- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Az előbb volt szó a hőmérsékletekről:
Végre nagy kinlódások árán összejött a Zalman 9500-as (nem ledes, mert nekem teljesen zárt a házam), és most csak úgy megy már vagy 40 perce az Orthos és 54-54 fok stabilan a cuccos.
Idle 44 fok körül van. Jelenleg 2656 MHz-en megy (a ramom 667-es, ehhez igazítottam a procit is, csak úgy minden különleges ok nélkül).
Az alap Inteles hűtővel kb 15 fok plusz volt.
A proci amúgy 1,4V-al megy szépen 420-as FSB-vel, de szerintem itt körül van a RAM vége. Ami végül is nem is olyan rossz egy 667-től (840). de majd még meglátom, ha lesz időm és kedvem kikísérletezgetni a gépet, csak legyen már minden a helyén.
Holnap majd meglesem ezen a sebességen is, hogy mit bír a hűtő.
Nem félreérteni, nem farokméregetés miatt írtam be az értékeket, csak kiváncsi vagyok, hogy másnál milyen hőfokok vannak... -
Anonymus23
veterán
válasz
Travelos #4682 üzenetére
Ne aggódj, majd csak összejön.
Nekem az eggyel ezelőtti lapomig csak Abitom volt (na jó, volt egy Epox is a kezdeteknél), ezelőtt meg már egy Gigabyte.
Nekem valahogy mind bejött!
Ezzel még nem szívtam, igaz a ramot KITben vettem hozzá, egy percig nem volt vele gondom. 667-es ram simán ment 840-en. -
Anonymus23
veterán
7. Mi az ami esetleg a fent leírt konfigban problémás lehet?
Táp: Chieftec 450W ATX /Aktív PFC, 12cm hűtőventillátor/ 15300 Ft
Ez az egydolog lehet problémás az alábbi esetben:
Ha a kiválasztott táp a GPS sorozatból van, akkor sajnos elképzelhető, hogy ha van szünetmentesed, akkor nem fog vele együttműködni.
Éppen a múlt héten szívtam egy Chieftec 550W-ossal, mert nem volt hajlandó működni a szünetmentessel - azaz áramszünet vagy bármi olyan dolog esetén, amikor akkkumulátorra kapcsolt volna az UPS, akkor azonnal leállt.
Teljesen szinuszos kimenetű szünetmentes kellene hozzá, de azok meg olyan 50-70 eFt körül kezdődnek.
Szóval ha szünetmentessel használod ez egy fontos szempont! -
Anonymus23
veterán
válasz
Achill3uS #4516 üzenetére
Miben kételkedtek sokan?
Hogy 2x4 pines CPU csatlakozó van az alaplapon?
Nekme DS4 van és 8 (2x4) pines van rajta, persze külön-külön is be lehet dugni a csatlakozókat.
Az előző Chieftec-en volt 2 db 4-es csatlakozó, a mostanin viszont csak 1 ilyen csati van, szal a kis sapkát vissza kell majd raknom rá. -
Anonymus23
veterán
Hmm ez érdekes.
Nekem sem csinált ilyet, nekem is X1900XT van, bár az Sapphire.
De ilyen jelenségeket egyszer sem produkált. Az enyém is DS4-es...
Amikor nekem ilyne parajelenségek voltak, akkor néha az segített, hogy kivettem az alaplapból mindent (mondjuk procit nem) memóriát, VGA-t, mindenféle kábelt, újra belraktam, és sokszor helyreállt a rend. De jártam már úgy is, hogy az alalapot/VGA-t kivettük, másik gépben kipróbáltuk, és mivel ott minden ment tökéletesen, vissza lett rakva, és láss csodát tökéletesen ment utána. -
Anonymus23
veterán
válasz
10GoBall #4293 üzenetére
Annyiban normális, hogy nem új sor jelenik meg, mint pla régebbi AMD-s lapomon, hanem azon az opción belül, ahol amúgy is az FSB-t állítod, ott vannak új lehetőségek a Ctrl+F1 hatására.
Eleinte én is az új sort kerestem a BIOSban, mire rájöttem, hogy csak ott belül lesznek új lehetőségek. -
Anonymus23
veterán
Megmondom őszintén nem tesztelem még az Orthossal.
2 napja megy így, játék, teszt, tömörítés, minden ment, és soha egyszer sem volt probléma.
A CPU-Z az 1,402 V-t ír ki, a Biosban 1,45 van beállítva, ami 0,1 V-al több mint az alap.
De így megy 420-on.
Feljebb nem próbáltam, mert így 67-69 fok alapon...
....
Most gyorsan elindítottam az Orthost, 83 fok
Szal nem bántom, mert jövő héten jön a Zalman, hátha azzal nyerek kb 10-15 fokot.
De feljebb még nem teszteltem, lehet hogy megy, de majd normális hűtővel.
De ez így is brutál... -
Anonymus23
veterán
Nem tom mire fel ez a nagy öröm, ott mintha azt írták volna, hoyg a rev2-es lapok fogják teljesen támogatni a Kentsfield-et, és ezek október közepén jönnek.....
Nekem pl C1-es lapom van.
A rev1-es lapokat meg csak most fogják még tesztelni, szal előre nem innék a medve bőrére, bár remélem menni fog...
De őszintén, most vettem az E6400-ast, most is vígan megy 3660 MHz-en, egész nap nyúztam, semmi gond vele, szal a franc se fog 1-2 éven belül új cuccost venni.
Azért ennyire nem követjük a divatot -
Anonymus23
veterán
Nah!
Felraktam az új vinyóra a rendszert, ment is szépen...
Viszont amikor melléraktam a másikat, akkor szépen elhalt az egész, szomorúan kellett konstatálnom, hogy ebben nincs NCQ
De ettől még nem kellene ennek is mennie, max ebben nem működik... -
Anonymus23
veterán
válasz
Gorneck #4091 üzenetére
Nekem most érdekes lesz, mert van itthon 3 vinyó.
SATA2 250-es
SATA1 160-as
IDE 200-as.
A 250-es üres, illetve formázva már van, és az első 20 GB-ra megy fel a win, a 160-ason van most a rendszer, de a 200-asról az anyag erre fog átkerülni. A 200-as meg már el van adva, arra vár, hoyg letakarítsam.
De van egy sejtésem, hogy a 160-ast ha el tudom adni, akkor e helyett is jön vagy egy 300-as vagy egy másik 250-es... -
Anonymus23
veterán
Thx az infót, kezd összeállni a kép!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gorneck #4085 üzenetére
Természetesen DS4...
Vagy nem mondtam még?
Lassan 1 hete megjött a technika:
DS4
E6400
2x512 667 MHz, Kingston
X1900XT 512 MB
Ja meg jött még egy 250 GB-os SATA2-es vinyó is.
Ezzel kapcsolatban volna egy kérdésem, hogy van mellé egy SATA1-es is, ez vajon fog együtt futni a másikkal?
Most akarom a 250-esre feltenni a rendszert, és arra voltam kíváncsi, hogy a BIOSban 2 helyen található AHCI funkciót mindkettőt be kell kapcsolni?
[Szerkesztve] -
Anonymus23
veterán
Csak egy gyors kérdés.
Az NCQ-t a AHCI-al lehet bekapcsolni?
Illetve mi a módja?
Sejtem, hogy volt mostanában róla szó, de nem tudtam 100%-ra beazonosítani.... -
Anonymus23
veterán
Egy kis segítségre volna szükségem:
1., Melyik progival lehet hitelesen megnézni, hogy mennyi a proci/alaplap hőmérséklete?
Amit eddig találtam volt olyan, amelyik 1 fokot mutatott
2., X1900XT-hez melyik progit javasoljátok, amivel húzni is lehetne. Atitool/Ati tray tool jelenleg felejtős, mert nem ismeri fel a videókártyát, és csak néz, hogy akkor most mi is van
Előre is köszönöm, ha valaki zsán rám egy kis időt. -
Anonymus23
veterán
válasz
ritkamadár #3887 üzenetére
Az ilyet miért nem jelzitek a GB supportjának?
Én anno az ABIT supportnak írtam emilt, hogy olyan hűtőm van, amivel lehet kisebb fordulatot is produkálni, mint amit a BIOS engedélyez, és amikor levettem a sebességet, azt hitte a gép, hogy leállt a venti és kikapcsolta magát.
Kaptam rá másnap választ, hogy továbbították az illetékes részleg felé, és rövidesen javítani fogják, türelmemet kérik. (valószínüleg automata válasz volt, de ez is valami)
A következő BIOS-ban már javították is, külön fel volt tüntetve, hogy állítottak az érzékelés határain.
Természetesen nem gondolom, hogy én miattam javították, de gondolom sok lúd disznót győz! -
Anonymus23
veterán
Hali all.
Gépcsere előtt állok, és az alábbi konfig lesz:
C2D 6400
X1900XT
2x1GB DDR2 800 (valószínüleg Kingston vagy A-Data)
Viszont alaplapban 3 versenyzőm van
Abit AB9 (AW9-et még sajnos magyar árlistában nem láttam)
Asus P5B
Meg a topic címe közül valószínüleg a 3-as, de a FW miattlehet, hogy a 4-es. SLI-re nincs szükségem, nem mostanában lenne zsém még egy X1900XT-re
A tuning az alap, a kérdésem az volna, hogy melyik ezek közül a legalkalmasabb...
Kérem, hogy ne elfogultságból válaszoljatok, tényleg fontos lenne.
Illetve kellene tapasztalat memória témában is, mert modják, hogy ezek a chipszetek elég háklisok a memre.
Előre is kösz.
(Csak megjegyzem most is GB lapom van az A64 alatt, teljesne meg vagyok vele elégedve, meg az X800XT is Gigabyte)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Béta iOS-t használók topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest