- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Bojtossapka #836 üzenetére
Én is csak csatlakozni tudok.....megy mint állat...Nekem az Intel 630 3.0Ghz-est kihajtja 4.0 ghz-ig.És 3,8-nál mér én adok szánalomból egy pici feszt.
Bár fesz nélkül is lementek a tesztek.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker #829 üzenetére
Írtam a gyártónak:
Salvation
There is a giga byte 8I945P-G my motherboard, in which on all of them given, that new Intel processors let him treat it.
Why do not publish to it BIOS like that version, for which he can treat it, the Core2 processor?
With a greeting:
Válasz:
Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and inquiry. About the question you mentioned, it is chipset limitation. Due to the specification of Intel 945P chipset, the GA-8I945P-G cannot support Intel core 2 processor. Sorry for the inconvenience.
At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
Gyenge próbálkozás volt, ugyani ezt nevezik chipset korlátozásnak. Szal vegyük meg a P35 chipsetes ds3-as lapot. -
V.Stryker
nagyúr
Talált már vki valmi moddolt bios-t ehhez a laphoz, hogy a C2D előnyeit mi is élvezhessük?
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem is Audigym van, bár nekem kábeles netem van routeren keresztűl. Én nem tapasztaltam semmi ütközést. Valami egyedi dologgal állhatsz szembe. Sajna kifog néha az ember ilyen szopast....sok sikert. Ha sikerül, akkor írd meg,hogy miként sikerült. HÁtha tanulunk az esetből.
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
FireKeeper #791 üzenetére
És lecserélve egy Asusra jobban jártál?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
FireKeeper #789 üzenetére
De bevan
...
Kikapcsoljuk
-
V.Stryker
nagyúr
Lenne, egy kis gond. Adott egy Gigabyte 8I945P-G alaplap egy Intel 2,66-os procival.A procit felhúztam 3,2Ghz-re(16*200).
A bootoláskor a proci típusa és sebessége alatt a köv. látszik és nem tudom,hogy jelent-e valamit: <CPUID:0F41 Patch ID:0017> Ez mit jelent?
A másik dolog,hogy a hozzá kapott szoftver, ami felügyeli az óra mellett a ventit stb. az jelzi,hogy az órajel 3202 Mhz, viszont néha amikor megnézem 3488 Mhz-et jelez. Frissítettem a szoftvert, stb. a jelenség fenn áll. Miért nyomja fel a proci orajelét? -
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
HorvBalint #740 üzenetére
Hát nekem eléggé meleg volt. a chipseten fainosan nagy hűtés van,passzív,én azért tettem rá egy ventit és a raid vezérlésre is tettem egy bordát mert meleg. De semmi gond nincs vele. Nagyon jó.
-
V.Stryker
nagyúr
Az első kérdésedre nem tudom a választ.
A másodiknál az a pálya, hogy az *.F7 az maga a bios fájl, a többi a flashnek van.
Én winfos alol nyomtam fel az új biost és semmi bajom vele. Ezt a laphoz kapott progival csináltam és nekem teljesen bevált. Bár sokan a floppysra esküsznek. Sajna nekem nincs floppy meghajtóm ezért én azt a variációt buktam.
Egyébként már van F11-es bios is...nekem már az van.
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
Maga a bootolást rendesen meghosszabítja ha a raid be van kapcsolva, akár IDE, akár RAID módban, teljesen mindegy. Engem is idegel,hogy hosszú a bootolás, de ez van.
Az, hogy csak ez-e az oka a türelmetlenségednek, megnézheted, ha letiltod egy bootolás idejére a RAID-et(a rá csatlakoztatott eszközök nem fognak működni) és akkor nézd meg,hogy mennyi idő alatt áll fel a rendszer.Ha akkor is lassú, akkor más miatt. A keriot nem ismerem, de a NOD miatt nem hiszem, mivel az arról híres,hogy nem terheli annyira a gépet.
A megoldás az, hogy minden olyan dolog ami szerinted belassítja, azt kapcsold ki, tiltsd le és akkor szerre kezd el visszakapcsolgatni. Amelyik után belassúl a gép az a ludas. -
V.Stryker
nagyúr
A front panel engedélyezése: Rákattintasz a hangkártya narancssárga ikonjára a Vezérlőpultban és ott ahol van a fülhallgató, meg a mikrofon ikonja, a bal alsó részen, ott fennt van egy ''i'' ikon, amire ha rákatt, akkor megjelenik egy kis ablak ahhol három pipát lehet berakni, most nem vagyok otthon ezért meg nem mondom mik azok, a lényeg,hogy a legfelsőbe tegyél pipát, akkor a második elhalványúl....ekkor hangszóró be és örülj
-
V.Stryker
nagyúr
Mivel elég rég nem ír ide senki, ezért erre következtetek, hogy ez a lap mindenkinek bevált.
Ez csodás! -
V.Stryker
nagyúr
Üdv.
Én mistralnal vettem asszem 500 forintért és semmi köze az alaplaphoz, mert a táp 4 pines csatijára dugod rá...lejön belöle egy ilyen kis csati a ventinek és van rajta még egy 4 pines csati, ami megy tovább...szal összesen, annyi ,hogy leválaszt egy kis tápcsatit.
De ha mondod a boltban,hgoy mi kell,akkor ők már tudni fogják.
De bármelyik boltban találsz ilyen csatit.
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
Senki?
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv.
Segítsetek légyszi. Gigabyte 8I945P-G lapom van. Ennem a sima IDE csatiján van egy DVD és a vinyó...a Raides ide-n pedig egy cd-író. Most szükségem lenne a cd-íróra,ezért benyomtam a raid vezérlést biosban. Viszont így most meg nem indul el a gép....amikor nyomatná a vinfost, akkor egy pillanatra látszik egy kék képernyő...az írást már nem lehet elolvasni és újraindul...és ez így megy addig amig le nem kapcsolom a raidet.....
Ötlet?
Jah, a gépet szétkaptam és megnéztem a csatikat...minden ok. -
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Tud már vki arról, hogy ezzel a lappal tudunk-e fogadni Core Duo procikat?
Olvastam, hogy nagyon jó az új proci és komolyabban gondolkodnék rajta, ha fogadná a lap.
ASUSék megtették,hogy adtak ki biost, hogy működjön a proci, de nem tudom,hogy Gigabyte-ék mennyire fukarak.... -
V.Stryker
nagyúr
Nincs floppym, ezért a winfos alatt frissítettem a biost F5-ről F10-re. Bootolásnál az F10-ert írja ki, viszon ha Everestel megnézem,akkor az meg az F5-t írja. Most akkor melyik az igaz?
-
V.Stryker
nagyúr
A fene a bőrükbe....ez is csak azért,hogy le tudjanak jobban húzni....
-
-
V.Stryker
nagyúr
De ha azt vesszük, akkor minden ami szükséges a Conroe működéséhez ami a többi részegységet illeti, akkor ezen a lapon minden megvan hozzá...elméletileg...
-
V.Stryker
nagyúr
CORE 2 -re fel.
Nem pont a mi alaplapunk,de asszem,hogy ez nekünk is jó.
[link]
[Szerkesztve] -
-
V.Stryker
nagyúr
Egy haveromnak csúcs AMD gépe van, szintén Gigabyte alaplappal és Ő is azt mondja, hogy habár elméletileg van lehetőség a húzásra, gyakorlatban megfagy....pedig vagy fél milkában van a gépe és nem éppen amatőr a srác.
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem meg 506-os procim van és nem mindig fagy ki....amikor megvettem a gépet és összeraktam, akkor nem fagyott ki, faszányosan működött a CIA2...aztán újraraktam a gépet és azóta fagy ...
-
V.Stryker
nagyúr
nekem van egy venti az alaplapin...az áll....és van venti a rendes csatin,ami a táptól jön...az is áll....szal szerintem ott táp probléma lesz.
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki segítene abban ,hogy az alaplapi hangkártyát hogyan erősíthetném?
Részletezem...rávan csatizva egy 2.1-es Mercury hangrendszer(imádom,ahogy szól, viszon sajnos ezen a nagyon szeretett hangrendszeren nincs fülhallgató kimenetel....ha a fejhallgatót(Panasonic) bedugom simán a gépben,akkor az nem elég hangos...hát ki ne szeretne egy jó számot meghajtani mint állat?
...
Régen megoldottam úgy,hogy ilyen régi stereo hangfalakat kötöttem be és abban volt egy kis erősitő és fülhallgató kijövetel is....de azokat már nyugdijaztam és nem is lenne egy szép megoldás...pláne nem igényesen,szépen szóló....ja, és nem tudok kiadni sok sok ezer pénzt egy jo hangkártyára....
Tud vki segíteni? -
V.Stryker
nagyúr
Az északi híd melegedési problémáját ideiglenesen egy kis ventivel oldottam meg, amit rácsavaroztam a gyári bordára. Egyébként a 955-ös chippel szerelt giga lapokhoz, ugyanerre a bordára adnak egy rápattintható fehér kis ventit....ehhez nem...pedig kéne.
Én leveleztem a gigásokkal, ők azt mondták, hogy forduljak az itteni forgalmazóhoz(Corun,Ramiris,a harmadikat nem tudom már). Felhívtam mindhármat és nem lehet rendelni ehhez nagyon gyári hűtést.....Szomorú.
Viszont a Ramirisnél a szervízes srác azt javasolta, hogy tegyek rá videokártya hűtést!!!!! elméletileg talál rá...de biztonság fejében jó lemérni a két lyuk távolságát és azt is,hogy az új hűtő esetleg befér-e.....
Bár mindenki azt mondja, hogy normális ez a melegedés.....igen?alig bírom megfogni.....és ha húzok egy szépet a gépen???
A déli hídra (raid) én tettem egy passzív bordát....megérdemli... -
V.Stryker
nagyúr
Alig ír ebbe a topicba vki. Lehet,hogy mindenki meg van elégedve a lappal és semmi baja nincs vele?
Ennek igazán örülök!
Bár ha vki idetéved, akkor leírhatná,hogy miképp oldotta meg az alaplapi hűtést, mert az úgye elég gázos. -
V.Stryker
nagyúr
Elemben, hogy most már kezdem kiismerni a lapot és a benne rejlő dolgokat, jobban ismerem a bios rejtelmeit...mert hát gáz egy biosa van az tuti....így már nagyon megbarátkoztam vele.... Ha bele gondolok: atomstabil.Még soha nem fagyott ki a gép,minden műkszik rendesen....bár én barkácsoltam a déli hídra is egy passzív hűtést, az északira pedig rácsavaroztam egy kisteljesítményű,régi processzorventilátort,mivel isszonyatosan meleg volt.
-
V.Stryker
nagyúr
és arra tudsz valami megoldást,hogy amit a raides ide csatira kapcsolunk optikai meghajtó az működjön annélkül,hogy a raidet be kelljen kapcsolni biosba...amitől ugye rohadt hosszú lesz a bootolás ideje...lehet,hogy ezt már ide leirták,de kiesik a szemem mire végig olvasom az egészet....
-
V.Stryker
nagyúr
Mennyiben más egy alaplap ha ugyanolyan chip van benne? Pl. ha egy Asusban van a 945-s chip, akkor az mennyiben térhet el...pl. melegedésben, teljesítményben,stabilitásban, stb.
-
V.Stryker
nagyúr
SZia
Nálam is áram alatt van minden...pl. amit rádugok az USBre az áram alatt van, a billentyűzetem USB-és ,ha kivan nyomva a gép,akkor is világít az egész, ha nem kapcsolom ki...de ha pl. radugom az usbre az usbs lámpámatakkor az is világít....szal nem tudom.....
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
Eladó a gépem.Ajánlatokat várok emaiben. Esetleg AMDre (Radeon videokarival) cserélném.A gép novemberi. Kertelés nélkül megmondom, hogy megvettem a régóta áhított Intel procit és nVidia videokarit és csalódtam...nem tudom miért....valamilyen késztetést érzek,hogy eladjam, érzem hogy nem ez amit akartam....szerintem veletek is volt ilyen....egyébként hibátlanúl működik......
-
V.Stryker
nagyúr
Próbáld meg egy másik vinyóval...másik vinyó,minden USB bedugva...töbsszöri ki-be kapcsolás....ha rendesen indul a másik vinyóval, akkor megvan a ludas.....
Ha azzal sem megy, akkor utolsó dolog,hogy kizárd a vinyó hibásodását,hogy kicseréled a kábelt....plusz dugj rá egy másik tápcsatit esetleg.....
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
Hát néha még mindig,de az már a ram lesz szerintem....SP2 is van fent...az Everest az irja,hogy 20%ramot zabál magára a windows.
Nem csipázom az alaplapot...asust szeretnék helyette,mindig asusom volt és nagyon bevált...ez az új ''csúcs'' alaplap meg már megeszi az életem...nem fagy meg ilyenek csak számomra kicsit már bonyolult. -
V.Stryker
nagyúr
Segítsetek légyszi. A lent látható konfigom van....Most Wanted akad...már újratelepítettem a gépet is...mégis..tudom, hogy az 512 ram nem sok, de az uncsitesóm 2600+Semronjával és a 9600Xt jével, amiben szintén 512 ram van, nem akad, vagyis 800x600ban nem,pedig rajta hagyta a grafikát. Nekem ezzel a konfiggal 1024ben,úgy hogy leszedtem majdnem mindent, az összes csicsát, majdnem fapadosan meg akad....miért?
F10-es bios van rajta, mindent frissitettem amit lehet. Egyébként a lappal nem vagyok megelégedve..vagyis eddig mindig ASUSom volt és az valahogy egyszerűbb volt...ez már nekem asszem kicsit bonyolúlt...ha valakit érdekel, szívesen megválók az alaplaptól, persze csak ASUS érdekel....
A lap elvileg egy tuning lap...én meghűtöttem amit lehetett mindent, nem melegszik annyira, mégis ha húzok rajtva valamit, pl. a hozzá adott progival vagy biosban, akkor fagy.....
Meg nagy bosszúság,hogy ha kettőnél több IDEre csatlakoztatható eszközt csatlakoztatok,akkor be kell kapcsolni BIOSban a RAIDet, hogy lássa....ezzel viszon nagyon hosszú lesz a bootolás ideje....
Kérlek írjatok...akár emailt is....
Konfig: Gigabyte 8I945P-G alaplap.Intel 2,66 Prescott proci(1M L2, 64bit, 533)+Arctic Freezer 7; Asus EN6600GT 128MB, 512 Mb, DDRII-533; 200 Gb Samsung Pata(8M) HDD.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Napirajz könyv
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest