játszani.
Biztosan az, csak én legtöbb dologban elég önkritikus vagyok. Valamikor sok éve, mikor még tényleg nagyon kezdő voltam, de nem igazán gyakoroltam módszeresen, majdnem vettem egy másik gitárt (talán Ibanez sz-320, szerintem gyönyörű darab), a dolog azon múlt, hogy adott helyen nem lehetett kártyával fizetni; míg a bankautomatához mentem, meggondoltam magam, megérdemlek-e olyan hanyag gyakorlás mellett egy 100k feletti, gyönyörű gitárt.

A gyakorlásaim utána sem lettek túl módszeresek, aztán jó 2 éve változtattam ezen, akkor abban hittem, hogy ezen múlik a legtöbb, hogy rendszeresen gyakorlok-e legalább napi 1 órát. Utána a gyakorlás hatékonyságát próbáltam növelni, elmenve mind inkább a skálázás irányába. Aztán a pengetőfogáson változtattam, utána a pengetésen, legvégül a bal kézhez nyúltam, mert bár elég hosszúak az ujjaim, ezt nem használtam ki, egy dúr-skálát lejátszva (3 hang/húr) is ugráltam a kezemmel, nem fogtam át a felső vastag húron 5 bundot (1.-től 5.-ig), pedig mire belejöttem, kiderült, hogy az 1.-től 7.-ig is átérem. Nyilván ezeket a dolgokat egyébként is meg kellett volna változtatni/tanulni, csak mostanában kezdtem el vagy rossz beállításra, vagy alapból rossz gitárra, vagy részemről fizikai alkalmatlanságra ("béndzsaságra") gyanakodni a komolyabb gitározáshoz.
(#26417) FockeWulf:
Valószínűleg a nyakat is állítani kell, a húrt már próbáltam, az önmagában kevésnek ígérkezik, zörög. Ettől függetlenül próbálok majd állítani a nyakon saját magam, csak félek tőle, hogy tényleg nincs hozzá elég jó szemem.
-
FockeWulf
tag
válasz
üzenetére
A bund teteje, és a mély E-húr közötti távolság 2 és 3 mm között van ideális eseteben. 3 mm felett már magas húrokról beszélünk. A vékony E- húrnál 1.4-2 mm ugyanez. Persze azért szubjektív a dolog..
Van aki ettől magasabbra állítja.Amúgy...ehhez nem kell hangszerész! Bárki be tudja lőni otthon is a húrmagasságot, néhány alap szerszámmal...

-
eeXaa
addikt
...mondjuk az is elég nagy gáz ha egy hangszert ujra kell bundozni.... általában 20-30 év aktív használat után.. persze valamenyire függ a bund minőségétől is... de mindenképpen az agyon használtság jele... 2-3x simán meg lehet úszni fretlevelezéssel a dolgot ami szintén nem nagy kunszt, ill 2-3 órás munka annak aki tudja mit csinál... /10-15 évenként/ mire egy gitár odáig jut hogy ujra kelljen bundoztatni...
-
eeXaa
addikt
-
eeXaa
addikt
Elektromos gitároknál közel 2mm az E6 és közel 1.5mm az E1 oldalán a 12.bundnál a gyári spec. A neck relief 0.40mm körül van. Persze a scale length, a húr vastagság minimálisan beleszól a dologba, de mindenképpen az ehhez közeli értékek a megfelelőek... még a copy fenderemet is be tudtam ehhez nagyon közel állítani pedig a bundozása távol áll a tökéletestől...
-
cucka
addikt
válasz
üzenetére
Megmértem, nálam a 12. bundnál picivel 2mm fölött van a húrmagasság. Basszusgitár, 107-es húrral. Igy éppenhogy kicsit zörög csak, de az nem baj, hozzáad a hangzáshoz

A 4mm az kb. a játszhatatlan kategória, szerintem is vidd el hangszerészhez. Ha bundozni kell, akkor meg inkább vegyél egy jobb gitárt. Amúgy is hülyeség, hogy addig nem veszel jó hangszert, amig az olcsó fos hangszeren nem tanulsz meg rendesen játszani.(#26410) Eastman
Ezt néztem én is, hogy ezek ilyen árakkal hogyan tudják kifizetni a villanyszámlát?
(Mondjuk ha viszel nekik egy lakkozott, szegélyezett nyakú Rickenbackert, azt nem 5000 forintos felárért fogják bundozni, az is tuti
) -
Eastman
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
A leírásod alapján kb. 10 lett volna bárhol, ahol hozzá mernek nyúlni.

A linkelt szervíz sokáig a Szövetség utcai hivatalos Fender márkabolt/szervíz volt. (Valszeg ahogy alakul a piac, nem lehet egy márkára szűkíteni a szolgáltatásokat.)
Én tíz év budapesti pörgés során a GuitarClinic-nél találkoztam higgadt és pontos munkával. Bocs, biztosan másnak más jön be. (...és tény, hogy pl. Budán nem teszteltem, ott nincs tapasztalatom...)
-
-
Moleman
addikt
válasz
üzenetére
Hacsak nem vagy indokolatlanul szerelmes a gitárba, szerintem nem érdemes újrabundoztatni, annyiba kerülne, mint az egész gitár újonnan annak idején.
-
törölt tag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Valószínű, de most ez a bund ütött szöget a fejembe, hogy ha másfél éve kopott volt szakmai szemmel nézve, akkor most mennyire az. És ennek is lehet némi köze a túl nagy húrmagassághoz, tehát optimális így szerintem nem lesz, csak jobb. Újrabundozás nem tudom, mennyire érné meg. Az biztos, hogy se nem túl régi a hangszer (10 éves, de volt sok olyan időszak, mikor alig használtam, 1-2 éve kezdtem rendszeressé tenni a gyakorlást), se extrém használatnak nem volt kitéve.
-
törölt tag
válasz
Moleman
üzenetére
LOL, én is elkövettem ugyanezt a hibát az előbb.

De ez most ráébresztett valamire. Tehát fogólaptól 4.5 mm körül, bundtól 3.9-4 mm a húrmagasság.Eszembe jutott, amit a hangszerész mondott még jó másfél éve, mikor cserélte a felső nyerget: megkérdezte, milyen régi hangszer, vagy milyen sokat használom, mert a bundok állapotából nagyon régi hangszerre, vagy extrém sok használatra következtet. Szóval esélyes, hogy újra is kellene bundozni.
-
Fitzgerald
veterán
29 új Chapman. A Pro vonal marad Koreában, a Standard vonal megy Indonéziába, és várhatóan olcsóbb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Linux felhasználók OFF topikja
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ja, ja ezt a Fernandest említed néha. Engedd el!!*
)
). (Nem tudom, látszanak-e még ezek a linkek egyáltalán, vagy csak az én böngészőmben van meg cache-ben.)
Sokszor titkon abban reménykedek, hogy eladják a cuccot, mire érte mennék, de azért kell az az eufória, mikor elhozom.
Aztán jött a HoneyBlondieDarlin'Sweetheart. <3
Az ára nem annyira vészes, jóval olcsóbb, mint a Gibson volt. Most épp egy fehér van náluk kiállítva, kipróbáltam, nagyon finom, játékérzetben hasonlít a Zöldikémre.

Emlékszek, hogy amikor feltettem, nagyon kemény anyagúnak tűnt a dadarrio után. Ugyanaz a vastagság és hangolás.

.