- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cloud_s
aktív tag
A Giga 965-ös lapokat (DS3, DS4) jónak mondják, csak válogatósak RAM-ok terén. De szerintem nem lőhetsz túl nagy bakot az Asus/Msi/Abit lapokkal sem. Olvasgasd a topikjukat! Ha meg nem akarsz túlzottan tuningolni, akkor jó lesz valami Core-ready 945-ös is, jóval olcsóbbak.Ha meg biztosan nem kell a Core, akkor ezt is nyugodan megveheted.
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
FireKeeper #623 üzenetére
Na pl. egy ilyet már érdemesebb lenne venni most, mint a miénket...
Más: Tudja valaki, hogy mi a konkrét különbség a Load Fail-Safe és a Load Opzimized Defaults között? -
Cloud_s
aktív tag
A hangminőségről megoszlottak itt a vélemények, kb. fele-fele arányban mondtuk korrektnek és szarnak, tehát gondolom szubjektív a dolog.
Nameg biztos függ attól is, hogy mi volt előtte. Szerintem szar a hang, de megszokható, EQ-val javítható. Laptopomban levő ESS Maestrohoz képest mondjuk 0.
Optikain nem próbáltam, csak HiFi fejhallgatóval.
Egyébként jó a lap, de nem Core 2 Duo-ready, érdemesebb lenne talán egy olyat venni... -
Cloud_s
aktív tag
válasz
V.Stryker #617 üzenetére
Ez már nem fogja támogatni, az tuti. Ott van a hivatalos CPU support list-ben, hogy nope!
Viszont időközben kiderült, hogy az Asus ''testvérlapból'' is csak az újabb revíziók támogatják, tehát önmagában a BIOS-frissítés nem ér semmit, hacsak nem mostanában vett valaki P5LD2-t. -
Cloud_s
aktív tag
Eddig nem gondoltam, hogy szemétség a Giga részéről, de most látom, hogy a mi lapunk Asus ''megfelelője'' (P5LD2) ma kapott Conroe-t támogató BIOS-t... Pedig a lapunk tud über-alacsony CPU freszültséget (0.8375V a min.), állítólag ezen áll vagy bukik a dolog.
-
Cloud_s
aktív tag
Megnéznétek, hogy nektek is van-e ''Másodlagos IDE csatorna'' az ''Ultra ATA storage controller''-hez az eszközkezelőben? Nekem van, ami azért fura, mert az ICH7 déli híd csak egyetlen csatornát (Elsődleges) támogat...
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
V.Stryker #509 üzenetére
Alapvető bajai nincsenek a lappal szerintem senkinek.
Nekem mondjuk az integrált hang nagyon szar, de más szerint tök jó. Mivel ez szubjektív, nem tudom mennyire baj.
A hűtést meg úgy oldottam meg, hogy nem csináltam vele semmit. OK, melegnek meleg, de sose fagyott még (1 év), nameg ha gyárilag így van, akkor miért állnék neki barkácsolni?
Tényleg: a második optikai cuccodnak vehetnél egy USB-s keretet, és akkor mindjárt egyszerűbb.. -
Cloud_s
aktív tag
válasz
V.Stryker #503 üzenetére
Az az igazság, hogy még annak is örülhetsz, hogy megy rajta optikai cucc! A Giga oldalán olvastam már régen, hogy egyáltalán nem tudják szavatolni, ez a plusz két csati főleg HDD számára van.
A lényeg, hogy a hosszú boot időt semmiképp sem tudod megúszni a használatával, ugyanis ennek külön vezérlője van a lapon, az Intel déli híd csak egy csatit biztosít...
A megoldás: az egész GigaRAID letiltása BIOS-ban, a déli híd által biztosított csatira meg mehet 2 optikai, HDD meg megy a SATA-ra... ( vagy 1 pata HDD + 1 ODD és ohne sata, nekem igy van pl.)
Egyébként ha csak e miatt akarsz Asus lapot a Giga helyett, azon sem jobb a helyzet, az ICH7 déli híd mindenképp csak két pata eszközzt támogat, a plusz vezérlőt meg ott is ''bootolni'' kell nyilván. Sőt a következő generációs Intel chipsetes lapokon már nem is lesz pata egyáltalán! -
Cloud_s
aktív tag
-
Cloud_s
aktív tag
Az a legújabb, amit a CD-n kaptál. Csak két verzió van egyébként belőle, 1.0 és 1.0a. Érdekes, hogy a weblapukon csak a régebbi van...
Egyébként nekem működött mindekét verzióval, szóval lehet nem ott van a hiba.
Itt a direkt link azért:[link]
Ha marad a hiba, szedd le a Realtek.com.tw-ről a legújabb drivert! -
Cloud_s
aktív tag
válasz
Flashget #317 üzenetére
Na, csak összejött!
Onnan gondolom hogy normális, hogy nekem is tüzes már negyed óra használat után is, mindenféle túlhúzás nélkül, de a fél év alatt mióta megvan, egyetlen fagyás sem volt (nagyon zárt ház, 0 szellőztetés). Azért elképzelhető, hogy meleget csinál a házban, és ettől melegebb a tuner is. Voltak itt egy páran, akik raktak rá egy ventit hogy megnyugodjanak...
Ahogy láttam a legtöbb gyártó 945-ös lapja passzív, tehát bírnia kell.
A plusz 4pines csatit érdemes rárakni, stabilabb lehet tőle a lap (főleg durva proci + túlhúzás esetén).
Megnéznél nekem egy dolgot?
Windows eszközkezelőben van neked másodlagos IDE csatorna az Ultra ATA Storage Contollers-hez? Mert nekem van, de ugye a valóságban nem kéne hogy legyen, csak elsődleges...
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
válasz
Flashget #309 üzenetére
Az északi híd bordája tűzforró -> ez normális
(A déli híd kezeli amúgy az I/O-t.)
Hogyan van elosztva a 2 PATA vinyó és a DVD? Mert az Intel déli híd csak 2 PATA eszköz számára biztosít csatornát, a másik két port elképzelhető, hogy nyűgös (ezeket egy plusz chip kezeli). Próbáld csak IDE1-et használni (1 vinyo + 1 DVD), ha így nincs gond, akkor lehet tovább lépni...
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Az az igazság, hogy a SATA le van tiltva teljesen a BIOS-ban, az Eszközkezelőben csak az ''Ultra ATA Storage Controller'' van, és ehhez tartozik mind az elsődleges, mind a másodlagos csatorna.
Amúgy próbálgattam a dolgokat, nagyon érdekes:
Azt hiszem, pont Te kérdezted még régen, hogy hol az alaplapi könyvben levő ''Secondary PCI IDE''. Na nekem előjött! Combinedre állítottam a SATA-t, következő újraindításkor pedig ott figyelt, enabled-re állítva. Namost ha ezt disabled-re tettem, és így tiltottam le a SATA-t, akkor eltűnt a másodlagos csatorna. Viszot a BIOS-ba újra belépve már nincs ott a secondary, mert ugye nem combined a SATA... Érdekes... -
Cloud_s
aktív tag
Sziasztok!
Érdekes dologra lettem figyelmes:
Elvileg a lepon lévő ICH7 déli híd csak egyetlen PATA IDE csatornát támogat. A Windows eszkozkezelőben mégis fel van neki tüntetve egy ''Másodlagos IDE csatorna'', rendesen kap IRQ-t is! Hogy a rákfenébe lehetséges ez? Mit ''talál'' a Windows? -
Cloud_s
aktív tag
Nem néztelek hülyének. A mondanivalónak meg semmilyen köze nincs ahhoz, hogy aki mondja az milyen ''rangon'' van a PH fórumán...
Az hogy valami hangos, vagy ''jól szól'', az nagyon szubjektív egyrészt, másrész pedig erősen függ attól, hogy milyen fejhallgatóval hallgatod.
Nekem hangos = max. hangerőn lehetetlen hallgatni egy 32 ohmos fülessel. Notebookomon ilyen, itt a közelébe se ér (még 24 ohmossal se). Ezért kérdeztem, hogy te mit értesz hangos alatt. Csak ezen a fórumon van legalább három ember, akik szerint halk, ezért szerintem ér annyit, hogy foglalkozzunk a problémával.
Írtam levelet a Gigának, majd meglátjuk... -
Cloud_s
aktív tag
Hány ohmos az a füles? Nekem 24 ohmos Sony.
Hedadphone-ra állítva nekem is hangos, csak használhatatlanul fos a hangminőség...
Meg még egy dolgot nézz már meg nekem légyszives:
Ha nem a zöld aljzatba dugod a jacket, akkor is ugyanolyan hangos, mintha oda dugnád? (Nekem sokkal halkabb.)
Köszi!
Ja és: ''üvölt'' = maxon hangos de elviselhető, vagy elviselhetetlen???
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Hát én nem tudom, hogy cslala mit csinált, vagy hogy milyen volt neki eredetileg (a CD-n kapott driver-el) a hang, de nekem maradt ugyanolyan: fejhallgatóval halk és ''walkman-szerű'' - ahogy te mondtad... Az meg fölöttébb furcsa, hogy a CD-n kapott UAA driver, amit a Realtek driver előtt kell telepíteni, az újabb mint a Giga weboldalán levő!!!
Viszont egyvalamire rájöttem: ugye elvileg bárhova bedughatod a jacket, aztán kiválaszthatod a progival, hogy mit dugtál be. Na nekem ez úgy működik, hogy akárhova bedughatod, és működni is fog, DE ha nem a zöld színűbe dugod (ez a default line out), akkor MÉG halkabb és MÉG walkman-esebb lesz, mint a zölddel! És ez nagy szó!
Megnéznéd, hogy ez nálad is így van-e? Lehet hogy csak nálam kavarta meg a sok driver csere?
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Természtesen az alplapi hang mindenkinek működik de azért kösz.
Hangos:
Erősítővel vagy anélkül? (Írtad korábban hogy a Live erősítővel halk...)
Csak mert még a Giga is azt mondja hogy halk, nemtudom neked hogy hangos?
A problémát pedig ez hogy oldotta meg???? Nem az volt a problémád, hogy a Live nem megy? Csak mert abban próbáltunk segíteni...
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Elvileg egy különálló kártyának ugyanolyan hangosnak kéne lennie az egyik alaplapban, mint a másikban... Nem tudom mi lehet. Szoftveresen minden hangerő maxon van? Jó helyre dugtad a jacket? BIOS-ban letiltottad a Realteket?
És még azt se lehet mondani, hogy használd az alaplapit, mert az is halk.
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Próbálgattam több alaplapi hangchip-drivert, érdekes, hogy a Realtek-től leszedett drivernél is a Gigás kezelőfelület jön elő! Ez ''bennragadt'' a Windows-ban, vagy a Realtek driverben van eleve több ilyen kezelöfelület, és látja hogy Giga lap? Érdekes...
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Hi!
Szerintetek lehet valamit csinálni, hogy az integrált hangkártyának erősebb hangja legyen? A lap könyve azt írja, hogy ''vegyél erősítős hangszórót''.Én meg fülhallgatóval használom és nagyon halk, szóval más driverrel vagy valahogy lehetne-e jobb?
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
robyeger #213 üzenetére
Nekem annyi gondom van a lappal, hogy a CPU hőmérséklet nagyon ingadozik, másodpercenként akár 3 fokot is változhat. Ebből ered a valódi gond: a venti fordulatszáma ezt hűségesen követi, zavaróan gyorsan változik a hangja (+-200PRM akár másodpercenként). Szerinted ez lehet a lap pontatlansága miatt, vagy tényleg ilyen a proci és kész? (illetve mit lehetne vele tenni?)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Kérdés:
Neketek normálisnak mondható feszültségeket mér a lap? Mert nekem:
5V - hiányzik(!)
3.3V - 3.18
12V - 11.78
Midez Everest és EasyTuner szerint, BIOS-ban gondolom mindenkinek csak az OK-kat írja. Szóval kíváncsi lennék hogy a lap mér ilyen pontatlanul, vagy a tápom a ludas? -
Cloud_s
aktív tag
Sziasztok! Nekem is ilyen lapom van kb. fél éve, ám csak most vettem észre, hogy az északi híd bordája nagyon forró, pár másodperc után el kell engednem, ha megfogom! Mindez terhelés és húzás nélkül, nyitott háznál! (133Mhz FSB, minden fesz normal-on) Más gond nem nagyon van vele, nem fagy. Normális ez a forróság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mercedes topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Alters teszt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest