- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Aprósólyom #5494 üzenetére
"Remélem a memória sebesség csökkenésre gondoltál, mert én azt írtam"
Nem, én a memória sebességet írtam. Az pontosan a felére csökken le, ha az egyik modul ki van véve. DDR3-1600-as RAMok esetén 25600MB/s-ról 12800MB/s-ra. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Aprósólyom #5492 üzenetére
Az Intelnél éppen most fejlesztenek egy olyan procit, amihez 4 csatornás memóriát terveznek. Ezt a tapasztalatodat gyorsan írd meg nekik, hogy ne öljenek dollármilliókat a fejlesztésbe, ha úgyis teljesen felesleges.
Egyébként pedig ahogy írtad, úgy az nem igaz.
A memória sebessége a gyakorlatban visszaesik felére, ahogy írtam. Az más kérdés, hogy ez átlagosan csak 20%-kal csökkenti a proci teljesítményét.
Amikor a K7-es procikhoz az NVidia kihozta a DualChannel, ők azt várták tőle, hogy az integrált VGA kevésbé rontja majd a prociteljesítményt. És ez be is vált. Csak a felhasználók vártak tőle csodát, de a procit nem ahhoz tervezték, ezért nem is profitáltak belőle.
A mostani többmagos procikat viszont már a többcsatornás memóriához illesztik, ezért jóval nagyobb hatással van a teljesítményre is. -
drlovi
aktív tag
válasz
Aprósólyom #5447 üzenetére
A jövő héten átkerül a lapba a proci , majd akkor megosztom tapasztalataimat.
-
drlovi
aktív tag
válasz
Aprósólyom #5441 üzenetére
Nekem egy 785G-s asrockban egy x2 240 alapfeszen @ 3.4 Ghzn szalad.(+ feszemeléssel 3,6-3,7)
Szerintem ebben a lapban is mennie kell simán alapfeszen.
Az ACC szerintem nem dominál.Az még anno a phenom I nél jelentett +-t. Pár héten belül többet tudok mondani mert akkor átkerül a kis athlon eme lapba.majd megnézem mit megy benne.mod
TomBoy1986 nál is ment elég "rendessen" egy SB600 as lappal.
AMD Athlon II 250 - Az új belépő -
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #5441 üzenetére
Légyszi majd aaz én kérdésemet is válaszolja meg akinek kicsit is van képe a témáról.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Aprósólyom #5009 üzenetére
de. eladod, es veszel masikat
-
diablo1984
veterán
válasz
Aprósólyom #4661 üzenetére
kivéve a kingmaxokat, mert azt rühelli szegény! de proci+lap kompatibilitás ennél még nem fordult elő, lehet bios frissítés kéne, mert félremérhet a régi biossal a proci, vagy nem ismeri...szerintem....
-
gyiku
nagyúr
válasz
Aprósólyom #4656 üzenetére
majd ha teszel fel vistat, ott is ugyanez a helyzet
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Aprósólyom #4654 üzenetére
Azért winben (XP) minimális energiagazdákodást is be kell állítani, mivel alapbeállítással nem fog menni a CnQ
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Aprósólyom #4650 üzenetére
Hát én valahogy azt olvastam itt annó,hogy ha húzod a procit, akkor nincs CNQ...
Szal vagy tuning vagy CnQ...de lehet,hogy rosszúl olvastam.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Aprósólyom #4650 üzenetére
szorzo normal, az mit jelent, auto?
-
warren
tag
válasz
Aprósólyom #4213 üzenetére
DVI-on minden megy mint a szél. 1680*1050 -en.Próbálgattam tesztelgettem, játszogattam hiba nélkül.
Ha mindkettő rá van kapcsolva akkor egy ideig működik csak rendesen a HDMI, de akkor faxa tiszta mintha még mindig a DVI-t használnám.
Ha HDMI-vel indítom csak a gépet akkor már nyújtott a kép mintha nem az a felbontás lenne nem azon a frissítésen.Nem lehet hogy valamit állítanom kéne BIOS-ban esetleg amiről nem tudok?Vagy esetleg valami Catalyst-os beállítást kéne eszközölni? -
bnss
veterán
válasz
Aprósólyom #4210 üzenetére
Szvsz a "sercegés" terhelésfüggő. CnQ nem is fog menni kézzel beállított szorzó estén. Blue Stormmal nincs semmi baj, nagyon megbízható táp.
-
Zippair
aktív tag
válasz
Aprósólyom #4166 üzenetére
Hoppácska hoppácskaaaaaaaaaaaa!!!Véletlenül nem FSP Blue storm 350Wos tápod van???
-
Zippair
aktív tag
válasz
Aprósólyom #4162 üzenetére
több 8800as videokarinál is jelentkezett egyfajta röcögős hag, ott a kártyán található fojtótekercsek adták, lehet, hogy a te lapodnál is előfordulhat ilyen....
-
Chaser
legenda
válasz
Aprósólyom #4166 üzenetére
Arra gondoltam, hogy nemes egyszerűséggel leállítos a táp ventijét bontás nélkül. Pl. egy összetekert papírdarabot betolsz a lapátok közé, se túl puha ne legyen mert bedarálja, se túl kemény mert eltörhet a lapát, egy nyomtatólap az éppen jó, úgy hallgasd meg a gépet.
-
Borokafa
őstag
válasz
Aprósólyom #4161 üzenetére
Az a srác valószínű én voltam, az a lap sajna most is ilyen. Problémamentes egyébként, de túlhúzásnál "serceg" valószínűleg valamilyen tekercs gerjedéséből adódhat.
Jó pár gépet raktam már össze ezzel az alaplappal, de ezt a jelenséget csak egy esetben tapasztaltam. -
Chaser
legenda
válasz
Nekem is volt hasonló problémám, de már nem tudom melyik lappal..talán 690g-s asus volt, 1ébként működött normálisan, de BIOS-ban matatva érdekes hangokat adott a lap, win alatt asszem nem csinálta. Hogy 1értelműen el tudd dönteni, hogy a lap a ludas, addig állítsd le a táp ventijét, legjobb ha a vinyót is lehúzod, a proc hűtőt is, BIOS-ban matatva nem lesz baja így se a procinak se a tápnak, win alatt is bírnák egy darabig.
szerk: valszeg a pc belső zaja átkerülhet egy tekercsre, aztán kicsit bezizzen
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Most megfigyeltem, hogy az USB-s Microsoft intellimouse 1.1 -es egeremel néhány fajta mozgásnál is hasonló sercegést produkál mint amiről beszélek, csak sokkalta halkabb. Ilyet mondjuk eddig is tapasztaltam integrált hankártya használatakor. Lehet szerintetek összefüggés a 3 dolog között? Hangos sercegés-hangkari-egér? (Bár amikor sokáig serceget és próbáltam a kábeleket, akkor pl nyilván semmiféle mozgást nem tudtam produkálni az egérrel a nemlétező 3-ik kezem semgítségével.
)
-
kovy79
őstag
válasz
Aprósólyom #4155 üzenetére
Én is monitorra gondolnék, főleg a "menüre rá-lelépés" miatt.
-
Zippair
aktív tag
válasz
nem a monitor adja véletlenül azt a hangot??? CRT vagy LCD?
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
Nem vmelyik cooler rezonál? Mit értessz sercegés alatt?
warren: a foglalat mellett van hely sztem simán befér. Persze ha a házad is megfelelő méretű.
-
bnss
veterán
válasz
Aprósólyom #3478 üzenetére
Speedfan a barátod, bár nem értem teljesen, hogy mit is szeretnél.
-
diablo1984
veterán
válasz
Aprósólyom #3478 üzenetére
ezt nem értem, mostmivan?
-
nesa
veterán
válasz
Aprósólyom #2836 üzenetére
Trfc mennyi?
-
nesa
veterán
válasz
Aprósólyom #2822 üzenetére
Szerintem rosszul dontottel mikor ezeket a ramokat vetted... +2k er uj garis geilt kaptal volna 800as szeriabol.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
BIOS-ban CTRL+F1, megjelenik egy újabb menüpont a főmenüben, amiben lesz egy memómatatós menüpont. Ott tudod visszábbvenni a sebességét ill. kézileg beállítani az időzítéseket.
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
Nekem is ebbe a lapba 3200+ volt előtte. Az easy tune progit gondolom felraktad?
Én azzal toltam 285 lett a vége. 270-en teljesen stabil volt nekem is 1,5V-on. A HT bírta, és a ramjaim is. (1066os Kingmax). -
Borokafa
őstag
válasz
Aprósólyom #2819 üzenetére
Kizárt, hogy a lap miatt. Ha proci előzőleg ment 2700-at akkor ebben a lapban is tudna.
Milyen memóriákat használsz? Bírja a tuningot? Lehet azt kellene visszaosztani.
A táp meg a hűtő kissé necces de elégnek kellene lenni elvileg. -
higherping
csendes tag
válasz
Aprósólyom #2691 üzenetére
CF nem egyenlő SLI ! Csak ATI kártyából képes 2db-ot kezelni, CrossFire módban.
Ja, már látom, hogy látod.... #2692 -
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #2691 üzenetére
Hogy nesa-nak mennyire igaza van. De égés. a crossfire, csak nállam használható nvidia kártyákra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elden Ring
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Vicces videók
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest