- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
C@rbon
senior tag
AB9/AB9Pro milyen a DS3/P5B-hez képest?
Tuningban milyen?
Megbízható?
Stabil?
Kösz a válasz! -
Anonymus23
veterán
válasz
Travelos #4682 üzenetére
Ne aggódj, majd csak összejön.
Nekem az eggyel ezelőtti lapomig csak Abitom volt (na jó, volt egy Epox is a kezdeteknél), ezelőtt meg már egy Gigabyte.
Nekem valahogy mind bejött!
Ezzel még nem szívtam, igaz a ramot KITben vettem hozzá, egy percig nem volt vele gondom. 667-es ram simán ment 840-en. -
RedCat
senior tag
SZiasztok!
Összejött az új vinyóval az AHCI beállítás. Tényleg jó ez az NCQ, nekem látványosan gyorsabb lett a rendszerem
Viszont megnéztem az én lapom is c1-es. Gond lehet ez a későbbiekben, támogatni fogja a 4 magos procikat vagy sem? Jó lenne erre minél hamarabb tudni a választ, mert most még könnyebben el lehet adni a lapot... -
Nortid
aktív tag
Helló!
Vettem új gépet, ds3 van benne.
Milyen BIOS-t ajánlotok hozzá? -
-
Travelos
őstag
egy kicsit megbántam a Gigabyte megvételét, jobb lett volna egy Abit AB9!
-
Travelos
őstag
na szereztem egy hynix-et, ez van rajta:
PC2-4200U-444-12
ez ddr2 ugye? -
Konflikt
addikt
válasz
Travelos #4670 üzenetére
Alap lista van agiga lapján, de azt nemfrisitik a biosokkal együtt, szval lehet h egy újabb bios már támogtná, d enincs benn a listában, vagy csak ugy h single-ben megy szerintük.
Ki kell próbálni uj biosu ds3ban, ha vabn rá lehetőségedvagy egy másik rammal a te lapodat, és ha megy vele, akkor biosfrissités azzalam rammal, majd csere a tiédre
-
Travelos
őstag
egy meglehetősen hülye kérdés: lehet-e biost frissíteni úgy, hogy nem kapcsolom be a gépet?
mert ezekkel a memókkal nem indul a gép, a friss bios tartalmazza valszeg már a kompatibilitást ezekkel a ramokkal is. -
Travelos
őstag
van valami listaféle azokról a ramokról, amiket a DS3 nem komál?
vagy az F6-os biosban már van erre vonatkozó javítás, és megy mindennel a frissítés után? -
DJ.Gróf
aktív tag
Mit szolnátok egy Ds4, 805-ös proci +A-data 533-ram párosításhoz? nagyon filozok,hogy p5b deluxot vegyek e,de az elég drága és a ds4 olcsobb és felszereltésgben kb ugyanott van! Na meg a ds4 az jobban is tetszik csak asus-om már volt,de gigabytom még nem! nehéz az élet
-
JohnyBlue
addikt
Sziasztok tegnap szervaltam (ingye)
egy uj DS3 as deszkat ami REV 1 es. Kerdes ez most szamomra folyamatos szopast fog eredmenyezni vagy sem ?
-
Gorneck
legenda
válasz
westlake #4649 üzenetére
Alapon ketyegő gépek csinálták, ha jól emléxem...amúgy sztem mind1 melyik lapot válassza az általam felsoroltak közül...tuning minimális lesz, ha lesz...de ezt majd a kérdés feltevője eldönti.
boinc fut szinte állandóan és egy restart se volt még...igaz nincs húzva a vas, de ez is vmi...amd-s korszakomba ez sajna megszokott volt nálam, mármint 1-2 nap utána restart. -
-
westlake
félisten
válasz
Gorneck #4648 üzenetére
jaa.. mar rajottem, hogy az csak az instabilitas miatt van (tuning, megfelelo fesz nelkul)
az a jelenseg, hogy mondjuk egy addott frekin hibazik a prime.. ilyenkor az ember win alol egyel csokkenti az fsb-t.. ez meg is tortenik, csak eppen itt nem hibazik a prime, vagy eppen stabilla valna, henem ujraindul a gep.. lehet, hogy meg 5fsb-vel csokkentve is ujra fog indulni, de ez nem laphiba... egyszeruen csak instabil a vas -
greeny7
tag
Sziasztok!
''Végig'' olvasgattam a fórumot, viszont csak ''képbe'' kerülnöm sikerült, dönteni még nem...
Szeretném véleményeteket kérni:
E6300-as procit vennék, viszont az alaplapon vacilálok.. Valószínüleg nem lesz két videókártya a gépemben, még hosszútávon sem (valszeg 7600GT lesz) ... Viszont egy jó minőségű alaplapot szeretnék...
Jelenleg a Ds3/Ds4 körül jár az agyam, szerintetek fenti dolog figyelembevételével ezek jók, vagy melyik ezek közül, vagy van esetleg más (tudom ez Gigas topik, de a célom jelenleg Gigás alaplap), ami nem két videókaris, és megbízható, jó minőség?
Esetleg kis húzás is szóba jöhet, gondolom ahoz meg 800Mhz-s RAM, hogy ki is tudjam használni (nem akarom agyonhajtani, csak finoman), melyikkel passzol jól ez a két Gigás alaplap?
Válaszotokat köszönöm... -
Gorneck
legenda
Grafikai gyorsító beállítást próbálta vki a biosba? Mit állíthat a bios ezzel?! Változik vmit a kártya tuningja?
-
C@rbon
senior tag
De alap bios-szal tuning nélkül ez így menne?
E6300
DS3
Geil Value Series 2x512/800
7300GT 128/256 DDR3 (nem tuti h ez lesz de valoszinű,80%)
Hitachi 200Gb SATA2
Utanna felrakok 1 uj biost (melyik lenne a legjobb?) és mehet a tuning!Ugye?
Végülis csak a procit meg a RAM-ot akarom huzni, mást nem.
Kösz a választ! -
westlake
félisten
bitos mar linkeltek 20ezren, de akkor is.. oruljunk egyutt
[link] -
C@rbon
senior tag
Geil RAM-ok alap bios-szal is mennek?
-
ati2
őstag
Pont fordítva, az áramszünet ellen véd!
De ha instabil a rendszer, az ellen nem véd semmi, ezért érdemes egy load optimized defaults a bios frissítés előtt (alapfeszen és alapfreqn biztos stabil minden).
Mindig csak azt látja a @bios amiről boot-olsz.
A biosban az F8-al be tudsz menni a DUAL BIOS menübe:
- Boot From: MAIN BIOS vagy BACKUP BIOS.
- Save Settings to CMOS
- kilépés: ESC - Restart, vagy F10 - Power Off
Utánna már a post-nak is kiválastott verziót kellene kiírnia. -
ati2
őstag
A CPU-z szarul méri a CPU feszt, de lehet hogy a bios ad szar adatot.
Egy módon tudod meg, hogy 1 V vagy 1.44 V(biosban az kb 1.5v-nak felel meg), meg kell nézni a mag hőfokokat terhelés alatt. Ha 65+ °C -os akkor tuti 1.5V-ot kap a proci, ha 50-60 °C alatt van akkor tényleg kevés feszt kap a proci. -
Agyas
aktív tag
''A @bios előszőr a main-t lemásolja a backup-ba, majd felülírja a main-t. Emiatt mindenképp alapfeszen ajánlott a frissités, mert ha nem stabil a gép akkor minkét bios -od hibás lesz.''
Szal ha @Biosz progival frissítek és áramszünet van közben akkor ugrott mind2 biosz
''A @bios mindig azt a bios verziót irja ki amiről boot-olsz.
Nállam most main = F5, backup = F4, boot from backup:
- CPU-Z : F4
- @bios: F4''
Akkor azt mivel tudom megnézni hogy a main biosz ''milyen verzió'' ? -
Dare2Live
félisten
válasz
Konflikt #4609 üzenetére
Ezt felejtsd el ennél a lapnál.
Tudom eddig nem így volt, énse láttam eddig ilyet, tudom tese, de ittmeg ígyvan.
bele kell rakni olyan ramot amit komál az F2es bios, utána F5 és voila máris megy a ramokkal amikkel eddig sak felpörgött, megált, felpörgött megált.
szerk: elnézést ennyi hozzászólásba sikeredett leírnom uazt, így ucsóba a megoldást is leírtam azért.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
A @bios előszőr a main-t lemásolja a backup-ba, majd felülírja a main-t. Emiatt mindenképp alapfeszen ajánlott a frissités, mert ha nem stabil a gép akkor minkét bios -od hibás lesz.
A dual bios csak az ellen véd, ha frissítés közben van áramszünet, akkor csak az egyik bios szál el és a másikról tudsz boot-olni.
A @bios mindig azt a bios verziót irja ki amiről boot-olsz.
Nállam most main = F5, backup = F4, boot from backup:
- CPU-Z : F4
- @bios: F4 -
Agyas
aktív tag
''@biosz mind2 biost beleértve a backupot is felülírja az új biosszal.''
Ezt nem is tudtam. Köszönöm a felvilágosítást.
''Akkor másképp kérdezem tuningban mit bír?''
Ezt sem nagyon próbáltamMajd ha megjön a Tájfun
Most a gyári van fenn. Azért kiváncsi voltam hogy antituning példányt fogtam e ki és kipróbáltam megy e 3200Mhz-en. Ment1.264V-on.
mod: Azt honnan tudom hogy a main v a backup bioszt használja a rendszer? Gondolom nem látom hogy mikor váltott át a backupra?
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Nállam a resetre volt gubanc, eszúrta az egyik biost (vagy csak igy jött ki, de azóta nem kockáztatok).
De van billentyűzet a 2-3 másodpeceres újraindulgatás közben is, vagy legalábbis az insert működik az első postnál (szerintem a post elején vizsgálja rögtön). És az insert-re mindig szépen visszaált alapbeállításra, ha elszúrtam a mem időzítést... -
Agyas
aktív tag
''Mert a lüke CPU-z a backup bios adatait írja ki!''
De amikor a @biosz progival csináltam kiírta rendesen amire frissítettem.
''Amúgy én is kíváncsi vagyok mit tud a procid 8as szorzón''
Ez most hogy jön ide?Csak a lapom végét keresgettem azér vettem vissza 6 ra. Ha 8-on hagyom a szorzót nem tudom az fsb-t ennyire kitolni.
-
ati2
őstag
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy SATA2-es vinyót, tudja za NCQ-t. Kérdés hogy érdemes foglalkozni vele, gyorsul annyit az adatkezelés hogy megérje ''bajlódni'' vele? Nem raid, csak 1 db NCQ-s hdd, amin a rendszer lesz. Mivel méritek a HDD sebességét?
Ha érdemes foglalkozni vele akkor pontosan hogyan? A Giga oldalán találtam RAID drivereket: agy egyik csak simán telepítős driver, a másik egy floppyt csinál, amit az xp telepítése közben lehet használni. Kérdés hogy nekem ezt a floppyt telepítéskor kell e használnom, majd utána a 2 MB raid drivert, vagy a floppyra nincs szükségem csak a kész telepített xp-re felteszem a 2 MB drivert?
Aktív témák
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest