- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
[link]
Itt minden szükséges drivert megtalálsz (meg a win javitást is a hanghoz). sm buszvezérlőhöz chipset driver kell ha jol emlékszem. Abbol a legfrissebbet általában intel oldaláról lehet tölteni (giga oldalán is van azért valami), de ne tévesszen meg a dolog, az összes intel chipsethez ugyanaz a telepítő. A verziószáma viszont az aktuális frissitésre utal, ami nem biztos, hogy az összes chipsetre vonatkozik (gyk: 945 chipsethez szerintem már nem nagyon fejlesztgetnek, elég kiforrott az már, igy a legfrissebb telepitőnél régebbi lesz a driver verzioszáma). remélem ez igy érthető
üdv -
Atapi
senior tag
válasz
V.Stryker #540 üzenetére
alapvetően a legtöbb alaplapnál nem biosfrissités kérdése a dolog, hanem hardveresen nem tudja kezelni a lap a conroe magos procikat. ezt egyszerü biosfrissitésssel nem lehet kiküszöbölni. a chipset önmagában semmit nem jelent. asrockék 865 chipsettel is tudtak kreálni conroe ready lapot, más gyártoknak az első generácios 975ös lapokkal sem jött össze... szoval a kérdés nem a bios vagy a chipset (önmagában), hanem hogy hardverileg tudja-e a lap a dolgát. ha igen, akkor lehet ügyködni a biossal...
-
Atapi
senior tag
Rosszul tudod. Igaz, biosban nem néztem még, de a gigabyte honlap és a kézikönyv is azt irja, hogy ich7 déli hiddal van szerelve a ga-8i945p-g lap. Ami ich7r hiddal van szerelve, az a ga-9i945p-pro. Mivel a két lapnak közös kézikönyve van, könnyü ezt összekeverni, pedig szerintem elég egyértelműen jelezve van... Viszont a sata raid csak az ich7r hiddal elérhető elvileg.
üdv
mod: megnéztem. nálam a biosban szó sincs sata raidről. Szoval ha neked van, akkor érdekes a szituáció...
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
a hat ide eszközböl kettőt kezel a déli híd, négyet pedig a gigaraid vezérlőkártya. Korábban már volt rola szo, hogy a gigaraid nem szereti az optikai meghajtokat, csak a vinyokat kezeli megbizhatoan. Nem ebből adódik nálad a probléma? probáld meg azt, hogy a felső, piros szinű csatiba kötöd csak az optikai meghajtot masterre jumperolva (esetleg cable selectre). Ugy látnia kéne... Aztán a vinyót tetszés szerint dughatod valamelyik zöldbe.
Ha ez már megvolt, akkor én passzolok.
üdv -
Atapi
senior tag
Hogyha csak mirrort állitasz be, és nem strippeled az adatokat a vinyok között, akkor logikusan nem lesz gyorsabb... Viszont raides kérdéseknek szerintem raides topicban a helye, ott valoszinüleg többen tudnak neked segiteni: [link]
Ide kábelnél pedig az számit, hogy hány eres. 40eres kábellel nem mennek csak ata33 üzemmodban a vinyok, ha jol tudom, és emiatt lassabb ugy. Használj 80eres kábelt...
üdv -
Atapi
senior tag
válasz
Flashget #318 üzenetére
Azt a műanyag takarást egyszerüen ki tudod huzni (legalábbis nekem ki lehetett), csak azért van benne, hogy ha valaki 20tűs csatival használja, ez is megkönnyitse a helyzetét, hogy jo helyre dugja be. Meg a manualban tanácsolták is, hogy hagyjuk benne, ha 20tűs csatit használunk. Bizonyos esetekben nyujthat védelmet az üres helyek számára.
sysfan meg csak egy van. A manualban is emlitik, hogy több alaplaphoz jár ugyanez a manual (p-pro/p-g), a megfelelö helyeken megjelölik, hogy melyik állitás melyik lapra vonatkozik, ha van különbség. 3 sysfan a pro-n van. Ezen csak egy.
üdv -
Atapi
senior tag
-
Atapi
senior tag
-
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #194 üzenetére
Bad sevtoros floppyktol én is félek, ugyhogy mindig jol megnézem, hogy a rámásolt fájl teljes egészében olvasható-e (pl megnyitom notepaddal). Meg a qflash is ugy csinálja, hogy elöször beolvassa az egész fájlt, ha ez megtörtént, kiir valami checksum értéket, bár ezzel nem tudom mit lehetne csinálni... Ergo szerintem ha hibába botlana, akkor valami error üzenettel haltolna. A biosfrissitést meg csak ezután kezdi el. Ugyhogy a veszély az az, hogy a file valamilyen hiba miatt _más_, mint aminek kéne lennie, de ez azért sztem elhanyagolhatobb veszély, mint mondjuk egy hirtelen áramszünet, bár lehet hogy ebben alaposan tévedek.
Apropo olyat probált már esetleg valaki, hogy esetleg pendriverol frissit biost? Elvileg az járható út?
szerk: fat32 biztos hogy gyorsabb? nem az ntfs gyorsabb a fájlindexelés miatt?
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #188 üzenetére
Csak a bios frissités ''megkönnyitéséért'' csinálod ezt a hercehurcát a telepitéssel? Mert bios frissités a ezeknél a gigabyte lapoknál sztem a biosba beépitett qflash progival a legkönnyebb. Semmi ügyeskedés nem kell hozzá. Egy lemezre felmásolod az uj biost, restart, katt-katt del, entering bios. Biosban egy f8-ra elindul a progi. Csak kitallozod neki a lemezen a megfelelö bios fájlt, és már megy is. Még arra is van lehetöség benne, hogy biztonság kedvéért csinálj egy backupot a meglévő biosodrol a lemezre...
-
Atapi
senior tag
Helo.
630nál nem levehetö a szorzo. csak az eist veszi vissza 14re. Egyébkét a p-pro meg a p-g ugyanazt tudja, csak a p-pro ki van szuperálva némi extra fícsörrel, mint pl dual bios, firewire, több alaplapi csati házventinek (asszem összesen 3), adank a prohoz aktiv chipsethűtőventit, meg talán plusz alaplapi betáp is van neki. Igazán lényeges tudásbeli különbség, amennyire én tudom, nincs köztük.
üdv -
Atapi
senior tag
helo.
ha win2k-tol fölfele van oprendszered, akkor itt tudsz drivert tölteni hozzá: [link]. Nem csak a hangkari direkt drivere kell, hanem elötte fel kell rakni a microsoft kiegészitését is, ami szintén letölthetö innen. (ha nagyon lassu lenne a letöltés, érdemes más szervert választani, elöfordul hogy Ázsiából gyorsabban jön a stufa mint Europábol...)
Ha nem ilyen jellegü a probléma, akkor passz. Nekem ezeknek a feltelepitésén kivül semmit nem kellett csinálnom hogy müködjön.
üdv -
Atapi
senior tag
Sziasztok!
valakinek sikerült már esetleg beizzitania a lap hangkarijának playback multi-streaming funkcioját? Mert ha jol olvasgattam utána a dolgoknak, tudna olyat a kicsike, hogy pl egyik kimenetre kitolom mondjuk a mediaplayer hangját, egy másik kimeneten meg jön a többi hang. addig el is jutok, hogy bekapcsolom a multistreaminget, de amikor a mediaplayerben beállitom, hogy a 2.kimenetre adja a jelét, akkor néma csend támad, és ő sehol nem szól... Mit kéne még csinálnom, és hol? Ha valki tudna tanácsokkal/ötletekkel szolgálni, azt megköszönném.
üdv -
Atapi
senior tag
Helo.
Igen megy, a verzioszám alapján eddig én is ezt használtam, meg ott, ahol az oldal oda irányitott azt irják: ''Win2000, WinXP, WinNT, Windows XP 64 bit'' ([link]) (nem értem miért adtak neki ilyen nevet). Mindenesetre megjelent egy frissebb verzio is. Ezt a honlapjukon nem találtam meg, de ha feltelepited az easytune5-t, akkor a nagy kék gombbal tudod liveupdate-elni.
üdv -
Atapi
senior tag
Helo.
Igazábol tulzás, hogy a passziv hűtés irányába mentem el, mert egyedül a proc hűtése passziv. Nagyon most nem akarok foglalkozni a dologgal, mert ez csak egy amolyan átmeneti konfig (nekem is egy 630 jön majd bele, meg valoszinüleg egy gb x700, ami most van proc+vga amolyan ''kölcsön''...)
Tuninggal nem nagyon probálkoztam. Egyszer gondoltam kiprobálom a cia2-t meg a mib2-t, de cia2 kb második fokozaton boot után le is fagyott, mib2 meg amikor megmondtam neki, hogy samsung memjeim vannak, felrakta az fsb-t 235-re, az 533 ramokat meg 667-en hajtotta, plusz némi core fesz emelés... Hirtelen kicsit meglepett a dolog, lefuttattam egy superpi-t, aztán mindent visszaállitottam alapra. Nekem igy is hozza egyenlöre azt, ami nekem elég. Talán majd ha meglesz a ''végleges'' konfigom, akkor kiprobálom, hogy mit tud a kis 630, ha már ennyire dicséri mindenki.
[szerk: helyesirás]
üdv
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
Helo.
Az elsö kérdésedre a válasz, hogy a raid vezérlö driverét meg kell adni a windowsnak a telepitéskor. Bővebben: link linken találsz hozzá rdivert. ''ITE GigaRAID IT8212F (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)'' a neve, és ahogy irja, egy floppyra kell másolni, és a telepités elején, amikor kiirja hogy más gyártoktol valo raid használatához nyomjon F6-t, vagy valami ilyesmit, Te megnyomod az F6-ot, és a floppyrol beolvassa a megfelelö drivert, utána pedig tudja is használni azokat. Persze elvileg.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest