- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizirider
tag
válasz
urielz29 #4444 üzenetére
igazándiból én azt hallottam, persze ki tudja ez mennyire igaz, hogy ez a 7-es sorozatú lapkakészlettel szerelt giga lapok bánata, és a többi nem nyűgös. de nekem is másfél hónap ment rá mire működésre tudtam bírni ezt a szerkentyűt. igazából ha vennék lapot, megnézném a giga topicját, mit mondanak róla. mert a ramnyűgtól eltekintve nagyon jó minőségű ez a lap. persze ez nem jelenti azt hogy a maiak is azok..........
ezért mondtam hogy engem is nagyon meglepett hogy egyből ment fagyásmentesen a gép az új rammal, és alapfeszen reszel 1600-on. ettől még jobban estem pofára -
vizirider
tag
válasz
urielz29 #4440 üzenetére
persze, szívesen. de lehet zsákutcába viszlek vele !!!
a te lapodban AMD 770 és SB 710 lapkakészlet van
nekem viszont AMD 790X és SB 750 vagyis a 2 lap nem biztos hogy ugyanúgy viselkedik.kingston hyper-x khx1600c9d3k2/8g [link]
de ismétlem, más a lapkakészlet, vagyis semmit sem merek megigérni. de anno én cumiztam g.skill geil csx és ocz ramokkal. aztán a kingmax 1600-as nagynehezen ment stabilan 1333-on.
-
vizirider
tag
válasz
urielz29 #4437 üzenetére
sajnos én is itt sírtam kb 4-5 napja, hogy milyen ramot vegyek a szintén finnyás dögömbe.
itthon az a csapda, hogy visszavihetem a ramot ha nem hajtja meg, de csak levásárolni tudom. és emlékszem, kb 2.5 éve már elég nyűgösen néztem rám, mikor 4. garnitúra ramért mentem, pedig ott vettem az alaplapot is. és egy elég komoly hazai üzletláncról beszélek. szóval messze átérzem a gondodat, talán az on-line miatt nehezebb a téma kicsivel.
viszont úgy néz ki az új kingstonokkal nekem simán elketyeg 1600-on ez a finnyás dög, vagyis sikerült a ramokat ezekhez is jobban belőnipedig már előre rettegtem, milyen tánc lesz a ramcsere megint. de szerencsére tévedtem
-
vizirider
tag
válasz
urielz29 #4433 üzenetére
sajnos én hiába osztom meg veled a tapasztalataimat, más a lapkakészlet az én deszkámban, így nem mérvadó amit mondani tudok. viszont 1 kérdés: mikor olvastál a kingston ramokkal kapcsolatban? mert ha mondjuk 2 évvel ezelőtti az infó, akkor nem biztos hogy ma is igaz. én 4 ramot próbáltam anno, mire nagynehezen 1333-on ment a listás kingmax. ehhez képest most próbán van nálam 1600-as kingston, és eddig ( 3 óra üzem, játék videokódolás, és a win7 ramteszt futtatása) után erősen úgy néz ki hogy tél ide, időjárás oda, nem fagy a szerkezet 1600-on. mint mondottam ez neked szinte semmit sem jelent, de nézd meg mikori a kingstonos tapasztalat, mert lehet már nem aktuális.
bios-t frissítsd, ha nem új! -
vizirider
tag
válasz
urielz29 #1921 üzenetére
első körben ram nekem a csx 1066 on is lefagyott kb 2 percenként....
aztán ha lesz támogatott ramod akkor kell lesni a többit. és az én példámból nem szabad kiindulni mert én kifogtam a bandzsa halat .....igazából nekem + feszelve elketyeg 1333-on 7-6-6-20 időzítéssel de én is filóztam hogy a procit ki kéne cseréltetni csak nem tudom lehetne-e gariztatni ezért.
(nekem 3. pár ram vált be, az itt ajánlott kingmaxok)várom az 5leteket hogy ezzel lehet e garanciában kezdeni vmit vagy simán bukó....
-
eszgé100
őstag
válasz
urielz29 #1899 üzenetére
itt találod, ha az első képen a DRAM Configuration-ra mész, akkor be jön a 2. képen levő, és ott az 1T/2T Command Timing.
egyébként lehet az a gond, hogy olyan memóriát választottál ami nincs benne a support list-ben, esetleg a processzorod nem szereti. ha tudod próbáld ki más márkájúval (Kingmax ajánlott), valamint ezt egy másik lapban.
psg5: az elmúlt egy hétben csak ilyenekkel találkoztunk, legtöbbünknek meg is oldódott egy kis NB Vid fesz emeléssel
-
eszgé100
őstag
-
Borokafa
őstag
válasz
urielz29 #1893 üzenetére
Szerintem CPU NB VID-en emelj 0,05 V-ot (bios) és nézd meg a memória moduloknál mennyi feszt ajánl a gyártó és azt is emeld meg arra. Szerintem meg fog oldódni a problémád.
Sajátomnál CPU NB VID 0,1V-al emelve(1,2V) Memória 1,84V-ra állítva (1640MHz 7-7-7-20 CR1) ja és a 3-as, 4-es slotban vannak a cpu hűtő miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest