- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker #829 üzenetére
Írtam a gyártónak:
Salvation
There is a giga byte 8I945P-G my motherboard, in which on all of them given, that new Intel processors let him treat it.
Why do not publish to it BIOS like that version, for which he can treat it, the Core2 processor?
With a greeting:
Válasz:
Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and inquiry. About the question you mentioned, it is chipset limitation. Due to the specification of Intel 945P chipset, the GA-8I945P-G cannot support Intel core 2 processor. Sorry for the inconvenience.
At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
Gyenge próbálkozás volt, ugyani ezt nevezik chipset korlátozásnak. Szal vegyük meg a P35 chipsetes ds3-as lapot. -
Fel
addikt
válasz
V.Stryker #801 üzenetére
És még nincs vége...
A BIOS F11, ennél frisebb meg már nem is lesz.
He-he, már megint nem megy. Az imént fagyizott egy rendeset a win, restart után pedig újra eltűnt
Nem érdekel, lex@rom...
Valszeg inkább a hangkártyával lesz vmi.
Hmm... Lehet az, hogy az fsb emelésével a pci-os órajelet is emeli 33-ról? A PCI-E le van fixálva 100-ra, de a sima PCI-hez nem tudok nyúlni.
Nem értem, nem értem, elegem van, kihajítom
[Szerkesztve] -
Fel
addikt
válasz
V.Stryker #799 üzenetére
Üdv!
Már működik is
A BIOS-ban letiltottam a soros és a párhuzamos portokat, majd kártya a helyére (az 1. -felső- PCI slotba), és láss csodát megy. Kipróbáltam még a 2. slotban is, ott is jó, a legalsóban viszont már nem megy.
Miután behelyeztem a kártyát csak a sokadik újrainditás után akart elindulni a gép, majd mikor végre bootolna, a WD winchesterem neve helyén ez jelent meg:
BzBzBzBzBzBz.... a képernyő teljes szélességébenItt már majdnem be is rosáltam, de SATA kábel ki, megfordít, és minden ment annak rendje és módja szerint.
Úgyhogy most már örülök -
Fel
addikt
válasz
V.Stryker #795 üzenetére
Természetesen az alaplapi LAN vezérlővel akadt össze. Ha nincs modem van hang az SB-vel, de úgy nem az igazi...
Az is teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben rakom fel őket, mert ha a lan vezérlő üzemel eltűnik az audigy.
Régebben láttam hasonlót cnr-slotos modem vs hangkártya, de ott ha átraktam egy másik PCI slotba a hangkártyát akkor ment, itt viszont egyikben sem a háromból.
Egyéb PCI-os kari nincs kéznél, hogy kipróbáljam. -
dany27
őstag
-
ÉM
tag
válasz
V.Stryker #750 üzenetére
Na belepróbáltam egy másik d805-öt meg egy 530-at is, de ugyanaz a helyzet!
Talán a lap és a vga nem komálja egymást, vagy a ramokkal lehet vmi gond? Sajnos egyenlőre nincs kéznél másik memó, hogy kipróbáljam.
Érdekes, hogy az easytune-nal viszont egy 20%-ot lehet húzni a procit. Persze az egy 805-höz még kevés. -
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
V.Stryker #617 üzenetére
Ez már nem fogja támogatni, az tuti. Ott van a hivatalos CPU support list-ben, hogy nope!
Viszont időközben kiderült, hogy az Asus ''testvérlapból'' is csak az újabb revíziók támogatják, tehát önmagában a BIOS-frissítés nem ér semmit, hacsak nem mostanában vett valaki P5LD2-t. -
dany27
őstag
válasz
V.Stryker #593 üzenetére
az everestel lesz szerintem a gond melyik verziót használod?
én is most frissítettem bioszt csak én dosból f11re. és nekem minden jó azt írja ki az everest hogy f11 meg 4. hó akárhányadika, szóval jó.
szerintem rakj fel egy frissebbet nekem is azt írta ki először a régi a dual coreosmra hogy csak egy mag van és a másodikat úgy írta ki hogy második HT egység ahogy flraktam a 3.01est már jó is lett.
valaki az én gondomra?? -
Atapi
senior tag
válasz
V.Stryker #540 üzenetére
alapvetően a legtöbb alaplapnál nem biosfrissités kérdése a dolog, hanem hardveresen nem tudja kezelni a lap a conroe magos procikat. ezt egyszerü biosfrissitésssel nem lehet kiküszöbölni. a chipset önmagában semmit nem jelent. asrockék 865 chipsettel is tudtak kreálni conroe ready lapot, más gyártoknak az első generácios 975ös lapokkal sem jött össze... szoval a kérdés nem a bios vagy a chipset (önmagában), hanem hogy hardverileg tudja-e a lap a dolgát. ha igen, akkor lehet ügyködni a biossal...
-
vricsi
tag
válasz
V.Stryker #533 üzenetére
Hali!
Simán az FSB-t felvettem 235-re és egy pici túláramot adtam neki de az nem nagyon jelentkezik.
A lényeg, hogy a D820 2,8 simán megy 3,29 és még nem fagytam emiatt.
A CIA-meg kikapcs totál!
Ja arra figyelj, hogy a memory hogy szorozza és ott valamit visszaállítottam, hogy ne menjen 533fölé....
Ennyi...
Üdv R. -
-
1face
senior tag
válasz
V.Stryker #514 üzenetére
Húzva sem melegedik már jobban, legalábbis kézzel mérve
P4 950 3400@4200, alapfeszen!
Régebben volt egy NF4-es Intel procis Giga lapom (GA 8N-SLi), ahoz volt ez a ''fasza'' kis rápattintós kúler, de annak a hangja ELVISELHETETLEN volt.
Szerintem jól szellőző házban nem vészes ez a tojássütő hőmérséklet.
Nekem 1 ilyenben van a cucc[link] elöl gyárilag 1db 12cm venti, hátra pedíg Tts-től vettem egy másik 12cm-est.
Tök csendes és jól hűt! -
steba
tag
válasz
V.Stryker #509 üzenetére
Gondom nekem sincs vele. Igaz, még csak 3 hete van ilyen lapom... Fagyni nem fagy, az Everest nem mutatja, hogy melegedne, ha meg mégis, hát legfeljebb nem fogdosom
BIOS-hoz nem értek annyira, hogy csak úgy belepiszkáljak.Nekem F8-as verzió van fent gyárilag, és ahogy magamat ismerem, még marad is egy jó ideig -
Cloud_s
aktív tag
válasz
V.Stryker #509 üzenetére
Alapvető bajai nincsenek a lappal szerintem senkinek.
Nekem mondjuk az integrált hang nagyon szar, de más szerint tök jó. Mivel ez szubjektív, nem tudom mennyire baj.
A hűtést meg úgy oldottam meg, hogy nem csináltam vele semmit. OK, melegnek meleg, de sose fagyott még (1 év), nameg ha gyárilag így van, akkor miért állnék neki barkácsolni?
Tényleg: a második optikai cuccodnak vehetnél egy USB-s keretet, és akkor mindjárt egyszerűbb.. -
Cloud_s
aktív tag
válasz
V.Stryker #503 üzenetére
Az az igazság, hogy még annak is örülhetsz, hogy megy rajta optikai cucc! A Giga oldalán olvastam már régen, hogy egyáltalán nem tudják szavatolni, ez a plusz két csati főleg HDD számára van.
A lényeg, hogy a hosszú boot időt semmiképp sem tudod megúszni a használatával, ugyanis ennek külön vezérlője van a lapon, az Intel déli híd csak egy csatit biztosít...
A megoldás: az egész GigaRAID letiltása BIOS-ban, a déli híd által biztosított csatira meg mehet 2 optikai, HDD meg megy a SATA-ra... ( vagy 1 pata HDD + 1 ODD és ohne sata, nekem igy van pl.)
Egyébként ha csak e miatt akarsz Asus lapot a Giga helyett, azon sem jobb a helyzet, az ICH7 déli híd mindenképp csak két pata eszközzt támogat, a plusz vezérlőt meg ott is ''bootolni'' kell nyilván. Sőt a következő generációs Intel chipsetes lapokon már nem is lesz pata egyáltalán! -
Cloud_s
aktív tag
-
gofry
senior tag
válasz
V.Stryker #464 üzenetére
Hát nem tudom, nekem ehgy IDE vinyó van meg az optikainak fenntartott csatin egy DVD író masteren és egy CD író slave-en. A giga raid nekem enabled, S-Ata-t meg AHCI-ben hasznláom. Tunning: CIA: off, RGB: auto
crtl + f1 fő menüben
top performance: ha procit akarsz húzni enabled, de ekkor a VGA-t meg emeli 50 MHz-cel ez azért vicces, mert utána a tunning program sem akarja módosítani, de prochoz nem árt a top perf, sokat nem jelent mondjuk.
DDR II 533-as pláne samu ram kevés a tunninghoz, jó mondjuk nekem a kingmax fesz emeléssel elment 750 ig
De azt biztosra tudom,hogy ddr II 667-tel 4500 ig emeltem a 3000es proci órajelét igaz akkor már tél hidegben kipakoltam az erkélyre de 4 G-t mindenképp visz -
gofry
senior tag
válasz
V.Stryker #447 üzenetére
Stryker: Így van 512 kevés, ugyanis a 945 még nem tartalmaz memory pipeline-t kicsit lassúcska a memória kezelése így. Mindenképp vegyél még 512-t és dual channelben használd a ramokat és akkor már jó lesz. Én is így jártam. Nekem most 2 × 1 GB megy benne így minden remek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest