- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
bim
veterán
végülis igazad van mert a cpu-z is ezt irja.viszont a ram matricáján is 4-4-4-12 van.
már megvan vagy fél éve és csak ezen használtam.el is megy 740-ig alapfeszen gyári időzitéssel.
ujabb érdekes dolgot vettem észre.
összeraktam a rendszert és feltelepitettem a wint.gyárilag a lapon az F3-as bios volt.feltelepitettem a lemezről a frissitőt és win alól befrissitettem.igy az F6-os bios került rá.de most hogy szarakodtam a rammal valamilyen érdekes megmagyarázhatatlan ok miatt visszakerült az F3-as.ez lenne a dualbios?ezt nem is figyeltem eddig.talán az F3-al nem megy csak neki a gyári időzités. -
ati2
őstag
Pont fordítva, az áramszünet ellen véd!
De ha instabil a rendszer, az ellen nem véd semmi, ezért érdemes egy load optimized defaults a bios frissítés előtt (alapfeszen és alapfreqn biztos stabil minden).
Mindig csak azt látja a @bios amiről boot-olsz.
A biosban az F8-al be tudsz menni a DUAL BIOS menübe:
- Boot From: MAIN BIOS vagy BACKUP BIOS.
- Save Settings to CMOS
- kilépés: ESC - Restart, vagy F10 - Power Off
Utánna már a post-nak is kiválastott verziót kellene kiírnia. -
ati2
őstag
A CPU-z szarul méri a CPU feszt, de lehet hogy a bios ad szar adatot.
Egy módon tudod meg, hogy 1 V vagy 1.44 V(biosban az kb 1.5v-nak felel meg), meg kell nézni a mag hőfokokat terhelés alatt. Ha 65+ °C -os akkor tuti 1.5V-ot kap a proci, ha 50-60 °C alatt van akkor tényleg kevés feszt kap a proci. -
ati2
őstag
A @bios előszőr a main-t lemásolja a backup-ba, majd felülírja a main-t. Emiatt mindenképp alapfeszen ajánlott a frissités, mert ha nem stabil a gép akkor minkét bios -od hibás lesz.
A dual bios csak az ellen véd, ha frissítés közben van áramszünet, akkor csak az egyik bios szál el és a másikról tudsz boot-olni.
A @bios mindig azt a bios verziót irja ki amiről boot-olsz.
Nállam most main = F5, backup = F4, boot from backup:
- CPU-Z : F4
- @bios: F4 -
-
ati2
őstag
Valami nagy gáz van a fesz álítgatással a DS4/F4 biosban:
1. PCIE normal->+0.05 : vga hőfok desktop 50 °C
2. PCIE +0.05 -> normal : vga hőfok kb 10 perc után desktop 82 °C(múltkor 115 °C-nál downclock-olt a GPU BF2 alatt
)
3. DIMM, MCH, PCIE, CPU mindegyik menüben ugyanaz a beállitás újra kiválasztás: vga hőfok újra 50 °C
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Ford topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest