- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FoBCRaistlin
őstag
jó fajta cucc. grat hozzá!
az én procim is eléggé jó fajta pretested. 3 fajta profilt akarok szépen belőni a DS4-ben. egy minimum Vcore alapórajelen, egy alapfeszes max stabil, meg egy teszt erejéig max órajel. bár lehet az alapfesz felesleges és inkább 4Ghz-hez kéne lőni minimum feszt, mert így a ramok is mennek 2,4X.el
thx a segítség! -
sz.j
nagyúr
Az egyik linket elírtam ... , a másik meg kétszer szerepel, úgy látszik, hogy még nem ébredtem fel ...
-
Chaser
legenda
A lényeg az lenne, hogy lehessen benne használni 4x2GB ramot, most 2x2 BD van, vennék még mellé 2x2-t, az 5200-esem g31-ben is alapfesz alatt megy 3500-öt, csak ha találnék olcsón kvadot akkor cserélném. Neweggen is elég felemás vélemények vannak a lapról, viszont most valamiért tényleg jó árban van, meg bitang jól néz ki. Alszok rá 1et
-
Chaser
legenda
Kerestem, de nem sokat dobott ki, az meg felemás volt, ezért kérdezősködök. Csak xar lenne kis 11k-s bugmentes lap után megvenni egy 20k-sat, amivel esetleg copóka lesz
Látom van itt minden rev, nekem az 1.0 tetszik legjobban, szép lenne rajta a 7700cu, feltéve ha ráfér
de olyat már biztos nem árulnak.
-
dethroner
veterán
Mondom, már ez a legújabb az f4 a harmadik bios ami fent van, és még egyiknél sem láttam ezt a lehetőséget. Akkor lehet hogy a proci nem támogatja ezt? Valahol mintha azt olvastam volna hogy lehet valamit beállítani, hogy a bios a teljes valójában előjöjjön. Erről tudtok valamit?
-
Vasinger!
nagyúr
Evvel nem tudom mire akarsz célozni. Maga az írás a honlapodon, már jóval előbb fent volt, mikor először frissítettem a BIOS-t. És még jó, hogy nem mertem frissíteni, mivel akkoriban, ha egy 30k-s lapom ment volna tönkre, nem nagyon rajongtam volna... Mert valljuk be, elég kockázatos.
-
hülyegyerek
addikt
Köszönöm,amúgy is ez lett volna a köv lépés,csak nem akartam ilyen drasztikus lenni (vagy inkább csak lusta vagyok
),mivel ki kell kapnom a vga-t egy cmos resethez.Nem értem,hogy a giga miért nem tudja emberibb helyre pakolni az elemet meg a jumpert....
A lényeg,hgy megoldódott a probléma ,bár jó lenne tudni,hogy mi okozza az ilyen anomáliákat.No meg a bios-hegesztő brigád dolgozhatna valamivel gyorsabban is,mivel az utsó bios kb. egy éve jött ki a laphoz..... -
Gaben01
őstag
Igen,így is mondhatjuk,hogy "megjavult".Igazából nem is volt baja,de ez már mind1 is.
Épp a reaperjeimmel ismerkedek,aztán kap a proci is.
Azt kell hogy mondjam,azon a táblázátodon mindig megdöbbenek,hogy mennyi eredményed van már.Nem kevés időd van benne és ez elismerésre méltó.
Hogy mikor unom meg a procimat azt nem tudom,mert elképzelésem nincs mi lenne helyette az alternatíva.Quad és i7 nem kell,nincs rá szükségem.De ha eladásra kerül sor,Te leszel az első akinek szólok. -
Gaben01
őstag
Basszus,ezt nem akarom elhinni.Ha az összes helyen oda van fogatva a lap a tálcához,akkor van a gebasz.Egész konkrétan az a két csavar okozta a problémát,amik a ramfoglalatok mellett vannak.
A képen be is jelöltem.Az átmenetileg kapott lapnál ezek nem voltak betekerve,mivel csak ideiglenesen volt a lap a gépben és nem akartam sokat vacakolni vele.
-
Gaben01
őstag
Nem hagyott nyugodni a dolog,hogy mindkét lap ugyanazt a hibát produkálja.Úgyhogy kivettem a lapot a gépből,kitettem az asztalra gyári hűtővel,másik vga-val,másik táppal és másik ramokkal.Pöccre indult dualban az 1-3 slotban.
A ma esti programom az lesz,hogy kiderítem,melyik alkatrész vagy mi az,ami a hibát okozza.Valahol testelődhet a lap a házzal vagy valahol túl erősen húzok meg egy csavart,remélem sikerül rájönnöm. -
Gaben01
őstag
Ezek mindegyike megvolt már sajnos az éjszaka,de nincs változás.Ma szerzek másik ramokat aztán meglátom mire megyek a lappal.Egyébként én is az 1-3 használom.
Annyi hozzátartozik az igazsághoz,hogy nem egy bontatlan új lap,egy pár óra erejéig tesztüzemben volt a boltban.
A dq6-ban és a ds4-ben fenáll a ramjaimmal a probléma,de az átmenetileg kapott p35c-ds3r-ben nem volt gond velük dualban. -
sonar
addikt
vista 64 bithez a realtek driver már tartalmazza az UAA drivert.
Most Vista alatt nem is aktív az analóg rész
WTF?Ez nem nomális most kikapcsoltam a speakert és mondja, hogy csatlakoztattam egy jack dugót a feketébe, pedig a zöldbe van dugva és most kapcsoltam ki. Asszem ebből gari lesz.
-
sonar
addikt
Of course, bár kérdés, hogy realtek előtt v utána kell feltenni?
Komolyan kezd a hitem meginogni a pc és software gyártókban, lassan ott tartok, hogy minden hónapban van új alaplapom. Idén ez már a 3. és nincs egy stabil használható gépem. Már minden istenített és szidott márkát kipróbáltam.
-
XaraX
addikt
Nekem mindegyikkel megközelítőleg egyformán ment a tuning,nem volt számottevő a különbség F8 óta.
F13 alá nem tudok visszamenni,mert szükséges,hogy tudjon "aludni" rendesen.
Visszaraktam az elöbb az F13-at az F 14 béta helyett,ugyanott vagyok,mint eddig.
Vagyis majdnem,1.1 volt helyett 1,104-et mutat a cpu-z 7x500-hoz. -
emre
veterán
Nem valószínű, hogy lecserélem a biost. Tulajdonképpen elgedett vagyok vele.
Meg akadtak kisebb-nagyobb nehézségeim az USB-HDD boot kezeléssel, ezzel még foglalkoznom kell mielött biost akarok cserélni. (floppy nincs és nem is lesz)
De a procim egy P35-DS3-ban is hasonlóan teljesített, persze nem egészen ezekkel a fesz értékekkel.
Viszont a polcomon porosodik egy P35-DQ6 Rev1.0-es, no abban még meghajtom a kicsikét.
De már belustultam kicsit, néha jáccani is akarok, nem csak szerelni, telepíteni, meg kisérletezni a driverekkel. -
emre
veterán
Mint írtam csak ezzel a biossal ment a gép.
Sárpac eccer írta, hogy szerinte a legjobb eddigi bios a 14CSajnos nem túl tuningos procit fogtam ki. E8500 C0, 1,184V 3,6Ghz 9x400 (bios:1,2V)
1,232Volt 3,8Ghz 9,5x400 (bios:1,275V)
Az itt megadott értékek idle állapotban természetesen kicsit magasabbak, viszont nincs durva drop, mint a DS3 lapomban volt. Az értékek nagyjából megfelelnek a biosban megadottaknak.
Feljebb egyelőre nem megy. Fsb-vel el sem jutottam az 500-ig, olyan 460 volt eddig a max.
Így is csak small teszteket tudtam futtatni. A blend 47-49 perc környékén hibázik. Remélem a ramok miatt.
A feszeket nagyon nem piszkáltam, de amit egyszer írtál, hogy ha az usb. pci-e feszeket kicsit megtoljuk akkor kevesebb Vcore--ral is stabil nem tudom egyértelműen megerősíteni. Mert :
1,: nekem nem stabilabb
2,: ennek ellenére kevesebb Vcore-al hozza ua. teljesítményt
Csak nemrég óta van nálam a DS4. még próbálkozok -
G@bi90MR
aktív tag
Köszi! Néztem én is ezeket, de már túlságsoan bonyolulttá vált, hogy került oda az awdfalsh exe?
Win alól sikerült frissítenem ezzel az @bios programmal. Hosszan éltem meg, míg kiírta a Success feliratot.
DMI Clear pool-t vagy mit elfelejtettem benyomni, ez nem tudom miben számít, a lényeg hogy sikerült beégetni az új biost, és nyugodt szívvel várhatom a Wolfit.Lehet hülyeség, de mintha gyorsult volna valamit a gép.
-
Corsa1
tag
szj látom csak kezdek ideges lenni hogy 2napja nem megy egy kva bios frissités.
ha ugy csinálom ahogy mondod akkor 2 drive közül választhatok amikor lementem a régi biost és tölteném be az ujat.egyiknél azt irja ki hogy not formatted,másiknál meg hogy access error.a pendrive fájlrendszere FAT. -
eastsider
nagyúr
most nincs pendriveom
amúgy sikerült frissíteni
apropó pendrive
miért van az, hogy egyedül ez a gép nem ismer fel pár pendriveot?
egyiket csak felismeri, h USB flash disk stb.. de nem látom sajátgépbe, meg semmi...(másik gépen hibátlan)
egy másik pendrivet pedig alig enged írni, ha enged akkor is összevissza.. olvasni nem lehet...
miért van ez?P35 DS3 rev1 e4400@9*333 geil ultra 2gb 4-4-4-12 @2.1v
-
Devid_81
félisten
Igen, elég erősnek tűnik a 0.3v, nah majd még alkotok vmit, csak dolgozni is kőőne a géppel nem csak piszkálni...pedig inkább a piszkálás az aminek magasabb a prioritása nálam
Még esetleg egy F4 alpha biost meglesek, több nem igazán akad...bezzeg a sima P35-DS3..nah mindegy, nem érdekesKöszi a segítséget
Szerk: taaz hmmm...mondasz vmit, lehet, hogy ott a baj, terhelés alatt 45 fokig megy fel szoftveresen mérve....ami csak saccolás többnyire, de kézzel tapizva a bordát is elég melegnek tűnik amikor 45 fokon van....ami sztem nem vészes, elvileg átadja a hőt "rendesen", hacsak nem félremérős szenzor+gyenge hőátadással van dolgunk...és amikor már elég meleg a borda alatta a chipset meg épp kigyulladni készül...
-
Devid_81
félisten
Nekem is C0 de VID: 1.225...nekem terhelve 1.344 mellett szépen ment 4250 et (8.5*500) prime95 kékhullázott kb 7 óránál (épp nem voltam itthon mikor hullázott..szal kb érték)
Érdekes nálam ez a feles szorzó csak F3as biosszal figyel be
De semmi, olyan 460as FSB felett mintha megállna az élet...
Nem hiszem hogy az EP35 ennyire vacak, olvasgattam itt, hogy van akinek 550-es FSB se volt "sok" EP35 el....de ez az FSB fesz +0.3=kék halál kissé idegesítő...az ez előtti EP35-ömet sokat nyaggattam az FSB fesz állítással...remélem nem az okozta halálát...
Jah amúgy egy bizonyos vCore átlépve szintén kékhalál fogad, de ott csak terhelésnél, win megy "szépen"Szerk: próbáltam Corsair XMS2-800-assal és Crucial Ballistix-1066-ossal is
-
fagy53
nagyúr
Én nem a memóriafeszről írtam, az MCH fesz a memóriavezérlő chip feszültsége, ez pedig nem ugyanaz, mint a RAM modulok feszültsége.
A RAM fesz elvileg 1.8V-ról indul és nem a modulok gyártó által megadott feszültségéről. ez így igaz ebben egyetértünk, csak két malomban őrőlünk. -
fagy53
nagyúr
Nálam nincs "Over", de ha lenne akkor is nőne! A normál a gyári beállítást jelenti, az a fesz amit a memóriavezérlőnek adnak, ha + akkor ennél csak több lehet!
Az EP31-DS3L lapomban van Over és Down is, és tényleg növelik vagy csökkentik a normál-t, vagy nevezhetjük alapfesznek is. -
fagy53
nagyúr
Másként, ha + az előjel akkor biztosan nagyobb, mint normálon. Én kimértem az adatlapomon szereplő lapban az összes állítható feszt, és nőnek, de nem mindig arányosan.
Normálon használtam idáig én is az MCH-t, de vettem még 2x1GB RAM-ot és fel kellett emelnem +0.1V-tal nekem is. -
-
proci985
MODERÁTOR
arról nem is beszélve, hogy ha diszkrét RAIDvezérlőd van, akkor szigorúan tilos a pci-E feszt és órajelt állítani, hacsak nem akarsz random értékeket az általa vezérelt eszközökre küldeni. más is megőrülhet tőle, de jellemzően ezek azok, amik nagyon nem bírják az eltérő beállítást a buszon. egyes nvidia lapoknál nem véletlenül történtek vicces dolgok (azt hiszem a 680 vagy 780 esetében a default érték jóval a szabvány érték fölött volt, és ezt elfelejtették megemlíteni).
-
sz.j
nagyúr
Egy lényeges dolgot majd elfelejtettem .....
Érdemes a maximális szorzón kívül az alatta lévő feles szorzót is kipróbálni, ha bírja a memó, mert pl. így én lényeges javulást értem el.
Talán érdemes összehasonlítani ugyan azon a fesszen 9×-val, ill. a 8,5×-val elért eredményeimet.
Ha érdekel, íme. -
dangerzone
addikt
Konkrétan a jelenség az ,hogy 2x-esre vettem a ramszorzót. A ramokat teszteltem ,1100 mhz-t bírják.
A tuningnál meg minden szép és jó 507-es fsb-ig, a proci ilyenkor 1.4V(cpuz-s érték) -on éri el a 4ghz-t. De aztán hiába állítom tovább a feszültséget 1.5V-ig , 510-es fsb-n már nem stabil egyáltalán. Ezért érdekelne, hogy a p35-ds3 lappal milyen fsb-k születtek. Hogy most a proci, vagy a lap kevés. -
sz.j
nagyúr
Most megint más GMCH, FSB, PCI-E beállítások/feszültségek voltak jók a síkeres prime-hez.
Alaplap: P35-DS4 rev2.0
PCI-E = Normal
FSB = +0,050V
GMCH = +0,050V
És az eredmény: 1,152V@4003MHz -
Gaben01
őstag
Sajnos már nincs okom a nyelvnyújtogatós elégedett pofára,elhasalt a 16K-s tesztnél a prime.Azt hiszem nekiállok egy kicsit játszani a GMC,FSB értékekkel,hátha az segít.
Mindenesetre nagy segítség,hogy leírtad a saját kitapasztalt értékeidet.Lara:megnézem neked,csak közben real tempet nem futtatom,mert a szenzor gyík,inkább nem borzolom az idegeimet vele.
-
Gaben01
őstag
A feles szorzót én eleve szívesebben használom,mint az egészet.Volt egy 8300-asom is, ott a 8,5-es szorzó volt a max,de jobb eredményeket értem el vele,mint 8-assal.
Így az elején azt mondom,hogy a 8,5-es szorzóval fogok tudni javítani az összes eredményen a 9,5-eshez képest.
Közben a prime szépen megyeget 8,5x448@1,136V-al. -
Gaben01
őstag
Sajnos már nem tudok faragni belőle,de ez se rossz ahhoz képest, hogy úgy vettem Tibiajaxtól, hogy nála egy P5K Premiumban a 4GHz@1,248V-al volt stabil.
Általában 9,5x400@1,152V-al használom, most megpróbálom a 8,5x448@1,136V beállítást a te plusz beállításaiddal (GMCH: +0,125V, FSB: +0,2V).Még csak 10 perce fut a prime,meglátjuk itt is sikerül-e faragni. -
Gaben01
őstag
A végeredmény.Este már nem volt erőm tovább szugerálni,úgyhogy lelőttem.Ha lesz rá ma is időm,kipróbálom a többi eddig kitesztelt eredménnyel is,hátha tudok még faragni máshol is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest