- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
SATA2es vinyót igen érdemes natív módban futtatni, legalábbis vistánál, átfedéseben van valahogy az AHCI móddal, a rendszer jobban kitudja használni így a vinyó képességeit.
Bocs, de ez ugy ahogy van baromság!!
Natív mód előnye, hogy driver nélkül felismeri a win telepítő.
Hátánya: Nincs NCQ támogatás. És hot plug!Összefoglal: Nativ mód minden tekintetve roszabb!
Érdmes szót nem lehet rá mondani.Telepítés után át kell kapcsolni AHCI-re
(vagy driver integrálás a telepítőbe) -
WildDaemon
aktív tag
P35-nél felesleges emelni az MCH-feszt..... normálon többet kap mint ha emeled neki a feszültséget.
GaB-V8: frissíts biost utánna látni fogod... nekem is ez volt a DS3P-nél.. sőt nekem még biosban a feszültségeket sem irta ki csak ennyit: OK ... aztán BIOS frissítettem és Evereszt is és Bios is kiírja...
-
WildDaemon
aktív tag
Hazamentem melóból és leültem a gépelé majd megnyomtam a bekapcs. gombot... mint mindig ezidáig.. csakhogy csippanás helyett füstölt egyet az egyik ic ami a cpu tápellátását szabályozza.. a röhely az az, hogy egy ideje nem is volt húzva a proci illetőleg alapfeszen ment...
-
Gorneck
legenda
PS2-es egérrel müxik jól...Poweron by blablablabla mouse-t kell beállítani!
-
Exakt
aktív tag
az a 2,22v win alatti ertek? ha igen mennyit adtal biosba nekik?
Gorneck23 (Jómunkásember)
: en is erre jutottam, de mar kifogytam az otletekbol... ti is ezt mondtatok, plusz kizarasos alapon a lap mar volt gariztatva a tobbi nem nagyon lehet ebben az esetben ugyhogy egyertelmu
azert thx mindenkinek
-
Exakt
aktív tag
probaltam egy rammal a deszka gariztatasa elott, ott feketen feheren kijott hogy az egyik jo a masik rossz.... de miutan megkultek az uj lapot nem vettem mervadonak mondvan hogy rossz a deszka. (mem slotokkal volt a baj)
Muréna: sárga sárga
ami még rohadtul X-atkák nálam az az hogy a gyengebb idozitesekkel ugyanugy ment stabilan tobb fesszel...
f@x ki van
-
Winne
nagyúr
Gyakorlatilag nem ír ki smmit, ott szokott behalni, ahol bejönne az egér, majd az üdvözöljük felirat, vagy mi.
A hátsó kimenet tiltása nem a legfontosabb, csak a netes játéknál frankón működjön, hogy ha bedugom elől, akkor egyből van hang és nem kell dugdosni. Ezalatt azt értem, hogy nem egyszer volt már, hogy átállítottam headphonera és emiatt ki kellett húznom a kábelt hátul, majd ugyanoda visszadugnom, és akkor adott hangot, szal eléggé rejtélyes dolgokat csinál.
-
-
sinci
tag
Volt olyan is, hogy le volt tiltva az Azalia és úgy is, hogy auto-n volt és semmi reakció, a fix 266 fsb az maradt, a legalsó slot-ban van a hangkari, sajna mas slotba nem tudom rakni az S1+2 venti miatt.
Ahogy említettem nem lét kérdés, csak gondoltam bedobom ne prosodjon a polcon, nem gondoltam, hogy ez lesz a vége a dolognak. -
Attila444
aktív tag
-
killipoly
aktív tag
Nem jó úgy sem,szinte csak a jobb elsőt hallani.Esetleg megpróbálom majd rákötni egy normális erősítőre.(valakinek csak lesz egy kölcsön)Szerintem ez a beépített erősítő lesz a ludas,vagy a franc se tudja már.A helyzet változatlan,bal front és center szinte nem is szól..
egyéb ötlet -
dethroner
veterán
Egy darab vinyó van, bekötésre nem tudok mit mondani, mert egy ismerős rakta össze, és én nem is igazán vágom (még nem
) Amúgy sata2-es samsung.Az előző gépemben is ez volt.Szombaton lesz 2 hete hogy összeraktuk, azóta legalább 10-szer raktam újra a windows,és szerintem ma este is megteszem.Fene tudja lassú volt-eaz instal, olyan átlagosnak mondanám.Persze, próbáltam egyessével is, meg duálban is, minden slotban.Amikor lassú a gép akkor vinyó csendes, de néha olyan fura hangot ad ki, mintha homok lenne benne.
-
-
Bile Demon
őstag
2.2V-t ad normálon? Te jó ég. Milyen RAM az? Mi van az SPD-jében? Az enyémekben 1.8V. Autón érthető ha többet ad, amikor húzzák, de normálon ne önállósítsa már magát... Az egy dolog, hogy én magamtól is 1.9V-ot akarok adni, így nincs harag, de amikor meg akartam nézni, hogy alapon mit tud a ram, akkor jött a döbbenet...
Épp ezért is kérdeztem, hogy a DS4 mit művel. Nehogy már több mint 2V-ot adjon normálon ezeknek a ramoknak. Nem akarom én 800 fölött használni ezeket oda meg elég ez is.Köszönöm az ötleteket, de itt más probléma lesz, nem a kábelezési.
Zaj. Az alaplap zizeg. Ott a proci körül nagy valószínűséggel, azok a CPU táp szűrő tekercsek gyanusak.
Hangra van audigy 2 és az is digitálisan van összekötve az erölködővel. Teljesen jó a hang. Földhurok kizárva, mert direkt emiatt vettem optikai kimenetes DVD-t, hogy nehogy a gépemen keresztül záródjon a kábel TV - dvdplayer - erősítő összeföldelt hálózata.
+ már régen tettem be izolátort is (DC leválasztó + csak 10MHz felett engedi át a jeleket azt is csak egy irányban)a szobám elé a kábel TV-be.
Az alaplap 6db réz 6 szögletes távtartóval van beszerelve a házba, csavarokkal, szigetelő alátét nélkül, eddig az összes elődje így volt beszerelve mióta megvan a ház vagy 7 éve.
Lehet hogy kifogtam egy ilyen példányt, azt hiszem adok egy esélyt a DS4-nek, vagy jobb lesz vagy nem, de biztos változni fog valami. Persze csak akkor ha normálisan kezeli a RAM feszt. -
Beckett
tag
Köszi mindkettőtöknek a helpet, előbb megpróbálom a feszemelést aztán meglátjuk.
Amúgy ennyit tudok még betenni a problémáról ha segít esetleg:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.0.6000.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: c2
BCP1: 00000007
BCP2: 0000113D
BCP3: 08020011
BCP4: 85C20DE0
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\Mini013108-01.dmp
C:\Users\Ktoth\AppData\Local\Temp\WER-25740-0.sysdata.xml
C:\Users\Ktoth\AppData\Local\Temp\WER89B8.tmp.versionHa nem segít és tényleg ez a caller volt és nem cooler akkor a network azt jelenti h még mindig az alaplapi hálódrivver lenne ludas? Még a realtekes üzi utáni keresgélésnél találtam egy külföldi fórumon vkit hasonlóval, neki az oldotta meg hogy gyári cd lan drivere plusz a netkábelt átdugta a másik csatiba
Egyenlőre bízom a feszemelésben mégeccer köszi -
fagy53
nagyúr
Ha nem segítene a memo fesz emelés. Elhiszem h nem sokat segít
Többünknek el sem indul 1.9V-on, kínáld meg a RAM-jaidat a gyári fesz alatt 0.2V-al.
Ha nem működik, akkor biztos sokat segít a feszemelés!
A véletlenszerű, nem ugyanazt a hibakódot rejtő kékhalál többnyire a RAM téves címzéseire utal. -
janos666
nagyúr
Olyat is tudok állítani én is, de az még feleslegesebb, arra jó hogy astandby módban is bekapcsolhasson a vinyó, ilyen energiamenedzsmentes hülyeség, itthonra nincs értelme.
Nekem két kis 160Gb-os WD Caviar winyóm van összecsíkozva: WDC-1600JS-00MHB0
Biztos a nagyobb modelleknél van csak NCQ, de úgy tűnik nem vesztettem vele sokat. -
janos666
nagyúr
-
Gorneck
legenda
És? Azzal aktiváltad is az NCQ-t...vagyis a semmit...
A driver meg még lassíthatja is a hdd kezelést...
4 vinyával próbáltam már ki a Te natív ahci módodat...Vista és XP alatt is...sima ide módba eddig az összes vinya gyorsabb volt...pláne, ha másolásról van szó...
Egyébként meg nemtom mit nem értesz, de remélem most már vili miért is írtam az NCQ-t...azt hittem ezzel tisztába vagy...
-
Gorneck
legenda
Tehát két partíció van? Nem kevés az vagy túl nagy?
Nem kéne lassulnia...NCQ vagyis AHCI nálam semmi javulást nem eredményezett...ezé nem is használom...
Rendesen van takarítva a rendszer? Defrag? A lassulás természetes is lehet abban az esetben, ha olyan részén helyezkedik el az adat...remélem nem beszélek hülyéket... -
Telefunen
őstag
a tRD is ugyannyi? bim-nek mintha 8-as tRD-vel születtek volna az eredményei.. (azért kérdezem mert éppen 1 tRD-nyinek tűnik a különbség). Egyébként itt egy 1:1-es eredmény, 9-es tRD-vel, kb. olyan mint a tiéd.
KőkorSzaki: Szvsz. E6850-re gondolt.
Jokeman: Kingmax-ot vegyél, éppen most linkeltünk egy páran eredményeket, szvsz. ezek elég nehezen hozhatóak egy Geil ultrával, pedig én pl. egy laza 24/7-es eredményt raktam ide be (10000-es olvasást is el lehet érni).
-
Pancsermeste
őstag
És hogy ne keseredj el nagyon, íme az én eredményem:
igaz, csak 2 magossal -
Attila444
aktív tag
Nekem is kattan néha, mondjuk nekem a régi gépem
2 vinyó van benne, 1 200 gigás ide és 1 250 gigás sata. Ha egyik sincs bedugva, akkor nem kattan, ha bármelyik be van dugva a 2 közül, akkor már igen. Nekem minden bekapcsolásnál csinálja és néha pár másodpercre befagy a gép, akkor csinálja még ezt.
-
bim
veterán
passziv vizem van.egy apogee gtx blokk egy laing d5 (24v) 12-es csövezés.egy MO-RA2 és egy nexxos dual extrem radi van sorbakötve. prime alatt közel elérem én is a 80 fokot.inkább olyan 75 környéke. idle 45-48 fok között figyel a hő magok között.most per pillanat 31-35 között.nagyban függök a szobahőtöl.23-24 fok körül van a lakás és igy van meg prájm alatt a 75fok. ha 21 fok lenne akkor 70 alatt is lehetnék simán.
órajel::8x450 1,3815vcoretlac:460. 465-öt még prájmoltam de itt már rezeg a léc.hogy a lap vagy a proci ér véget azt nem tudom....8x465 feszt mch igényell a szokásos 0,1V-ot. nem adok másnak...
-
Gorneck
legenda
4 ramod van igah?
+0,4V Win alatt mennyit jelent?Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2,5
High Speed Dram DLL Settings-----option 1 vagy option 2 1000 felett érdemes 2re rakni.
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------auto
Dram Ras to Cas------------------auto
Ras Precharge--------------------auto
Precharge Delay------------------auto
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,4
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------1.4 -
Gorneck
legenda
Töltsd ki:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------380
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2,5
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------normal -
nebulo5
senior tag
-
bim
veterán
nem értem a dolgot..én csak gorninak csináltam a tesztet.ez az ezer CL.4 neki jó nekem nem mert nekem az 1125 CL5 lenne az ideális a 8x450-hez.
simán emeld az fsb-t amig nem éred el a 3,4-ghzet és ha ott is tudod tartani a CL.4-et az már alakulgat...
de felszorzásos CL5.-el is probálkozhatsz. pl. 8x400/1200
sok tesztelés szükséges amig megtalálod a saját beállitásaidat.. -
Hurkaleves
őstag
-
Gorneck
legenda
Gratula, hogy még jó a lapod...A bios frissítést mindig default beállításokkal végezd el! No tuning! Aki bízik a Windows-os frissítésben az mindig HDD-ről előre letöltött image-ből tegye. Hogy mivel és hogyan kérdésre itt a válasz klikk, esetleg a linkelt oldalon nem tudnád leszedni a @biost (server terheltség vagy egyéb okból kifolyólag), akkor klikk! Internetes frissítés kerülendő!!!
Jobb az inteles vmivel.
Telepítés előtt driver etetéssel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest