- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Ez a topic betelt, folytatás itt: [link]
-
bim
veterán
végülis igazad van mert a cpu-z is ezt irja.viszont a ram matricáján is 4-4-4-12 van.
már megvan vagy fél éve és csak ezen használtam.el is megy 740-ig alapfeszen gyári időzitéssel.
ujabb érdekes dolgot vettem észre.
összeraktam a rendszert és feltelepitettem a wint.gyárilag a lapon az F3-as bios volt.feltelepitettem a lemezről a frissitőt és win alól befrissitettem.igy az F6-os bios került rá.de most hogy szarakodtam a rammal valamilyen érdekes megmagyarázhatatlan ok miatt visszakerült az F3-as.ez lenne a dualbios?ezt nem is figyeltem eddig.talán az F3-al nem megy csak neki a gyári időzités. -
ati2
őstag
válasz
Bile Demon #4986 üzenetére
Ez tényleg fasza lett az új biosban.
Kipróbáltam én is: idle 6x370@1.1x V minusz 8-10 °C a 6x400@1,40V-hoz képest.
Nem tudsz valami progit ami szoftveresen megcsinálja ezt win alatt?
A RightMark CPU Clock Utility sajna nem működik és amúgy is csak 1.325 öt lehetne adni vele a procinak
[Szerkesztve] -
bim
veterán
400-as fsb-n ugy szerettem volna elinditani hogy manuálisan állitottam csupa5-öt neki.
azota nem megy a gyári neki.
gondolod probáljam meg neki ezt?
egyébként nekem nem c2d megy benne hanem egy 3,6-os prescot.
a 800mhz-t csak ugy tudom megnézni ha beállitom neki ezt az osztást. -
bim
veterán
mivel lehet monitorozni rendesen a hőfokokat?
miért van az hogy ha nem akar az adott beállitott értéken menni a ram akkor csak probálkozik az elindulással majd leáll.gépet kikapcsolom és kiveszem az elemet.elem vissza és rendszerinditás után 100mhz-es rendszerbuszt detektál a procinak!beállitom manuálisan a 200-as fsb-t és nem megy a gyári időzitésén a ram csak csupa5-ben. -
Agyas
aktív tag
Mér van az hogy ha zenét hallgatok és lefele görgetek egy szöveget akkor a zene viszhangos lesz meg szaggat addig amíg görgetem
Minden driver a legfrissebb. Ötlet? -
Travelos
őstag
van 3-4 db 8cm-es házhűtőm, szerintetek hova tegyem őket, ha az everest ilyeneket mond:
az első terhelés nélkül, majd terhelve:
Alaplap 36/45
CPU mag 34/45
GPU 50/82
HDD1 34/40
HDD2 29/35
HDD3 28/34
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #5023 üzenetére
Őőő még nem próbáltam...Galaxy elvette az időm, no meg a suli...
[Szerkesztve] -
Agyas
aktív tag
válasz
Overlocker #5012 üzenetére
G.Skill
igaz nem HZ hanem PHU
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #5012 üzenetére
Adatai!
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #5008 üzenetére
Akkor mire vártok...
[Szerkesztve] -
polip
addikt
válasz
Overlocker #5005 üzenetére
azt a 80-100Mhz-et már lazán összehozza mindenki, ami egy átlag usernél hiányzik
-
Agyas
aktív tag
válasz
Overlocker #5005 üzenetére
Hajrá és szerezzenek egy ilyen ramot ami ennyit megy
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #4999 üzenetére
Már volt linkelve, de állat eredmény pláne egy C1-től...
-
Overlocker
veterán
613Mhz FSB, DS3
[link] -
bim
veterán
mielőtt irtad volna visszaolvastam.
beállitottam a gyári időzitéseit a ramnak és az utolsó pár értéket auton hagytam.reboot,gép leáll 2 secre majd elindul.win feláll és leáll a gép.
gépet elinditom és az utolso értékekre is ütök valami számot.azóta megy.
ezt komolyan igy kezeli ez a lap? -
polip
addikt
válasz
Bile Demon #4986 üzenetére
thx, ezt nem tudtam, bár nekem F5 van fenn
-
ati2
őstag
válasz
Bile Demon #4984 üzenetére
Csak 1.40 V -al stabil orthos alatt, win boot az kb 1.36 V 3200-on.
-
Bile Demon
őstag
Eddig így volt. akkor mindenre rá szoktam dobni egy egységet (kivéve CPU ahol beírtam az 1.325V-t), de a legújabb F6 BIOS-al már megszünt ez az idegesítő feature, vagyis kikapcsolható! Van az automatic voltage management ami megfelel az eddigi gigabyte szokásnak, es van a manual, ahol ha normálra teszem a feszültségeket akkor tényleg a gyári feszültségeket adja.
-
polip
addikt
válasz
Bile Demon #4984 üzenetére
ha biosban nem defaulton megy a cpu, hanem emeled az fsb-t, akkor nem emeli automatikusan a CPU feszkót is? mert a ramot rögtön megemeli minden kérdés nélkül...
-
Bile Demon
őstag
off:
Miért adsz neki 1.4V-ot, a bizt. kedvéért, vagy mert alap fesszel már nem ment 3.2GHz-t?
csak úgy érdeklődöm
Lehet, hogy mázlista vagyok az L628A422-vel, mert eddig annyin ment alapfeszen stabilan*, amit beállítottam, igaz eddig 400 fölött még nem próbáltam, mert itt már egyre inkább csak talalágathatok mi az ami nem bírja, alaplap cpu ram (csak 667-es van).
Tudom, hogy értelmesen megválasztott fesz emeléssel többet ki lehet hozni a rendszerből, de engem jobban érdekel most az alapfeszes tuning. Más kérdés, hogy valszeg. én is adnék 1.4-et a CPU-nak a biztonság kedvéért + a ramnak 1.9-et ha üzemszerűen 3.2-n járatnám, de inkább csak 3 gigán járatom és így képzek tartalékot
*stabil alatt 16 órás intenzív igénybevételt értek. pl 2 párhuzamos superpi 32M többszöri futtatása. aztán orthos 6-8 óra small FFT + memtest win, a maradék időben meg orthos blend test és közben azért használom is.
on:
Azt vettem észre, hogy he nem a normal CPU feszt állítom be,, hanem kézzel valamit, akkor nem veszi vissza az EIST a csökkentett szorzó mellett feszt, hanem mindig a beállítottat adja (még ha a cpu-z ki is írja az alacsonyabbat, én megmértem multiméterrel). -
ati2
őstag
Jaja Freezer 7 Pro.
Pont ezért nem is húzom tovább a gépet, mert cpu 1.45 V-al (fsb max +25 Mhz ezzel a procival) már 2500 at pörög üveghangon a venti és kb + 3-5 °C (terhelve).
Jelenleg úgy tünik az Everest beta mér a legjobban, a CPU-z a szorzót írja szarul, a rightmark meg a hőmérsékletet és a feszeket.
ui: beraktam
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Travelos #4946 üzenetére
Nem szarakodás csak meg kell szokni, ahogy minden lapnál így van...ha eleve így telepítetted volna az xp-t most nem ''szívnál''! Amúgy ez így teljesen jó...restart után jónak kell lennie...
Ha nem kell az ncq akkor rakd át a két hdd-t az inteles vezérlőre és ide-re állítsd...másolásnál nagyon állat az ncq, ahogy minden hdd műveletnél...
Szal légy türelemmel... -
Anonymus23
veterán
Az előbb volt szó a hőmérsékletekről:
Végre nagy kinlódások árán összejött a Zalman 9500-as (nem ledes, mert nekem teljesen zárt a házam), és most csak úgy megy már vagy 40 perce az Orthos és 54-54 fok stabilan a cuccos.
Idle 44 fok körül van. Jelenleg 2656 MHz-en megy (a ramom 667-es, ehhez igazítottam a procit is, csak úgy minden különleges ok nélkül).
Az alap Inteles hűtővel kb 15 fok plusz volt.
A proci amúgy 1,4V-al megy szépen 420-as FSB-vel, de szerintem itt körül van a RAM vége. Ami végül is nem is olyan rossz egy 667-től (840). de majd még meglátom, ha lesz időm és kedvem kikísérletezgetni a gépet, csak legyen már minden a helyén.
Holnap majd meglesem ezen a sebességen is, hogy mit bír a hűtő.
Nem félreérteni, nem farokméregetés miatt írtam be az értékeket, csak kiváncsi vagyok, hogy másnál milyen hőfokok vannak... -
ati2
őstag
válasz
Pipiripi #4854 üzenetére
Most asszem lamer voltam
Kiderült, hogy szépen leveszi a szorzót 6-ra az Everset beta és a RightMark CPU Clock Utility szerint is.
De a CPU-Z 8-at Ír ki fixen, pedig még annak idején pont abban láttam a 6-ot.
Amikor a cpu fesz magassabb, akkor 6-os a szorzó, amikor leesik egy kicsit, akkor meg 8 -
Travelos
őstag
a helyi hálózati kapcsolatomra azt írja, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott.
de emiatt az általam kreált szélessávú kapcsolathoz rohadt sokáig nem tudok csatlakozni, mert azt a szar helyit vizsgálgatja a windows
hogy tudom kilőni? -
Travelos
őstag
a biosban:
- az init display first PCI-on van alapból, azt PEG-re kell rakni?
- hol tudom állítani a mem időzítéseket? -
Travelos
őstag
ha nem akarok ncq-t, akkor az ahci-t ide-re rakjam a biosban vagy mindegy?
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #4928 üzenetére
667 4-4-4-12 narancs szinű.
majd holnap szerelem be mert ma már késő van.
ahogy a kezembe vettem olyan vékonykának tűnik az AW8-hoz képest.
azt rögtön kiszurtam hogy csak 2 venticsati van rajta.remélem szabályozható.
egyelőre ennyi.
a keret ne bántson.ugyis viz lesz mindenen.azért nem a ds3-at vettem hogy a feszstabokra is tudjak blokkot tenni. -
Achill3uS
nagyúr
g@bo-nak is volt mind2 sztem, de ottis tutira ram korlát volt, viszont XS alapján egyértelmüen a DS3-mak mennek magasabb fsb-t (de DS4-ek között is van 1-1 kiemelkedő darab ofkorsz)
ezt bizonyitja is hogy a jelenlegi Core 2 lapok fsb WR-jét a DS3 tartja (mai eredmény)[link]
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
válasz
Gorneck #4926 üzenetére
segíts nekem mester légyszi!
van két vinyóm, mindkettő az intel satára van dugva, az egyik elvileg tudja az ncq-t
- ahci-t biosban bekapcsoltam
- raid drivert felraktam
a következőt látom az eszközkezelőben:
- gigabyte GBB36X Controller (működő)
- gigabyte GBB36X Controller (sárga felkiálltójellel)
- SCSI/RAID állomásvezérlő (működő)
hogyan tovább? -
fLeSs
nagyúr
Van itt olyan ember akinek volt már S3/DS3-a és utána lett DS4-e is? Vagy fordítva is jó, mind1...
-
bim
veterán
végre a kezemben van az uj giga DS4 lapom.
kiváncsi vagyok rá hogy megkajálja e a g-skill ramomat.
egyelőre kénytelen vagyok az 561-el hajtani mivel nincs több lém. -
Travelos
őstag
ja hogy raid driver ok!
utolsó mai kérdés: honnan látom, hogy a vinyómon műküdik-e az ncq?
az everest csak annyit ír, hogy a vinyó támogatja, de hogy aktív-e??? -
Pietrosz
addikt
Ja nem PCI Slot 7-et ír ki véletlenül a locationra?
Nekem is van egy ilyen. Felraktam a
[link] drivert neki és jó lett
driver/x32/jraid_i.inf
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Nem kell semmi Microfos UAA, elég a legújabb Realtek drivert felrakni. 1,47 talán.
-
Travelos
őstag
mostmár tutti megőrülök!
a windows állandóan valami PCI device sárga kérdőjeles eszközt rak be az eszközkezelőmbe.
A microsoft UAA Bus Drivert elindítva csinálta ezt először.
most itt mit tegyek, már minden drivert felraktam! -
CsendesMark
aktív tag
nállam
E6300: 7*386@1.2V
idle:36~37C° magok:46~47C°
Otrhos:46~47C° magok:56~57C° (700-800RPM Vapochill High-End 9cm-es venti)
kép [link]
abban teljesen igazad van, hogy a ház szellőzésében csak az a fontos hogy a levegő ne álljon meg (sajna a giga alaplapoknál és VGAknál elég soxor használnak passzív hűtéses megoldást, és ha a háznak nem megfelelő a szellőzése, akkor könnyen az élettartam rovására mehet) pl a DS3masnak a déli hídja elég rossz helyen van, szvsz baromi meleg -
ati2
őstag
Nállam még a táp venti biztos rásegít rendessen, mert vagy 2x jobban fujja hátul a levegőt, mint a hátsó venti. A ház ventik meg min fordulaton járnak, amit a potija enged.
A szellőzésnek csak annyi a lényege, hogy ne álljon meg a házban a meleg levegő.
E6400: 8*400@1.40 V
Szoba: kb 23 °C
IDLE: Cpu 37 °C, Core1-2: 47 °C, proci venti 700 RPM
Orthos: Cpu 53 °C, Core1-2: 59 °C, proci venti 1800-1900 RPM
Hány voltot kap a procid?
Mert a cpu feszültséggel négyzetessen nő a fogyasztás/hő, a frekvenciával meg egyenessen arányossan:
P = R * F * U^2 (valami ilyesmi képletre emlékszem, igaz nem procihoz volt, de a lényeg hasonló) -
Domino90
csendes tag
Helló!
Ezt láttátok már?
[link] -
Travelos
őstag
szóval +0.2 mehet a procinak biztonságosan?
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Stellar Blade
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest