Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Betáblázta magát az Oppo
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kobe
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Azert nem akkora melo, a korte karimajahoz hozzanyulni. Nyilvan a feluletkezeles macerasabb, de az is az idoigenyessege miatt, nem pedig a muvelet komplikaltsaga miatt.
Ami szopo, hogy ragasztott a nyak, ergo ha fested lakkozod azt is meg kell csinalni, hiaba nem is nyulsz hozua ahhoz a reszhez.
De amuhy meg kb felcsiszolod, berajzolod, berakod a marogepbe es ennyi
Egyebkent azert kacerkodtam a gondolattal, mert bejon az original LP forma is, meg a cort vekonyitott kivitele, mint egy S ibanez kb olyan. A kettot eleg utos lenne vegyiteni
csak a tervezonek a korte seggenel kicsit megszaladt a keze a rajzlapon, amugy egy bitang jo cucc -
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A fej haggyán. Pláne ha utána pl laminálva van es nincs pl abs rajta. Egyébként az nem egyedi h az epi fej nem tetszik valakinek.. kellett már beletoldani... Az még járható is,de egy test átmarás...😁pláne ha ujfajta ureges kikönnyített (bár a cort szerintem nem az)
-
-
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nemtudom. Őszintén szólva ilyen átmarásos sztoriba még a saját építésű cuccaimmal se azaladnék bele,mert tényleg rommá le kell bontani ujracsiszolni feluletkezelni..maga az átmarás vagy sikerul vagy nem. Ujra festés fényezés szerelés... Áá rengeteg meló. Ez nem olyan mint marni bele elemtartot vagy másik hurláb fészket...
Bocs az ekezetek es vesszok hianya miatt majd igyekszem potolni masik hsz-ben 😁
-
-
Eastman
addikt
Nagyobb a meló/költség vele mint a haszna. Ha megbánod/nem sikerül, lesz egy pontosan 0 Ft piaci értékű gitárod.
Szerk: Az eladási árához hozzáteszed azt a pénzt amit erre az egész műveletre költenél, és kényelmi, esztétikai szempontból is szintet tudsz lépni, ha szükséges.
-
Kobe
veterán
Technikai kerdes: a z custom 2-t vajon mennyire lenne hulyeseg kicsit keskenyebbre marni ? Ugye a vekonyitott test miatt a les paul format az also korte kiszelesitesevel modositottak, ennek a kiszelesitett resznek a lemarasara gondoltam....nem tudom hangban ez mennyit jelentene mondjuk....
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
LP Standard Faded, nyílt pórusú nyakkal. Semmi szükségem rá, de szerelem, sose láttam még ilyet.
-
Eastman
addikt
Elhunyt Chuck Berry, a Rock and Roll úttörője. 90 évet élt.
Nyugodjék békében.
-
Moleman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Nincs kitöltve fillerrel a nyak, csak vékonyan nitrólakkozva, érzed a matt lakk alatt a fa erezetét. Ha egyszer Kispesten jársz, szólj, szívesen megmutatom.
Amúgy ha megnyugtat, 107k újonnan nem rossz egy Epiért szerintem. 
(#27877) Eastman
Én ki szoktam húzni a pólómat a nadrágomból, mikor gitározom, egyik gitáromnak sincs összekarcolva a háta. Ellenkező esetben viszont valóban nagyon hasznos!Viszont egyetértek, felszabadító érzés, ha nem kell vigyázni rá, eleinte ezért vittem én is minden próbára a legolcsóbb gitárjaimat, és pontosan ezért tartottam a meg a Valvestate kombóm, hogy ne kelljen félteni, ha olyan helyre megyek.

-
Eastman
addikt
Anno rendeltem a csili-vili usa Stratra egy ilyen Scratch Padot:

Aztán később elég jól adtam el a gitárt.
Most az LP-m gyárilag "öregített". Felszabadító érzés.

-
Eastman
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Szép darab. Ha jó is ez a konkrét hangszer, vállalható Epi. Vagy befektetős, vigyázós a sok fényes lakk miatt, vagy nyolcvanér' feelinges-nyúzós, Les Paul forma-kényelem-kipróbálós, később punkgyereknekeladós.
Én nem tudnék rá vigyázni, összekarcolni pedig nem akarnám.
Szép hangszer. -
consono
nagyúr
válasz
Balumacikaa
üzenetére
A gibó nitrocellulózzal van lakkozva, az epi meg poliurethánnal. Más érzés, nekik úgy tűnik ez sokat számít.
-
Balumacikaa
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Mondtam már néhányszor én is azt, hogyha most keresnék LP-t, akkor ez hú de jó lenne. Ez is egy olyan darab

Mikor én december-januárban vásárolni akartam, a feketéket adták használtan, leütve 95-110 között. Én megvettem 107-ért újonnan.
Erre itt egy Plustop 80-ért... Ajh
Amúgy a vidiben mit beszélnek olyan sokat a nyakról? Értem, hogy az Epin sok a lakk és nem csúszik, de milyen a Gibson? Nem értem pontosan.
No meg nem is fogtam még
-
Moleman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Ez mondjuk szimpatikus ennyiért. Szép top, ki is lehet állni már vele a színpadra, ár-érték arányban valószínű jobb, mint a belépő Gibsonok, csak ugye nem Gibson.
Mikor egymás mellett próbáltam őket a Tribute-tal, a felár tudatától eltekintve nem éreztem semmi különbséget. -
Moleman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Igen, tudom, ennek ellenére is ezt választanám a Tribute-tal szemben.

Amúgy eleinte hiányérzetem volt, beleéltem magam a fullos eye candy vonalba, de nagyon szép ez a szegély nélküli worn cherry, a nyakról sem hiányolom a millis poli lakkot.
Egy időben gondoltam rá, hogy fel kéne políroztatni a testet, de most hogy az ideiek gyárilag csillogósak, már örülök, hogy az enyém matt, jobban tetszik így. 
-
Moleman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Ez az idei széria már nem jön be annyira, túlságosan éreztetni akarják az emberrel, hogy "csóró vagy, csak a legaljára telik", nincs pickup cover, nincs trapéz inlay.
Persze ízlés kérdése, ettől még valószínűleg ugyanolyan jó gitár, a vékonyabb nyak és a kisebb súly miatt talán felhasználóbarátabb is.
Ennél kicsit olcsóbban vettem a tavalyit.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Balumacikaa
tag
-
Alexios
veterán
válasz
consono
üzenetére
Alapvetően HD500X volt amit szerettem volna, az Atomicra véletlenül találtam
A problémám az, hogy a modellezése inkább a Helix-el összevethető, fél áron, de európán belül ahogy láttam csak Andertonéknál lehet kapni, szóval kb esélytelen, hogy ki tudjam próbálni, de videók alapján nagyon meggyőző 
-
Alexios
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
[link]
Döntsd el te
Szerintem (most nyilván az újakról beszélek), kategórián belül hangminőségben nincs olyan jelentős eltérés köztük, a boss gt1 pl. talán picivel jobb volt mint a zoom, cserébe nem tudod annyira rugalmasan állítani a preseteket, stb. -
Alexios
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Én mostanában beleástam magam eléggé a témába, és bár végül valószínűleg egy Atomic Amplifire lesz belőle, de nagyjából kb mindegy. Kipróbáltam nagyjából az összeset már(pont az amplifire kivételével
), és nagyjából mindegyiknek meg van az előnye/hátránya, de hangminőségben _akkora_ különbségek nem voltak, hogy azt mondjam az egyik abszolút kiemelkedne, én mondjuk az olcsóbb kategóriában egy Zoom g3n-t vennék, igaz az inkább 50 körül van, vagy ha az már sok akkor digitech rp360 -
SunMount3r
nagyúr
Fajsúlyos progresszív, modern metálhoz melyik Boss GT vagy Line 6 POD (esetleg Zoom) multieffekt lenne a jobb?
A legolcsóbb kategóriát kérdezem persze. Max 40 ameddig elmennék majd (pedig még a gitár sincs meg, csak puhatolózom jó előre
)...Köszi!
-
Moleman
addikt
válasz
Tommyka21
üzenetére
El is mondják, nem feltétlen a hangban kell keresni a különbséget, hanem az érzésben. A Gibson pickupnak Gibson pickup hangja van, nagyon nagy részét adja a hangzásnak, viszont az a gitáron múlik, hogy mit érzel a kezed alatt. És én is ezt érzem az Epikben. Játszottam ugyanilyen Tribute-on, érzésre semmivel nincs magasabb szinten, mint a Classic Vibe széria, az nagyon jó példa volt. Csakhogy én a CV Telémet 90-ért vettem, egy ilyen Tribute meg 200 ezer újonnan, egyszerűen nem ér annyit. Pedig majdnem hülye voltam, és olyat vettem a Gibson helyett.

-
Alexios
veterán
válasz
Tommyka21
üzenetére
Mondjuk szerintem érthető hogy "veri", mivel a Gibsoné az Epi, miért lenne érdekük, hogy verjék a saját magasabb kategóriás termékeiket az olcsóbbak. Squierek sincsenek a MIM-ekkel egy szinten, a majdnem egy árba kerülő Classic Vibe-ok kb ugyanígy vannak vele, mint most a videóban ezek
-
Tommyka21
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Megnéztem.
Érdekes...
Ennyivel nem lehetne szarabb az Epi
.
Nem irányított ez kissé kollega??Nekem Epim van, elfogadom, hogy jobb a Gibson de ez nekem kissé motivációs vidinek tűnik a nagy amerikai testvér mindig megveri a szegény kis kínai dokkmunkást célzattal
.De ez csak 1 saját vélemény!
-
Balumacikaa
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Hát igen.
A 17. percig olyan Full extrás Opel Astra vs. BMW 316i érzésem volt, aztán megszólaltak.
Meglepő, hogy milyen zavarosan szól az Epi a Gibsonhoz képest, és ez a végén sem nagyon változik, mikor erősítőt cserélnek.Mondjuk megnézném az Epiphone-t nyitott humibikkal

-
Moleman
addikt
Cheapest Gibson vs Most Expensive Epiphone - A Les Paul Challenge
Köszönöm még egyszer, hogy a Gibson felé tereltetek annak idején!

-
Ragnar_
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én inkább örülök neki, hogy nem minden albumuk meglepetés. Digimortalt szoktam még hallgatni, az is ilyen amúgy
De ott van pl. a Soulfly 2008-as albumba belehallgatva inkább hasonlít korai Sepulturára az se éppen a legszerencsésebb. (2005-ös albumon is vannak már inkább a régebbi stílusban íródott számok) -
-
Ragnar_
addikt
Nah ez a hangolás már nem nagyon megy 7 húrossal 10-es szettel a mély kvinteknél már nem pontos. [link] Ezt amúgy 8 húrossal játsszák már, olyan, mint annó az A-ra hangolás volt 6 húrossal. Slipknot is A-ra van hangolva 6 húrossal. Korn-A 7 húrosal. Csak azt nem tudom ehhez milyen lehet a mély basszushúr, ha A-hoz az 5 húros basszushúr készlet 135-ös mélye már határeset..

-
Ragnar_
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Amúgy megnéztem annó, a jelenlegi legmélyebb húrnál vastagabb nem is nagyon van, szóval valószínűleg tényleg az lenne a megoldás, hogy minden húr egyel följebb+egy custom legmélyebbnek..
(de egy oktáver vagy pitchshifter a sima gitárra efektnek egyszerűbb talán) -
InHell
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Köszi.
A basszusból 4 sávot játszottam fel, végül csak kettőt hallani, mert már úgy túl vastag volt, és túl brummogós volt sajna.
Ja meg sajnos nincs basszusgitárom, így a gitárt használtam és a drop pedálommal lementem egy oktávot. Szóval nem annyira rossz, de egy igazi basszgitárral jobb lenne. Na majd egyszer veszek azt is.
-
-
Humbucker
senior tag
Na ezt is hogy nem lehet szeretni?

-
Balumacikaa
tag
Ide is berakom:
Keresek Celestion V30 8 ohmost, ha esetleg valaki tud eladót a jelzett áron, ne tartsa magában

-
InHell
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem peakel. Gen 1. Csak simán gitár-pedálok-focusrite. EMG 81-60
-
Humbucker
senior tag
-
InHell
senior tag
Hétvégén írtam ezt a számot, Focusrite Solo, Cubase, EzDrummer, Ezmix illetve Bias Fx-et használtam.
Lehetne rajta jó sokat még csiszolni, ez így 6-7 órámba telt.
-
Tommyka21
tag
Loopert használ itt valamelyik kollega
?
Melyikek az ajánlatos looper pedálok?
Ahogy néztem elég horror árban vannak... -
FockeWulf
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem is idióták a többiek

-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én azért továbbra is szeretlek, és szívből remélem, hogy megoldódnak a problémáid.
Komolyra fordítva a szót: Azért mertem ilyen basztatós, csipkedős stílusban írni, mert láttam, te is így szoktad, és gondoltam, te nem vagy az a fajta, aki egy ilyenen egyből megsértődik, hanem veszi a lapot, és lehet humorizálni. Úgy néz ki tévedtem, ez esetben bocs, tudom, nem mindenki vevő erre a humorra, többet nem fordul elő.
-
válasz
kemotox
üzenetére
Itt mindenki kurva vicces meg meg tudja mondani a tutit, de amikor egy kezdő bekérdez valamit a csoportba, akkor csak a hümmögés megy, meg, hogy vegyen rendes hangkártyát és kezdjen el programozni, esetleg vegyen csöves cuccokat lakásba. Kurva idióták vagytok, ezt be kellene látni, és ott a szmájli, totál vicces voltam.

-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Meg ne sértődj már egy viccen, baszom azt a görbe ronda tányér füledet

-
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mind kettő ugyanolyan szar?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zoli133
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Arra célzol én vagyok süket az egészhez?

Igazából előfordulhat -
-
Zoli133
addikt
Szombaton Panzermeyer-nek hála, volt lehetőségem összehasonlítani a DIgitech Bad Monkey-mat, egy SD-1-el, végre megnyugodott a lelkem, kicist próbálkozik az ember akkor ugyanaz a sound jön ki mindkettőből, így most elmúlt a késztetésem hogy SD-1et vegyek.

-
Humbucker
senior tag
válasz
Moleman
üzenetére
Akkor csak hülyeségeket írt? Azt írja, hogy 120 wattos meg sokkal több a poti rajta, vagy az a chorus miatt?
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker
üzenetére
Nem nevezném kicsinek ezt a 30 kilós dögöt, de ha jól működik, jó vétel lehetett.
Én 40-ért vettem az 1×12-es chorus nélküli változatát, 50-ért adnám, ha el kéne adnom.(#27804) Humbucker
[link]Eleinte a torzított csatornáját használtam, plusz pedállal morcosítva, később inkább a tranyós tisztáját még több pedállal, úgy érhetőbb hangja volt.
-
Humbucker
senior tag
Ez a kis Marshall szerintetek jó vétel volt annak aki megvette?Ár érték arányban milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech g29
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-11400F / RTX 4060 TI / B560M-K / 16GB DDR4 / SSD 512GB BeszámítOK !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy időben gondoltam rá, hogy fel kéne políroztatni a testet, de most hogy az ideiek gyárilag csillogósak, már örülök, hogy az enyém matt, jobban tetszik így.