- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
urielz29
csendes tag
válasz
eszgé100 #1900 üzenetére
aha, kösz..megzavart a jelölés, én CR-t kerestem:-); amúgy az 1 gigás modul benne van a support list-ben, a gépet meg épp ezért úgy raktam össze hogy végigbogarásztam a netet tesztkonfigok-ért (processzor-alaplap-memória hármas), hadd menjek biztosra...de ez most nem jött be:-(
-
urielz29
csendes tag
-
vizirider
tag
válasz
eszgé100 #1873 üzenetére
lehet hogy sovány én sem vágom, és azon kívül hogy 95 watt a max tdp-je nem is találtam meg mennyi kéne neki minimum.........
egy dolgot nem értek: a gigabyte-nál akik a biost írják nem tudják mit gyártanak? hát igazán beállíthatnák a gyári javasolt értékeket..........meglestem bios szerint 1.325 voltot kap a proci
-
vizirider
tag
válasz
eszgé100 #1857 üzenetére
1600-on fagy bárhogy állítgatom............
1333-on viszont full stabil úgyhogy marad az. igazából nem érzem nagy veszteségnek csak azért írom le hogy tudja mindenki hogy van ilyen is, itt jön elő hogy az 1600 tuning....
egyébként nem próbáltam másikkal de sztem elég egyértelmű hogy kifogtam egy kevésbé jó darabot (ill a gyári értékeket tudja szóval ez szubjektív) mert nekem 0,05 volt + kell az 1333-hoz is hogy stabil legyen míg más +0,025-ön küldi 1600-on...
de mint mondtam nem kesergek ezen csak tényként szeretném leszögezni.
cserébe 6-6-6-20 1T időzítéssel is remekül fut 1333-on -
vizirider
tag
-
vizirider
tag
válasz
eszgé100 #1819 üzenetére
nah akkor 2 dolog:
1 Skyleen: 1.9V kell neki 1600-on a 7-es időzítéssel nem pedig ajánlott! az első képen van a system voltage ahol azt is auto-ról manulra rakod és megadod az 1.9 voltot a ramnak és 0,1v-ot az NB vid-nek enélkül szinte fix hogy nem fog menni2: fogjátok már fel hogy az 1600 mhz már tuning
az AMD a processzorba beépített memóriavezérlőt 1333 mhz-re tervezte és garantálja a működését felette meg nem! ez eszgé100-nak is szól ám! -
skyleen
csendes tag
válasz
eszgé100 #1817 üzenetére
Nincs tuningolva, hanem a GYÁRI értéket szeretném beállítani, amit tud mert most cl9 es 1333on de ÉN a GYÁRI t szeretném azaz cl7 1600 ami nem 7-7-7-20 hanem 7-7-7-21, + köszi szépen elég jól leírtad de nem egy kezdőnek :S mivel ok 7-7-7-21et talán megtalálnám, de utána van még kb 4-5 bellítás, ezekhez passz mit kell, + 1.8v az nem sok ennek a ramnak?
Voltage: 1.5V~1.9V
ezt írják kingmax weboldalán... -
-
vizirider
tag
válasz
eszgé100 #1780 üzenetére
a színek rosszak vagy ez kék címke?
ami nekem segített pedig hónapok mentek el rá de itt megkaptam a tippet: nekem 1333 mhz-n is fagyott as rendszerem kész tragédia volt. adtam az nb vid-nek +0,05 voltot és mexünt minden nyűg kezd 1333 on tesztelni a rendszert és próbálj meg kis + feszt az nb nek hátha segít. a 0,05 voltot pedig azért hangsúlyozom mert 0,075 nél már megint fagyott nekem.
ezért kéne elsőre 1333 on megtalálni a stabil pontot -
Ayg0
senior tag
válasz
eszgé100 #1765 üzenetére
ha a szürke alu bordás, zöld címkés kingmaxaid vannak, akkor a következőket próbálhatod:
- f2b/f2c biosok: nekem anno ezekkel megyegetett 1600@cl7, bár f2c-ben néha eldobta magát és nincs c1e support sem.
- +fesz: kb egy hete újra neki rugaszkodtam a beállításoknak az f5d bétával. ram 1.9v, nb vidnek meg talán +0.2v és ekkor stabilnak tűnt. de csak egy modul volt bent és kb két órát használtam (azóta monitor gariban, a gép pedig pihen). kiindulási alapnak talán jó lehet.majd jelezz vissza légyszives, hogy mire jutottál, hátha nekem is segítene.
előre is kösz!
-
Blaze71
őstag
válasz
eszgé100 #1775 üzenetére
EasyTune arra jó, hogy beállítod BIOS-ban azt az értéket, amit még biztosan tud a cucc, majd Win alol ezzel a progival lépkedhetsz apránként tovább. Meg tudod vele keresni azt a beállítást, amit már biztosan nem visel el a gép, tehát valószínüleg BIOS reset után indulna csak el. Aztán ha megvan, akkor ezt az értékket, vagy kicsit kevesebbet állítasz be BIOS-ban. Ha indul és stabil, akkor megúsztál vele néhány újraindítást és BIOS-ba lépkedést. Innentől viszont nincs rá szükséged.
-
vizirider
tag
válasz
eszgé100 #1773 üzenetére
legegyszerűbb módszer:
alaplapi cd-n vagy a gigaoldalon van egy segédprogi a neve: @bios
ezt feldobod a gépre, a gigás biost lerántod külön mappába kicsomagolod. elindítod ezt a @bios-t és ebben megkérdezi hogy mappából frissítesz vagy online kiválasztod a mappát ahová a biost raktad és ő mindent elintéz kb 1 perc alatt.
kb ennyi -
Blaze71
őstag
válasz
eszgé100 #1768 üzenetére
Az alaplapod tudja az 1600 MHz-es memóriákat kezelni, rá is van írva valami matricára, ha jól emlékszem. Meg a Gigabyte oldalán is írják. Annyiban OC, hogy ha 1600 MHz-es modul van benne, akkor tudnia kell, hiszen írják rá. Ha ugyan ezt a frekit egy olyan AM3 lapban akarod elérni, ami nem hivatkozik rá, akkor tuning és nem garanciális téma a dolog, hanem így jártál. A memóriák 1600 MHz-es modulok, tehát az sem tuning a szó klasszikus értelmében. Egyébként a helyedben vinném a komplett gépet és ha azt mondják, hogy lap, akkor kérnék egy csavarhúzót és kiszedném. De lássák így, hogy mit csinál. Ha meg memória, akkor csavarhúzó sem kell.
Szerk: Ja, BIOS-ból október végén az F4 volt a legfrissebb.
-
Blaze71
őstag
válasz
eszgé100 #1765 üzenetére
A legtutibb, legjobb alkatrész is elromolhat bármikor. Behalhatott a memória is és a lap is. Ha egy helyen vetted őket, akkor vidd be a lapot a memóriával, hogy keressék meg, melyik a ludas. általában szervízben is memtest-et futtatnak elsőre. Lehet, hogy mindkettőt kicserélik.
-
Romvr
őstag
válasz
eszgé100 #1008 üzenetére
Beindult az oké, de stabilan fut?
Mert ha pl beindítasz egy játékot lehet hogy kékhalál-kifagy-felrobban-végitélet. Nekem volt egy ilyen anno mikor a 100W-os táppal akartam P4-est futtatni Az oprendszer muzsikált, de amint elindítottam a egy játékot összezuhant a rendszer mint a vajas piskóta száznyolcvan fokon. Vagy a VGA-től cuclizta el az áramot és ment a rendszer 4 biten 640x480-ban, vagy a procitól és úgy bekékült a képernyő mint az eszkimó nudista.
-
Gabor970
addikt
válasz
eszgé100 #960 üzenetére
a kingmax jó neki, ha nem kitbe veszed, annyi a hátrány, hogy esetleges meghibásodás esetén nem cseréltetheted mindkettőt. Innét nagy valószínűséggel hiába veszel a megmaradt egy mellé másikat (vagy kapsz cserét gariba) a két különböző batchből való modul nem fog dualba menni. Nekem még ram sosem romlott el, ezt azért hozzáteszem. Ha tud szellőzni, nem feszeled túl, akkor majdnem biztosan hosszú életű marad.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest