- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
válasz
politomi #732 üzenetére
szokasos es alapveto kerdes..pontosan milyen giga lap?? Eleg kicsi a valoszinusege,hogy csak raid-es IDE portja van.. a 8i945pg-nek van egy mezei IDE ATA es 2db raid/ata portja, ill 4 sata1/2. Ertelemszeruen ATA vinyos xp installnal a mezei IDE ATA-ra kotod a vinyot..semmilyen driver nem kell.
Ugyanez ervenyes barmilyen masik giga lapra, ha esetleg megis olyan a lap,amin osszesen 1db ATA csati van, annal max a biosban tudod allitani,h sima ATA vagy RAID portkent legyen hasznalhato.
Ha esetleg direkt raid-ben akarod installni, nekem cd-n adtak a drivereket a laphoz es ezen van raid driver, tuti. -
kiskakas
senior tag
válasz
FireKeeper #730 üzenetére
persze hogy meg, ertelemszeruen lassabb lesz,de menni fog
-
kiskakas
senior tag
Na tegnap megneztem a beallitasokat. Tegnap 3.9-re huztam a procit, 1.385V-ot kapott a CPU, a MEM es az FSB +0.1V-ot kapott. Az FSB 260Mhz, a mem pedig 2.0- allasban volt, igy sajna csak ~520mhz-n ment, mert 2.5 allasban 630-640Mhz korul mar nem birtak az a-data 533-as ramjaim. Ja, es tegnap felraktam az F11 biost, elotte F10 volt,bar latvanyosan semmi nem valtozott.
-
kiskakas
senior tag
kapott kicsivel tobb feszt a cpu, memnek nem kellett tobb, mint az alap, ill visszaosztottam a memot. most hirtelen nemtom mennyin megy most, de olyan 600-630mhz korul.
Lehet,h a procid nem tud tobbet, nekem az elsok kozul valo a 630-am
Ja es egy arctic cooler 7-es van rajta, a gyari sztem fos es nagyon hangos. -
kiskakas
senior tag
hi,
nekem egy ideig fujitsu siemens usb-s radios klav es eger volt a gepen, bootolni bootolt vele, mukodott is xp alatt, viszont speci gombos inditast nem probaltam vele.
Pontosan milyen az a p4 3g proci? nekem egy 630-as van, 4g-n is bootolt, nyaron visszavettem 3.6g-re a meleg miatt,amugy 3.8g-n siman ment stabilan.
A-data vitesta 2x512ddr2 533mhz rammal -
kiskakas
senior tag
Itt a CPU Support list, bár úgylátom csak F10-es biosig up-to-date, ki tudja az F11-es tán tudja..
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_List.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1906&ProductName=GA-8I945P-G -
kiskakas
senior tag
Én ugyanezzel szívtam, 2 nap után jöttem rá,hogy az usb-s HAMA kártyaolvasóm miatt nem bootolt 10ből 8x a gép.. Ha menet közben dugtam rá, semmi gond nem volt..
-
kiskakas
senior tag
A raid resze tenyleg bosszanto, de en nagyon megkedveltem ezt a lapot. Szerintem laptol fuggetlenul vegyel +512m ramot, vagy ha van penzed, inkabb +1gigat..
Huzas tekinteteben, ha vegigolvastad a topikot, nekem a 630-as p4 3g-m megy 3.8-on , de bootolt 4g-n is, szoval -
kiskakas
senior tag
válasz
#04230330 #406 üzenetére
juszt,
A fele ennek a topiknak arrol szol,h hanyan csesztek el a lapjukat win-es bios frissitessel..Masold ra a biost egy kislemezre, reset, majd lepj be a biosba, van kulon bios frissites menu, most meg nem mondom, melyik billentyuzet kombinacioval jon elo..
Amiota enis kinyirtam egy lapot, csak igy frissitek. -
kiskakas
senior tag
Egy 945/955/975 osszehasonlito teszt, amelynek 945-os resztvevoje ez a giga lap
http://www.hwt.hu/cikkek.php?id=233
Sztem magaert beszel -
kiskakas
senior tag
A 291-es fsb azert naggyon durva
nekem a procinak kellett + feszt adni, mert alatta nem volt stabil, de altalanos hasznalat mellett visszavettem 3.6g-re.
Flashget: dettohuzva 10bol 5x nem indul ujra a gep, de ezt leszamitva stabil. A HDD led viszont tokeletesen megy ;)
a 4.3-ert gofry!
-
kiskakas
senior tag
válasz
Flashget #344 üzenetére
Az eddigi csúcsom alkalmával, amikor 4g-n fut a proci, a ramokat 2.0- ba rakom, igy olyan 520mhz-n mennek csak. Az FSB 266. Biosban ilyenkor 1.385V-ot kapott a proci, ill mind az fsb/pci-e/dimm +0.1V-ot.. feljebb nemszivesen emelném.
Ja, amúgy nekem bármilyen CAM állásnál fagy a gép, akármire állítom,tehát nem használomA MIB asszem auto.
Sztem összességébena lapnak, ennyi pénzért bestbuy! Ha nagyon rámszakad az ég, akkor egy sataII vinyó figyel be,hogy végre letilthassam a gigaraid vezérlőt, ill +1g ram..
-
kiskakas
senior tag
felment, biosban semmit nem vettem észre, egyedül valami USB storage boot .. opció is megjelent az Advanced fülben. Floppyról, bios alól frissítettem.
-
kiskakas
senior tag
Kijött az F10-es bios
- To adjust CPU temperature for Cedar Mill and presler CPU
- Support GIGABYTE Xpress Recovery2
ha sikeresen felraktam és még megy a gép, írok -
kiskakas
senior tag
Ha gyári intel hűtőd van, szerintem cseréld le,pl arctic cooling-ra.. én meguntam,hogy 3-4e rpm-re is felment a gyári hűtő fordulatszáma és mellette nem hűtött semmit.. Az arctic meg isten és komoly 5e ft volt.
-
kiskakas
senior tag
gofry,
nekem a régi F6 biossal is tudta a lap,hogyha tuning miatt nem tudott bootolni a gép, a következő bootnál mindent visszavett defaultra
Egyébként ha már tuning, elmesélem,hogy jártam amikor megvettem a lapot és elkezdtem tuningolni, talán tanulságos.. 1 hét szenvedés után, amikor már mindent kicseréltem a gépben, a csavarokat is, rájöttem,hogy akkor nem bootol a gép húzva, ha rá van kötve
usb-re egy nyomorult hama card reader... A memtesztnél kimerevedik a kép és semmi..
de amig erre rájöttem.. -
kiskakas
senior tag
válasz
robyeger #166 üzenetére
Amikor az enyém meghalt, 2 napig mindennel próbálkoztam, bootblock floppyval is, egyedül fekete kakast nem áldoztam;) ''hálisten'' péntek délután vettem a lapot, még aznap este meghalt a bios update közben, szóval volt rá 1 hétvégém próbálkozni.
Énis a bootblockban bíztam már a végén,de abszolút hozzá se nyúlt a drivehoz -
-
kiskakas
senior tag
nekem is meghalt már 1 ilyen lapom xp alól frissítésnél.. sztem meg a legegyszerűbb biosból frissíteni, a lemezre csak az adott új bios filet kell másolni, a bioson belül meg külön menü van az update-re
-
kiskakas
senior tag
robyeger,
felraktad az F8-at? eszleltel vmi valtozast a bioson belul? ;) -
kiskakas
senior tag
Kijött az F8-as bios, érdekes frissítéssel
http://www.gigabyte.com.tw/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_GA-8I945P-G.htm
F8 2005/11/28
Fixed running 3Dmark system will hang up with 930 CPU -
kiskakas
senior tag
hat akkor tenyleg jo a procit
nekem 3.6-ra huzva 3dmark2005 4097 pont, 3.8-on meg nem volt turelmem kivarni a tesztet..
teny,hogy kellene egy jo haz, minimum 1db 12cm ventivel a hatuljan, ill egy korrekt tap, ami szinten szivja ki a meleget, mert ha be van csukva a hazam, rendesen atmelegszik az arctic felett a fem ;) -
kiskakas
senior tag
Kinek hogy sikerült húzni a prociját ebben a lapban?
nekem egy N0 steppinges 630 p4-3g-m van, stabilan 3670mhz-n.. 3.8g-n is stabil az xp, ill minden teszt lefut, de a gammak egy resze nem indul, ill egy ido utan kifagy.
A bios alapbol elvileg 1.3v-ot ad a procinak, a cpuz szerint ez 1.25v. Probaltam 1.35-1.36v-ra rakni biosban, ilyenkor cpuz szerint 1.29v a core fesz.. ill probaltam fsb, ill mem +0.1v, de nem lett stabilabb
a memoria a-data ddr2 533@630, a vga egy inno 6600gt zalmannal, ill a procin egy arctic cooler 7-es van. -
kiskakas
senior tag
na itt a valasz
http://processorfinder.intel.com/scripts/details.asp?sspec=sl7z9 -
kiskakas
senior tag
Értem..
És tuningnál mi az az ésszerű max, amit nem érdemes túllépni? 0.05V vagy esetleg 0.1V?
-
kiskakas
senior tag
ennyire valtozhat a prescottok core feszultsege?? ha hivatalosan 1.4v ez a fesz, az en lapom (F5 biossal) miert 1.3-at ad meg defaultnak?
-
kiskakas
senior tag
egy kérdés..
kinek hány volton megy a prescott a lapjában? nekem 630-as procim van, aminek ugye 1.4V lenne a core, de biosban 1.3V a default.. ha itt 1.35V-re rakom, a cpuz/everest akkor is csak 1.29V-t mer.. a tap lehet a szar, vagy az F5 bios? -
kiskakas
senior tag
BIOS-ban állitsd át a RAID vezérlőt ''mezei'' IDE vezérlőre..
-
kiskakas
senior tag
Lehet megprób majd, bár egyenlőre hibátlanul megy a vas.. és ilyenkor nem szabadna hozzányúlni
Anno amikor dos alól próbáltam flashelni, akkor vmi olyan hibával állt meg a flash program (giga oldalról letöltve),hogy az én lapomhoz 4megás bios kell, nem 256k-s. És ennyi.
A biosból elérhető Q-flash-t próbálta már vki? Tényleg, F7 után biosban valami extra változás?
Ki milyen memóriát használ és milyen időzítésekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest