- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
glutamin
őstag
Nekem 2 évig volt ilyen lapom. Nagyon elégedett voltam vele, így a következő (P35) is giga lett. Ez már szárazkondis, egyel több rajta a ventivezérlő (most már mind a deszkáról megy), jobb elhelyezésű a CD-in bemenet a hangkarihoz stb.
-
glutamin
őstag
válasz
Bojtossapka #836 üzenetére
KIváló ez az alaplap. Különösen az árához képest. Nekem egy Pentium D 805-öst visz alapfeszen 3.6GHz-en problémamanetesen immár 1.5 éve.
-
glutamin
őstag
A te problémádhoz hasonlót már olvastam vhol. Ott egy külső tápcsatis VGA mellett lehetett húzni rendesen a prockót, sima VGA-val meg nem. Valszeg a VGA sok kakaót leszív az alaplaról így nem marad már elég a tuninghoz (elvileg 75W-ot tud adni a PCIe a VGA-nak max).
Érdemes lenne másik VGA (kisebb fogyasztású) mellett kipróbálni a tuningot. És ha tényleg ez a gond, akkor esetleg tápcsere mondjuk.
Az esetleges tápcserénél arra figyelj, hogy az alaplapra vezető ág minél többet tudjon, ne csak az összteljesítmény legyen nagy.
[Szerkesztve] -
glutamin
őstag
válasz
*HelloKitty* #718 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen lapom van 805-ös Peintummal. 3.6 GHz-ig tudom stabilan húzni. Alapon meg nyilván jó. Én is úgy tudom, hogy ennek már Sata II.-es a vezérlője, ami gyosabb mint az I.es, de ez gyakorlatilag nem lényeges mivel a mai vinyók még a sata I. lehetőségeit is alig tudják kihasználni.
Összességében nekem jó tapasztalataim vannak vele, úgyhogy ajánlott a dolog. -
glutamin
őstag
válasz
robyeger #614 üzenetére
A processzor kihagyásával dolog alatt a DMA-ra gondolsz (Direct Memory Access)? Erre nem is gondoltam, hogy ilyesmit csinálna. Bár logikus. Kivácsi lennék vmi tesztre, hogy ez gyakorlatban mennyit jelenthet. Bennem valamiért az a képzet él, hogy a proci FSB, RAM sávszélesség legyen egyenlő és menjenek szinkronban. Ezért is tetszett annak idején a 800-as FSB-s Pentium4 + 400MHz DDR Dual Channel.
A költség része megfint más kérdés. Sok pénzből nem nehéz jó gépet összerakni. A többségnek inkább az elérhető áron gyors gép kell. Bár ami azt illetti az utóbbi időben már úgy vagyok vele, hogy legyen olyan stabil amennyire lehet, a többi másodlagos.
[Szerkesztve] -
glutamin
őstag
válasz
robyeger #612 üzenetére
Az időzítésekre nem is gondoltam. Ez jó ötlet. Majd kipróbálom ha eljutok oda. Bár úgy néz ki, hogy év vége előtt nem nagyon veszem meg a másik modult.
Ez egy érdekes dolog azért, hogy a mem sávszél mennyivel nagyobb mint a proci fsb-je. Amennyire nézegetem ez az újabb prociknál is így van (Dual channel DDR2 800 kontra 1066-as FSB - 200*4*64/8*2>266*4*64/8)
[Szerkesztve] -
glutamin
őstag
Sziasztok!
Nekem is ilyen lapom van pár hónapja. Igaz ez már 945P-G-RH, de amyennyire olvastam ez gyakorlatilag csak környezetvédelmi szempontok miatt érdekes. Jó és olcsó lap. Egy Pentium D 805 megy benne 3.6GHz-en hibátlanul.
Aki próbálgatta már: Mennyit számít, hogy Dual vagy Singel Channelben vannak a memók? Nálam egy 1GB-os 667-es Samsung modul megy Single-ben (~628MHz-en vagy 667-en ha a procit alapon hagyom) majd ha kevés lesz kap mellé még egyet. Érdemes mielőbb beszereznem a párját vagy csak elhanyagolhatóan gyorsít a rendszeren?
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest